Отговори
# 795
  • София
Миленка понеже и аз пазя диета, искам да ти кажа че специално се консултирах за диетата на Дюкан с онколога! Той ми отговори, че нищо не ни е забранено по принцип за ядене, но трябва да избягвам консервите, колбасите и всичко онова което е некачествено като хранителен продукт. Нещо много важно което ми каза е че това важи и за здравите хора! Друго което ми каза е че тук в България трудно може да се избяга от некачествени стоки, тъй като на пазара контрола е занижен! Плодовете за които казваш също са пълни с нитрати и много от тях са ГМО. А колкото до диетата на Дюкан не е толкова страшна, тъй като изобщо не става въпрос за консумиране само на белтъчини!!!!!!! Ядат се всички видове зеленчуци приготвени под каквато и да е форма - задушени, печени, сурови....... На един по-късен етап се приемат и плодове! Нищо по различно от всички други видове диети и разделното хранене. Хората които спазват диетата на Дюкан се чувстват добре, тъй като не консумират  бяла захар, брашно и мазнини! В един от предишните постове писах вече, че ако човек се зачете по въпроса за диетите трябва да умре от глад! Всичко е много индивидуално! Когато тялото се чувства добре значи е намерен правилния подход към него! Не мога обаче категорично да се съглася, че като се чувствам като хипопотам с 15-20 кг наднормено тегло е добрия вариант за моето тяло! Така че Сис е намерила правилния подход и смело напредва за постигане на комфорт и отлична визия! Аз следвам същия път!
За сведение на всички момичета - изразявам лично мнение!

# 796
  • София
Сис душко, в моята градинка ли хвърли камъка  newsm78
Не, няма да ти се карам, ама изобщо - щом не ядеш трите бели отрови   bouquet
За първи път ми се случва да цитирам себе си.
Убедих се, че никой не чете предишните страници или теми, където сме написали един куп неща.
Защо ли изобщо пишем ?

# 797
  • Пловдив
Eliciq, привет и от мен!  bouquet
Миленка, защо ми се струва, че пак ще се вкараш в някой филм. Този път хващам влакчето и при теб  bash smile3503
За диетата на Дюкан аз я пробвах, ама нещо не ми дойде добре. Много ми се поду корема и спрях.Иначе много се сваля, но и да ям трици до края на живота си  smile3506 Това е мое мнение. За сега съм се спряла на д-р Михайлов. Горе-долу ми пасва, но с вечеря до 19.00 незнам как ще стане. Тук поне всичко се яде и е задължителна да има плодове, / аз не обичам /. Има и разтоварващи дни, което супер. При мен свалянето трябва да е много плавно иначе може да се получи инфекция с операцията. На всички диетуващи пожелавам много свалени килограми.
Лека вечер. Hug Hug Hug

# 798
  • София
Не мога да разбера когато някъде или някой казва "задължително да се ядат напр. плодове". Ами аз имам до себе си близък човек който през живота си е изял сигурно един-два плода! Радва се на добро здраве! Познавам заклети вегетарианци! Също са в добро здраве и отлична визия! Нормално когато човек напр. обядва, яде първо - супа, второ месо със зеленчуци, сега е модерна комбинация с плодове десерт нещо сладичко. Убийствено нали? Е при диетичното хранене /пр.Дюкан/ няма първо, второ и трето, има само второ - месце и салатка / овкусена само с лимонче и оцет/ без мазнина и няма трето - сладкото! Какво убийствено Миленка намираш в тази диета?????? Да не ви губя времето с въглехидратната и темподобни диети при които общо взето теглото се намалява вследствие липсата на консумация на тлъсто и сладко! Спирам коментарите си по този въпрос!

# 799
  • Пловдив
margi4,  да ти кажа честно и аз до операцията бях, като твоя близък. Единствено банани обичам, ама сега ми се налага да  ям заради перисталтиката на червата. Но пак казвам, за мен това е задължително. Както вие имате терапии, така за мен е храненето  с много плодове и зеленчуци то е част от сегашното "лечение". Според мен всеки решава сам за себе си, как и какво да прави със себе си. Hug  bouquet

# 800
Привет на новите попълнения!  Hug Hug Hug

Да споделя и аз опита си с дюканската диета. Преди време много се запалих покрай моя позната, която свали доста килограми и беше много доволна. Но тя имаше много за сваляне.
Аз лично я приложих една седмица и никога, ама никога  няма да повторя. Чувствах се  много интоксикирана.  Ефектът за килограмите ми  беше минимален и краткотраен. Явно на всеки човек действа различно. 

