ФЕВРУАРСКА мама дни брои бебче да се появи (47)

• 25 371
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Тук съм още!  #Silly

Гледах новите снимки - супер са ни чавенцата!  kyllmg
Живи и здрави да са и да растат щастливи и доволни!  Hug

На нашия фронт нищо ново, освен че прословутата ми тапа "пада"  smile3507
Има и разни семейни драми, ама няма да ви занимавам.  Crossing Arms

Айде, бременните, да се мобилизираме, че февруари не остана!  newsm68

Аз ще съм в Тина Киркова (но не се знае кога, имам намерение тия дни, ама да видим Нейно Величество малката кво й е мнението), някой ако се запъти натам да свирка!

# 601
  • София
Честито на did4eto_85! Да ти е жива и здрава Мирела, много радост да ти носи! smile3525

Аз също мога да кажа само хубави думи за Шейново. С избор на екип съм, но виждам как се отнасят и с момичетата, които не са. Наистина всички са много мили и любезни.

# 602
  • София
Магнолия, прочетох ти въпросите относно яслата и сина ти в другата тема и понеже адекватен отговор няма да получиш от "експертите"  hahaha, затова ще си позволя да ти отговоря - значи доколкото разбирам сина ти е в яслена група в ОДЗ, но теб те притеснява, че като навърши 3 ще бъде изписан от яслената група без да има освободени места в първа градинска група?
Ако е такава ситуацията и правилно съм те разбрала, искам да ти кажа, че няма от какво да се притесняваш - децата в яслените групи на ОДЗ-тата не се изписват при навършване на 3, а от септември цялата им яслена група автоматично си преминава нагоре като първа градинска група на мястото на изписаната предучилищна група.  Peace
Дори сега да навърши 3, сина ти ще си върви заедно с набора и щом е в ОДЗ всичко си става напълно автоматично и не е нужно да кандидатстваш отново през системата.
Само в "чистите" ясли, които са към Министерство на Здравеопазването децата се изписват при навършването на 3г. и има вероятност да "увиснат" без градина. Peace

# 603
А да ви издам Ника им поправяше грешките на отговарящите в темата за яслите. Така че като стигнем до този въпрос, май ще трябва при нея да "ходим" на консултации кое кога как и защо Simple Smile

# 604
  • offshore & overseas
А да ви издам Ника им поправяше грешките на отговарящите в темата за яслите. Така че като стигнем до този въпрос, май ще трябва при нея да "ходим" на консултации кое кога как и защо Simple Smile
О, ама ние това много добре го знаем и горко й на Ника, като дойде яслено време. Аз малката живот и здраве, мисля "отрано" да я пускам -- на година и осем някъде се пада май (тоест септември 2011). Уф, нямаше да пиша, ама имам още 2 приказки.

Магнолия, дано при теб да стане работата със слинга, щото моите дЕвойки се оказаха шила големи. Аз пак ще се опитвам да я сгъна малката, ама май-май няма шансове за такъв рахат. Много сте готини цялото семейство, много щастие струи от вас!! Дай Боже, всекиму! И ние трябва да се снимаме вкупом (все си го повтарям), както предния път с котарака, ама не знам кога ще е. Времето за изписване, когато се правят семейни снимки, мина и замина...

танче_г, аз тая част на твоя екип от Шейново я разпознах по ръце, крака и половин муцуна. Laughing За месеца, прекаран с тях в родилното, вече ме имаха за свой човек. Joy

# 605
  • София
Не се притеснявайте за приема на чаветата догодина - насреща съм.  Laughing От две години следя темата за ДГ, общо три кампании досега Crazy Ма експертите от СО и то отдел Образование, дето се включиха днес, освен, че бяха доста неграмотни, са и безкрайно незапознати с материята, изложиха се тотално.

# 606
Йо-хо,аз също съм в Тина Киркова,може да се засечем!
Сузи,да се присъединя към разочарованите от МД!Там без избор на екип наистина е ...меко казано ужас!
Магнолия,имаш страхотни деца!Да са ти живи и здрави!

# 607
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Ника, благодаря ти , но при нас нещата са по-различни - синът ми вече е на три , и продължава да е в яслената група, защото в първа група, където трябва да е -няма места/вече са 33 деца/. Освен това в яслената група са 4 деца, които през януари и февруари си навършиха годините/3/, и продължават да са там, поради същата причина... И нали разбираш , че посредата на годината няма как да се откажат деца от първа група,за да може нашите да се преместят/уж,автоматично/, което ме кара да си мисля, че чак септември ще сме в нова първа група...И въобще ,кашата е пълна. Да не говорим, че големият ми син е в същата градина, че вече съм многодетна, така че въобще не им вярвам на тези от общината и на Фандъкова - гола вода са отвсякъде с техните тъпи критерии. Да не говоря и колко познати си вкараха децата с връзки,  въпреки "строгите им критерии"
Ама айде да не спамя повече, просто исках да ти обесня Peace Живот и здраве, надявам се скоро да има развитие Grinning

# 608
Леле Ванче големи премеждия с щастлив край Laughing
Понякога добре си се завърнала Hug

# 609
  • София
Магнолия, никъде не отиват децата като навършат 3, сина ти ще си остане в яслената група, разбира се. Чакате септември и заедно с цялата група стават първа група. Ето това трябваше от СО да ти обяснят, че набора вече си върви целия, независимо дали детето ти е родено през януари или през декември.

# 610
  • Бургас
Пф на мен пък ми се спи цял ден....

Магнолия, много сладки снимки ! Малкия е голям сладур!  Hug
Сузи,стискаме палци всичко да мине добре,независимо къде !
yoo-hoo , все пак има напредък при теб  Hug

# 611
Мяуче стискам палци на Лъвю! Четох поста ти за кризите на растежа,но аз чувствам разлика в гърдите,чувствам ги така все едно не съм родила и няма грам напрежение и са едни меки.Ще стискам до последно,защото не ми се иска да използваме АМ.
yoo-hoo хайде ти да си следващата! Peace
Съни разбирам те напълно-убивам човек за малко съъън.

# 612
  • offshore & overseas
Мяуче стискам палци на Лъвю! Четох поста ти за кризите на растежа,но аз чувствам разлика в гърдите,чувствам ги така все едно не съм родила и няма грам напрежение и са едни меки.Ще стискам до последно,защото не ми се иска да използваме АМ.
Напълно разбирам тревогата ти -- когато нещо не е пред очите ти, май е нормално да смяташ, че то не съществува (виж поста на Шаманката за разграфените гърди).

Обаче съвсем в реда на нещата си е след регулиране на кърмата, да чувстваш гърдите си така, сякаш са празни (защото кърмата не стои в тях, въпреки че ние погрешно ги възприемаме като контейнери за мляко). Регулирането става сравнително бързо, но при различните жени отнема различно време, така че, не се ангажирам да ти кажа срок.

И аз съм тъй отдавна (и с Калина бях, не си представям кърменето до 3 и повече годишна възраст с препълнени до "експлозиране" бомби Laughing), а сигурно и другите мами. Не исках да се давам за пример, ама нямам друг подходящ под ръка, но моята писана за 14 дни е наддала близо 900 гр., а е само на кърма (и суче сравнително начесто).

Та изводът е, че нито това, че бебето суче начесто, е признак за недостиг на кърма, нито пък туй, че усещаш гърдите си празни. Вярно е, че има голяма умора, аз също съм страдалец в туй отношение, но най-вече защото не разпределям времето си правилно и се гърбя с неща, които не са ми работа.

МОМИЧЕТААА, ИМАМЕ СИ ДОКТОР newsm18 (малък доктор, но все пак е д-р, че ми  беше писнало вече да го влачи туй чудо). Айде, белким се отприщят и при нас работите сега!! Пфууу, олекна ми, па на него не знам.

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 19:24 от Мяуче

# 613
  • София

yoo-hoo хайде ти да си следващата! Peace

smile3521

Ама никак не е честно! Някои още не сме родили, вие вече за детски градини говорите!  Crossing Arms

Мяуче, аз стисках палци на твоя Лъвю! Като знам какво е преминал, за да стигне дотук...  smile3529 Да носи с гордост заветната думичка (доФтор).  smile3539

Магнолия, дай Боже всекиму пълна къща с деца! Завиждам най-благородно!  newsm63

# 614
Привет-мривет!

Цял ден чета, ама с една ръка Simple Smile Оцеляхме след 1вата нощ вкъщи (мъж ми даже си спа най-спокойно); малко тръпна пред втората обаче..тепърва мисля има мегдан за драма, малкия вече се гърчи от колики, а аз нямам идея какво да правя освен да го сложа на гърда или да му сменя памперса. Уригването също ми е малко мътно - особено през нощта, мисля си, че така ще се разсъни и ааайде всичко наново.

Иначе, да споделя за раждането - както на 19 нямаше никакви индикации, на 20ти след известно време пътуване по перфектните софийски улици с перфектната настилка (и точно когато бях сууупер гладна и сядахме да хапнем, мамка му) почнаха да ми текат водите, добре че на порции Simple Smile иначе щях да си изживея кошмара "бременна с изтекли води в мол".
Та, обадих се на доктора, занесох се във Вита, настаних(ме) се - Тони си избра да участва и присъства на целия процес - и се наместихме да гледаме телевизия, че си нямаме вкъщи Simple Smile туй в 4-5 часа следобед. Да дам по-накратко - тонове ок, разкритие почти никакво, контракции леки, чак докъм 12-1 през нощта, когато почна драмата с болезнените такива, до достигане на заветните  5-6-7см, когато можеше вече да се боцне епидуралната - в 4 часа. Оттам напъни до сутринта; главунчо с голямата глава изобщо не беше слязъл надолу (диаметър по последно измерване 10,6см), та имаше известна драма дали ще слезе изобщо..Преседях час и половина ей тъй с пълно разкритие и накрая към 7 може би можеше да се ходи в родилна. Там с още повече напъни в 7.30 главунчо излезе за всеобщо удовлетворение Simple Smile

Като цяло, пораженията са, ами, не е кат да няма Simple Smile Но все пак си мисля, че мина сравнително лесно, сравнително добре, доволна съм от болницата, от доктора, от целия процес, мъж ми се инкорпорира в екипчето и е много хепи, че присъства, да не говорим, че малкия вързоп е невероятен Simple Smile

Туй вероятно е най-дългия ми пост евър Simple SmileМога да го приключа в тон с днешните постове - мъж ми точно се прибра от работа и може малко да го похейтя, че продължава да ходи на работа, па току-виж ми олекнало Simple Smile

Стискайте ми палци за втората нощ, обещавам и аз да стискам палци бебшоците да са спокойнички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт