Чужбински манджи

  • 71 418
  • 956
  •   1
Отговори
# 570
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Aз пък не знам какво е капоната newsm78
Няма как да не я опрелича малко на кьопаво, ако знаеш това какво е, но има и оцет и дръжките на 'целината' (дано не бъркам за целината, че това слагат), маслини, каперси, лук, чесън, запържени са сините домати, и доматите... не го правя, но обичам  Mr. Green

# 571
  • Мнения: 945
Мерси Бейби Hug
Добих представа какво е, като салата ли се яде, или е гарнитура?
А на кьополуто и аз слагам малко оцет Mr. Green

# 572
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
А пък аз сирене  Mr. Green и малко люта чушка, и на капоната обичам малко лютичко да ѝ сложа, ко има де.  Аз мога и като основно да я хапвам и като гарнитура, но това от човек който си мисли, че салатата трябва да е основното ядене  Mr. Green

# 573
  • Мнения: 945
но това от човек който си мисли, че салатата трябва да е основното ядене  Mr. Green

И при мен е така - аз ям само салата на вечеря, но големичка, като за двама Mr. Green
Много обичам зелениите Peace И в тази връзка - като отида в китайския магазин има толкова много треволяци, а незнам как ги приготвят - сурови ли ги ядат, попарват ли ги, или на салати newsm78 Все искам да си купя нещо, а после ме дострашава да не е някоя гадория Sick

# 574
  • Мнения: 2 093
и аз мога да живея само на салати и супи, жалко че няма кой да ми ги прави (освен аз)

Нали идва и времемто на супите, включвам се с една рецепта на супа от сух  грах (split pea soup). Много е лесна и същевременно си е самостоятелно ядене. Идеална рецепта, когато ви мързи да готвите.
2 чаши( около 500гр) грах (жьлт или зелен)
1лук, 1 стрьк целина, 2 малки моркови-всичко нарязано на дребно
6 парчета бекон
магданоз, мащерка, майоран

Задушавате лука, след него задушавате целината и морковите. Прибавяте 2 бекона, нарязани, граха, подправките. Всичко това се вари в бульон (пилешки, зеленчуков), около 1 л. за 50-60 мин. След като граха е сготвен се оставя да изстине и след това се блендира. Готвите супата за около 5 минути и се подправя сьс сол и пипер.
Отделно, останалите парчета бекон се запържват, докато станат хрупкави. Супата се поднася с парченцата бекон
Супата се сервира с парченца от бекона.

Аз обикновено използвам по-малко бекон, колкото да има вкус и не слагам запържен бекон.
ето как изглежда граха


# 575
# 576
  • Мнения: 27 523
Аз купувах зелен сух грах...ей, не можа да уври това чудо, тропкаше до последно в тенджерата и накрая го хвърлих  Tired

Кьопаво и аз казвам, ама нарочно, много яко звучи  Joy

# 577
  • Мнения: 653
Chrisimommy, то4но на такива супи им е сезона в момента  Grinning
в къЩи предпо4итаната е крем супа от праз и картофи

# 578
  • Italia
  • Мнения: 4 492
Chrisimommy, то4но на такива супи им е сезона в момента  Grinning
в КъЩи предпо4итаната е крем супа от праз и картофи

Може ли на ли4ни рецептата,зву4и ми вкусно  Blush

# 579
  • Мнения: 653
Chrisimommy, то4но на такива супи им е сезона в момента  Grinning
в КъЩи предпо4итаната е крем супа от праз и картофи

Може ли на ли4ни рецептата,зву4и ми вкусно  Blush

аз я правя по много опростен на4ин, ина4е има разли4ни вариянти

нарязваШ обилно коли4ество праз на кръг4ета, задуШаваШ го в малко зехтин (може да добавиШ и масло), трябва да омекне добре, без да изгаря, добавяШ картофите на малки куб4енца, разбъркваШ за една, две минути заедно с праза, добавяШ голеЩ булЪон ( домаШен или от куб4е), вари се около 15_20 мин и се пасира
воала
коли4ествата зависят от това дали искаШ да се усеЩа пове4е вкуса на праза или на картофите
може да се добави и една лъжица сметана накрая, но аз предпо4итам без
  chef 


п.с. ако искаШ да изглежда по Шик може да посипеШ отгоре накълцана erba cipollina

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 12:25 от gioia.

# 580
  • Italia
  • Мнения: 4 492
мммммм..зву4и 4удесно и е то4но както аз оби4ам: прости4ко и бързо за изпълнение  Peace 10Х   bouquet Ще бъде дегустирана в най-скоро време  Blush

# 581
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Блонди зеленият (пък и жълтият не е по назад) сух грах е голяма играчка, или го накисвам предната вечер във вода да стой цяла нощ и ден поне, или в тенджера под налягане, а може и малко сода да добавя да го варя за 10 мин със содата и после сменям водата, мия го 1-2 пъти и продължавам да го варя.

На тази супа с грахта добавя и варени chick peas от консерва, че не хич нямам нито търпение, нито време да ги варя.

# 582
  • Мнения: 27 523
Като е играчка, какво му е предимството като качества и вкус пред замразения?  Thinking (пресният е най, консервата последен, затова питам само за замразения   Simple Smile )

# 583
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Блонди според мен разликата е във вкуса. Замръзеният много бързо се готви аз като кипне и след 2-3 мин варене го изключвам и оставям на котлона. А салата със зелен замръзен грах правя без да има каквато и да било обработка, само го размръзявам и измивам/изцеждам, прибавям заквасена сметана, или цедено к.мл., малко лук, варена царевица, ябълка ако може по стипцива да е, черен пипер и малко копър...... страхотна става.  eat

# 584
  • Пловдив
  • Мнения: 27 074
Сухия грах просто има друг вкус. Приеми го като боба - вари се докато уври и се процедира като боб, най-добре да го накиснеш от предната вечер Simple Smile 3-4 часа си отнема.

Общи условия

Активация на акаунт