Иначе за килограмите моята рецепта е, спортуване 4 часа в седмицата минимум и човек да внимава какво яде. Сипва си порцийката, изяжда си я и никакво ровене в хладилника до следващото хранене.  Naughty

# 801
Добро утро,момИИИИИИИИИИИ...  bouquet
Тази сутрин съм в супер приповдигнато настроение...
Държи ме от снощното кино.Гледах "Мисия Лондон". Мнооооооо яко ви казвам... Отдавна не се бях смяла така... Нали казват,че смехът е здраве. Е вярвайте ми,натрупала съм си здравни запаси за дълго време... Mr. Green
После за диетите, и по специално за Дюки... Това не е диета ,а режим... И не е за пет дена,а за дъъъъъъъъълго време... И има цели четири етапа.Един от които е задържането на постигнатите резултати . И точно там е тънката част на този режим... Издържиш ли този етап,резултатът е за цял живот... Аз имам да свалям много килограми.Обичам да ям месо,много месо... Не обичам да ми казват кога и по колко да ям... Когато съм гладна съм нервна,което пък е нещо от което ние трябва да се пазим... Mr. Green Не отслабвам бързо и по много,а бавно и плавно,което също е важно... А и не обичам да спортувам... Имам си кростренажор,но това е най-нелюбимата ми вещ в къщи... Mr. Green Имам си един любим спорт,но от него най-много да ми отслабнат пръстите на ръцете и зрението... Mr. Green Демек,обичам да седя на компа... Mr. Green
Всеки си има мнение и не е длъжен да се съобразява с моето.За себе си съм решила,че това е моят режим и ще го спазвам стриктно...

Относно плодовете ... Моята дъщеря е на 6 години и през живота си е изяла може би 6 ябълки и то  по задължение... Mr. Green Тя не яде никакви плодове и никакви зеленчуци... Може би само краставичка понякога...

Ще си поговорим за диети и килограми след около половин година пак,ако тогава въобще можете да ме познаете... Mr. Green
Успешен и усмихнат ден на всички!  bouquet

# 802
Браво Сис, само така с упоритост стават тези работи, а после се свиква и изобщо не ти прави впечатление.
Аз не си падам много по диетите, но просто ям по малко и то откакто се помня, не ям сладко. Преди си налагах да не ям сладко, защото бях спортистка и трябваше да поддържам определени килограми, а сега вече не го обичам. Така, че просто се свиква и си живееш добре.

# 803
Привет на всички   bouquet
Имам едно въпрос че към вас дами . Според вас какво изследване  и къде мога да си направя (в смисъл оглед на цялото тяло ) ? . Става въпрос за София . Може и частна клиника
 Си се ако решиш да продаваш крос тренажора - свиркай  Whistling . Силен дух имаш ще се справиш с диетата  Hug

# 804
  • у нас - на брега на морето
enny ,мога само да ти завидя, затова, че не обичаш сладко. Някой може ли да даде съвет, как се постига това? Аз изпитвам неистово влечение към сладкото и понеже никога през живота си не съм имала проблеми с килограмите и не съм се подлагала на диета, сега ми е много трудно да се ограничавам. Аз имам проблем и с щитовидната жлеза и оттам също ми се качиха килограми.
Сисанке, къде забрави другото любимо занимание,от което също се горят калории luvbed?
Знаеш ли, че и моят син не ядеше плодове и зеленчуци, но сега сме стигнали от банани до ябълки, киви, мандарини, ягоди, кайсии и грозде. От зеленчуците - краставици и домати. Това, обаче стана постепенно след 4-тата му година до сега на 7.Важното е постепенно да му се предлагат нещата и то не като заповед, а просто го молех да опита с уговорка, че ще го изплюе, ако не го хареса. С времето като израстват децата и им се променя вкуса, така че има надежда.
За филма казваш, че си заслужава. Трябва и ние да си приложим тази смехотерапия, че такава буца ми е заседнала под лъжичката, не зная с какво мога да я разкарам.
Хубав слънчев ден на всички, особено в южна България! При нас е много ветровито и си е хладничко.

# 805
Вижте какво намерих в другия форум. Може някои да са го чели, но аз търсех нещо за Германий 123, за който вчера говореше някакъв доктор в предаването "На кафе" при Гала и попаднах на това. Реших, че може да бъде полезно на някой.

