Идеи за бизнес-6

• 72 293
  • 721
  •   1
Отговори
# 105
Разбира се за Маргало мога да бъда безплатен гид за 1-2 дни. С вземане от адрес, до адрес. Но мисля тя това си го знае. Grinning

Joy
Ти що издаваш сега Joy

# 106
  • София
И аз тук да събера малко смелост  Wink

# 107
Здравейте и от мен. Вместо запис мога ли да се похваля, че ние стартирахме?... Много съм щастлива и ми е много уютно и приятно да стоя в салона. Всеки, който по някое време се намира в Русе е добре дошъл /черпя с много хубаво кафе Joy/

# 108
На какви условия трябва да отговарям за теглене на бизнес кредит?

# 109
Бизнес кредит е доста широко понятие, всяка банка си има специфични изисквания относно условията на които трябва да отговарят клиентите, които теглят кредит с цел бизнес от това  каква е целта на кредита - инвестиционна, оборотни средства  до това какъв е характера на продукта, който всяка отделна банка предлага.
Някои банки изискват бизнес план и прогнозни парични потоци, други - не.
Повечето изискват удостоверение от търговския регистър/старото актуално състояние/, устав или дружествен договор, ако фирмата е дружество, данъчните регистрации, булстата, ГФО /годишен финансов отчет за година или повече назад/ може някой междинен финансов отчет /примерно за настоящо тримесечие, което да им даде прясна представа за развитието на фирмата, удостоверения за липса на данъчни задължения, заверени отчети з априходите и разходите за предходни години или за определено тримесечие на текущата година.
Ако е парите са за проект или за изпълнението на сключена договорка между фирмата и клиент - договора, офертата и т.н... документация, декларации за открити сметки в други банки и вероятно още куп неща която всяка банка в зависимост от продукта който предлага има като изисквания.
На банките предлагащи такива кредити най-лесно им е срещу ипотека, иначе само бизнес план и то за стартиране на бизнеса от нула е доста трудно да се изтегли кредит.
Най-добре е да проучиш пазара на подобни кредити и да се запознаеш с изискванията на няколко банки.
Изискванията зависят от много фактори, като се почне от срока на погасяване и се стигне до вида обезпеченост на кредита.
Сравнение можеш да направиш от тук

# 110
Бизнес кредит е доста широко понятие, всяка банка си има специфични изисквания относно условията на които трябва да отговарят клиентите, които теглят кредит с цел бизнес от това  каква е целта на кредита - инвестиционна, оборотни средства  до това какъв е характера на продукта, който всяка отделна банка предлага.
Някои банки изискват бизнес план и прогнозни парични потоци, други - не.
Повечето изискват удостоверение от търговския регистър/старото актуално състояние/, устав или дружествен договор, ако фирмата е дружество, данъчните регистрации, булстата, ГФО /годишен финансов отчет за година или повече назад/ може някой междинен финансов отчет /примерно за настоящо тримесечие, което да им даде прясна представа за развитието на фирмата, удостоверения за липса на данъчни задължения, заверени отчети з априходите и разходите за предходни години или за определено тримесечие на текущата година.
Ако е парите са за проект или за изпълнението на сключена договорка между фирмата и клиент - договора, офертата и т.н... документация, декларации за открити сметки в други банки и вероятно още куп неща която всяка банка в зависимост от продукта който предлага има като изисквания.
На банките предлагащи такива кредити най-лесно им е срещу ипотека, иначе само бизнес план и то за стартиране на бизнеса от нула е доста трудно да се изтегли кредит.
Най-добре е да проучиш пазара на подобни кредити и да се запознаеш с изискванията на няколко банки.
Изискванията зависят от много фактори, като се почне от срока на погасяване и се стигне до вида обезпеченост на кредита.
Сравнение можеш да направиш от тук
Значи първата стъпка е регистрация на фирма.
Но за отпускането на инвестиционен кредит /тоест за започване на бизнес/ ще искат ли доходи 6 месеца назад както е за потребителски?
И ако отговора на предния въпрос е ДА,след напускане на работа банката няма ли да си изиска кредита предварително?

малко са объркани въпросите,но нищо не ми е ясно,а човек почва с питане

Благодаря,an_unmarked_crossingbouquet

# 111
Здравейте и от мен. Вместо запис мога ли да се похваля, че ние стартирахме?... Много съм щастлива и ми е много уютно и приятно да стоя в салона. Всеки, който по някое време се намира в Русе е добре дошъл /черпя с много хубаво кафе Joy/

Честито  bouquet

# 112
  • София
Днес попаднах на една статия,  хареса ми как описва, че се постига силното онлайн присъствие.

http://www.stenik.bg/blog/archives/1460

Интересно ми е вие как мислите, на мен ми се струва, че добре са описани нужните действие и време за всяка дейност.

Е това е вместо запис:)

Успех на всички!

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 11:39 от TanyaMG

# 113
  • най-шареното място
Честито и от мен за новото русенско начало! Simple Smile

Естел, инвестиционен кредит и такъв за стартиране са различни неща. Не знам дали още се предлага търсения от теб...

# 114
Статията е много вярна ( поне според мен) и е хубаво, който се захваща с този вид дейност да я използва като настолно четиво.

Но както и да ги спазваш тези правила, не е достатъчно да накараш клиента да дойде на сайта ти. И да му задържиш вниманието за по-дълго. Нчкъде попаднах на интересна статистика , че вниманието на клиент влязъл (подчертавам само влязъл) в саита ти ако не го задържиш за повече от 6 секунди си го загубил като клиент. Трябва реклама.

TanyaMG, благодаря за интересното четиво.   bouquet

# 115
Мама на Стели,честито и от мен . Пожелава ти много успехи  Hug Дай снимков материал и повече подробности .

Отивам да чета статията.

# 116
  • София
Но както и да ги спазваш тези правила, не е достатъчно да накараш клиента да дойде на сайта ти. И да му задържиш вниманието за по-дълго. Нчкъде попаднах на интересна статистика , че вниманието на клиент влязъл (подчертавам само влязъл) в саита ти ако не го задържиш за повече от 6 секунди си го загубил като клиент. Трябва реклама.

Принципно е така, бях на едно друго обучение и съвремените подходи са, да се търсят хората, които се интересуват от определени неща. Дори дадоха пример с БГ мама - може малко потребителки да се интересуват от фондова борса, но пък те са потенциални клиенти и трябва да се намери начин да им се покаже реклама за борса.

Аз си мисля, че е важно да се гледа как е таргетирана рекламата, например във Фейс бук може да се таргетира, в Мултиплей също излиза в зависимост от темата. На мен често са ми интерсни линковете и не ги възприемам като реклама, а като начин да се информирам. Може би за това трябва да се подбират по-добре думите, по които пускаме реклами и местата където може да се направи преценка, дори и в зависимост от темата. Ей, какво следене:) Но пък от друга страна това е начин да ме информират за неща, които са ми интересни, ако успеят вярно да определят от какво се интересувам.

# 117
Някъде из форума бях чела реакциите на потребителите към определени реклами, така че мчстото за рекламиране наистина трябва да е съобразено с пазарния сегмент към които е насочена рекламата. Иначе за съжаление е само пилеене на средства, а този вид реклама не е никак евтин.
Рекламирането прилича на ходене върху тънак лед.

# 118
  • най-шареното място
Рекламата много отдавна не е реклама в чистия й вид.
Това в статията също е стар метод.
Аз бях от тези дето няма да стъпят в Красива мама докато не й махнат "брандирането" на червени вафли. В интерес на истината, дори не съм проверила. Освен че не бих купила вафлите...

Това да се изкриви текст, фон и четливост е подигравка с потребителя. И той има право да се спаси от изтезанието за очите му. Вярвам, че полечка възложителите ще се научат да уважават "таргета" си като човек.

# 119
Наистина е доста трудно днес да се започне нов бизнес.  Пазарът е претрупан от предложения .... На мен ми се струва, че най лесно ще е през интернет, тъй-като потенциалът на този канал е най-голям. А в България е все още недостатъчно развит. Ние се опитваме да представим един нов продукт за България -  надуваеми торби за укрепване на товари www.cargoairbags.com
Продуктите са стандартни и подходящи за доставка с куриер, по заявка на клиента. Комуникацията може да се извършва изключително телекомуникационно.....
Всъщност сега ми доийде една идея ..... Може да предложим договори със сътрудници, които имат време и желание да популяризират продукта, срещу процент от продажбите..... ще говоря с мъжа си, но мисля, че ще стане ....

Общи условия

Активация на акаунт