Подсъзнанието може всичко 22 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 104 258
  • 711
  •   1
Отговори
# 540
арт мама Накратко за "Селестинското пророчество" Simple Smile
http://zashto-kak-podkrepata.hit.bg/sel_pro.html

# 541
  • у дома
Та си мисля, че децата наистина имат вродена способност да виждат енергията, докато възрастните не им я отнемат...

x-x-x, не всички деца са така осъзнати, дори и да виждат нещо  Wink

Пожелавам ти по-скоро да откриеш и осъзнаеш в пълнота коя точно си ти.   Peace И осъзнала го да добиеш уважение и обич към себе си.  Peace Оттам и за детето ти ще бъде много по-лесно да е тази която всъщност е.  Защото ще си до нея.

А аз нищо не виждам с отворени очи все още Simple Smile Само след инициацията в Рейки за известно време виждах ореоли около предметите, кристално ясни с бледо сияние около тях.  Peace

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 10:01 от fastuche

# 542
  • la Città Eterna
fastuche , около предметите всички виждаме лека светлина. Ако си спомниш уроците по рисуване в училище, когато се учи за щриховането на обектите, от едната страна се започва със средно тъмно, стига до бяло, после започва да потъмнява докато стигне до пълно черно, и накрая пак идва светла ивица. Загледай се в който и да е предмет, и ще видиш тази светла ивица точно по ръба. Така виждаме контурите на черни предмети на тъмен фон. Достатъчно е съвсем малко светлина, за да видим всякакви детайли. Всички виждаме релефа на плата и всички отделни части на черна рокля или черна чанта, нали? Ако ръбовете не светлеят, няма как да отличим контурите им на фона на черния предмет (нали черното поглъща светлината). Може би все пак художниците виждат малко повече от другите хора или поне умеят да го пресъздадат...

Между другото, ако увеличите снимки до пикселизирането им, ще видите, че няма рязък контур между предмета и фона - винаги има една област, където се преплитат цветовете, т.е. предполагам, че това е прозрачната "аура", която все още носи някои цветови характеристики на обекта. Ако имаха рязък контур, щяхме така да го виждаме. Също така, когато се прави фотоколаж, задължително при изрязване на обектите трябва да се зададе област от 1-2 пиксела поне на полупрозрачно преливане, иначе стои изкуствено в сглобката...

За децата си мисля, че всички виждат, но някои прекалено рано се научават да бъдат като възрастните и да се държат само по правилния и одобряван от тях начин. Поне така съм чела в книгите - възрастните, успокоявайки детето, го убеждават, че нищо не е видяло и така то приема, че каквото и необичайно да се случи, е "нищо"...

Благодаря ти за пожеланието към мен  Hug Това ще бъде едно от желанията ми към ангелите - да намеря своето призвание и посоката на своята реализация... Между другото откакто ми писа, и аз започнах да се интересувам от Рейки, но явно още не му е дошло времето за мен...

# 543
  • la Città Eterna
Аз за друго почнах да пиша и се отклоних с отговора ми към fastuche .

Вчера започнах да чета "Концентр&# … 080;с  (моят екземпляр е превод на негова книга, издадена през 1968 година, второ издание), та в нея виждам много точно описани всичките "чудеса" от Селестинската поредица, само че написани като естествена част от будистката практика. При това той твърди, че такава книга е издавана в САЩ още през 50-те години на миналия век, т.е. идеите са само заимствани и романизирани от Редфийлд... Книгите от Селестинската поредица са наистина много увлекателни, но нека имаме предвид, че са само художествен преразказ на източните философии и практики.... Които между другото са описани доста по-естествено и достъпно, от мисичния сюжет и стил на Джеймс Редфийлд.

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 10:28 от x-x-x

# 544
Какво става - това знак ли е, и какък?
Вчера започнах да чета "Лекуване с ангели" и както е споменато там, помолих ангелите да се грижат за синовете ми. По-късно, когато отидох да взема малкия от училище, виждам че окото му е синьо и подуто - сблъскал се с друго дете докато играели мач. Ще кажете - нормално е, само че това му е болното око на което правихме операция, септември и го пазим като рохко яйце /има амблиопия на дясното око/. Като правя съпоставка на събитията, това се случва два часа, преди да започна да чета книгата и да се помоля за децата.

# 545
Има една книга на Тед Андрюс - "Как да виждаме и разчитаме аурата".
Той пише, че има два вида виждане на аурата - интуитивно и обективно.

При интуитивния метод аурата се вижда по-скоро с помощта на умственото зрение. Човек трябва да може да релаксира и да визуализира този, на когото иска да види аурата. Принципно е точен като другия метод, но съществува възможност от самозаблуда.

Всеки може да се научи да вижда аурата обективно като тренира очите си да обхващат и възприемат повече от светлинния спектър.  

В книгата са дадени точно такива упражнения за трениране на очите.
В началото целта им е да се получи едно разфокусирано гледане (като при триизмерните картинки, които ако се гледат нормално са един хаос, а като се разфокусира погледа се вижда триизмерна фигура). Първо се вижда бяла или синя светлина около предметите и постепенно с още упражненията се появява способността да се виждат и цветове. Simple Smile)

# 546
Какво става - това знак ли е, и какък?
Вчера започнах да чета "Лекуване с ангели" и както е споменато там, помолих ангелите да се грижат за синовете ми. По-късно, когато отидох да взема малкия от училище, виждам че окото му е синьо и подуто - сблъскал се с друго дете докато играели мач. Ще кажете - нормално е, само че това му е болното око на което правихме операция, септември и го пазим като рохко яйце /има амблиопия на дясното око/. Като правя съпоставка на събитията, това се случва два часа, преди да започна да чета книгата и да се помоля за децата.

Не се знае какво е щяло да бъде иначе. Може би защото са се погрижили се е отървал само със синина и подутина. Simple Smile

# 547
  • Добрич
...
Не се знае какво е щяло да бъде иначе. Може би защото са се погрижили се е отървал само със синина и подутина. Simple Smile

Peace
Напълно споделям това мнение. Редовно моля ангелите за помощ. Семейството ми има няколко "случайности", при които обстоятелствата се стекоха по възможно най-добрия за нас начин. Например миналата седмица в понеделник вечерта в Добрич пътя беше ужасен - сняг, лед, намалена видимост. Една кола се поднесе и удари нашата точно където е детето. Слава на Бога  и благодаря на ангелите, че всичко се размина само с моментна уплаха на дъщеря ми и малко сълзи. Но аз редовно моля за енергийна защита на колата.

# 548
Здравейте! Аз както винаги се включвам от дъжд на вятър Wink Искам да ви попитам как разбирате кога сте взели правилното решение, когато сте били на кръстопът, как аз да разбера кое е правилното решение, питам ангелите и нищо или аз немога да разчитам знаците... незнам...знам само, че вече съм толкова объркана и отчайващо вече трябва да взема решение какво да се прави от тук нататък, нямам повече време да мисля и премислям  Sad има ли някаква специална техника или начин да помолиш ангелите да ти помогнат, да ти дадат ясен и точен отговор?  Praynig
Благо даря ви!   bouquet

# 549
  • Добрич
Whitewitch, ако имаш добра интуиция правилното решение ще ти носи покой и хармония. Ако се колебаеш, имаш съмнения или угризения - най -вероятно това не е твоето решение.

# 550
  • Русе
  Преди време много съм се колебаех при вземането на важни решения. И решението ме намираше само. Затова вече не се притеснявам. Който е път да избера, знам че ще е верния.

# 551
  • София
Аз да попитам нещо,единия ми син на 2,9м като го попитах преди 3 седмици мама каква е той отговори Зеиена/зелена/ питам а тати какъв е Чеивен/червен/.От направения преди 3 месеца тест за моята аура излезна -зелено.Дали е съвпадение или.....дедето е видяло?

# 552
  • la Città Eterna
Според мен децата виждат тези неща, поне докато са малки и неповлияни от обществото ни.

# 553
И аз съм на това мнение, според мен децата виждат тези неща, понеже мозъците им не са обременени... Те виждат и усещат всичко. Имам наблюдения върху бебета, как стоят и гледат продължително някъде, все едно нещо виждат....Мои познати са ми казвали, че децата им посочват разни неща, а те като се oбърнат няма нищо.. за мен това  е много любопитно.

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 17:22 от ♥VIKI♥

# 554
Упражнение за подобряване на взаимоотношенията с друг човек

Трябва ви да подобрите отношенията си с друг човек. Помислете какви бихте искали да бъдат те. Какво можете да получите при промяна на взаимоотношенията? Да предположим, че началникът ви не ви харесва, а вие искате той да се възхищава от вас и да ви цени.
Представете си, че желанията ви се изпълнят. Началникът постоянно ви дава за пример и се изказва въодушевено за постиженията ви. Ще ви хареса ли такъв резултат? Може би завистта и интригите на колегите ви ще се окажат по-силни от удовлетворението, което сте получили? Затова се опитвайте максимално точно да формулирате желанието си, подбирайки необходимите думи.
Когато съвсем точно си представяте желанието си, пристъпете към изпълнение на упражнението.

1. Вземете лист хартия с приятен жълт цвят и напишете със зелен или виолетов химикал или молив какво отношение към себе си искате да видите:
•   Спокойно;
•   Да ме оценят по достойнство;
•   Уважително;
•   Вежливо;
•   Симпатия;
•   Любов.
Не ви съветвам да искате любов по отношение на своя избраник на сърцето. Можете да получите любов, но скоро тя ще стане досадна, ще се опитвате да се спасите от нея на всяка цена, но ще ви бъде трудно. Има и по-добри възможности да станете щастливи и обичани.
Избирайте само положителни желания. Напишете ги няколко пъти поред (до 40).

2.   Нарисувайте картина, която отговаря на желанието ви. Това може да бъде цвете, слънце, кученце - всичко, което си пожелаете. Не рисувайте нищо, което не харесвате или е отрицателно.

3.   Изобразете се с човека, с когото искате да станете по-близки.

Приберете листа с желания, за да не го видят странични хора. Няколко пъти през седмицата вземайте листа и го разглеждайте - най-добре е да правите това вечер, след упражнения за отпускане. През почивните дни можете да го гледате и сутрин. Можете да добавяте уточнения или да го препишете наново.
Ако искате да разрешите някакъв конфликт, напишете нещо подобно: „Ние имаме прекрасни отношения. Всички несъгласия са изгладени и разрешени."
Не рисувайте и не пишете как това ще стане, само визуализирайте резултата. Не се ограничавайте в постигането на целта.
Напишете списък (или го съставете мислено) с тези хора, към които искате да изразите своите симпатии и уважение. Мислете за тях, желайте им всичко най-хубаво. Не ги затрупвайте с лавина от положителни емоции, просто понякога им звъннете и говорете с тях, разберете как върви животът им и т.н.

Упражнение за постигане на хармония в семейните взаимоотношения

Семейството е нашата крепост, а взаимоотношенията вътре в нея са основното ни богатство. Само човек, при когото всичко е наред в домашното огнище, може да бъде наистина щастлив и да постигне успехи в живота. Този, който поставя под съмнение важността на семейството, ще бъде обречен на вечни проблеми и никога няма да намери спокойствие. Тъжна е и съдбата на самотния човек, какъвто всеки може да стане, ако често поставя по-високо своите интереси от тези на семейството.

1.   Вземете бял лист хартия, изберете химикалка с цвят, който харесвате най-много, и рисувайте кръгчета, вълнисти и прави линии - всичко, което си поискате, опитвайки се да не мислите за нищо друго освен за семейството си.

2.   Вземете лист розова хартия и химикалка с цвят, който ви харесва най-много, и рисувайте кръгчета, въл¬нисти и прави линии - всичко, което си поискате, опит¬вайки се да не мислите за нищо друго освен за семейството си.

3.   Вземете лист синя хартия и химикалка с цвят, който ви харесва най-много, и рисувайте кръгчета, вълнисти и прави линии - всичко, което си поискате, опитвайки се да не мислите за нищо друго освен за семейството си.

4.   Вземете лист светлолилава хартия и химикалка с цвят, който ви харесва най-много, и рисувайте кръгчета, вълнисти и прави линии - всичко, което си поискате, опитвайки се да не мислите за нищо друго освен за семейството си.

Сравнете рисунките. Ако ви харесват и четирите рисунки, евентуални промени в семейството трябва да се правят много внимателно, защото отношенията ви са хармонични.

5.   Ако не харесвате рисунката на бялата хартия, помислете какво бихте искали да промените вътре в семейните си взаимоотношения: начина на поведение, общуването помежду си?
Напишете на лист всички промени, които очаквате. Прочетете ги няколко пъти.

6.   Отново вземете бял лист хартия, изберете химикалка с цвят. който харесвате най-много, и рисувайте кръгчета, вълнисти и прави линии - всичко, което си поискате, опитвайки се да не мислите за нищо друго освен за семейството ся.
Продължавайте така, докато рисунката ви хареса. Тогава на листчето с желанията допишете: „Без вредни последствия за мен и за моите близки"

7.   Ако не ви харесва рисунката на розовата хартия, значи нещо не достига в емоционалния живот на семейството ви.
Напишете на лист хартия всички промени, които желаете. Прочетете ги няколко пъти. Може дори да ги изпеете.

8.   Вземете розов лист хартия и химикалка с цвят, който харесвате най-много, и рисувайте кръгчета, вълнисти и прави линии - всичко, което си поискате, опитвайки се да не мислите за нищо друго освен за семейството си.
Продължавайте така, докато рисунката не ви хареса

9.   Ако не ви харесва рисунката на синята хартия, значи семейството не оправдава вашите очаквания и желания. Помислете какво очаквате от своето семейство. Напишете желанията си на лист синя хартия. Прочетете ги няколко пъти.

10.   Вземете лист синя хартия и химикалка с цвят, който харесвате най-много, и рисувайте кръгчета, вълнисти и прави линии - всичко, което си поискате, опитвайки се да не мислите за нищо друго, освен за семейството си.
Продължете да рисувате дотогава, докато рисунката ви хареса.

11. Ако не ви хареса рисунката на светлолилавата хартия, значи вие мислите, че някой от семейството не изпълнява, или в недостатъчна степен, задълженията си към вас.
Напишете своите желания на лист светлолилава хартия. Прочетете ги няколко пъти.

12. Вземете лист светлолилава хартия и химикалка с цвят, който харесвате най-много, и рисувайте кръгчета, вълнисти и прави линии - всичко, което си поискате, опитвайки се да не мислите за нищо друго, освен за семейството си.
Продължете да правите така, докато и тази рисунка запоне да ви харесва.

Не се тревожете, ако рисунките не са съвършени.
Важното е какво сте вложили в тях като чувства и мисли. Простите, схематични рисунки са толкова ефективни, колкото и най-добрите произведения на известни художници.

това са упражнения от първата книга

Общи условия

Активация на акаунт