Чужбински манджи

• 71 477
  • 956
  •   1
Отговори
# 495
Хохо, гледам, че Бубка е цитирала Кафе дьо Флор. Последният път пих там чаша вино за 28€! И беше гадно на вкус. Не препоръчвам! Жалко за миналото на заведението, но е вече комерсиализирано и без ниво.
Единственото екзотично беше, че две маси зад мен седеше Жералдин Паяс ( френска актриса ), а две маси директно пред мен - Кейт Мос.

# 496
  • Boston, MA
E аз ги дадох тия за историческо-културен контекст.  Laughing

Иначе, в последния епизод на Антъни Бордейн в Париж, видях тези:
http://www.lecomptoirparis.com/
http://www.blackbookmag.com/guides/details/le-jeu-de-quilles
http://www.frenchie-restaurant.com/

И други де, ето всичките:
http://www.travelchannel.com/TV_Shows/Anthony_Bourdain/Episodes_ … ode_Paris_100.map

# 497
тити, може би си е местна някаква подправка  Simple Smile Но цитираните мириси са хубави, така че се надявам да не съжаляваш за покупката си  Hug

Имам две питания към живеещите в Америка - дали някой знае рецептата (ако са вкусни, де) на палачинките, които все виждам по филмите им - едни такива малки и дебелички?  Blush Поливат ги с някакакъв сироп от канички (сигурно не царевичен  Laughing).

И наистина ли закусват все яйца, бекон и препечени филийки?  Grinning

# 498
  • The QC to be!!!
Блонди аз палачинки по амеркански не правя  Mr. Green Но съм яла и са си - като тестяно изделие, нищо чак толкова особенно. Можеш да добавиш повече брашно и сода, или мая на рецептата ти за 'нашенските' тънки палачинки и става пак. Сиропа е специфичен, казва  се Maple Syrup - мисля, че се води сироп от клен. За мен вкусът му е на захарен сироп с аромат, но предпочитам палачинките с мед, а не с този сироп който на мен лично не ми харесва, пък масло или сметана да им тръсна никога, но виж плод някакъв става.

Да, много американци редовно това ядат  #Crazy Ако си по на юг тогава добавят грис с едни колбаси и liver mush, и 'крокети' от картофи, или пък картофени кюфтета. Но разбира се има и такива които пият само кафе с препечени филлиики и плодове за закуска а пък много народ и пица от предната вечер закусва  Mr. Green Някой слагат настърган кашкавал в гриста или пък яйце, или само черен пипер и сол  Sick Аз със сирене много го харесвам, почти става на вкус като нашенският качемак със сирене.

# 499
Блонди, не случайно котките ми се казват Бейкън енд Егс Mr. Green Това си е класическата американска закуска...По възможност + картофки под някаква форма, крокети, запечени с подправки, абе всякакви, само не пържени, и ако може и малко наденички, и всичко това полято с въпросния кленов сироп И кетчуп Joy
Преди няколко години работих на рецепция в малък семеен хотел, с трапезарията бяха едно помещение и сутрините съм се нагледала на закусващи американци. Случвало се е персонала да не може да смогне да изнася бекон за блок масата, толкова бързо заминава, и отивам да им помогна, излизам с чинията пълна с бекон и трапезарията: аплодисменти и възгласи "Бейкън лейдиииии" От миризмите на пържени мазнотии сутрин физически ми се повдигаше, месеци наред не закусвах след това....И досега, ако закусваме някъде навън, единственото нещо от менюто, което мога да си поръчам, е печена филийка, и ако има, плодове. Всичко друго за мен е мазен, тежък обяд.
Палачинките не ги харесвам и не ги правя, затова не знам рецепта. Много са ми тестяви. В същия този хотел палачинките и гофретите ги правеха от една и съща смес, (от кутия и добавяха вода) та нещо подобно е явно.

# 500
Не можах аз да преглътна американската закуска.

А това за мен е идеалният старт на деня :
 http://www.facebook.com/photo.php?pid=1360166&l=5dace8b68b&id=1539773899

Последна редакция: сб, 18 сеп 2010, 16:50 от RaL vient de se connecter

# 501
Друг аmерикански тертип е да се похапват сутрин от сладките палачинки или пържени филийки с конфитУр и, за да ги прокарват по-лесно, поливат обилно с кани неподсладено кафе (по-скоро вода с цвят на кафе)

# 502
Как е грис на английски newsm78

# 503
  • The QC to be!!!
Как е грис на английски newsm78
Grits  Mr. Green (with cheese  Wink)
MissNellie  Hug как хубаво си го описала само .... браво  Peace

# 504

Е, то почти по нашенски Mr. Green Благодаря Baby Hug

# 505
Блонди, на Тандури в сайта има рецепта за тези дебеличките, мъничките палачинки . Много сполучлива  Peace!
Аз ги правих и много ги харесахме.

# 506
а каква е разликата между този grits и semolina? за grits речникът ми дава "олющено/натрошено жито/овес, едро овесено брашно"

# 507
Какво се закусва там където сте ??
Интерисуваме повече солените закуски , каши някакви.
Извинявайте ако въпросите ми ви се сторят глупави но незнам как да го обясня. Embarassed

# 508
  • The QC to be!!!
тити ако не се лъжа semolina не се ли прави от пшеница само  newsm78 А Grits е или от царевично брашно или от пшеничено, все едно е нашата грис или по скоро като качамаченото брашно е.

# 509
Семуль е на френски грис. На бг май казваме грис на всякакви тип миниатюрни топченца от зърнена култура някаква  Thinking царевичен грис, пшеничен - обикновения демек... Качамак се прави от царевичен грис.

Маркрит, при нас няма специфични закуски  Blush

Общи условия

Активация на акаунт