СОФИЙСКИ ЦЕНТЪР ПО ФУНГОТЕРАПИЯ С ГЪБЕНА И БИЛКОВА АПТЕКА

ПРЕПОРЪКИ КЪМ ОНКОБОЛНИ И ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ РАК

ВАЖНО: ВОДАТА ЗА ПИЕНЕ (ДА БЪДЕ МИНЕРАЛНА ИЛИ ФИЛТРИРАНА И НЕ СТУДЕНА) ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ ТЕЧНОСТИ РАЗРЕШЕНИ ЗА ПРИЕМАНЕ ДА БЪДАТ НЕ ПО-МАЛКО ОТ 2 л. ДНЕВНО!

I. Задължителни препарати /в продажба в магазина за хранителни добавки/:
1. Лечебни гъбени препарати –/по различни схеми – след консултация с лекар/-30 мин. преди ядене.
2. Ленено масло: 3 х 1 чаена лъжичка непосредствено преди ядене.
3. Селен- от 200 до 500 микрограма- 2 x 1 капс. дневно с храната.
4. Сребърна вода: 3 х 1 до 3 x 5 суп. лъж. дневно и повече- съдържа колоидално сребро с
концентрация 30 мг/л, 1,5 часа след ядене.
5. Алое Вера гел: 30 х 25 мл до 3 х 150 мл, 5 мин. преди ядене.
II. Други препоръчителни добавки /в продажба в магазина за хранителни добавки /:
1. Котешки нокът- Uncaria tomentosa –“Вилкакора 2005 форте”: поне 3 капсули дневно
2. Цитросепт- 3 пъти по 30 капки дн. в чаша прясно изцеден сок от грейпфрут
3. Жен-Шен с пчелно млечице /Ginseng Royal Jelly/: по 1-3 флакона дневно (без подсладител!)
4. Капсули с масло от чесън: 3 x 2 капс. дневно с храната
5. Сироп от плодовете на черен бъз (Extr. fl. sambuci): 3 x 1 с. л. дневно
6. Рибено масло: 3 х 2/до 3 x 4/ перли дневно
III. Други билки (могат да се приемат като запарка или отвара):
1. Бреза, ехинацея, корен от репей, глухарче, червена боровинка, резене, ливадна детелина, клинавиче;
2. "Противоракова отвара (от 15 билки) на проф. Манолов"- при всякакви онкологични заболявания;
3. Запарка от смес от семена от лен, коноп и бял трън- също при всякакви онкологични заболявания.
IV. Подправки: кардамон, куркума, естрагон, босилек, мащерка, мента, риган, розмарин, градински чай, лют червен пипер, джинджифил.
V. Храни с противораково действие:
1. Зеленчуци и смес от зеленчукови сокове (особено важно!):
а) сок моркови – 300 мл/ поне 150 мл
сок целина /глави/ -- 100 мл/ поне 50 мл
сок червено цвекло – 100 мл /поне 50 мл / Съотношението трябва да е 3:1:1.
Това е еднократна доза; сокът се приема 3 пъти дневно, прясно изцеден, до 3 мин. след приготвянето му, 90 мин. след ядене;
б) морков – поне един дневно;
в) зелеви /броколи, червено зеле, бяло зеле, брюкселско зеле, карфиол/- сурови;
г) чесън – 10 скилидки дневно пазят от всички видове рак;
д) лук – суров, действа като чесъна – по 2-3 глави дневно;
е) домат – изразено общо противораково действие;
ж) коприва – усилва имуннната система при каквито и да е тумори: 3 суп.лъж. листа от коприва киснат 30 до 60 минути в половин литър вряла вода. Изпива се за един ден;
з) захарна царевица, патладжан, краставица, пипер, кълнове от люцерна, маруля, магданоз, копър, целина, ряпа, спанак, хрян, пащърнак, червено цвекло, картофи, тиква.
2. Плодове: ябълка, кайсия, шипка, дрян, ягода, касис, диня, пъпеш, банан, грозде/особено червено/, всички цитрусови /лимон, портокал, грейпфрут, мандарина,нар/
3. Варива: фасул, грах, леща, соя, овес, бакла.
4. Зърнени култури: жито, просо, ечемик, кафяв ориз, елда, лен.
5. Пчелни продукти: пчелен прашец, пчелен прополис, пчелно млечице. Изкуствени подсладители, захар и мед да не се употребяват ако има туморни клетки.
6. Храни с млечно- кисела ферментация: българско нискомаслено кисело мляко /има доказано притивораково действие/, естествено ферментирало кисело зеле, саламурени зеленчуци, ферментирали зърна и сокове.
7. Семена и ядки: ленено семе /предпазва от хормонално зависим рак – тумори на простатата, матката и гърдата; действа профилактично и срещу рак на дебелото черво./ Ядки като бадем (основно), лешник и орех могат да се употребяват, но не често!
8. Витамини и минерали: бета каротин: 2-10 милиграма дневно, витамин А: 1-5 милиграма дневно или 50 000- 100 000 Е дневно за 10 дни, после- по 50 000 Е , витамин С : 5- 20 гр. дневно, витамин Е: 1000-3000 МЕ на денонощие, витамин D: 400МЕ/10микрограма/, витамин В15 /панганова киселина/:100 микрограма дневно и др. са силни антиоксиданти и предпазват от много видове рак. При лъчелечение допълнително 40- 100 мг. Vit. B6 против гаденето и други странични ефекти. Германий: 200 мг дневно.
9. Морска храна: Водорасли- синьозелени (спирулина) и кафяви (келп) по 1000– 1500 мг дневно. Рядко може да се употребяват риби (тлъсти), за предпочитане океански.
10. Други добавки: коензим Q10- 90 мг дневно (подобрява клетъчното дишане); мелатонин- 2- 3 мг дневно( антиоксидант); хрущял от акула- при лечение: 3 пъти дневно по 1 гр. на килограм тегло, за профилактика: 3 пъти дневно по 2000- 4000 мг; супероксид- дисмутаза (СОД); метил- сулфонил- метан; 7 кето- дехидроепиандростерон; диметилглицин (ДНГ), L-карнитин; мултиензимен комплекс; N- ацетилцистеин + глутатион + липоева киселина; ацидофилус; пикногенол; кверцетин; парааминобензоена киселина- 25 мг дневно.
VI. Препоръки на Американското общество за борба с рака: Всеки ден трябва да се
консумират:
а) повече зеленчуци от вида зелеви /брюкселско зеле, бяло зеле, гулия, броколи/;
б) варени царевични зърна, сливи, ябълки, орехи, бадеми, лешници, спанак, фасул, леща, картофи, пълнозърнест хляб, покълнали семена и зърна;
в) храни богати на витамин С: червени и зелени чушки, домати, варени и печени картофи, ягоди, малини, къпини;
г) храни богати на витамин А: тъмнозелини и жълто- орнжеви зеленчуци /спанак, моркови, домати/и плодове /дини и пъпеши/;
д) бедни на мазнини храни: млечни – нискомаслени. За препоръчване студено-пресовани растителни мазнини /зехтин, олио и др./;
е) билки: бял оман /при рак на белия дроб/, зелен чай /при рак на хранопровода/,хрян, старо биле /змийска царевица/, сладък корен /при рак на кожата/.
АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНИ ХРАНИ: Всички видове месо и готвено с месо да не се употребяват! Да не се употребяват консервирани, пушени и силно солени храни. Високо маслени млечни продукти /като сметана и масло/ да се избягват. Яйца да се употребяват рядко. Изцяло да се спре употребата на бяла захар и бяло брашно и всичко приготвено от тях- сладкиши, тестени храни. Хляб да се употребява само препечен. Алкохол да не се приема. На раково болни не се препоръчват допълнително "растежни” хранителни вещества като витамини от групата B, фолиева киселина и цинк.
VII. Направете 2-3 клизми последователно всяка вечер. Следващите 12 месеца-
веднъж на 1-2 седмици. Клизмите правете с преварена хладка вода със сок от 1 лимон
или 1 супена лъжица ябълков оцет на 1 литър вода. Стремете се да вкарате 1,5 до 2 л. вода на всяко вливане в червото.
VIII. Препоръчителни книги:
1. “Грибы против рака” – д-р Ирина Филипова, изд. “Диля”, 2005, ISBN 5-8174-0332-3
2. “Medicinal Mushrooms”- Ch. Hobbs, Botanica Press, 1995, ISBN 1-884360-01-7
3. “Vitalpilze”, Gesellschaft für Vitalpilzkunde e.V., 2007, ISBN 3-00-018106-7
4. “Ракът” – Пааво Айрола, ик.“Жанет 45” – Пловдив, 1993 г.
5. “Рак Тумори” – Г.Малахов, ик. “Здраве и щастие” , 2003 г.
6. “Енциклопедия на народната медицина и здравето” – проф.д-р Христо Мермерски,
изд. София, 2007г. /Vто издание/
7. “Прочистване на организма и здраве” – Г.Малахов, ик. “Здраве и щастие”, София.
8. “Книга за здравето” – Петър Дънов, изд. “Астрала”, 1994г.

1606 София, ул. “Лайош Кошут” № 24, офис 8 /до Руски паметник/
телефон за консултации: 02/952 51 99 – д-р Христов, от 10 до 17ч. ; телефон на билковата аптека: 02/ 952 34 49
www.fungo.ws; e-mail: office@fungo.ws

# 806
С риск да прекаля, ще публикувам и това.

При РАК НА ГЪРДАТА, това са препоръчителните храни.
Следват и храни при химиотерапия, лъчетерапия и операция.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ХРАНИ:

ЗЕЛЕНЧУЦИ: БРОКОЛИ, КЕРВИЗ (целина), КОПЪР, ДЖИНДЖИФИЛ, КАРФИОЛ, МОРКОВИ, ЛУК, ЧЕСЪН, ПАТЛАДЖАН, РЕПИЧКИ
ЗАБЕЛЕЖКА: зеленчуците трябва да са сготвени, НЕ сурови
ПЛОДОВЕ: КРУШИ, КИВИ, ДИНЯ, ФУРМИ, АНАНАС, ЛИМОНИ
ЯДКИ: КЕСТЕНИ, ОРЕХИ, ФЪСТЪЦИ
МОРСКИ: МИДИ, СКАРИДИ, РАЦИ
АЗИАТСКИ: ВОДОРАСЛИ, ПЪДПЪДЪЧИ ЯЙЦА (пресни или консервирани), ЧЕРВЕН БОБ (Hong dao), Китайска бяла гъба, БАМБУКОВИ ПЪПКИ (консерва), БАМБУКОВИ ВРЪХЧЕТА (консерва), Китайски лющен ечемик, Семена на лотус, ТЪМЕН БОБ, КИТАЙСКИ ЧЕРВЕНИ ФУРМИ (Hong zau), ЗЕЛЕН ЧАЙ (всякакъв вид с изключение на ДЕКОФЕИРАН)
ПЧЕЛНИ: МЕД, ПЧЕЛЕН ПРАШЕЦ
Като обща превантивна мярка да се яде най-малко 2 пъти дневно по нещо от списъка със зеленчуци и от този с плодовете. Към това добавяйте от морските храни 2-3 пъти седмично.
Когато храната е и лекарство, целта е да се увеличи питателността, която тялото може да абсорбира от храната и да се минимилизира енергията, необходима за смилането й. За целта опитайте се да разнообразите менюто си предимно със зеленчуци, плодове, ядки, бобови, малко зърнени и малко морски. Избягвайте червено месо, пилешко, свинско, които се нуждаят от много енергия за смилането им.
Започнете с постепенна промяна в менюто и навиците си, докато включите възможно най-много от горните храни в ежедневието. Например – използвайте мед вместо захар в чая; вместо овесена каша сутрин – ечемичена супа и едно киви.
Множеството дребни нагласи могат като цяло да имат значително въздействие върху здравето.
Колкото и да са важни тези препоръки, не допускайте следването им да се превърне в стресов за Вас фактор! Емоциите имат далеч по-голямо въздействие върху здравето, отколкото храната, която ядете.

ХРАНИ при ОПЕРАЦИЯ
Ако Ви предстои операция, независимо от вида й, традиционната китайска медицина (ТКМ) препоръчва най-малко две седмици преди това да ядете много СПАНАК и ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО. Това ще помогне да се повиши обема на кръвта.
Морски храни, особено скариди, омари, миди са добро допълнение към предоперационното меню, защото засилват енергията на бъбреците. Всякакви супи, бульони от кокали, напр. говежди бульон, могат също така да повишат обема на кръвта и да засилят имунната система като цяло. Допълнете менюто за деня с храни от препоръчаните за предпазване от рак.

ХРАНИ при ХИМИО- и ЛЪЧЕТЕРАПИЯ
Докато сте подложени на химио- или лъчетерапия, се препоръчва ядене предимно на пресни плодове и леко сготвени зеленчуци, особено на: КРУШИ, БАДЕМИ, КИВИ, МОРКОВИ, листата на ГЛУХАРЧЕ (на салата). Тези храни помагат на детоксикацията на тялото и охлаждат прекомерната топлина вследствие на терапията.
Друга добра храна е: миди, стриди, пъдпъдъчи яйца (пресни или консервирани) и сок от захарна тръстика.
За закуска - 2 киви и шепа печени бадеми, и през деня изяжте най-малко 4 круши (цели или на сок). Другата храна да включва един или няколко от препоръчаните зеленчуци и, ако е възможно - ракообразно животно (за намаляване на топлината).

ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ СЛЕДНИТЕ ХРАНИ:
Да се избягват следните храни, особено когато лекувате рак на гърдата:
Прегорели /препечени и пържени (фритирани) храни: и двата вида предизвикват състояние, известно като "вътрешна горещина" в стомаха, което може да предизвика функционално смущение на този орган. (Особено важно е да избягвате тези храни по време на химио- и лъчетерапия, тъй като лечението вече е причинило прекомерна топлина в тялото).
СУРОВИ ЗЕЛЕНЧУЦИ. Консумацията на много сурови зеленчуци отслабва функцията на стомаха и далака - двата съществени органа при предпазване от рак на гърдата. Въпреки че някои вещества неизменно се губят при топлинната обработка на зеленчуците, за смилането на суровите организмът изразходва много повече енергия, отколкото за (набързо) сготвените.
СТУДЕНИ или ЗАМРАЗЕНИ ХРАНИ и НАПИТКИ. Вашият стомах функционира най-добре, когато храната е топла. Студените храни и напитки ден след ден нарушават баланса на стомашната функция.

КОГА и КАК да ядете
Много от жените, които се хранят здравословно, много добре се справят, когато се съобразяват КАКВО да ядат, но изцяло не обръщат внимание на това КАК ядат. Яденето по нездравословен начин може изцяло да разруши функционирането на стомаха. Тъй като половината случаи на рак на гърдата са причинени до голяма степен от нарушение в стомашната функция, изключително важно е да се поддържа здрав стомах.
Следват четири препоръки, които ще Ви помогнат да се храните в хармония с естествените цикли на Вашето тяло.
1. Изяжте най-голямата дневна порция по-рано през деня. Това ще подхрани тялото когато енергията естествено нараства.
2. Не яжте късно вечерта. Това ще разреши на храносмилателната система да почине докато спите, ще се съхрани лечебна енергия.
3. Яжте, докато престанете да усещате глад, а не докато се натъпчете. По този начин, като не претоварвате храносмилателните органи, им позволявате да свършат работата си без излишно да изразходват повече енергия.
4. Не работете, докато се храните! Работата по време на ядене отклонява енергия от храносмилателната система, затруднявайки способността на тялото да извлече полезните вещества от храната. С течение на времето това ще наруши баланса на стомашната функция. Отделете 20-тина минути, за да се нахраните без бързане, релаксирани, и това ще се отрази благоприятно на здравето и на общото качество на живота Ви.

# 807
последно мнение за диетите!ХУЛИ е абсолютно права,че никакви диети не трябва да се спазват(имам напредвид за хората с НОРМАЛНО тегло!),освен това,което е забранено и за напълно здрави хора,то ест захар,сол и брашно,също пържено и тлъсто.А за антираковите диети,всеки пише каквото иска:един пише да НЕ се яде мед,пиле,фъстъци и много сурови зеленчуци,други пишат точно обратното.Наистина може за се побърка човекът с тези противоречия и за това,кой каквото иска да прави със себе си.Ние самите сме най-добрите доктори за себе си!Здраве на всички и приятен ден!

# 808
  • В царството на игрите:)
АААА, нещо не сме се разбрали. Маргич, аз НИКОГА не съм казвала, че диетата е убийствена...Някой друг е бил. Казах прсто, че много натоварва бъбреците и ощетява мозъка и то не аз, а лекари го казвата. По този въпрос това. Хули, аз ВИНАГИ чета всичко преди да пиша. не знам за другите, но аз го правя. но не е лошо и човек да се самоцитира от време на време Mr. Green
Енни, здрасти, отдавна не си се появявала. И аз ти завиждам, че не обичаш сладко Peace
Сис, къде гледа мисията Лондон Mr. Green
Това е от мен. Успех на всички с диетуването. В крайна сметка важното е освен да сме здрави и да сме красиви, нали? bowuu

# 809
Миленка, филма го гледах в Благоевград. А до билети се докопах с връзки... Mr. Green
Такова стълпотворение от хора,които искат да гледат филм съм виждала преди години,когато даваха "Време разделно". Тогава едва се намираха билети за филма,сега е същото... ooooh!
българинът си е българин,иска си Made in Bulgaria... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт