Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

• 187 289
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Нямам кредитна карта, а моята дебитна не мога да регистрирам, пробвала съм... както и да е - като се решиш, пиши, ако искаш, ще се радвам  Hug

# 406
  • София
Нямам кредитна карта, а моята дебитна не мога да регистрирам, пробвала съм... както и да е - като се решиш, пиши, ако искаш, ще се радвам  Hug
o.k. ще пиша, но не обещавам да е скоро. Rolling Eyes  Hug

# 407
Ето едни двуцветни мъфини с кокос от мен

# 408
Мартинче,много съблазнителни са ти мъфинките Peace,по коя рецепта са?

# 409
Мартинче,много съблазнителни са ти мъфинките Peace,по коя рецепта са?
Благодаря ти, PURE ELIXIR, по тази рецепта са, малко са диетични  Crazy

# 410
аз ще ги направя още по- диетични,при мен 1 ч.ч. захар винаги се трансформира в 1/2 ч.ч.,защото не обичам мн.сладко.
Благодаря за рецептата!  bouquet

# 411
момичета ,искам да попитам понеже имам само хартиени формички как се процедира в празна тавичка ли се слагат или  няма да се получи?

# 412
  • София
Има опасност да се разлеят, иви85. Сложи хартиените формички в дуралексови чашки за кафе, в купички за крем карамел, нещо, което е устойчиво на високи градуси  Peace.

# 413
Мда, така е.
Или пък на всеки мъфин по поне 3-4-5 кошнички, за да са по - стабилни, което освен, че е набутване, пак няма гаранция дали външният им вид няма да се прецака.

# 414
купички за крем карамел имам само 6бр  дали ще се разлеят наистина ?ще пробвам пък каквото стане благодаря ти многоо Hug

# 415
Щом са ти само 6 бр, или забъркай половин доза от семста, или ги печи на два пъти.

# 416
благодаря ви Hug

# 417
Здравейте да се похваля с моите първи мъфини  Party
Благодаря на Пети   bouquet, по нейната основна рецепта от предната страница са. В част от тях сложих ягодово сладко и течен шоколад.

и ОЩЕ

# 418

Да напиша една много обикновена и доста икономична рецепта за кексчета или мъфини, както и да ги нарека, но доста вкусни.

Кексчета с компот

500 гр. брашно,
200 гр. захар,
150 гр. олио,
400 мл. компот ,
1 ч. л с връх сода, изгасена с оцет, (или равна плюс още половин лъжичка)
сушени плодове, ядки, шоколад,
сироп по желание за напояване

Смесват се брашното и захарта, добавя се олиото, компота, содата.Разбърква се хубаво, добавят се по желание ядки, сушени плодове, парченца шоколад и др.
Формичките се намасляват и набрашняват и се запълват със смес до половината. Пекат се в нагрята фурна на 180 град 15 мин. Може да се напоят по желание с плодов  сироп. И да се посипят с пудра захар. Бързи, сочни и много вкусни.

Моите бележки: Сипах в купа течните съставки – компот от ягоди и олио, сложих и угасената сода, добавих и захарта  и разбърках. Сместа закипя. Сипах брашното и разбърках хубаво. Добавих орехи, сушени сливи и парченца шоколад. В моята фурна се пекоха 18 мин, проверявах с клечица, като кекс. За пръв път ги правя, стана ми интересно какво ще се получи, но за тези продукти резултатът е повече от чудесен. Сипвах сместа в книжни капсулки и не съм намаслявала и набрашнявала. Опитайте ги! От дадените продукти, зависи и от големината на формичките, се получават 20-ина кексчета. Част от кексчетата още топли, полях със сок от ягодовия компот, на мен лично ми харесаха повече, но на други пък сухите се харесаха, така че пробвайте.

източник

# 419
  • Vaudreuil Canada
И от мен малко къпкейкове. Темата е борбата с рака.

Общи условия

Активация на акаунт