Отговори
# 675
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 159
Искам да направя печена и карамелзилана тиква, обелена и на малки парченца, без да има заливка отгоре, но не мога да намеря рецепта. Моля ви да ми помогнете, ако някой приготвя тиквата по този начин или има такава рецепта.   bouquet

# 676
  • Мнения: 22 867
Искам да направя печена и карамелзилана тиква, обелена и на малки парченца, без да има заливка отгоре, но не мога да намеря рецепта. Моля ви да ми помогнете, ако някой приготвя тиквата по този начин или има такава рецепта.   bouquet

Виж поста на Дениз.

Карамелизирана тиква с хрупкава коричка

И още едно предложение от друг форум:
Цитат
Ето ви и моята тиквена рецепта :

Не беля тиквата - само я измивам и я нарязвам с кората на по-големички парчета, поръсвам дъното на тавата със захар, и нареждам парчетата тиква с месестата част надолу.Слагам малко водичка и пека в силна фурна.Захарта карамелизира парчетат тиква.Внимавайте, после малко трудничко се мие тавата, ама с този проблем ще се справят по-силните ни половинки.   
След като се изпече, още докато е гореща със шпатулата изваждам парчетат и ги нареждам в широка подносна чиния.
Става много вкусна и СЛАДКА тиква.

# 677
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 159
Искам да направя печена и карамелзилана тиква, обелена и на малки парченца, без да има заливка отгоре, но не мога да намеря рецепта. Моля ви да ми помогнете, ако някой приготвя тиквата по този начин или има такава рецепта.   bouquet

Виж поста на Дениз.

Карамелизирана тиква с хрупкава коричка

И още едно предложение от друг форум:
Цитат
Ето ви и моята тиквена рецепта :

Не беля тиквата - само я измивам и я нарязвам с кората на по-големички парчета, поръсвам дъното на тавата със захар, и нареждам парчетата тиква с месестата част надолу.Слагам малко водичка и пека в силна фурна.Захарта карамелизира парчетат тиква.Внимавайте, после малко трудничко се мие тавата, ама с този проблем ще се справят по-силните ни половинки.  
След като се изпече, още докато е гореща със шпатулата изваждам парчетат и ги нареждам в широка подносна чиния.
Става много вкусна и СЛАДКА тиква.


Лабрекс, много ти благодаря за идеите и за бързата реакция! Весел ден ти пожелавам!

# 678
  • Мнения: 4 560
Искам да направя торта със сметана.Проблема ми е сивия цвят за картинка.В Метро боичките сиво няма.Как да получа сиво?
А солени ястия в сив цвят? Thinking Rolling Eyes

# 679
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 584
Aredhel , по тази рецепта на Бени съм правила карамелизирана тиква, много лесно и вкусно:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=436086.msg12959544#msg12959544

# 680
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 159
Aredhel , по тази рецепта на Бени съм правила карамелизирана тиква, много лесно и вкусно:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=436086.msg12959544#msg12959544

Аелис, много ти благодаря!   bouquet Сега си спомних, че съм я чела тази рецепта и тогава ми хареса. Весел и емоционален ден ти пожелавам!

# 681
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 584
Aredhel -   bouquet!Хубав ден и на теб Hug.

# 682
  • Мнения: 4 055
Здравейте!
Някой може ли да ми даде рецепта за (мисля, че се казват) арабски питки ( тези, с които се правят дюнерите)? Знам, че ги продават в Метро, но в нашия град нямаме.

# 683
  • София
  • Мнения: 8 505
Здравейте!
Някой може ли да ми даде рецепта за (мисля, че се казват) арабски питки ( тези, с които се правят дюнерите)? Знам, че ги продават в Метро, но в нашия град нямаме.

Отидете в арабската тема тук - има няколко рецепти, включително и за джобовете.

# 684
  • Мнения: 4 055
Здравейте!
Някой може ли да ми даде рецепта за (мисля, че се казват) арабски питки ( тези, с които се правят дюнерите)? Знам, че ги продават в Метро, но в нашия град нямаме.

Отидете в арабската тема тук - има няколко рецепти, включително и за джобовете.
Благодаря, дядо хаджия!

# 685
  • Мнения: 69
Вчера от витрината  за прясно изпечени продукти в"Пикадили"си купих пълнозърнести земелки/има и пшенични/. Та имам въпрос към вас. Може ли някой да ми напише рецепта за такива земелки? Предварително Ви благодаря. smile3503

# 686
  • Мнения: 22 867
Вчера от витрината  за прясно изпечени продукти в"Пикадили"си купих пълнозърнести земелки/има и пшенични/. Та имам въпрос към вас. Може ли някой да ми напише рецепта за такива земелки? Предварително Ви благодаря. smile3503

bolqrka64, погледни ТУК, има рецепти.  bouquet

# 687
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Вчера от витрината  за прясно изпечени продукти в"Пикадили"си купих пълнозърнести земелки/има и пшенични/. Та имам въпрос към вас. Може ли някой да ми напише рецепта за такива земелки? Предварително Ви благодаря. smile3503

Bolqrka64, аз правих земели от пълнозърнесто брашно по тази рецепта, бяха изключително вкусни. С бяло брашно ще се получат напълно нормални земели, като ги оформиш като такива.

# 688
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
спешен въпрос към майсторите:15гр.прясна мая на колко суха се равнява?

# 689
  • София
  • Мнения: 8 505
спешен въпрос към майсторите:15гр.прясна мая на колко суха се равнява?

15:3=5 гр (1.5 ч.л.)

Общи условия

Активация на акаунт