Отговори
# 780
  • В царството на игрите:)
Не казвам,че е лесно,но не е и невъзможно да се преборим с лошите неща.Важно е да вярваме,че всичко ще е наред! newsm44
Дай Боже да е така! Пожелаваме си го всички от все сърце Hug
А, бе много хора нещо ми се губят...Вземете драснете някой ред!!

# 781
  • у нас - на брега на морето
Добре дошла Eliciq ! Радвам се, че се включваш, защото можеш да ни бъдеш много полезна с позитивизма и вярата си в оздравяването! Hug Ако искаш можеш да ни се представиш по-подробно, защото ние тук сме едно голямо семейство и си споделяме всичко.
Миленче, специално здравей ти казвам!  bouquet Аз пропуснах да си направя бъзак наесен, защото разчитах на друг, но както се казва в приказките" Затова на вълка му е дебел врата, защото си върши сам работата", а аз не си я свърших......... newsm78
rimar, добре, че ти поне ще правиш сок на мъжа си, защото аз ако е за друг, бих го направила, но за себе си - ме мързи и все си намирам оправдание, че другите неща са по-важни за свършване и за мен няма време. Прави му, мила, много е полезен и приятен с морков и ябълка, но да не прекалява с количеството наведнъж, че да не му втръсне, а и май не е много хубаво да се прекалява.
svejko, много полезна информация за клиниката. Който има нужда наистина може да се възползва.

# 782
Казвам се Елена и съм от Пазарджик.Семейна със син на 16г.Сега се прибирам от нощна смяна и бързам да отговоря.Пожелавам на всички весел,успешен и пълен само с хубави емоции ден Hug  love001

# 783
  • София

Eliciq, здравей и от мен.

yov64, и аз съм така. Като е за мен - максимум 10 дни спазвам нещо и после го зарязвам. Типичен пример е моя опит през миналата година с Дюканската диета-стигнах 4 етап и когато нямаше какмо толкова да спазвам го ударих през просото. Е, резултата не закъсня  Laughing
Искам да ви питам, диетите еднакви ли са всички видове заболявания или има специфика, в т.ч. за лекарствата и химиото сигурно е различно? Чета, чета тук и там но в главата ми освен каша, друго за сега няма.
Една съфорумка ми пусна по мейла някакъв материал от Щатите относно диетите, но е на английски и още нямам представа какво е то. Чакам децата да го видят /нямам си понятие от този език/ и да видя за какво става дума. Ако някой иска, може да му го пратя.
Също не ми е ясно кои показатели при кръвните изследвания трябва да следим. Питам, защото джипито ни от миналата година пусна няколко пълни кръвни и нищо не разбра. То май ние трябва да си станем лични докторчета Rolling Eyes

# 784
rimar,здравей и от мен.Относно лекарствата и химиото всичко е индивидуално доколкото знам.При изследванията на кръвта важни показатели са хемоглобин,левкоцити,еритроцити и от там нататък зависи от заболяването.Не съм лекар,но при мен това гледаха и туморните маркери. newsm78

# 785
С риск да разсърдя Сис, трябва да ви кажа, че Дюканската диета е крайно неподходяща по принцип, но за нас още повече. Сиско, внимавай с нея и не се вманиачавай, защото яденето само на белтъчини въобще не полезно особено за бъбрецит, които при нас и без това са натоварени. Освен това диетата изключва плодове, което също не е полезно. Простите въглехидрати са полезни за всеки организъм, иначе мозъка страда, защото той по принцип се храни от тях. Едно разделно хранене например води до същия резултат, макар и по бавен, но при него не лишаваш организма си от нищо. Както каза един лекар по телевизията, Дюкан стана милионер от книгата си, но след 10 години ще берем плодовете на това, което правят жените сега.  Mr. Green
Иначе аз също бях 40 дни на Дюкан и отслабнах много, но после си се върнаха, въпреки, че не съм почнала да ям кой знае колко повече. Така, де, казах си мнението smile3503
Айде до скоро...

# 786
  • София
Поддоржам и аз казаното от  milmich. Най вече за белтъчините и натоварването на бъбреците. Според мен 90 дневната диета, която е един вид разделно хранене може да се ползва.

