На КОЗУНАЦИте моля.......

• 94 998
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Хайде да споделя в двете теми днешната ми продукция - козунак със стафиди и локум:

Преди - След - Вътре и Пак вътре

Мамче кога успяваш  ooooh! Честно много ти се възхищавам,аз съм си копирала няколко твои идеи ма кога ще ми стигне времето да опитам идея си нямам.

# 646
Маме, страхотни са!  Hug

# 647
Едно въпросче за козунаците-някой киснал ли е сушените плодове за козунак в ром или коняк и става ли добре после на вкус?!?

# 648
Аз съм киснала стафиди, но според моят вкус и усещане няма голяма разлика дали са киснати или не са.

# 649
Аз съм киснала стафиди, но според моят вкус и усещане няма голяма разлика дали са киснати или не са.

И аз го правих преди сто години, но понеже като lubopitko не усетих разлика, отдавна вече не го правя. От температурата при печенето те си омекват.

Маме, страОтни козунаци си направила! Майсторка си ти!  bouquet  chef

# 650
  • София
Едно въпросче за козунаците-някой киснал ли е сушените плодове за козунак в ром или коняк и става ли добре после на вкус?!?
аз кисна стафиди задължително от предната вечер. До сутринта са се надули хубаво и ги изваждам на готварска хартия да изсухнат, за да не сглетяват тестото около тях. Друг вариант е да се овалят в галета, какао, пудра захар. Определено се усеща вкусът на ром в козунака, но не е силен и натрапчив. По-миналата година ги киснах и в Бейлис, но само аз си ги харесах.  Mr. Green

# 651
Петя, ако бях на теб, щях да си накисна Бейлиса в корема  Laughing. Аз обичам да слагам лимонова есенция в козунаците, ухае страхотно. Направих си и портокалови корички и сефтето им ще е за Великден.
Мислех да питам в темата за машините за хляб, ама тук ще попитам- колко време трябва да си почива машината между два цикъла месене? Ще правя четири вида козунаци и се чудя дали ще успея да ги направя всичките в събота...  newsm78

# 652
  • София
 #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out Бясна съм. Тия дни само меся и хвърлям. Първият път тестото малко твърдо - не втасаха. Смених брашното, тесто меко - не втасаха...Остава проблема да е в маята, понеже и хляба ми не бухна, а го правя за стотен път Twisted Evil Нощем сънувам, че меся козунаци...Един няма като хората тази година. Да ми мине малко и ще пробвам пак Close

# 653
  • В центъра на моретата
[Мислех да питам в темата за машините за хляб, ама тук ще попитам- колко време трябва да си почива машината между два цикъла месене? Ще правя четири вида козунаци и се чудя дали ще успея да ги направя всичките в събота...  newsm78

Аз не чаках, а направо пусках програмата за месене веднага след като свърши предното месене. Но всъщност не зная как е правилно  Rolling Eyes Като нищо може да съм прецакала нещо машината. Нека да кажат тези, които са по-наясно..

# 654
  • Разград
[Мислех да питам в темата за машините за хляб, ама тук ще попитам- колко време трябва да си почива машината между два цикъла месене? Ще правя четири вида козунаци и се чудя дали ще успея да ги направя всичките в събота...  newsm78

Аз не чаках, а направо пусках програмата за месене веднага след като свърши предното месене. Но всъщност не зная как е правилно  Rolling Eyes Като нищо може да съм прецакала нещо машината. Нека да кажат тези, които са по-наясно..

В книжката на машината пише 1 час.

Маме,чуден козунак.  bouquet

# 655

Аз кисна редовно, има разлика във вкуса, но дали е по-добре е въпрос на вкус. Аз кисна поне 12 часа преди да сложа в козунака и после се усеща доста, на мен този вкус ми допада и затова го правя. Особено ако правя и с шоколадова плънка, много добре се комбинира.

По принцип аз готвя много с алкохол, фламбирам, задушавам, пека, но е хубаво да прочетеш 2-3 неща преди това, защото не само че различните видове алкохол придават различен вкус, но и различните марки от един и същи вид. Аз например като купувам в къщи алкохол го купувам главно за готвене, но с годините си знам кой за какво и по колко използвам.  Peace

# 656
  • В центъра на моретата

В книжката на машината пише 1 час.
Маме,чуден козунак.  bouquet

Добре де, в такъв случай програмата за месене не е удачно да се ползва за козунак, тъй като не става за по-дълго месене, т.е. за неколкократно пускане едно след друго???

# 657
  • София
а този един час не се ли отнася за печене newsm78-аз пусках машината два пъти едни след друг да меси и не се възпротиви,но за две програми с печене,една след друга, даде грешка

# 658
  • Разград
Може би става въпрос за време между две дълги програми.

# 659
И аз мисля, че става въпрос за печене, защото машинката е гореща. Лично аз съм пускала машинката на месене 2 пъти един след друг. По скоро съм прекъсвала първият път преди втасването и пускам пак да меси, ако ме разбрахте.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт