Чужбински манджи

  • 71 456
  • 956
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 15 834
Единствената типична американска закуска, която успявам да си ям без модификации (макар, че понякога не ям хляба) е т.нар. сьомга+крема сирене+бейгъл (lox, cream cheese and bagel) - наследство от традициите на източно-европейските евреи, имигрирали тук и е безобразно вкусно  Grinning

(естествено пренебрегвам факта, че като калории е равностойно на цял ден ядене, но и всичко останало предлагано като закуска не пада по-долу  Crazy както и Бубето каза, това се яде по ваканции епизодично, абсурд е всекидневно да отпочваш с толкова пищна закуска)

# 526
  • Мнения: 945
Еее, стига де, направо се окапах Shocked Това мога да го ям всеки ден, нищо, че имало повече калории Mr. Green

# 527
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Това мога да го ям всеки ден, нищо, че имало повече калории Mr. Green
Това мога и по 2 пъти на ден да го хрусвам  Blush Agent ко си ми по наблизо ш'те бутна, че лигите ми текат, а вече съм яла  Mr. Green

# 528
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
Ох, и аз се ослюнчих, забравих любимия бейгъл.  Laughing

# 529
  • Мнения: 945
Ние тук(Торонто) открихме един руски магазин - малък, незабележим, но каква риба продават - красота newsm10
Ей, като тази сьомга има, пушени топло и студено риби поне 5-6 вида, маринована риба, чирози и какво ли още не Grinning
Всяка седмица сме там Mr. Green И е евтинджос Peace Като влезеш веднага ти казват "здраствуй", въобще не си правят труда да говорят на английски Mr. Green Добре, че сме учили руски в училище!
Само хайвера не ми хареса - едни големи оранжеви зърна и като ги сдъвчеш все едно олио потича в устата ти Sick Напомня ми за едновремешното рибено масло, което майка ми даваше като малка.

# 530
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 3 965
А това нещо semoule de ble dur moyenne, за какво го ползвате? Роца? Blush Аз имам 1 пакет и мисля, че уж е за сгъстяване на супи? newsm78

Не съм Роца, но мисля че мога да кажа - използува се за традиционното ястие "кус-кус" -  нещо като гарнитура е на ястието,  а също и за табуле. По принцип не се вари, а се залива с вода и се оставя да набъбне

Лурдес, освен за случаите посочени от Чумби  Hug, аз го слагам и в хляб - замествам част от брашното с този тип кускус и се получава доста добър резултат  Peace Ползвам го и за гарнитура на мръвки (извън традиционния кускус), придружен, например, от някой зеленчук (тиквички на пара, рататуй, спанак...).

Сбъдваща, мерси!  Heart Eyes Имаме един Карфур в съседното село, ще ида да го проверя  Grinning. Подкрепям за кашите - и бебешки няма във Франция (тях ги бях забравила)! Аз навремето се снабдявах от португалските магазини.

Agent, и аз да се наредя към любителите на бейгъли  Grinning. Приядоха ми се покрай снимката.

# 531
  • Мнения: 1 593
за ядене ли си говорите тука, дами? включвам се да ви чета

Бубка, видях, че споменаваш Париж, като мястото с най-добра храна в света? В Италия не си ли ходила, питам аз?  Laughing

Моите най-любими места за храна в света са Тайланд и Италия, а най-учудващо вкусни са били ястията за мен в ... Австрия (Тирол по-точно)  Shocked
За най-бланд обявявам английската кухня - само там т.нар. брускети (тънки препечени филийки с нрязани кубчета домати, може моцарелка подправени тип салатен вкус) могат да изглеждат като комати хляб с разтопен кашкавал отгоре  Rolling Eyes

# 532
  • Мнения: 27 523
Много обичам риба и пушена сьомга, обаче няма земна сила, която да ме накара да си пия кафето сутрин с риба за закуска  Sick

# 533
  • Мнения: 945
Блонди, ти вземи бейгълчето за закуска, а аз ще обера рибката и каперсите Mr. Green

# 534
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
Не сте ли чували диетата за вечна младост на доктор Периконе - само зеления и сьомга. Даже и децата си хранил от сутринта с това.  Laughing

Сьомга непрекъснато би ме отвратила, де, но за вкусен обилен брънч е перфектна.


# 535
  • Мнения: 1 909
А това бялото отгоре какво е? Ако е сметана, май няма да влезе в рецептата

По нашия край сьомгата се слага върху малки филийки, без масло, и отгоре само с лимон  - за аперитив де, не за основно Sunglasses

# 536
  • Мнения: 6 910
Oх, Бубке, ама много обичам пушена сьомга. Mr. Green Просто нямаше как да не го обява с тия макси снимки, които пускаш...
Доктор Периконе, ако иска, да ме осинови. Laughing

# 537
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
Извинявайте за големите снимки, Агентката ме подведе (да я натопя  hahaha).

Отгоре яйчице, забулено, и всичко полято със сос холандез, за повече калорийки.  Laughing

# 538
  • Мнения: 27 523
Зеления и сьомга, ама не пушена  Wink Пушенето като процес е ужасно вредно, да не говорим, че е и много солена. Та точно с нея вечната младост няма да я бъде. Тук си я ядем върху препечена филийка с масло  Blush
Иначе рибката и по принцип средиземноморската кухня са супер, да  Simple Smile

# 539
  • Мнения: 6 910
Зеления и сьомга, ама не пушена  Wink Пушенето като процес е ужасно вредно, да не говорим, че е и много солена.
Пак ми развалихте идилията. Отрекохте ми фоа гра (много цветущо и гадно описание имаше скоро Confused), сега и сьомгата да не била пушена... ех.
Аз по принцип изобщо не обичам риба и ям само пушена сьомга или риба тон в салата. Май откъм полезност газя лука. Blush Поне соса на Бубка не слагам.

А може ли някой да обясни защо микровълновата фурна е вредна? Как се отразява на храната, която е била вътре? Thinking Все още не ми е ясно това нещо.

Общи условия

Активация на акаунт