Пролет,слънце и цветя,греят Ноемврийски личица

• 29 759
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте прелести.
Нещо много работа ми се отвори напоследък, но ви проследявам.
Креми, браво за излекуването. Бива си я хомеопатията, човек само трябва да повярва, въпреки че аз все си имам едно наум.
Дианка, много са ми тъжни нещо последните ти постове. Дано да те тормози нещо конкретно и поправимо.  Hug
Гале, на мен защо ми се струва, че тази опция с допълнителната точка отпадна. Пише, че се начислява автоматично, а Дара ходи от миналата година м.май на ясла и няма такава точка.
За срещата да ви кажа да не ме чакате. Ще ходим на Рила да носим блага вест  Grinning. Гледайте добре да хапнате и да се наклюкарствате  lalalala. На мен ако може някой днес да ми наточи един тиквеник  eat

# 76
Гале, Марианка, има място в профила на детето където да посочите коя точно детска ясла посещава. Тази една точка ще ви се появи след 01.03.2010 когато започне кандидатстването за 2010/2011 "учебна" година  Peace

Марианка, много добре звучи "блага вест"  Hug

Днес племеничката става на една годинка. Прави ми впечатление, че е много по-подвижна и някак по-бързо се развива от Лена когато беше на годинка.  Mr. Green Вече забелязвам и някакво общуване между двете, но се събират рядко заради постоянните хреми при Лена. Дано сега като се позатопли да се виждаме по-често, че толкова бързо расте бебчо и все не мога да й се нарадвам  Heart Eyes

Ееех, че слънчице - само за разходки  Sunglasses
Утре съм на фризьор, при един младеж, който има мнооого кукли барби - хоби му е  Mr. Green Непременно да ми направите комплимент в неделя за новата прическа  Joy

# 77
Ку-ку и от нашата къща  Simple Smile,

Ели ЧРД на племенничката, да ви е жива и здрава. За сравняването с Лена- забравила си какво е правила Лена на тази възраст Laughing. И аз си мислех наскоро, че Деян прави някои бебешки изпълнения по-рано от брат си или пък такива, които Васко изобщо не е правил, но като си отворих дневничето се оказа, че бъркам Laughing.
За фризьора-имаше един младеж, който колекционираше кукли Барби на гости на Милен по Нова, отдавна беше да не е същия.
Аз пък днес ходих към Разсадника (между другото много начесто обикаляме там, ако някой от Троишката група е избягал от работа да ни има предвид)да водя Васко на фризьор, знаеше момчето къде отиваме и имаше желание, там баткото му дава животни да си играе докато го подстригва, но като отидохме и баткото попита  "няма ли да плаче?", Васко чу и реши, че ще е нещо страшно този път щом питат за реване и отказа Crazy Та нищо не свършихме освен, че се помотахме по градинките.

Мерси на всички, които се включиха за хепатитната ваксина Hug. Мисля да я сложим ама как ще убедя човечето незнам Crazy. Иначе Росинка ти май питаше newsm78-ваксината е против хепатит А, може да се слага във всяка възраст (по ТВ рекламираха дори за възрастни аз оттам се сетих да питам педи), но на Глаксо ваксината имала и детски вариант(тази Хаврикс). Казват, че е болестта на мръсните ръце и на площадките се предавала лесно  Thinking

Марианка приятно изкарване, представям си как ще зарадвате всички с благата вест Heart Eyes. Ние първият път даже на Благовещение я занесохме Simple Smile.
Галенце не се ядосвай, Цецето нали каза,че наесен ще се появи перфектната работа, може да е било за добро Hug
Деска браво за успешната сесия.

Като стана дума за английския се сетих, че преди време коментирахте едни забавачници дето децата си рисуват вътре и ги учат на разни неща за по няколко часа 2-3 пъти седмично май беше, може ли някой да ми прати линк Praynig.

Аз нещо много съм се изнервила и само се карам на Васко миличкото ми, не мога да повярвам как се държа, а той е душица, толкова разбран и послушен е направо като възрастен, просто е инат на моменти и все пак дете. Ама ми идва нанагорно и едва се оправям с двамата, милото работи мноооооого и все съм сама с децата Sad. Дано сега като се пооправи времето се освестим малко.

Утре може да забегнем нанякъде още не сме го измислили. Ако сме тук ще се пробвам за неделя.
Целувки Heart Eyes

# 78
Ели -  точно прегледах профила ни в системата, там където би трябвало да се посочи че ходим на ясла не е функциониращо бутончето, вашите бачкат ли,че да си го промените или това ще стане след 01.03,2010
Според мен миналата година като съм заявила, че не ходим на ясла и си ми е отбелязано, че не посещаваме, а сега с новото актуализиране би трябвало да се отворят пак бутоните, НАЛИ“““????

# 79
Еличке, нали имаш предвид там където пише критерии/точки. Изобщо нямам активен бутон, само пише "изчислява се автоматично". Трябва ли да търся на друго място? Да не взема да се прецакам нещо? ooooh! И все забравям да те питам кой номер е тази градина, която е до яслата?

# 80
Я да си кажа и  аз за английския - не, че някой ме пита, ама да си кажа пък.
Ники от първа група в детската градина ходи на английски (в самата градина). Значи е бил точно навършил 3 години като почна. Учуди ме колко много научи тогава, а и оттогава досега. В края на първа група знаеше много песнички и доста думички. При това, ако чуеше съответната думичка по телевизора, се сещаше че е тя и се радваше и казваше "това е на англиски и значи еди_какво_си".
Историята с неговото записване е следната: баща ми има приятел (колега) французин, който много обича деца. Беше дошъл веднъж на гости и ние с Ники бяхме там. Ники е бил на две, две и малко. Човекът много му се радваше и му говореше някакви неща (и аз не знам какви  Joy щото от френски дума не разбирам), а наш'то го гледаше зяпнало - к'ъв е тоя дето хем говори, хем нищо не му се разбира. Беше първият му сблъсък с чужд език. Та идеята да го запишем на език беше по-скоро да разбере, че има други езици и че може някой да ти говори нещо и ти да не го разбираш, пък ако научи нещо - все ще е от полза.

# 81
Здравейте милички  Hug

Марианка, супер, честито, аз отдавна разбрах хубавата жест от моя "вестоносец"- Галето, но не съм писала оттогава, и затова чак сега честитя  Hug

Срещата доколкото разбрах ще е от 2ч., нали, извинете ме ако бъркам, но не съм чела  Embarassed
Та мисълта ми е някой обаждал ли се е в пицарията, дали ще работи свободно, защото точно на 28ми от 14 до 17 ч. там ще имам Маскен бал на дечицата от танцовата школа на нашата хореографка в клубчето /и нашите дечица танцьорчета ще участват  Flutter/, ще има и деца от други школи-танцови ни арт. Но пък пицарията е на три нива и може би ще работи и с клиенти, но мисля че е най-добре да се обадим да проверим да не стане като миналия път  Laughing

Ели, честит първи рожден ден на племенницата!

Лека вечер!

# 82
  • София
Здравейте, прелестни приятелки!  bouquet

Пак минавам набързо, но какво да се прави.

Канелска, Шлябада Ваксината против варицеля изглужда непремерен риск, затова не ми я препоръчват. Усложненията от варицела са доста голяма рядкост, ваксината не гарантира, че детето няма да се разболее и да ги развие, а като всяка ваксина също крие рискове. Във връзка с евентуалните ползи тези рискове не са оправдани. Не е нищо опасно или страшно, но просто е излишна според педиатърката. Тя е "за " ваксините като цяло, аз също, но в случая ще се въздържим. Същите доводи имаше и за Ротарикс, която против ротавируси и се нслага още през първите месеци след раждането, та я пропуснахме.

Креми Препоръчвам ти да сложиш Превенар или Синфо- незнам- какво- си по стандартната схема като при Пентаксима, защото усложненията от тези коки са най- страшни през първите години, а и с кака в ясла и после градина ще е по- вероятно да се донесат у вас. Разбира се, вие си решавате дали да я слагате изобщоу но ако я слагате по- добре от по- рано и 4 дози общо.

Целувки и до скоро!

# 83
Приказливке,страхотно си го казала.Малките дечица наистина придобиват усет и нагласа към чуждият език.А поне 90 процента от моите ученици,посещавали нашето училище като допълнително обучение сега са супер добре по английски и със самочувствие.Моите обезателно ще посещават някоя група.