# 787
  bouquet  :bouquet:Eliciya  Hug Hugдорбе дошла!
Аз мисля ,че съм предпоследната вслючила се.
Хубаво е ,че ви има ,Но от сърце ви желая скорошно и пълно оздравяване.
От скоро съм една от вас,вече опирерана  два пъти.Но още нищо не пия и изпитвам страх от химиото- и лъчето-...........
Изчетох сума си неща и смятам ,че вашата т .е. нашата общност е от изключитална важност.
Четах ,че има оздравели само от сугестия - т .е . чрез внушение .Оптимизма и съпричастността ни може би е нещо с подобна сил
а.
PS.Бъза може да се сбърка с кучешкото грозде ,което е са отрова.
Silve,пих по самоинициатива Лечевит  - вит.А е Е,антиоксиданти са особено витЕ а пък А изгражда епитела.
Имаше преди време екстракт от черен дроб на акула -- акулите не боледували от рак .Сега не мога да го открия.Вит Д -сигурно е полезно.

# 788
Здравей Danaya14!Много съжаляжам,че си една от нас.В същото време се радвам,че се запознахме friendship.От химио и лъчето няма за какво да се страхуваш.Минала съм ги и двете,химията е неприятна,но не е болка за умиране.Бъди оптимистка.Дявола не е толкова черен,колкото ни се струва.Вярвай,бъди силна и знай ,че хубавите неща се случват на хората,които силно вярват в тях.Главата горе!Такива като теб и мен много.Важно е да вярваш в добрия изход на нещата! Hug  love001

# 789
"Добре дошли" сред свои на новите "колежки" !  Hug Hug Hug
Мамо на Лорън, днес не ти се обадих, защото много бързах, след обяд трябваше да съм на работа, на две места правих изследвания, докторката я нямаше, изобщо пълен провал, но другия път обещавам да ти звънна!  Hug
Момичета, днес, няма да давам отчет защото съм много  #Cussing out Mr. Green #Crazy, ще  #2gunfire #2gunfire #2gunfire някого, затова друг път ще ви кажа. Сега лека вечер на всички! Бъдете живи и здрави!

# 790

От скоро съм една от вас,вече опирерана  два пъти.Но още нищо не пия и изпитвам страх от химиото- и лъчето-...........
Изчетох сума си неща и смятам ,че вашата т .е. нашата общност е от изключитална важност.

Права си, Даная, нашата общност е от изключителна важност, но не мога да разбера как хем си оперирана до сега два пъти хем не си минавала химио и лъче? Сподели! Аз също съм нямала лъчетерапия, но имах 6 бр. химии. Сега съм на Херцептин.
Сонче, защо си яхнала метлата?
Дами, искам да ви оплача, че се чувствам мнооого умолена тези дни. Нощем спя като заклана в буквалния смисъл, сутрин ставам доста трудно. денем си върша нещата, но не мога да се отърва от желанието за сън. Та се чудя.... newsm78
Дали е от времето или от нещо друго, чу току виж съм хукнала по изследвания Mr. Green

# 791
  • Пловдив
Привет. Влизам само да се похваля, че днес се запознах с една страхотна ЖЕНА.
Лорън, беше ми безкрайно приятно. Съжалявам само, че времето не ни стегна. Ще повторим пак. Обещавам. Hug Hug Hug

# 792
Сега е наш ред да завиждаме....

# 793
milmich!ти прочете листовката за Херцептин,може от него да ти се спи и така да се чустваш?Стига си се притеснявала и тичала по лекари,НИЩО ти НЯМА.Живей спокойно!
Лорън,поразпитах мои приятелки-"колежки" и те са казали,че косата пада обезателно по време на химията и почва да расте  1-2месецаслед края,различно при всеки човек.
За ТМ питах доктора и той не можа да каже защо се прави този анализ,след като не показва точно...Щерка ми преди операцията е имала ТМ- 9,8;то ест в норма(и това е преди операцията в напреднал стадий!) и сега след 6 месеца е същото-9,8!какво ще кажете?аз от всичкото,което прочетох по въпроса,си направих изводи,че този маркер се повишава по време на химията,и много се повишава при мети...(пази Боже всички от това!)
За сока от цвеклото и морковите,руснакът Малахов казва,че цвеклото трябва да е 1/3 от целия сок,хубаво е по 1/3 от морковите и ябълките,така ще е по-вкусно и полезно,защото само от морковите също не се пие и се пожьлтява.

# 794
  • София
Миленка, ако съм на твое място още утре съм при доктора  Mr. Green
Ами не може така, видите ли, да ми се спи постоянно  Joy Joy Joy
Ааааа, сигурно пак съм го закъсала  newsm78
УмоЛена била  hahaha
Пролет е скъпа, две деца гледаш и на работа ходиш! Как, другояче искаш да се чувстваш ?

Общи условия

Активация на акаунт