Масажи. За красота и здраве. Вашите въпроси.

• 16 112
  • 117
  •   1
Отговори
# 45
Да, разбира се, че ще са ти от полза.
И забравете за тези стадии. Както казах оценката е доста субективна.

# 46
Здрвавейте  Simple Smile
Имам един въпрос  newsm78 вредни ли са АЦ масажи за разширените вени?

# 47
Не е съвсем правилно да се каже по този начин.
Разширените вени са вредни. Масажите са полезни.
Но ако има разширени вени, никакви масажи не бива да се правят (не само АЦ).
Ако има такъв проблем най-добре е да се обърнете към специалист флеболог.
Това е сериозен здравословен проблем и е хубаво да се лекува преди да
правите каквито и да било процедури срещу целулита.

# 48
  • София
Аз все пак ще пробвам със самомасажите. Не мога да отделя време в момента за ходене на масажи, особено както се потвърдиха подозренията ми, че масажите трябва да се правят всеки ден, а не 2-3 пъти седмично. Но 20 мин на ден да си масажирам корема и паласките - мога. И това е по-добре отколкото да се оправдавам, че нямам време и нищо да не правя.

MrSmith, дали знаеш кога е най-добре да се прави кардио - преди или след масажа? И още нещо - чувала съм, че при антицелулитни процедури не е хубаво да се правят натоварващи упражнения за мускулите - това пречело на изхвърлянето на токсините  newsm78. Не съм компетентна, но има известна логика. Ти имаш ли наблюдения? Т.е.  добре ли е да правя коремни преси с масажите или да ги оставя за след това?

# 49
Мога още да добавя малко полезна информация.
От разширени вени страдат най-често жените.
За да се предпазвате от този проблем специалисти дават следните препоръки:
- да се движите (ходене, не тичане) и с удобни обувки;
- да плувате;
- да се прави редовно масаж;
- да не носите (доколкото е възможно) обувки с високи токове;
- да не сядате на прасците си;
- да не си кръстосвате краката.
С други думи да избягвате да правите неща, които биха пречили на нормалното
кръвообращение и да правите неща, които биха стимулирали кръвообращението.
Интересното е, че ние масажистите даваме същите препоръки срещу целулита...

Друг момент е също, че трябва да се внимава как и какви процедури срещу целулита си правите. Специалисти флеболози казват, че някой прецедури са в състояние да предизвикат
това заболяване.
Ето защо смятам, че всякакви процедури срещу целулита трябва да се правят
от специалисти. Много пъти тук стваше дума за синините. Ето защо са вредни и затова не бива
да се допускат. Затова и масажи с вендузи сами да си ги правите вкъщи, също не е най-добра идея. Трябва поне веднъж да сте виждали как точно се прави или за първи път да го направите под наблюдението на специалист. Повечето процедури срещу целулита в основата си имат вакум масаж и затова трябва да се изпълняват внимателно.

# 50
Аз все пак ще пробвам със самомасажите. Не мога да отделя време в момента за ходене на масажи, особено както се потвърдиха подозренията ми, че масажите трябва да се правят всеки ден, а не 2-3 пъти седмично. Но 20 мин на ден да си масажирам корема и паласките - мога. И това е по-добре отколкото да се оправдавам, че нямам време и нищо да не правя.

MrSmith, дали знаеш кога е най-добре да се прави кардио - преди или след масажа? И още нещо - чувала съм, че при антицелулитни процедури не е хубаво да се правят натоварващи упражнения за мускулите - това пречело на изхвърлянето на токсините  newsm78. Не съм компетентна, но има известна логика. Ти имаш ли наблюдения? Т.е.  добре ли е да правя коремни преси с масажите или да ги оставя за след това?

По-принцип, разбира се, че да правиш каквото и да е полезно е по-добре, отколкото да не правиш нищо. Simple Smile
Кардио е по добре да се прави преди масажа. Аз, например, непосредствено преди АЦ масажа,
правя масаж почти на цялото тяло, за да подобря лимфотока в цялото тяло. Тогава ефекта от самия АЦ масаж се услива. Кардиото донякъде би играло същата роля (засилване на кръвообращението и лимфотока в цялото тяло).
За физическите упражнение, те са препоръчителни. Но както и всяко нещо не бива да се прекалява с тях. Но при положение, че трудно намираш време за масаж, не си представям да прекалиш с упражненията. Simple Smile
По-полезни са упражнения, които разстягат мускулите. Навеждания напред назад, настрани.
За краката опитвайте се да сядате на шпагат или правете други разтегателни упражнения.
Много от упражненията в аеробиката, например, са подходящи.
Правене на коремни преси до припадък не бих препоръчал. Правете ги, но пак умерено.
За задържане на токсините от натоварването на мускулите не  бях чувал. Може би този, който го е казвал визирал мускулна треска, че тя по някакъв начин възпрепятства отделянето на токсините. Но тя я има, когато сте извършвали някакви необичайни за тялото ви натоварвания.
Ако определени физически упражнения са ви ежедневие, не виждам как биха пречили на нормалните отделителни процеси.

# 51
  • София
MrSmith, съветите ти са много полезни   bouquet
Най-важното нещо, което научих от теб (по-точно си припомних, защото всеки го знае) е, че борбата с целулита трябва да бъде комплексна. Нещо, което никога не съм правила. Всъщност единствените неща, които съм правила са един курс целутрон и един курс дермозоник - и двата без ефект. Или само кардио, или само упражнения, но никога комплексно.
Време мога да намеря, но само в къщи, а не да излизам навън и затова ще пробвам този самомасаж. Имам кростренажор за кардио и от упражненията харесвам най-много каланетиката, т.е разтягащи упражнения.
И тази сутрин вече започнах:
- сух четков масаж на цялото тяло за активиране на кръвообращанието + кафе и 2 чаши топла вода
- масаж на бедра, дупе и корем, като на корема отделих 20мин, а на другите части 10' - наистина е трудно сам да си масажираш дупето и е доста изморително.
- кардио 20 мин.
- каланетика 15мин - разтягане + коремни мускули
Всичко това ми отне малко повече от 1 час. Всъщност аз всяка сутрин си правя четков масаж и кардио, така че не се е увеличило много отделеното време за тялото ми. Утре ще направя кардиото преди масажа.
Уверявам ви, че се чувствам супер тонизирана. И мисля да си направя режим и да извършвам тези занимания всеки ден в продължение на 1 месец. Не знам дали ще има ефект, но не пречи да се опита. И е приятно  Simple Smile

# 52
luna65, успех

аз карам ски тези дни, всеки уикенд докато свърши сезона
надявам се на поне още 3 уикенда
плувам отново, по 2-3 седми4но, после се потапям в джакузито за 15 мин, следва сауна и после малко самомасаж с 4етка и  с олиото на Веледа
и както винаги съм стриктна с хр. режим
смея да кажа 4е след месец ве4е имам лек резултат на бедрата

MrSmith, благодаря отново за съветите
много са полезни

аз си взех килим4ето с бодли4ки
http://images.google.se/images?hl=sv&q=spikmatta&um=1&am … p;sa=N&tab=wi
смятам да седя на него през деня по време на работа

# 53
Браво на теб, Mma Ramotswe!
Пример за подражание.
Ето така се съчетават полезното с приятното.
Доставяш си удоволствие и в същото време се грижиш за тялото си.

Все пак внимавай с това килимче.
По-добре е да не стигаш до състоянието на гърба от снимката.

Успех! И браво още веднъж!

# 54
благодаря, ще внимавам
седях само 10 мин, но не на голо, а както съм обле4ена
усеща се леко боцкане, но е по-скоро приятно
не ми се отпе4ата както на снимката

# 55
Имам въпрос.  Simple Smile
Възможно ли е болките ми в кръста да е от съботният масаж?
Предупредила съм масажиста си участъка около кръста да не масажира или да е мн внимателен с него и той е мн внимателен, но днес имам болки в кръста ( по принцип имам проблем с кръста).
И др. имам разширени вени на единият крак, но съм правила склерозиране на вените, масажиста знае ( и там пипа леко ) ,  но възможно ли е да ми навреди много? Вакуум ми прави, но само на бричовете. Какво да направя? Да не се масажира участъка ли?

# 56
Имам въпрос.  Simple Smile
Възможно ли е болките ми в кръста да е от съботният масаж?
Предупредила съм масажиста си участъка около кръста да не масажира или да е мн внимателен с него и той е мн внимателен, но днес имам болки в кръста ( по принцип имам проблем с кръста).
И др. имам разширени вени на единият крак, но съм правила склерозиране на вените, масажиста знае ( и там пипа леко ) ,  но възможно ли е да ми навреди много? Вакуум ми прави, но само на бричовете. Какво да направя? Да не се масажира участъка ли?

Не знам как колегата прави масаж, но ако не ти е пипал кръста,
съмнително е на това да се дължи болката.
А какъв е проблема с кръста ти по-принцип?
Относно разширените вени, ти трябва да имаш ясно и категорично становище от флеболог,
че може да ти се прави масаж. Това, че те пипа леко в района на разширените вени,
не е гаранция, че не може да се причини вреда. Прави ти вакум масаж на бричовете и на други места, с което засилва кръвообращението като цяло, което пък е причина масажа да е противопоказан за хора с разширени вени. Специално вакум масаж бих избягвал при всички положения в този случай.
Има и друг момент, флеболозите предписват лимфодренажен масаж (АЦ масаж също носи такъв характер), но след като са сигурни, че той няма да навреди. То ест след лечение на разширени вени, дори е хубаво да се прави масаж за да не се появяват нови застои на кръвта, но пак това го преценява лекаря, защото не се знае дали след претърпяното лечение, не се налага друго такова. Така, че задължително се консултирай с лекаря (флеболог, не личния ти лекар).

# 57
luna65,
Извинявай не бях забелязал твоя пост.
Не разбрах кафето го триеш по проблемните места или го пиеш?
Защото първото е полезно, но второто е вредно.
Иначе всичко останало, което правиш е добре.
И повярвай ми, на някой друг да масажираш дупето също е изморително... Simple Smile
Аз всеки пролетен сезон свалям по 5-6 кг без да правя каквито и да било други усилия.

# 58
  • София
MrSmith , изводът е, че ако станем масажистки или се занимаваме с друг тежък физически труд, няма да имаме никакви проблеми нито с теглото нито с целулита. Напълно съм съгласна с това. Та ние вече и домакинска работа не извършваме - разни полезни машинки ни перат прането и ни мият съдовете Simple Smile
Ами кафето го пия - така съм свикнала с него, че организма ми няма да се изчиства добре без редовната чаша кафе сутрин. Чак толкова ли е вредно - нали действа диуретично и би трябвало да спомага за извеждане на токсините от тялото. А за чая какво ще кажеш - аз пия и по две чаши зелен или черен чай на ден?
Според теб масажът трябва ли да доведе до зачервяване на кожата? Защото това масло, което използвам сега (на Икаров) не ми зачервява кожата особено, за разлика на масажния крем с канела. Разчита ли се на някакъв термичен ефект при антицелулитния масаж?

# 59
Ако станете масажистки, може да отслабнете, който има нужда от това,
но за съжаление, целулита няма да изчезне.
Много хора погрешно отъждествяват тези две неща отслабването и изчезването на целулита.

Кафето задържа течностите в организма, като солта, например. Сигурно, ще те разочаровам, но
е хубаво да се откажеш от него. Вредата от него е повече отколкото полза.
Зеления чай - да. Черният - не. Въпреки, че лично аз обичам повече последния.
Да, масажът е хубаво да доведе до зачервяване (но никога посиняване).
Значи маслото на Икаров, не помня съствава, но май не съдържаше канела.
Аз лично не използвам маслото на Икаров, сам си правя маслото добявайки определени
етерични масла, включително и канела. Имено тя зачервява кожата (загрява), което е търсения ефект.

Общи условия

Активация на акаунт