Чужбински манджи

• 71 482
  • 956
  •   1
Отговори
# 465
  • Boston, MA
Това е майтап, нали? В Париж във всяка хлебарница можеш да ядеш най-хубавият сандвич на света, приготвен с най-пресни продукти. По-хубава храна от тази във Франция не знам дали има някъде другаде...

Не знам какво е Жар (дано не е скрита реклама) и не съм и чувала за квартални готварници в България, но моя позната в Париж използваше за целта месаря си - той понякога готвеше за цялото й семейство. Манджите бяха предимно марокански, с оглед произхода на месаря, супер вкусни.

# 466
  • The QC to be!!!
Здравейте,От седмица сме в ПАРИЖ и не можем да пробваме хубава френска кухня.Тук се яде предимно печено месо с пържени картофи ,пици и спагети,дюнер,китайска.Няма ли и тук мънички квартални готварници в които се предлага домашно приготвена храна за домовете които напоследък са много популярни в БГ.Или пък големи вериги закусвални и храна за домовете като ''месарии ЖАР'' например.
Moже и шега да е, но ето тук: Entrecote e Френски франчайзе продават само 1 вид ядене и е типично фреснко (месо върху малки свещи § пържени картофи) и е eat all you want!!!  Wink Французите са супер на сандвичите както Бубка е написала. Инче, Шанселизе, има доста ресторанти, не франчайзи, които са френски и сервират морска храна типично приготвена по френски. Bon Appetit!!!

# 467
Хмм, току-що бях в Париж и спомените ми са много пресни.  Храната може да е хубава за месоядни, особено ако обичат да ядат различни видове шунка, и за хора които обичат хляб. Хлябът е наистина добър.  За вегетарианци, обаче,  не е добро място.  Не говоря за ресторанти където се ходи с дълги рокли и голи гърбове по нощите защото все пак бяхме с дете, но говоря за типичното ресторантче в центъра, например на Champs elysees. Зеленчуковите супи, където ги имаше, бяха bland. Една от салатите върнах защото не беше изчистена добре. Нa 10 минути ходене от Place Vendome в една закусвалня ядох (или по-точно оставих недоизяден) най-ужасния quiche, който беше сложен от хладилника в микровълновата.  

На малката каравана точно под Айфеловата кула пих горещ шоколад, който трябваше да дъвча; имаше толкова бучки.  Еспресо не пия, но според хората, които бяха с мене, еспресото е било хубаво.

Моето мнение, че храната в Париж е over-rated беше потвърдено. Летният сезон е толкова зает там и всичко е толкова препълнено, че човек трябва да търси ресторанти, които се познават и ползват главно от местните  и да избягва туристически места, което в центъра е невъзможно.

П.П. На месоядните с мене храната им хареса повече.

# 468
  • Boston, MA
Само да кажа, че завиждам на Пикси, че току-що е била в Париж (и да пишеш в другата тема, ако си имала парфюмни приключения!) и да кажа, че да, месоядна съм и затова може да са ми ограничени впечатленията.

# 469
Зеленчуковите супи, където ги имаше, бяха bland.

ХИхи, това прозвуча като Chef Ramsay Laughing. А на мен лично Лондон ми е направил впечатление като чудесен град за вегетарианци, може би заради големите индийски и пакистански малцинста, но просто наистина, много добър избор, и добре изпълнени.

# 470
Бубка, не завиждай. Откакто съм тука, се занимавам с такива неща, че всичките ми парфюмни приключения там ми изглеждат векове назад.

И аз много обичам индийска кухня, и наистина винаги имат голям избор за вегетарианци.

# 471
  • The QC to be!!!
Да има много индийски  и марокански ресторанти. В нашето семейство капризни няма и стига да не е люта мн . храната, няма проблем.  Peace

Последна редакция: пн, 12 юли 2010, 22:36 от Baby*

# 472
Еее,ама защо и в Хелсинки няма такива места,направо се спуквам от яд! #Cussing out

# 473
И тук има много, но не сме ги посещавали засега. Ходихме в пакистански, мъжът ми много ми ги похвали, но не ни допадна кой знае колко, турските и гръцките ги намираме за по-добри.

# 474
  • Варна
Не БУБКА ,не е майтап,просто не смятам ,че сандвича и пържените картофи,дори и най -прекрасните са кухня.Хляба тук е прекрасен хиляди видове,бял,чер.................. прекрасни.Ама това ли е френската кухня.Колкото до готварниците в БГ това за Жар просто така ми се изплъзна ,но във ВАРНА те са десетки.Има и големи като ТРОПС къща,БК и още десетки да не говорим че и в ПИКАДИЛИтата и в КАУФЛАНДа и в КАРЕФУРа има доста големи щандове с храна за вкъщи и с национална кухня-и мусака,пълнени домати и пиперки,дроб сърма и още десетки.........................В ПАРИЖ видях хиляди китайски,турски,суши индииски и какви ли не ресторанти каквито съм виждал и в БРЮКСЕЛ,БЕРЛИН,ХАМБУРГ ,ВИЕНА,ЛОНДОН.................... Аз исках да видя френски!?!?!?!?!?

# 475
Останалите ресторанти, освен изброените от теб, са френски  Wink
Френската кухня е прекрасна и... скъпа. Не е много подходяща за туристи като цяло  Grinning

# 476
  • The QC to be!!!
По принцип правят много киш и е много хубав. Има и храна за в къщи, но явно не си попаднал на подходящото място, знам ли  Thinking

# 477
Брр, и тук има всякакви видове киш. Много го мразя  Confused Въпрос на вкус, разбира се  Simple Smile

# 478
  • The QC to be!!!
Aaaa Блонди, аз вече казах, че ние не сме капризни  Blush Зависи и как е направен киш-а. Аз много  обичам направен с яйца, праз и сирене, или пък на това добави и сьомга и ако сложиш малко нарязани домати на кръгчета от горе или сушени и мариновани домати.......... ауууу сега ми се прияде  Blush

# 479
Аз съм със смесени чувства спрямо киша - яла съм няколко разкошни, и няколко които ми бяха ужаасни. Доколкото съм запозната с технологията на правене, май тези които не са били толкова стриктно традиционни по ми харесват Wink
Половинката сега се включи с мнение за хапването във Франция - най-вкусния сандвич който бил ял в живота си бил в Марсилия. Като се замисля, то беше някаква мазнотия от мароканци на улицата, та май не е много представително мнение Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт