ЕПИЛЕПСИЯ - ТЕМА 11

• 40 954
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  аз имам издаден амбулаторен лист от невролог,където пише че сме на фенобарбитал.Въз основа на това ни издава личната зелена рецепта и с нея взимам фенобарбитала.С обикновена рецепта никъде не дават това лекарство.

# 526
kremeliq,фенобарбитал го има тука на ампули.Почти всички аптеки,които работят със здравната каса го имат.Отиваш при личната да ти издаде зелена рецепта и после в аптеката.Ако го нямат в наличност,предполагам че до ден-два ще ти го доставят.А от испания могат да ти пратят лекарството,но им трябва рецепта да сложат в колета.Аз така смятам да пратя на брат ми наша от личната..При тях лекарството се казва-Луминал.

трябват ни на таблетки.Ако сте сигурна че може да се прати с колет по този начин то тогава няма от какво да се притеснявам .лекарката каза че ще ми издаде рецепта за там и ще видим как ще пристигнат

# 527
kremeliq,фенобарбитал го има тука на ампули.Почти всички аптеки,които работят със здравната каса го имат.Отиваш при личната да ти издаде зелена рецепта и после в аптеката.Ако го нямат в наличност,предполагам че до ден-два ще ти го доставят.А от испания могат да ти пратят лекарството,но им трябва рецепта да сложат в колета.Аз така смятам да пратя на брат ми наша от личната..При тях лекарството се казва-Луминал.

трябват ни на таблетки.Ако сте сигурна че може да се прати с колет по този начин то тогава няма от какво да се притеснявам .лекарката каза че ще ми издаде рецепта за там и ще видим как ще пристигнат

съпригат ми ми каза че там струва 1,20 евро за името не спомена нищо.

# 528
kremeliq,колко мг ви е изписано?Защото една ампула тука е 2мл, аз имам да давам по 1мл на ден само вечер и дозирам със спринцовка.В една ампула се съдържат 100/мл-ампулата е 2 мл,значи 200мг в  ампула.В испания с наша рецепта незнам дали ще можеда се купи от аптека.Май и там се издава специална от техен лекар.А колкото до пращането....аз ще пробвам така,пък каквото стане.Трябва да се има напредвид,че това е наркотична лекарство и може би за това изпращането да е по-трудно.

# 529
няма значение за мг.каквито и да са лекарката ще ми ги дозира но ампула не ни върши работа

# 530
синът ми е на 5м. и преди 10 дни получи гърч.сега е малко болен и пак ми вдига температура и ни е страх да не сатане пак така,имало риск да стане епилептик.След 5-6 дни сме на ЕЕГ и ще ми дадат и други лекарсва но това ни е най-важно.

# 531
няма значение за мг.каквито и да са лекарката ще ми ги дозира но ампула не ни върши работа
                Е ,тогава не мога да помогна много.Споделих каквото знам по въпроса.Дерзайте и не смятайте че от един гърч си става епилептик.Верно,сега си спомням,че когато получихме и ние нашия,ни даваха фенобарбитал най-напред.

# 532
Ние трябваше да получим радедорм по пощата от Италия още преди 2 седмици  ,още тогава са предупредили че вероятноста да го получим  е много малка.

# 533
момичета искам да поликувам един списък на лекарства,който може да е от полза като информация.Става въпрос за групита на барбитуратите и бензодиазепамите.             БАРБИТУРАТИ:1-фенобарбитал(Луминал,Гарден) 2-амобарбитал(Амитал) 3-пенобарбитал(Нембутал) 4-секобарбитал(Секонал)             БЕНЗОДИАЗЕПИНИ:1-диазепам(Реланиум,Валиум,Фяустан,Сибозан) 2-хлордиазепоксид(Либриум,Елениум) 3-алпрозолам(Ксанакс) 4-бромазепан(Лексотан) 5-клоназепам(Ривотрил,Антелепсин) 6-хлоразепат(Траксен) 7-флунитразепам(Рохинпол) 8-медазепам(Рудотел) 9-мидозолам(Дормикум) 10-нитразепам(Берлидорм,Радедорм).

