Отговори
# 675
  • При елфите ...
Искам да направя печена и карамелзилана тиква, обелена и на малки парченца, без да има заливка отгоре, но не мога да намеря рецепта. Моля ви да ми помогнете, ако някой приготвя тиквата по този начин или има такава рецепта.   bouquet

# 676
Искам да направя печена и карамелзилана тиква, обелена и на малки парченца, без да има заливка отгоре, но не мога да намеря рецепта. Моля ви да ми помогнете, ако някой приготвя тиквата по този начин или има такава рецепта.   bouquet

Виж поста на Дениз.

Карамелизирана тиква с хрупкава коричка

И още едно предложение от друг форум:
Цитат
Ето ви и моята тиквена рецепта :

Не беля тиквата - само я измивам и я нарязвам с кората на по-големички парчета, поръсвам дъното на тавата със захар, и нареждам парчетата тиква с месестата част надолу.Слагам малко водичка и пека в силна фурна.Захарта карамелизира парчетат тиква.Внимавайте, после малко трудничко се мие тавата, ама с този проблем ще се справят по-силните ни половинки.   
След като се изпече, още докато е гореща със шпатулата изваждам парчетат и ги нареждам в широка подносна чиния.
Става много вкусна и СЛАДКА тиква.

# 677
  • При елфите ...

Виж поста на Дениз.

Карамелизирана тиква с хрупкава коричка

И още едно предложение от друг форум:
Цитат
Ето ви и моята тиквена рецепта :

Не беля тиквата - само я измивам и я нарязвам с кората на по-големички парчета, поръсвам дъното на тавата със захар, и нареждам парчетата тиква с месестата част надолу.Слагам малко водичка и пека в силна фурна.Захарта карамелизира парчетат тиква.Внимавайте, после малко трудничко се мие тавата, ама с този проблем ще се справят по-силните ни половинки.  
След като се изпече, още докато е гореща със шпатулата изваждам парчетат и ги нареждам в широка подносна чиния.
Става много вкусна и СЛАДКА тиква.

Лабрекс, много ти благодаря за идеите и за бързата реакция! Весел ден ти пожелавам!

# 678
Искам да направя торта със сметана.Проблема ми е сивия цвят за картинка.В Метро боичките сиво няма.Как да получа сиво?
А солени ястия в сив цвят? Thinking Rolling Eyes

# 679
  • Пазарджик/Лондон
Aredhel , по тази рецепта на Бени съм правила карамелизирана тиква, много лесно и вкусно:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=436086.msg12959544#msg12959544

# 680
  • При елфите ...
Aredhel , по тази рецепта на Бени съм правила карамелизирана тиква, много лесно и вкусно:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=436086.msg12959544#msg12959544

Аелис, много ти благодаря!   bouquet Сега си спомних, че съм я чела тази рецепта и тогава ми хареса. Весел и емоционален ден ти пожелавам!

# 681
  • Пазарджик/Лондон
Aredhel -   bouquet!Хубав ден и на теб Hug.

# 682
Здравейте!
Някой може ли да ми даде рецепта за (мисля, че се казват) арабски питки ( тези, с които се правят дюнерите)? Знам, че ги продават в Метро, но в нашия град нямаме.

# 683
  • София
Здравейте!
Някой може ли да ми даде рецепта за (мисля, че се казват) арабски питки ( тези, с които се правят дюнерите)? Знам, че ги продават в Метро, но в нашия град нямаме.

Отидете в арабската тема тук - има няколко рецепти, включително и за джобовете.

# 684
Здравейте!

Отидете в арабската тема тук - има няколко рецепти, включително и за джобовете.
Благодаря, дядо хаджия!

# 685
Вчера от витрината  за прясно изпечени продукти в"Пикадили"си купих пълнозърнести земелки/има и пшенични/. Та имам въпрос към вас. Може ли някой да ми напише рецепта за такива земелки? Предварително Ви благодаря. smile3503

# 686
Вчера от витрината  за прясно изпечени продукти в"Пикадили"си купих пълнозърнести земелки/има и пшенични/. Та имам въпрос към вас. Може ли някой да ми напише рецепта за такива земелки? Предварително Ви благодаря. smile3503

bolqrka64, погледни ТУК, има рецепти.  bouquet

# 687
  • забравих си мисълта...

Bolqrka64, аз правих земели от пълнозърнесто брашно по тази рецепта, бяха изключително вкусни. С бяло брашно ще се получат напълно нормални земели, като ги оформиш като такива.

# 688
  • Русе/София
спешен въпрос към майсторите:15гр.прясна мая на колко суха се равнява?

# 689
  • София
спешен въпрос към майсторите:15гр.прясна мая на колко суха се равнява?

15:3=5 гр (1.5 ч.л.)

Общи условия

Активация на акаунт