Отговори
# 30
Здравейте, от време на време се включвам с въпроси и сега имам отново един въпрос. Преди 4години бях оперирана и след химио и лъче минах на ТЕЛК дадоха ми 75%. Миналият месец изтекоха 3те година и трябваше да се отида отново дадоха ми 50% за 1година и ми казаха, че когато отида догодина ще бъде още по-малък процент или направо ще го отменят. Предполагам, че някои от вас са минали по този път и ще могат да ми кажат дали процедурата е такава и дали въобще да се занимавам. Мерси предварително.

# 31
Логиката е, че колкото повече години минават от последната операция и терапия, пропорционално спада и % инвалидност.
И тук е така...

# 32
За Хули искам да ти кажа,че наистина с нашият проблем човек за всичко трябва да се бори - да си вземеш лекарството, да ти направят изследване, да ти поставят правилната диагноза, да живееш за всичко и ако се оставиш системата направо те смачква. Това е положението трябва да си специалист по всичко и да се бориш за всичко. Това пък от една страна ни прави големи егоисти поне мен. Ако страдаш и ти пука за хора, които дори не познаваш лично това не означава ли, че си издържала на мелачката и си просто един добър човек Wink

# 33
Логиката е, че колкото повече години минават от последната операция и терапия, пропорционално спада и % инвалидност.
И тук е така...
Мерси за отговора просто се чудех дали е нормално понеже все пак ми липсват части от тялото, които няма как да пораснат отново. Сега имам хубава работа но след време ако ми се наложи (не дай си боже) да си търся друга не мога да работя всякаква работа поне свързана с физически труд.

# 34
  • София
Здравейте  Hug
имам един въпрос и се сетих за вашата темичка, че преди време надничах тук, заради мама.
Моя приятелка ме помоли, да ви питам, ако знаете, да кажете. Мъжът и се лекува от рак, мисля, че на кръвта. Сега са му изписали МАБКАМПАТ, та за него е въпроса. Първо било скъпо, ама не това е притеснението, а за страничните ефекти. Били много, били страшни, според моята приятелка все едно доктора се е опитал, да ги откаже  Rolling Eyes
Дали някой го е ползвал?
Чудят се, дали да го взимат, дали да го започват?

Моля, отговорете  Hug

# 35
ето ти
листовката

Наистина има много и неприятни странични ефекти, но пъки пише, че се прилага, когато предхождащото лечение с (алкилиращи продукти ) или флударабин фосфат не са довели до успех

Ивка, все пак лекарят-онколог е този, който ще реши какво лечение и с какви медикаменти ще се проведе терапията.

Всяка една от тези терапии (химио и т.н ) си има своите странични ефекти. Но .... всичко се прави и изтърпява в името на крайната цел - оздравяване...

# 36
  • София
Здравейте, от време на време се включвам с въпроси и сега имам отново един въпрос. Преди 4години бях оперирана и след химио и лъче минах на ТЕЛК дадоха ми 75%. Миналият месец изтекоха 3те година и трябваше да се отида отново дадоха ми 50% за 1година и ми казаха, че когато отида догодина ще бъде още по-малък процент или направо ще го отменят. Предполагам, че някои от вас са минали по този път и ще могат да ми кажат дали процедурата е такава и дали въобще да се занимавам. Мерси предварително.
Според световния здравен стандарт, 5 години след първата операция, ако вече няма никакво лечение те обявяват за здрава.
Минах по този път и затова зная. На петата година ме обявиха за здрава, нищо, че цици така или иначе не ми порастнаха  hahahaтова да ми е проблема.
Сега съм отново пенсионирана по болест и то същата... парадокс !

# 37
  • В царството на игрите:)
Хули, такива да са парадоксите Mr. Green Как беше? Жива на пук на всичко hahaha
При мен нищо ново. От МЗ казаха, че и дебели и слаби получават херцептин, и че за първи път чуват подобна дивотия. Имам и номера на протокола си, който са пуснали от Ракова, за да получа лекарството за февруари. Уви обаче лекарство нямам, въпреки, че такова е дошло. повръща ми се като си помисля за л....та, които надушвам и за това колко корумпирана е системата.
Казах ли ви, че на 10 март съм на пет скен във Варна!?
Моля се Богу всичко да ми е наред Praynig
Който е минавал моля да даде малко инфо, а и мога да видя варненки като отида там. да се готвят за ранде ву Hug
Лека нощ

# 38
  • Пловдив
Привет дами!
Веси, радвам се, че детенце е добре.
Хули, това с ТЕЛК ми се струва страшно налудничево. Значи аз след още 3г. съм здрава, дано дай боже всички, но като нямам един оргън и ще ходя, докато съм жива с разни други неща и ........... Ейми да ме извинят господата оправляващи, ама не съм като другите, не мога да работя всякаква работа, а не мога да живея с мизерна пенсия, и какво правя.
Миленка, а това с дебели и слаби направо ме разби. Егати обяснението Embarassed
Спирам, че както съм се напушила и бясна ще ви натоваря с моите проблеми.

Айде лека вечер.  love001  love001  love001

# 39
Milmich, щях още тогава да ти пиша, че това е безумие, освен това е и обидно и унизително. За съд са, вземи някой с по-здрави нерви и отивайте да се разправяте.

# 40
Здравейте и от мен в новата тема! Обичам ви и затова не пиша, щото и аз съм нещо крива, и не искам да ви товаря допълнително. На ТЕЛК и на мен ми намалиха с 15% и казаха - такива са правилата. Работа за здравите няма, че камо ли за такива като нас. Как ще се справяме само Бог знае.
        П.П. Никога не съм ходила в Сандански.

Hug Hug Hug

# 41
Весе, за темата  Hug Hug Hug Hug Hug

Милмич, 4 дни преди скенера не се яде сладко, 3 дни без алкохол. В деня на изследването пълен глад.
Занижена физическа активност, повече почивка.  Трябва да си тук поне един цял ден предварително , за да имаш време да си отпочинеш от пътуването. Пази се да не лепнеш някой вирус или кашлица.
Носи си 1.5 л минерална вода.
Искат един диск DVD (-R), както и изследване на урея, креатин и кръвна захар. Тези може да ги направиш рано сутринта в същата сграда на  PET скенера, 216 стая. 
Друго май не се сещам.
Зареди се с голямото си търпение и нещо за четене, защото пада голямо чакане.
Носи си  клин и блуза без метални копчета , ципове, нищо метално.

Ще ти пратя мобилния си на лични, да се видим като дойдеш.  1dating

# 42
Миленка, така и така ще има яко чакане... да ти възложа една задачка.... Whistling Whistling Whistling Hug

1. Как става записването за час?
2. Колко се плаща, ако отидеш така свободно?
3. Задължително ли трябва да си пзжиент в България или и аз мога така всободно да се прегледам...

питам, защото ми се ще и аз да го направя...А като опция Варна миизглежда по-лесно и изпълнимо...

# 43
  • В царството на игрите:)
Здравейте, днес бях на йога, а онзи ден си поръчах една масажна седалка от tv-butik.com и днес ми я донесоха и като се пльоснах на нея след йогата сега едва гледам. Днес имах и бая работа из къщи и сега мисля да му легна. Утре ще ходя до онкологията пак да питам ще ме огрее ли или не....
Веси,разбира се, че ще разбера подробности като отида. Само да стигна до там Mr. Green
Варненки, записах ви телефоните и ще се обадя непременно Hug
Много момичета ми липсват...Къде изчезнаха?

# 44
  • София
Добро утро   bouquet
Днес, вместо кафенце ето това http://loran.blog.bg/novini/2010/02/22/gavra-s-onkobolnite-lekar … rev-proizv.498122

Общи условия

Активация на акаунт