На КОЗУНАЦИте моля.......

  • 94 980
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Здравейте! Чета ви от доста време насам и само ме заразявате с идеи. Ето една кошничка от мен Simple Smile Направих я по този начин  Peace

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 09:05 от ilrai78

# 706
  • Мнения: 91
Здравейте момичета  Hug Заразих се с правенето на козунаци покрай вас. Вчера беше първият ми опит - визуално перфектен, но отвътре сбит и сух. Приличаше на сладък хляб. Правих го по тази рецепта http://vicktory.wordpress.com/category/%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82% … 0%b0%d1%86%d0%b8/ Мисля че грешката ми идва от втасването.... правих го със суха мая на Юва, но чак после прочетох на нея че била някаква нова без предварително втасване  newsm78 Сигурно е превтасъл милия, защото първото втасване ми веше почти 2ч. и следващото горе-доло толкова. Вие как мислите, дали е възможно да стане така от превтасване??? Ако може някой да ми даде линк към някой козунак за начинаещи без хлебопекарна ще съм много благодарна  Praynig Peace

# 707
  • Мнения: 668
Оф, да ви се оплача, вчерашният ми козунак стана много вкусен, втаса добре, но нямаше концииииии.  smile3516
Дали не съм сгрешила със слагането на портокалови корички, които не бяха добре подсушени и тестото се поразмекна, та му добавях още брашно, абе цяла вечер сънувах козунаци.  Mr. Green

# 708
  • Мнения: 305
Поредния ми опит за козунак се провали, стана чудесен, изглежда чудесно, когато го разчупих, беше почти тъмно кафяв
И на мен ми става така когато меся в машината. Разкошен на външен вид, а вътре тъмно кафяв и сбит. Нямам обяснение защо се получава така. Не е от брашното със сигурност.

# 709
  • Мнения: 11 607
Поредния ми опит за козунак се провали, стана чудесен, изглежда чудесно, когато го разчупих, беше почти тъмно кафяв
И на мен ми става така когато меся в машината. Разкошен на външен вид, а вътре тъмно кафяв и сбит. Нямам обяснение защо се получава така. Не е от брашното със сигурност.

Не е от брашното...Аз също съм имала такъв козунак....Тогава установих от какво е, но съм забравила вече....Май беше нещо от печенето....

Може би само един съвет от мен - момичета, бъдете търпеливи за втасването.....Аз се провалям точно тук. Установих за себе си, че не толкова брашното, температурата и пр. ме провалят, колкото моето нетърпение. Втасат ли добре козунаците - няма начин как нещото да не стане за ядене. Дори и да няма добър външен вид.......

# 710
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 632
Да питам пак като лудите - гледах ваши снимки на козунаци в тавички, високи, къси, май са за машина. Но съм виждала и по магазините подобни. Дали да не си взема за козунаци, защото имам само една за кексове - дълга, от старите модели. Ще се опекат ли добре? Като гледам вашите козунаци направо пощурявам - високи, огромни, бухнали като бели облаци, пухкави. Направо ми се срива готварското самочувствие, което и без това не е кой знае колко голямо smile3518

# 711
  • Мнения: 145
Здравейте,
искам да питам,можеше ли да се меси в петък(разпети петък),помня,че не се чисти къщата,но за месенето незнам дали спада към домашната работа,и нали яйцата се боядисват четвъртък и събота,та съвсем се обърках?
Благодаря предварително!

# 712
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 632
Не се меси, не се боядисват яйца, не се чисти, плете и т.н. Този ден е определен от църквата за скръб заради Разпятието.

# 713
  • София
  • Мнения: 565
Оф, да ви се оплача, вчерашният ми козунак стана много вкусен, втаса добре, но нямаше концииииии.  smile3516


Не съм специалист, но конците се получават, когато тестото се усуква добре при оформянето на козунака. Мисля, че зависеше също и от мазнината. Ако греша, поправете ме.

# 714
  • Мнения: 145
О,развалиха ми се плановете,за месене на козунаци в петък...Благодаря за информацията,Котьо Тръмп !

# 715
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 632
Не съм специалист, но конците се получават, когато тестото се усуква добре при оформянето на козунака. Мисля, че зависеше също и от мазнината. Ако греша, поправете ме.

Не, не грешиш. Аз съм яла козунаци, месени с мас, (имаше и друга мазнина, но не помня каква), много мекички и пръхкави бяха. Имаха си и конци.

# 716
  • Мнения: 371
Пак ще поразгледам темата,но ако някой може да ми каже коя е рецептата за наченаещи.За пръв път нашето семейство ще се опита да направи домашен козунак.Аз намирам рецептата,мъжът ми ще меси Mr. Green

# 717
  • София
  • Мнения: 10 221
Искам да попитам как да направя така,че долната кора да е една идея по тънка,винаги ми става дебеличка.Може би защото го попрепичам,така го харесваме.


Последна редакция: пт, 26 мар 2010, 07:22 от Валенцето

# 718
  • Мнения: 1 232
ilrai78, ще споделиш ли, от къде купуваш алуминиевата  форма за козунак. От доста време търся такава и не намирам. Моите са по-къси.

# 719
  • сред люляците
  • Мнения: 767
ilrai78, ще споделиш ли, от къде купуваш алуминиевата  форма за козунак. От доста време търся такава и не намирам. Моите са по-къси.

Аз ще споделя, но едва ли ще ти свърша работа, защото живея в Ловеч. Купих я от един магазин, в който продават найлонови чантички, пликове, тарелки, пластмасови вилички, лъжички и такива разни...

Общи условия

Активация на акаунт