Днес дадохме кръв и урина за градинските изследвания.Сега ще нося разните други работи и след седмица нкъде ще сме ученици.
доста сълзи се проляха заради взимането на кръв..Вяра много го преживя и едва ли ако се наложи ще успея да я заведа там отново.
Според изследваниятя и двете са здрави в отлична форма.Това ме радва.дано сме безпроблемни и със самото начало на новия етап от живота ни Praynig

Heart Eyes Hug

# 84
  • София
Ехо.

Ние с гости бяхме допреди малко, сестра ми си тръгнаха, майка ми легна с детето и аз се разлагам пред компа  Whistling

Гале, Марианче, мисля, че след 1-ви март ще може вече всичко да се променя по профилите в сайта за градините. После ще имаме два месеца да си коригираме и да си разменяме желанията, както преценим. Аз горе-долу се ориентирах вече в ситуацията и мисля, че имаме много голям шанс да приемат Василия, но да не казвам голяма дума, де, ще видим какво ще стане.

Чакайте да ви разкажа сега, че съм се намерила с време. У нас има нова мода - Колите  Crazy Направо сме полудели. Тя Василия го е гледала филмчето и вече беше изгубила интерес. Но оня ден с Мими ходили до аптеката и там продават всякакви анимационни герои - играчки, под формата на душ-гелове  ooooh! Звучи абсурдно като комбинация, но всички имат по една капачка и вътре са пълни с течен сапун  Sick Иначе са си истински играчки. И нашта видяла Маккуин Светкавицата и Матю и се лепнала за тях, прибрали се и не спала цял следобед, само за колите говорила, майка ми се видяла в чудо. Вечерта сестра ми я завела в аптеката и ги купили /по 20 лв. парчето  ooooh!/ От тогава е неразделна, източих им геловете, с тях спи, яде, ходи до тоалетна, не ги пуска за секунда. И само повтаря, че трябва да ходим да купим още една кола. Тая вечер я изработихме и й казахме, че ако облече носията /тя категорично отказваше да го направи/, ще отидем да купим още една. Съгласи се веднага, макар и със сълзи на очи, та успях все пак да й направя няколко нескопосани снимки. Обаче и колата не се размина и ходихме да вземем Шерифа  Joy Та сега с три коли под мишница се разнася и в момента си спи с тях. Тъкмо я пусна манията с прасетата-сапуни, сега  това ни дойде на главата. Но пък е толкова щастлива  Heart Eyes Такива работи при нас. Ето и снимките от тая вечер - с носията и колите  hahaha - http://tsubi.snimka.bg/children/sirni-zagovezni.473714.17586407. Канела, позна - отсега си мисля каква хубава сесийка ще и спретнем с бати Калин като пукне пролетта  Heart Eyes

Гале, съжалявам, ако съм се оказала пророк, но тя и Лилчо ти припомни - нещо за есента ти бях споменала, че ще си намериш твоята работа  Whistling

Ако нещо с пицата за неделя има проблем, нали ви казах, че нашата пицария работи вече  Laughing

Диди, много ми е хубаво да те чета  Hug Толкова спокойствие и любов лъха от постовете ти. И толкова си отдадена на майчинството си. Не бива да се притесняваш отсега как ще се развие животът и бъдещето на Дари, както и че ще я изгубиш, ако избере път, различен от този, който си представяш. Толкова време има дотогава, дано да изживеят прекрасно детство и да са щастливи дечицата ни, пък после каквото Бог им е отредил  Hug И аз не мога да си представя живота оттук-нататък без Василия до мен, ама й хвърлих пъпа в Ковънт Гардън  hahaha А за зетя мноооого точно си го казала!  Peace

Дес, успешно ново начало на момичетата ти пожелавам! Да ходят с желание в градината /щом са си двечките, не се съмнявам, че ще е така  Heart Eyes/. И най-важното - да не боледуват!  Naughty

Хайде лека ви нощ, и на мен нещо ми се доспа, ама ще се опитам малко да позяпам филм. Снощи почнах една драма с Пиърс Броснан и Сюзан Сарандън - тежък, разстройващ на моменти, но много съдържателен и поучителен. И със страхотна актьорска игра!  Ако не сте го гледали - The greatest  Peace

Спокойна нощ!

# 85
 rotfImbo rotfImao newsm62 smile3534
Оххх тва Васе..........попиках се от смяхххххх
Ама с носията е много сладка и като ги гледам тия коли,смяяяяяяяяяях.Аз си ги представих някакви миниатюрни,а те бая ми ти колища Crazy
Душица  love001

# 86
  • от Луната
Цеце, Васето е невероятна с тая носия  Hug Heart Eyes
За ваксините, аз много исках да сложа на Михаела Превенар, но за момента няма как да го направя  Confused

# 87
Хелоу какички, Simple Smile  Mr. Green
Незнам кво става, ама моето дете от месец не си е лягало по-рано от 22,30, а днес вече ударихме тавана 23,30ч  Shocked Sick А азедва го издържам такъв. Супер странно ми е защото НИКОГА не е ставало така, а сега не можем да го склоним да си ляга.

За неделя ПИЦАТА!!!! Днес мислих да пиша, че трябва да запазим маса и видях сега че и Зитата писала същото, някой ще се обади ли или аз да звънна? За колко човека евентуално? 10-15? Кръгла маса, а“?

Цеце -  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Peace
Дес - успех с ясления старт Simple Smile Целувки.

# 88
Привет!

Най-добри пожелания за всички, чиито празници съм изпуснала!
Марианка, лека бременност и здраво бебе на финала!

Канела, позна - отсега си мисля каква хубава сесийка ще и спретнем с бати Калин като пукне пролетта  Heart Eyes
 Joy Joy Дали няма да купиш още някоя кола, в името на фотосесията  Joy
Мнооого е хубава Василия, направо прекрасна  Grinning - и с роклята, и с носията!  Heart Eyes
Ох, искам и аз носия за нашия дребчо. Заради някоя друга снимка, де  Mr. Green
 Joy Joy Още се смея и за колите, и за прасетата. Аптеките май са голямо изкушение  Mr. Green
За ранното езиково обучение /по разни курсове и школи/, аз съм малко скептично настроена  Blush В смисъл, че запомнят много думички, песнички и т.п  дечицата, в това спор няма, те са като гъбки. Но това в никакъв случай не им помага да проговорят или дори да разбират чуждоезикова реч. Т.е. език не научават. И в този случай какво като знаят 50-100-150 думи на чужд език.  Rolling Eyes Не мога да кажа, че е излишно, защото всеки знае себе си най-добре. Но поне не ми се струва толкова важно. /а за семействата, когато това си е не съвсем малък финансов разход, но в името на образоването на детето, всичко правим, вече ми е и излишно, но пак тяхна си работа/ . Във всеки случай, ако това време се уплътни с разни други занимания - игри, спорт, танци, лего, рисуване и т.н. ми се струва по-добър вариант.
Виж, ако детето расте в такава среда /примерно родител, баба, дядо му говорят на този език/, дори само да посещава такава градина /не школа, не курс за един час на ден/, тогава вече е различно. Подобна възможност за усвояване на един език, ако я имаш, не бива да се пропуска. Просто да им се говори изцяло на този език. Да разбират какво им се говори, да се отпуснат и те да приказват, без притеснение дали грешат или не. Тогава вече може да се говори за усвояване на езика.
В ученическа възраст посещението на някоя сериозна школа, също.
И не на последно място, поне в нашите условия, език се учи в езикова гимназия  Crazy Дано не ги съсипят докато пораснат нашите дребчовци, ама май натам вървят нещата.Това ми се струва една от малкото хубави страни на родното образование.
Може и да не съм права, но поне това ми е личиня опит, с мен самата и с голямата щерка.
Роси  Hug Важното е, че си открила своя доктор. Пък и без Сашо да те приемат в клиниката, ще го преживееш. Нали скоро се оплакваше как те задушавал, а?  Joy Тъкмо да си починеш  Mr. Green Хайде, не ги мисли тези работи, може пък и по друг начин да се наредят нещата  Hug
Гале, на есен с песен, щом така казват Лилчо и Цецето  Joy Успех, може пък и по-рано да имаш късмет!  Hug
Лека нощ!

# 89
  • София

Аптеките май са голямо изкушение  Mr. Green
Арабела, тя нашата аптека е от тези, дето са като супармаркети. Аз там няколко заплати съм оставила вече  Embarassed И определено смятам, че поне с още една кола ще изгоря в името на изкуството  Mr. Green

За чуждоезиковото обучение съм по-скоро на твоето мнение и аз, макар че няма лошо, кой както си прецени. И аз предпочетам да се занимава с други неща до към 6-7 год. възраст, след това ще действам според възможностите и потребностите. Макар че знам ли и аз какво ще ми щукне  междувременно newsm78  

Общи условия

Активация на акаунт