ЕПИЛЕПСИЯ - ТЕМА 11

• 40 938
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
            Здравейте момичета
 Еленита спомням си при нас когато малкия трябваше да постъпи в детска градина че ме пращаха в София на специална комисия и от там ми издадоха документ че на детето не се поставят ваксини този документ беше за определено време някоал ко години мисля.СЕга незнам как е но предполагам джипито може  да ти каже как стоят нещата.
Валито съжалявам  знам какво изпитваш в момента но  най добрият вариант според мен е да се консултирате с лекуващия лекар той най добре ще каже какви мерки да се предприемат.Дано нещата бързо се оправят.
Ванче и ние сме на депакин хроно но никой досега не ми е казвал да не му дават  определени храни а той туршийка и шоколадчето изобщо сладките неща ги обожава .Дали не бъркам като му позволявам да ги яде.

# 541
Момичета забравих да ви питам по принцип еег през колко месеци се прави ние ходихме миналата седмица но Станчева не ни каза да правим и не правихме слава богу досега нямаме проблем но се учудих защо не ни направи.

# 542
Нонче ,по принцип ,ЕЕГто се прави на 6 месеца ,но понякога когато специалиста прецени и на по кратък срок ,например ,ние правихме януари и тъй като не беше добро ни препоръча да го повторим през април. Е не ,че се беше подобрило ,но засега ще изчака с промяна в дози и лекарства! Confused

Валито ,а вие продължавате ли рехабилитацията!

# 543
  • Варна
Ванче,рядко ходим -първо беше болен после ходихме малко и сега сме чак за май месец.раздвижваме се в домашни условия ....няма как ...криза

# 544
Попитах те ,защото ,когато сте с неовладяни пристъпи ,не се препоръчва рехабилитация. Не става дума само за активна ,а изобщо за натоварване! Sad

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 17:33 от Vanq 66

# 545
Благодаря за отговорите, момичета, ще направя всичко възможно да го запиша сега.

# 546
  • гр.Гоце Делчев
Момичета една виртуална почерпка от мен,че днес остарявам Wine Glass beer  party023Така и не се научих да свалям картинки.

# 547
pepi Честит Рожден Ден!Желая ти много,много здраве и щастливи мигове. newsm59 Hug Hug

# 548
  • Варна
Пепи Честит рожден ден да си жива и здрава
и желая ти леки запивки и много усмивки,
успехи в бранша и чупки в ханша,
здраве в изобилие и радост до безсилие!

# 549
  • Варна
Пепи,честито и от мен-здраве ,любов и само щастливи мигове. Hug

# 550
Честит рожден ден и от мен,Пепи!Желая ти здраве и само положителни емоции.

П.П.И аз не съм се научила да слагам картинки още.

# 551
Честит рожден ден и от мен. newsm51  newsm67

# 552
Вчера прочетох в нета какво претставлява гърча,но при моя син нямаше такива движвния.
Той заби главичката на долу и пребледня.Започна да посинява околоустата и спря да диша.Докато стигнахме до спешна помощ съм го обдишвала и ту си поемаше много леко дъх,ту спираше,но през цялото време като чели испадаше в бесазнание и пак се свестяваше.След около 10-12 мин.бяхме там тои изведнъж започна да си диша и горе-долу придоби цвят но неможа да изплаче.Заведохме го в детско интензивно отделение и ми го взеха и след 3-4 м.го чух да плаче.през ноща започна да вдига температура до 38С'.това казах и на лекарите но те ми отг. че е получил гърч.Въпросът ми е имали ли сте такъв случай  и дали наистина е било гърч? Sad

# 553
Това освен че си е гърч ами е имало и статус явно според описанието което даваш .Нали не е имало падане ,удряне което само по себе си също може да предизвика гърч но може от болка на детето също да му прималее и да пребледнее и да забави дишане че и да припадне.Във всички случай за дете това е екстремна ситуация и трябва да се търси причина и дано да има такава и да се отстрани.Желая успех и много самообладание .

# 554
Извинявам се мног, че нахълтвам, но ми се иска и тук да пусна Националната програма за мнения и обсъждане. Програмата и работната група за написването й беше създадена заради поставените от нас искания на протести и много срещи през миналата година. Създаде се работна група към ДАЗД специално за целта, ние участвахме в нея, много родители пътуваха от страната за да участват на заседанията, последното беше скоро. Програмата според нас е готова и много се надяваме съвсем скоро да бъде окончателно приета. Напишете моля ви мненията и забележките си по нея! Hug

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ГАРАНТИРАНЕ ПРАВАТА НА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ 2010-2013

Линк за сваляне  : http://dox.bg/files/dw?a=87acf657a4

Общи условия

Активация на акаунт