Отговори
# 45
Здравейте момичета!
Милмич аз бях януари на ПЕТ скенер. Специално питах за диета или нещо което трябва да правя преди изследването, понеже
тук вече ме бяха информирали момичетата ама казаха че нищо специално не трябва да правя. Само деня преди скенера да не ям сладко.
Аз все пак се сложих на специален режим за по-сигурно.  Една седмица карах на салати. Без плодове- заради захарта. Ама нали сам си Марко Тотев ,по принцип  пия по мъничко на празници само, но тогава вечерта преди изследването сбрахме се  на маса, хапнахме / аз само салати/ по инерция пийнах / 30-40 г ракийка/ и така.
 На другия ден чак се усетих, че в ракията има захар. И то вече ми бяха сложили абокат и всичко. Направо се вцепених от ужас. Търча бързо при лекарката и задъхана я питам дали това, че съм пийнала малко ще попречи на изследването. Тя горката ме погледна странно  и обясни, че то пишело 3 дена дето на листовката ама се отнасяло за възрастни хора/ колко възрастни ? не каза/  , дето им бил забавен метаболизма. Е това е.
Хубав ден на всички

# 46
Забравих.................. предния ден трябва да потвърдиш, че ще отидеш. Ще ти кажат да идеш по обяд. Добре е да идеш по-раничко.
При нас изследването се правеше по реда на пристигане , а не според килограмите.
 Казаха да хапна нещо леко рано сутринта и също, че мога да пия вода колкото искам, защото изследването се прави на гладно не на жадно.
Аз понесох цялото чакане много зле. Беше ми много лошо. Едва се държах на крака. Свърших към 5. Буквално се влачих до горния етаж, където мама чакаше с кафе. Имам си проблеми с ниско кръвно, та явно за това ми беше така зле. На другите нищо им нямаше.
 Борана ти е казала за водата. Значи вземаш 1,5 л и изливаш 0,5 така че да остане 1 л в шишето. В нея слагат контрастното вещество. Аз не можах да го изпия. Не е приятно, но не е и  много  гадно .Мен  много ми се гадеше и на втората глътка щях да повърна та сестрата каза да се не мъча. Увери ме , че не е фатално. Просто няма да може добре да  огледат тънките черва. За другото нямало проблем.
Дано си разбрала от обърканите ми обяснения ................... Hug

# 47
Здравейте момичета,
Днес говорих с химиотерапевта ми. Тъй като доставките на Золадекс вече не са поименни, се правела някаква заявка общо за месеца и тези които са в началото на месеца - за тях йок лекарство! Каза, че той няма право да ме кара да си го купувам, но ако доставката за март не е дошла до 02.03., когато ми е датата, трябва да чакам.Айдеееее, още 300 лв.! Чудно какво става с моето лекарство, когато дойде по-късно? Кой ще ми го прилапа?

# 48
Trixyy,няма да отиде(золадекса) при никой,просто си го вземаш когато дойде и ще имаш една резервна инжекция. Аз редовно правя така, за да спазвам интервала 28 дни.

# 49
  • В царството на игрите:)
Здравейте, и аз правя като Ени. Винаги имам един Золадекс в хладилника и после като си го взема си го прибирам пак. вече освен за Херцептина, нямам нерви да се ядосвам и за Золадекса #2gunfire
Трикси, имам нужда от помощта ти, но ще ти се обадя тия дни.
Малкият ми е с 40 градуса. Това показание на термометъра толкова ме сащиса, че даже не мога да повярвам. възможно ли е да има такава Т., без други симптоми, а и на него въобще не му личи Shocked Shocked Shocked
Въобще имам си разни тревоги, но....се ла ви, както казват французите.
Прегърщам ви.
 Hug
Ванила, благодаря ти за обясненията Peace

# 50
Малкият ми е с 40 градуса. Това показание на термометъра толкова ме сащиса, че даже не мога да повярвам. възможно ли е да има такава Т., без други симптоми, а и на него въобще не му личи

Може. Моите и двамата са ми вдигали такива Т.
Грабвай го и му направи хладък душ. Не студем, просто по-хладък. Облей го. Спада така Т веднага.
Компрес с вода и оцет - на челото, на празците, обуй му и чорапки, накиснати в вода и оцет...

# 51
  • София
Милмич, малко нещо ще кажа по отношение за температурата при децата.
Тогава, когато темп. се повишава, това означава, че имунната система се бори .
Счита се нормално, при вирусни заболявания да се повиши до 40 градуса.
Бих препоръчала сода бикарбонат на крачета и дланите на ръчичките.
Охх, тая сода все я препоръчвам...

# 52
   Ако имаш друг термометър измери я пак, а между временно се обади на личния лекар или на Бърза помощ за съвет да свалиш температурата, защото ако наистина е 40 гр.(може и без всякакви видими признаци да има такава температура), може да направи гърч!Вземи мерки ВЕДНАГА!

# 53
  • В царството на игрите:)
Благодаря ви! Сега я смъкна до 38.7, но така или иначе в последните дни не мога да смъкна Т. му. Казаха ми, че карал някакъв вирус, но само това е симптоматиката - температура!!!! Даже не е и сополив, а само с главобол ooooh!
Айде да не ви занимавам, че ми е неудобно в темата  Rolling Eyes
Лека ви нощ!!!

# 54
  • у нас - на брега на морето
Здравейте!
Няколко дни не съм ви чела и едва сега вечерта си наложих да си "открадна" малко време.
Хули, ти направо ме разби с тази статия за ставринопол. Честно казано, много не ми се вярваше, но все пак някаква надеждица се беше загнездила в песимистичната ми глава.
Сега като влязох щях да ви се хваля, че днес ми сложиха първия золадекс и големият ми син има рожден ден, но пак ми се ... на настроението.
Като слушам и по новините, какви злоупотреби са вършили с лекарства на онкоболните, съвсем загубвам надежда, че нещо хубаво ще ни се случи в тази дължава. Все повече се плаша, че ми наближава края, а аз никак не мога да го отложа.
Миленче, като наближи време ще ти пратя номера си и дано можем да се видим.
Хайде лека, че пак се разциврих newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45

# 55
Все повече се плаша, че ми наближава края, а аз никак не мога да го отложа.
Какви ги говориш, бе човек????
Еми то откакто човек се роди започва да се приближава към края.Нали знаеш- живота е рисковано нещо, в 100% от случаите завършва със смърт!
Еййй, лично ще ти счупвам главичката! Какви са тия мисли?!?!?!? bash smile3537  baduu 

# 56
Все повече се плаша, че ми наближава края, а аз никак не мога да го отложа.

Йовче, какви са тия глупости бе?!?!?!  fight fight fight fight Какъв край бе....
Я се стегни...
Краят на зимата, да така идва пролет, краят на кризата, казват, че и това ще настъпи... Whistling Whistling Whistling

Включвам се активно в счупване на главата  box box box box box

# 57
Здравейте!
Няколко дни не съм ви чела и едва сега вечерта си наложих да си "открадна" малко време.
Хули, ти направо ме разби с тази статия за ставринопол. Честно казано, много не ми се вярваше, но все пак някаква надеждица се беше загнездила в песимистичната ми глава.
Сега като влязох щях да ви се хваля, че днес ми сложиха първия золадекс и големият ми син има рожден ден, но пак ми се ... на настроението.
Като слушам и по новините, какви злоупотреби са вършили с лекарства на онкоболните, съвсем загубвам надежда, че нещо хубаво ще ни се случи в тази дължава. Все повече се плаша, че ми наближава края, а аз никак не мога да го отложа.
Миленче, като наближи време ще ти пратя номера си и дано можем да се видим.
Хайде лека, че пак се разциврих newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45
Ало,Мацка,какви ги блещиш?Да не си Господ,че да казваш кога ти идва края!?Искаш лесно да се отървеш! smile3512Знаеш ли колко имаш да се радваш още на децата си и на Живота! newsm51
Ами аз като се върнах на работа и ме попитаха"Ти ,още ли си жива?"-да не им се дадох!Аха-ще я бъде!
Живота е пред теб, мила!Е, понякога е гадничък, ама така е по-разнообразно! newsm10

# 58
  • у нас - на брега на морето
Трикси, Весе, благодаря за приятелството Hug Hug!
Дай Боже, да дойде по-бързо краят на кризата, че нещо нещата не вървят на добре!
Цитат
Еми то откакто човек се роди започва да се приближава към края.Нали знаеш- живота е рисковано нещо, в 100% от случаите завършва със смърт!
В това си абсолютно права, но при обикновени обстоятелства човек не се замисля над тези истини.
Май трябва и аз да се пооттегля, че не ви влияя здравословно. smile3518
mariyanaviHug, писали сме заедно.

# 59
Здравейте,мили мои!  bouquet

Йовче, и от мене бой ША ядеш... Ааааа ма ха... К`ви са тия "мъдри" мисли дето ти се въртят из главата... Я да се стягаш,че да не идвам аз да те стягам... smile3503

Виж мА менИ... Тупвам се тука за да се изфукам... Ееее,даже има и рима... newsm47
Та да започвам с фукането... Mr. Green
1.Бях на мамограф в Токуда-всичко е перфектно... Даже и оная прословута киста я няма... newsm44
2.Излязоха ми резултатите от изследването на рецепторите... НЕГАТИВНИ!!! newsm44 newsm44
3.Купиха ми нова кола! travel travel  car003 newsm01 newsm01 newsm01

Ето на това му викам аз хубава седмица!
Пожелавам на всички ви само хубави неща!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт