Идеи за бизнес-6

• 72 292
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
леле, колко сте изписали, изпуснала съм и новата тема, Така че ви записвам да ви чета.

# 91
Винетка от България?

# 92
Маргало, винетка трябва да си купиш, да и колата ти да има зелена карта застраховка за чужбина. Мисля че може и от границата да си купиш винетката,но не съм на 100% сигурна. За стоките ще ти трябва фактура на името на фирмата ти, булстат и дан.номер на фирмата Hug

# 93
Не, винетка за Румъния ти трябва! Мисля, че може да си вземеш и за един ден от границата или някъде в началото, но не съм сигурна и не знам какви са цените! Общо взето преди време и аз имах подобна дилема (дали с маршрутка или с кола) и стигнах до извода, че е по изгодно с маршрутка, но така и не ми се наложи да минавам границата и за това не мога да ти дам по-конкретна информация!

# 94
Маргало, винетка трябва да си купиш, да и колата ти да има зелена карта застраховка за чужбина. Мисля че може и от границата да си купиш винетката,но не съм на 100% сигурна. За стоките ще ти трябва фактура на името на фирмата ти, булстат и дан.номер на фирмата Hug

Винетки имат и двете ми коли,зелена карта има едната newsm78 но трябва ли зелена карта за там  newsm78
А с фактурите как стоят нещата,те нали ще бъдат на румънски...чух че на митницата ги превеждали ли ли,що ли newsm78

# 95

Винетки имат и двете ми коли,зелена карта има едната newsm78 но трябва ли зелена карта за там  newsm78
А с фактурите как стоят нещата,те нали ще бъдат на румънски...чух че на митницата ги превеждали ли ли,що ли newsm78

Да, трябва зелена карта, иначе няма да те пуснат през границата!

# 96
Маргало, да трябва ти зелена карта. Поискай фактура на английски ако може Simple Smile
Не мога да ти кажа подробности. Аз съм правила внос и с италиански фактури без превод, но съм ползвала транспортна фирма.
Консултирай се с митническа агенция в БГ да си 100% сигурна Simple Smile мисля че няма да ти вземат много пари за консулта

Последна редакция: ср, 24 фев 2010, 15:12 от ~*~Мис Каприз~*~

# 97
И още нещо ме вълнува.
Произвеждаш си тука в България, обаче искаш да го продаваш ...айде пак да е в Румъния примерно,на пазар...битак,търговска площ...нещо такова,няма да наемаш магазин...
Как стоят нещата в такъв случай?
Какви документации,кои закони те хващат,наши,техни newsm78..фирмата е регистрирана тука,а там ? Какво? newsm78
Касовия апарат как и къде се регистрира newsm78
Данъците коя държава ще ги вземе? newsm78

# 98
Според мен по техните закони трябва да се регистрираш и там по някакъв начин-клон, фирма и от тук правиш износ за фирмата си в Румъния. Касовият апарат и всички необходими док. си ги регистрираш там. Там си плащаш данъците

или намираш си фирма която да разпространява твоите неща там и си правиш чист износ / за мен най-чистия вариант за стартиращ бизнес/. Данъците си се събират тук

# 99
  • На дивана, под юргана
И още нещо ме вълнува.
Произвеждаш си тука в България, обаче искаш да го продаваш ...айде пак да е в Румъния примерно,на пазар...битак,търговска площ...нещо такова,няма да наемаш магазин...
Как стоят нещата в такъв случай?
Какви документации,кои закони те хващат,наши,техни newsm78..фирмата е регистрирана тука,а там ? Какво? newsm78
Касовия апарат как и къде се регистрира newsm78
Данъците коя държава ще ги вземе? newsm78

Щом искаш да го продаваш там - според техните закони. Друг е въпросът ако го продаваш онлайн и го изпращаш до адреси там. Но щом искаш да е там на място - по техните закони. То ако някой дойде тук да продава, нали трябва да се съобразява с нашите закони, не с неговите... Нали иначе идват холандци тука и почват да продават съвсем спокойно марихуана, щото там било разрешено... Къде е равнопоставеността? Наш'те дилъри веднага шЪ скочат!

# 100
# 101
До Румъния миналата година платих 15 лв такса на дунав мост когато излязох от България. На връщане 30 леи за да вляза в България на румънците, което е пак около 15 лева. Винетка се купува веднага след границата на една бензиностанция и беше 11 леи седмична, което е около 5-6 лева. Зелена карта за румъния и страните от ЕС не е необходима, а само валидна гражданска отговорност. В румънско стриктно се спазват правилата за движение по пътищата, че полицаите им са много стриктни, а глобите солени. По другите въпроси не съм компетентен.
ПП кара като румънски шофьор израза не е случаен. Grinning
Хубаво е да имаш леи, а не долари или евро, защото иначе те къпят по техни измислени цени и ти излиза скъпичко липсата на тамошни пари.

# 102
Като ви слушам така явно май ще ида с тоя микробус който струва 30 лева и включва всички главоболия,които евентуално ще ми се стоварят в/у главата...вземате от адрес и те кара до адрес,чака те няколко часа и те връща,като в тези 30 лева е включено всичко Thinking
Вие какво ще кажете?

Последна редакция: ср, 24 фев 2010, 21:43 от Маргало

# 103
ами зависи колко стока ще купуваш Simple Smile
иди първия път с микробус да проучиш нещата, после ще знаеш пътеките; от къде се купува. Едни дребни и елементарни, но важни нещица  Hug

# 104
Разбира се за Маргало мога да бъда безплатен гид за 1-2 дни. С вземане от адрес, до адрес. Но мисля тя това си го знае. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт