Половината път вече измина ЮЛСКАТА славна дружина !

• 22 599
  • 711
  •   1
Отговори
# 600
  • Тук и сега
Привет. За количките пак подхванахте Grinning

Цветуша, тази количка на Хаук като цена и екстри не е лоша, може би и като качество... Но аз наживо я видях, защото и бях хвърлила око и материята ми се стори отвратителна, една такава като шушляк и ми се струва, че много би запарявала. То не че дедето ще е директно върху нея и няма да има пелена отдолу, но въпреки всичко се отказах.

Засега съм се спряла на Плико П3 Комплето модел 2009

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /7675/language/bg

и

Фор ми Фуего Чико

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/8024

И двете са леки и с доста екстри. Тези двете дето по-горе писахте Си и Ариа на Пег Перего категорично не стават за новородено. Не се залъгвайте. Те са летни и стават за след 6 мес.

# 601
Привет и от мене,  bouquet
На мене 3 пъти ми взимаха кръв:
  :)1-вия път беше да се определи коя кръвна група съм и дали нямам някакви заболявания струваше ми 2 лв.

:)2-рия път беше за изследвания за "Даун" така наречения "Скрининг" Тук се изръсих 42 лв. независимо че съм здравно осигурена.

Grinning А 3-тия път беше защото имам 4 котки в къщата. И трябваше да ме изследват за токсиплазмоза. В третия път изследваха захарта и хемоглобина. За токсиплазмозата ми взеха 20 лв. за захарта и хемоглобина нищо- Здравната каса ги е поема.  Laughing
 1-вия и последния път взимаха и урина.
И така общата стойност за кръвните изследвания до тук е 64,00лв! Money

Яд ме е не за друго а защото уж си плащам здравните осигуровки всеки месец а на практика Здравната каса нищо не поема. smile3515 А пък държавата вземала мерки за увеличаване на раждаемостта!
smile3521

# 602
Зелено нещо така е, ама колко са твоите усигуровки - 20/30 лв? При нас на пример се поема почти всичко от касата ( е пак има неща които сами си плащаме), но да не ви казвам колко ми е месечната усигуровка че не шапката ще ви падне, а нещо друго  Mr. Green

# 603
  • Burgas
Зелено нещо струва ми се много, парите които си платила.
За кръвната група си платих преди година и няма да го смятам но беше 10 лв.
За БХС ми взеха 20лв по банков път за лабораторията и още 10 за самото взимане на кръв
и миналия месец ми пуснаха всякакви изследвания, пълна кръвна картина, венерически болести, и антитела защото съм отрицателен резус фактор - 2 лв. ми беше сметката за всичко
Моята сметка е 32 лв.
Излиза, че са те таксували предимно заради токсиплазмозата, а избора да имаш котка е твой.
И на мен ми се иска да не плащам нищо и аз съм здравно осигурена, но като се замисля още колко ще трябва да дам и сумата до тук ми се струва бял кахър.
 smile3503

# 604
Здравейте, момичета  Simple Smile
обсъждате изследванията, на мен са ми взимали 2 пъти кръв, 3ти, 5ти месец и мисля че следващите са съвсем на края. Всичко ми е наред хемоглобин 130 което ме изненада при условие, че не хапвах месо последните 4месеца, но явно си имам запаси  Mr. Green Единствено чакам резултати от секрет, че теченията продължават да ме тормозят много  Cry 
Аз от началото съм в болничен, но не ми взимат кръв всеки месец и не ме водят в болница ежемесечно  newsm78 здравната система никога няма да я разбера

Ще ви кажа моите изисквания към количката:
- да летен кош с пълно легнало положение
- коша да се върти в двете посоки
- да е с една дръжка за да се бута с една ръка
- въртящи предни колела
- кош за багаж
- да се згъва лесно
- да е възможно нй-малка в згънато положение (с малък багажник съм)
- да е лека
май това е всичко , пожелайте ми успех  Mr. Green

# 605

И така общата стойност за кръвните изследвания до тук е 64,00лв! Money
   Моите са 46лв:
    42лв. БХС  и 2 пъти по 2 лв. за редовните кръв урина.
    Всъщност,излиза,че 3 пъти съм давал кръв,а не 2. Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 21:16 от Селма

# 606
 newsm78 за кръвта - когато ми вземат в клиниката, където съм на консултация, не ми вземат нищо за "манипулация", вероятно защото съм си техен контингент  Crazy ; вчера в казанлъшката поликлиника ми взеха 1лв50 за венозна кръв, било по чл.еди-кой-си от Закона за народното здраве; За БХС платих общо 30лв, от които 10лв за куриер, тъй като лабораторията е единствено в София, БХС обаче така или иначе е по избор, касата не го поема за сега. Т.е. досега, само 1.50 дето платих вчера за текущи изследвания  Peace  мдааа, в частната клиника до момента съм много по-"на сметка" отколкото в държавна. Факт.

fl0, твойта работа ми намирисва на bugaboo количка  Mr. Green 

# 607
  • IT
Не мога да разбера защо за БХС-то са ви вземали толкова много пари, аз отидох в Майчин Дом-София и платих 22 лв., които се оказа че можело и да не ги плащам, тъй като ми ги поемат от допълнителното здравно осигуряване. За кръв и урина първият път платих 10 лв.(заради кръвната група), а последният 2 лв.

# 608
Аз за кръвта бях казала 2 пъти,ама всъщност са 3 - бях забравила БХС-то,което на мен ми беше 78 лв.Няма смисъл да казвам другите неща колко ми струват,а и аз съм здравно осигурена и от касата съм се възползвала само от един ехограф ,а другите си ги плащам по 30 лв. и от първите кръвни изследвания и от цитонната маска.Изследвания за микробиология и урина си платих. Simple Smile Да не изпадам в подробности,но почти всичко си плащам солено въпреки,че съм здравно осигурена,а осигуровките са няколко пъти по 20/30 лв.Но поне не мога да се оплача от обслужването от доктора.
Пума,мерси за отговора за болничния.
Лека вечер на всички!  bouquet

# 609
Не мога да разбера защо за БХС-то са ви вземали толкова много пари, аз отидох в Майчин Дом-София и платих 22 лв.,
allexa, конкретно на мен ми казаха, че плащам 20 лв за теста, и 10 лв за куриер до София; т.е. колкото и ти  Peace

# 610
Здравейте,мацки !

Пренасям си питането и тук.Дано някой сподели нещо по този въпрос.  Hug

Имам от два месеца странни болки.Просто не знам как да ги обясня по-добре.Боли ме  между краката,но не където е влагалището,а в страните.Болката е като мускулна,все едно съм стояла много време разкрачена и имам мускулна треска.Гледаха ме вагинално и нищо притясняващо не откриха,но не ми дадоха и обяснение какво може да е това.
С първата си бременност също бях така до края ,че към седми месец едва успявах да вървя.Все имах чувството,че бебето ще излезе между краката ми.
Някой да е чувствал такава болка? 

# 611
newsm12 идея си нямам Веси... аз имам от време на време, но ги усещам във влагалището като "убождане" знам ли?!?!

# 612
Пуме,мерси все пак.То мойто си е системна болка като мускулна,не е влагалищна.Много е неприятно и нищо чудно да е била тази причината,че Мики не можа да слезе в родовия канал въпреки 10-те см разкритие,а главичката си стоеше все така високо.Явно нещо с таза ми,въпреки че не ми се вярва да съм с тесен,защото съм си пълничка. Confused Хм........

# 613
  • 2 етажа над тавана
Веси, единственото, което ми идва наум  е да не би да енякой притиснат нерв от разширяването на таза, де да знам и аз?  Thinking
Дано ти мине Hug

# 614
ох пак изпоомешах информацията...ще карам НЕпоименно. гледам обсъждате хемоглобина и аз все имах спомени,че цифрата трябва да е 100 и нещо,но тук ми го измерват в други единици.беше ми 11.4 предишния месец и ми каза,че е на границата,пих желязо и сега е 12.3 и ми спря желязото...ако някой има тълкувание пък на това моля да каже нещо.

хели да ти откраднат количката..егаси хахах  hahaha Joy ох аз от една седмица имам контракций нещо и ги овладявах,но днес стигнах до почти паника.доста имах и доста силни,че и граничещи с болка.ако не бяха спрели щях да тръгвам за болницата,но гледам от час ги няма ....май се затиши.няма да ходя в болницата,но не ми харесва тази работа.ще им кажа в сряда,като ходя на преглед.ама днеска не стоях и кротко де...патувах три часа с колата,а после пазарувахме..абе цял ден щъкам.

за количките......прави ми впечатление,че всички искат леки колички...аз пък искам тежка...те возят хубаво и гладко.не съм обвързана с асансьори и стълбища...сигурно за това не ми пука дали е лека.

Общи условия

Активация на акаунт