Професията - какво харесвате най-много в нея?

• 6 011
  • 82
  •   1
Отговори
  • София
В една друга тема стана въпрос за професии, работодатели, заплати, доволство от професията, доволство от заплатата и други. По този повод се замислих, че всеки намира в професията си неща, които най-много му харесват. Независимо какви, но свързани пряко с професията, която упражнява.

Това е темата на темата - кои неща най-много харесвам в професията си?

Скрит текст:
Например за мен едно от нещата, които много ми харесват е това, че имам автономност, т.е. нося знанието и всичко необходимо със себе си, в главата си. Мога и насред поляната да работя с подръчни материали, каквито има наоколо - може  с клечка да се пише по земята или да се прави математика с тревички и цветенца, защото мога да измисля какви да са задачите и как да го направя. Мога да  като работник, мога и самостоятелно.

# 1
Свободата в изборите ми. Simple Smile

# 2
Аз харесвам това, че контактувам с много хора и че мога да приложа всичко, което знам и мога. Чувствам се удовлетворена.

# 3
  • Ямбол
Много са нещата, които ми харесват. Има динамика, не стоя на едно място, не стоя цял ден, в тази връзка - имам и доста дни почивка. Работя с млади хора. Удоволствие е да общувам с умни колеги, а вече и шефът е читав.
Не мога да си представя друга професия, в която да се чувствам толкова удовлетворена, както в моята - учител. Опитвала съм и друго. Ми не, не е моето.

# 4
Харесва ми това, че съм относително самостоятелна, сама съм в офис, това ми е важно, понеже в споделените помещения все на някой му е я топло, я студено, съобразяваш се и какво ще ядеш да не му мирише на някой, поне тия проблеми нямам. А и шефът ми е разбран, и най-вече на 400 км от мен, контактуваме по телефона.

# 5
Имам няколко шефа на главата заради няколкото области на работа - пред умните изградих авторитет да ми дадат автономност, а един глупав заобикалям и командвам со кротце, со благо. Не се хваля като дъртя циганка, скъсах си д-то от работа доста години, за да си подредя нещата и да не си губя времето да обяснявам какво правя и защо. Аз съм от най-ценните служители в нашата структура по няколко причини - умна съм, предвиждам проблемите и в повечето случаи имам план за тях, не съм конфликтна, нямам нужда някой да ме държи за ръчичката и особено ценно е това, че не драпам за повишение по вертикала - категорично отказвам да управлявам хора, тоест не съм никаква евентуална бъдеща конкуренция на CEO-тата. Избирам си сама страничните области, в които искам да се развивам, проектите, в които се включвам или пък не.
Всички тези плюсове обаче носят и един огромен минус - не ме пускат да се преместя на друга позиция.
Обмислям да се махна от фирмата, но финансово не ми е изгодно.

# 6
Обичам да се срещам с хора, но в същото време и да работя с документи, файлове и т.н. Бизнес аналист съм и много ми харесва тази професия, защото съчетавам всичко това Simple Smile

# 7
  • София
Обичам да приказвам, ха-ха, а за работата ми това е важно. Гъвкаво работно време, често по-кратко от стандартните 8 часа. Може и повече да дойде, но само защото аз съм решила така. Не мога да си представя да работя седнала на някакво бюро или подобно статично място в продължение на часове. Мога да работя  и вкъщи, ако не ми се стои в работата.

# 8
Аз съм работила само тази професия. Отначало беше удоволствие, че работя това, което винаги съм искала, че мога, че се справям, защото професията ми никак не е лесна. Сега си признавам, че работя за пари и благодаря на Господ, че имах късмета да дойда в Германия. Ентусиазмът е хубаво нещо, когато си млад, но съвсем недостатъчен след определена възраст.

# 9
  • Ямбол
Явно още не съм стигнала този предел на възрастта, защото все още работя ентусиазирано. Дори повече от някои моменти в началото, когато съм попадала на кофти шефове или неблагоприятна среда за развиване на ентусиазма ми.

# 10
Най-много харесвам, че винаги има още какво да науча.

# 11
В бившата ми професия, която работих около 15 години, харесвах това, че не съм затворена в офис, а бях в движение, пътувах много и се срещах с най-различни хора. Но ми писна от много неща и реших да се преквалифицирам и да стана учител. Всъщност това е нещо, което съм искала цял живот. До момента имам много малък опит, първия час бях ужасно притеснена, но в мига, в който влязох в класната стая, си казах: "Това искам да правя до края на живота си". Но бях в езикова гимназия, преподавах на умни и интелигентни деца и за мен беше много зареждащо. Сега си търся училище за новата учебна година, надявам се да имам късмет и да случа на ученици и колектив.

# 12
Юрист съм.
В професията си харесвам това, че ме е научила да гледам обективно на нещата и да не съдя прибързано без достатъчно доказателства.
Навремето смятах, че образованието ми и в частност - професията, ще ми осигурят кръг от умни, интелигентни и добри хора, сред които да работя и живея. С течение на годините разбрах, че образованието не те прави интелигентен и умен само по себе си. А умът не те прави задължително добър човек...

# 13
  • Vienna
На мен ми харесва, че създавам красота и правя хората да бъдат щастливи с външния си вид.

# 14
Навремето смятах, че образованието ми и в частност - професията, ще ми осигурят кръг от умни, интелигентни и добри хора, сред които да работя и живея.
Живяли сме с една и съща заблуда. 🙂 Аз също съм юрист.

Общи условия

Активация на акаунт