На КОЗУНАЦИте моля.......

  • 94 996
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
  • Мнения: 97
Здравейте майстори и майсторки  Grinning Да се отчета и аз със репетицията от днес по рецептата на макс мама /за първи път я правя , друга година съм правила чешкия козунак / Доволна съм стана добре , мекичък и конци има бол....Единия козунак е със стафиди , а другия с черен шоколад - вкусотия .......              

# 286
  • София
  • Мнения: 6 232
  #2gunfire #Cussing out #2gunfire При мен репетицията за Великото правене на козунаци завърши с тотален провал. Сигурно съм единствената, издънила рецептата на max mama  Sad След като се въртях между машината за хляб и печката от 13.30 до 19 ч. резултатът,грях-негрях, замина в кофата-тухла-единица,сладък хляб. Едва ли е от маята-правих го със суха,според таблицата напаснах количеството спрямо живата,кашата шупна идеално. Само замених 50 мл мляко със сладко вино,както прочетох някъде из съветите и захарта с фруктоза и увеличих  с една супена лъжица дозата. Беше се разтворила идеално в млякото. Всички продукти бяха със стайна температура, брашното пресято 4 пъти. Тестото в машината започна да лепне,след като добавих мазнината , но прибавих  брашно и изглеждаше добре и еластично. На 20-тата минута от програмата за месене, я върнах отново да започне. Надигна се до половината на контейнерчето, извадих,сплетох и се загуби всякаква форма,освен това се разля в тавичките и за два часа и нещо,във фурната на 50 градуса,не мръдна с повече от два пръста нагоре...едната причина може би е тавичката-за формите,но пък длетавото тесто едва ли е от нея  newsm78

# 287
  • Мнения: 22 867
  #2gunfire #Cussing out #2gunfire При мен репетицията за Великото правене на козунаци завърши с тотален провал. Сигурно съм единствената, издънила рецептата на max mama  Sad

hristina21, не се коси толкова, аз пък преди време успях да издъня рецептата на Пина. Grinning Случва се, следващия път ще станат!  bouquet

MI6A , твоите са страхотни!  chef  bouquet

# 288
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Страхотни козунаци виждам,браво.  bouquet
Христина,нещо се е объркало,но какво -нямам идея.Съветвам те следващият път да направиш точно по рецептата.Случват се такива неща,не се притеснявай.Важен е опита. Hug

# 289
  • София
  • Мнения: 8 503
Специалистите преди мен да се изказали, ама да попитам дали случайно тестото не е било много мокро ?

# 290
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Христина,тестото как беше при оформянето?Трябва да бъде еластично.Ако е било по-меко,може би се е разляло по формата и после е превтасало.
И друго щях да кажа.Аз не съм чела рецептата за козунак с вино.Да не би това количество вино да е за по-голямо тесто?

# 291
  • София
  • Мнения: 6 232
не ми се видя мокро-изглеждаше гладко и лъскаво  newsm78 Малко по-тъмничко на цвят седеше-брашното ми е на София мел-светло-синия пакет, с което правя питки и хлябове. Вие ползвате ли специалното брашно за козунаци? всъшност,беше май малко по-меко от тестото за питка.   ooooh! В рецептата с виното май беше 300 мл мляко,като 50 се заменяха с вино-а тук от 250 замених 50-това не го прецених  Tired Чудех се дали е възможно да е и от фруктозата,но,с нея правя и други сладкиши,защото половинката не яде бяла захар и си стават без проблем,но,все пак козуначеното тесто е по-капризничко
Другия път няма да слагам виното,ще си оставя само мляко- с козунака на Пина се справих даже като съвсем начинаеща, няма начин и това да не стане  Naughty

# 292
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Христина,напоследък ползвам брашно Клевер на Билла,защото си купих 20 кг на промоция.Много съм доволна от него,всичко си става чудесно.Специални брашна,смеси разни не съм ползвала до сега.

# 293
  • София
  • Мнения: 6 232
определено,ще се огранича с експериментите,поне,докато не постигна резултата с оригиналната рецепта,че така си менкам един продукт с друг, ама изобщо не се усетих,че съотношенията на осталите продукти също се променят  Embarassed

# 294
  • Разград
  • Мнения: 3 114
определено,ще се огранича с експериментите,поне,докато не постигна резултата с оригиналната рецепта,че така си менкам един продукт с друг, ама изобщо не се усетих,че съотношенията на осталите продукти също се променят  Embarassed

Следващият път всичко ще е наред. Hug

# 295
  • София
  • Мнения: 6 232
Благодаря, max-mama   bouquetПоне има достатъчно време до деня -Х  Mr. Green

# 296
  • София
  • Мнения: 8 503
определено,ще се огранича с експериментите,поне,докато не постигна резултата с оригиналната рецепта,че така си менкам един продукт с друг, ама изобщо не се усетих,че съотношенията на осталите продукти също се променят  Embarassed

Следващият път всичко ще е наред. Hug

И аз съм убеден в това !

# 297
  • София
  • Мнения: 6 232
С такива учители като вас-след като преборих хлябовете,питките и дълго време,недостижимите за мен, тутманици  Rolling Eyes,  вярвам,че за Великден ще ядем и козунак  Simple Smile  Hug

# 298
  • София
  • Мнения: 1 378
Христина, не мисля,че виното е причина защото винаги слагам вино и тестото винаги нарочно го оствям по течно, за да ми е по въздушен козунка. Според мен има причина във втасването- дали маята или мазнината са виновни нещо? Но ,смело грабвай следващия пакет брашно и ще се получи...!!!! Simple Smile

# 299
  • Мнения: 7 433
  Какви марки мая ползвате?

  Да се оплача......За втори път маята на д-р Йоткер,на която приципно доста често се доверявам,абсолютно ме подвежда!Имам чувството,че не е толкова активна ,както преди.Или са й намалили количеството без предупреждение? newsm78

     А френската (суха) 11 г е чудесна. Peace

Общи условия

Активация на акаунт