Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

• 187 824
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
  • София
дайте ми линк на рецептата пудинговите мъфини искам да ги опитам
Заповядай Пудинговите мъфинки на Лабрекс. На първа страница можеш да откриеш линкове към много други рецепти  Peace.

# 256
 Hug благодаря
а задължително ли се прави с миксер

# 257
Hug благодаря
а задължително ли се прави с миксер

charlie, така е дадено в рецептата и аз винаги ги правя с миксер. Но, ако нямаш, пробвай с тел да разбиеш хубаво, мисля, че няма да е фатално.  bouquet

# 258
  • Пловдив
Моля предложете ми успешна рецепта за солени мъфини. Нещо с шунка и кашкавал, че от вчера имам нарязани едни мезета, добре ще е да ги включа.
Благодаря  Hug

# 259
  • София
Аз съм правила нещо подобно, като за база използвах рецептата на добруджанките:
1 ч.ч. кис мляко с 1 лъжичка сода
1 ч.ч. натрошено сирене
2 ч.ч. пресято брашно
1 яйце
Всичко това се обърква с вилица, добавяла съм шунка и маслинки, върху всякос олено мъфинче бодвам парче масло и поръсвам с мак или сусам, а ти можеш да сложиш кашкавалчето отгоре, или пък в самото тесто.

# 260
Linkata , сигурно вече е късно, но да си кажа - за солени мъфини винаги ползвам основата от 2 яйца, 100мл олио, 1/2  к. к. мл - може и малко повече, 2 ч.ч брашно, 2ч.л бакпулвер, другото е в зависимост от наличността: сирене, кашкавал, саламче, топено сирене, маслинки,кисели краставички, задушен спанак , задължително сухи подправки от рода на мерудия, самардала или джоджен, ч.пипер и свежи - магданоз или копър.Вече знам каква трябва да ми е консистенцията на тестото, за да станат пухкави и това са любимите на всичките ми близки и приятели.
1ч.ч=240мл

# 261
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
  chef вместо запис Peace

# 262
Моля предложете ми успешна рецепта за солени мъфини. Нещо с шунка и кашкавал, че от вчера имам нарязани едни мезета, добре ще е да ги включа.
Благодаря  Hug
За следващия път. Wink

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=2136.msg85423#msg85423

# 263
Ето ме и мен с първите ми ябълкови мъфини.Нещо не бухнаха много,но може би от бакпулвера. newsm78Видях че е с изтекъл срок.Разбира се причините може да са много,но важнто е че домашните ги харесаха и приемам поръчки Embarassed.ще ви изчета по-изкъсо и надявам се скоро да се похваля с по-добро мъфинче Embarassed

Благодаря ви за помощта  bouquet

# 264
ВяраВики,другият път можеш да използваш по 2-3 кошнички за един мъфин,за да са ти по-устойчиви формите. Peace

# 265
PURE ELIXIR - вече имам кураж да ги правя и ще си купя форма.Но имам и купички за крем карамел и тях смятам да ползвам.
Благодаря ти все пак за идеята,ако ми се наложи да добавям форми.

# 266
От мен пицо-мъфини по рецепта за " бъркана" пица:

# 267
Ау,Петушке,много кипри пици-мъфинки Peace си завъртяла.Дай повече подробности как процедира?
ВяраВики,купичките ще ти свършат чудесна работа.Най-лесно е със силиконова форма-нямаш нужда от кошнички,излизат от гнездата без проблем,не се подмазва,лесно се измива-абе супер работа.Който го е измислил-евала!

# 268
PURE ELIXIR, ти хубаво хвалиш силиконовите формички, но при нас няма кьорави - ни тефлонови, ни хартиени кошнички. Всички продавачи ме гледат като изкопаемо когато  попитам Blush
Вчера ни беше въглехидратния ден и забърках тесто за пица - 1 яйце, 1ч.ч хладка вода с разтворено 1/2к.мая, 1ч.л захар, 1щ.сол, 2ч.ч брашно - бърка се с лъжица, слага се в две тави на тънко, след 20мин. се слага плънката и се пече. Вместо втора плоска тава, реших да пробвам с мъфинковата. Изводът: като мъфинки се пекат по-дълго и стават пухкави Mr. Green Аз си ги изядох сама, че другарчето ми обича препеченко Blush

# 269
  • Пловдив
Благодаря на всички отговорили ми за солените мъфини! Hug

Общи условия

Активация на акаунт