# 534
Здравейте, момичета! Не съм писала от много време, но чат пат си отделям време да ви почета. Първо искам да ви се похваля, че Боби ходи много стабилно и вече казва няколко думи,  най-употребяваната е "кола". Искам най - сърдечно да Ви благодаря за всичко, което сте направили за нас точно преди една година, когато ни сложиха диагнозата и когато не знаех на кой свят съм.Наистина се уверих, че един от най - големите врагове на човек е неговия страх и отчаянието. Когато то те обземе не знаеш как да постъпиш и губиш ценно време в самосъжаление и страдание. Радвам се, че попаднах в точния момент на този форум и Благодарение на хора като вас преодолях най - критичния момент, когато всичко ти се преобръща.
Сега вече спряхме и лекарствата, последната доза сабрил я пи преди 3 седмици, за сега всичко е наред при самото намаляване на дозата имаше малко по - неспокоен сън в продължение на два-три месеца, но и това постепенно отшумява.
Смятам да се върна на работа и да го дам на ясла на есен, и искам да ви задам един въпрос: кандидатствахме и ни класираха , но нямаме всички ваксини, сега при самото записване трябва ли да представя някакъв протокол от лекар или може чак септември като тръгва, аз трябва да го запиша до 5 май иначе на нашето място ще сложат друго дете и какъв е този протокол дали личната не може да ни го издаде или трябва да е специалист. Ние сега в сряда сме при Димова в Св. Наум, но нали знаете тя как обяснява и затова реших да попитам първо вас. Значи ли, че ако никой лекар не ми напише, че има основателна причина за отлагане на ваксините няма да го вземат в яслата изобщо? Предварително благодаря!

# 535
еленита колко хубаво си го написала!Да се присъединя и аз-колко много ми помогна този форум при поставянето на диагнозата преди 3год!!! Hug
Спряхме Депакина,а скоро/дай боже/и Кепрата! Praynig
Благдаря и аз на всички момичета тук! Hug

# 536
Еленита,трябва да си вземеш такъв документ от специалист,поне нашата сестра изисква такъв и неправи никакви компромиси отстрана на тези документи
относно кога да го дадеш според мен тогава когато направите и другите изследвания за постъпвнате в детско заведение-а това значи началото на септември
сега ще го запишеш само,а домунетите ще ги подготвиш после

# 537
Здравейте момичета,
Искам да Ви попитам дали на дечицата Ви са предписали ограничения на двигателната активност заради опасността от хипервентилация?
Моя син е освободен от физическо поради тази причина, но като времето стане хубаво просто ми е съвестно непрекъснато да го ограничавам в игрите навън, а той е доста активен - тича скача, премята се.., най-много се страхувам от играта с топка.
Другото което ме интересува е дали освен ограниченията за тонизиращи храни и напитки /шоколад, какао, кола, кафе и т.н/ сладко и газирано имате и други ограничения на храни?
Някой спазва ли кетогенна диета? Какви са резултатите?
Ние сме на депакин хроно 300, сутрин и вечер по 1, след две седмици сме на регулярните изследвания - ПКК, ЕЕГи т.н

# 538
Ние когато бяхме на депакин ,ни предупреди лекуващата да избягваме и трушиите ,поради наличието на киселини!
А относно двигателната активност трябва да е в норма ,особенно ,ако при вас ,има провокация при хипервентилацията! Тогава в мозъка постъпва по голямо количество кислород ,който провокира мозъчната дейност!
А диетата за която пишеш ,все още няма специалисти в БГ ,които да я прилагат!
При нея се изключва тотално сладкото и даже гланца по дадена таблетка витаминче ,може да доведе до опасно влошаване! Sad

# 539
  • Варна
Момичета ,Тишо пак е спристъпи.Правим месец откакто сме вдигнали дозата на конвулекса и той пак е с пристъп.Пием 3-3-3 от него.Нивата на валпроата до сега са ниски в края на месеца.Май организма му изхвърля конвулекса .Цял месец сме спокойни ,няма пристъпи и след това се започват.Какво да правя .Някакви идеи?

Общи условия

Активация на акаунт