Чужбински манджи

  • 71 268
  • 956
  •   1
Отговори
# 870
  • Мнения: 2 093
леле, вие от манджите сте минали на десерти. Аз сьм голям почитател на шоколад. Опитвала сьм черен шоколад на линд и много ми хареса. Дори се опитах да намеря картинка, но не открих точно сьщия.Аз обичам само европейските шоколади и давам без проблеми $5-6, на принципа сьм малко, но вкусно. Само един пьт сьм си купувала канадски или американски шоколад и повече не повторих.
На времето, в България бях яла финландски шоколад, мисля че беше Фацер, или нещо подобно и сьщо е много вкусен. От европейските шоколади, тук навсякъде се намира линд. Другите се откриват на по специализирани места. Винаги сьм се учудвала на цената на годайва шоколада, някой знае ли защо е толкова скьп.
Сьщо бихте ли споделили, кои са най-вкусните шоколади. Преди 2 години, на връщане от България, минавахме през френското летище Де гол и аз от лакомия похарчих $75 за шоколадови изделия, то бяха шоколад с грозде и шампанско и какво ли още не, но след като ги опитах останах разочерована-или се минах или френските шоколади не са на ниво.

# 871
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 3 953

Oh, връщам се, за да препоръчам на неопитвалите не-съвсем-обичайното съчетание на шоколад и люта чушка (не само на Линдт) - с една дума Ох!КЕФ!!!


Ауууу, защо това го няма при нас? С удоволствие бих го опитала  Grinning

Chrisimommy, аз не харесвам особено френските шоколади  Peace. При това съм пробвала от доста реномирани (за тук) марки -De Neuville, La Maison de chocolat, Patrick Roger, но сърцето ми си остава при белгийските. Подозирам, че причината е, че предпочитам млечния и белия шоколад през черния. Докато съм забелязала, че при френските марки се набляга повече на черния шоколад (повече какао и по-малко захар в умерени количества - по-добре за линията  Wink), който аз лично харесвам повече като съставка на сладкиши. Но от друга страна, не бих отказала и тъмен шоколад в интересни комбинации и с добро качество  Wink.

# 872
  • Мнения: 5 710
Много ги харесвам тези шоколади Ritter Sport Animal Pig.
При нас  няма много богат избор на шоколади, забелязала съм, че няма много модели Милка, например.
Не знам от какво зависи. Италиански марки шоколад не зная , но ако някой препоръча нещо ще опитаме:)

# 873
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
При нас  няма много богат избор на шоколади, забелязала съм, че няма много модели Милка, например.
Не знам от какво зависи.

От това как са си разпределили пазара фирмите. Възможно е дадена фирма, да плати на друга, да не продава своите продукти (или голяма част от тях) в определен район, дори държава. Това е съвсем официално споразумение между другото. Да не давам примери, но това е причината.
Това е за големите фирми, малките знаете как изчезват.

# 874
  • Мнения: 3 880
Вчера специално си купих един ритър-спорт с марципан и седнах в къщи да го дегустирам (нали казахте, че миризмата нещо Wink) ами мирисах, хапвах, мирисах, хапвах... и така докато свърши шоколада Mr. Green ама на нищо лошо не ми замириса Laughing

# 875
  • Мнения: 6 909
Biba Sparrow, мисля, че трябва пак да пробваш, за да си съвсем сигурна. Mr. Green Laughing


Venetta, мисля, че това е точната тема да ти кажа, без да се брои за спам, че комбинацията от ника ти Venetta + местожителството в Австрия, в моята глава винаги се комбинират в едно Laughing:

Вид сладоледена тортичка е това.

# 876
  • Мнения: 7 605
Ritter Sport и аз харесвам, от този ценов клас са ми любими!  Peace  Предпочитам ги пред милка, примерно.

Иначе аз съЩо обичам по-странните комбинация, например шоколад с морска сол, черен шоколад с портокал, и лайм и джинджифил,....  bowuu

# 877
  • Мнения: 15 800
При нас  няма много богат избор на шоколади, забелязала съм, че няма много модели Милка, например.
Не знам от какво зависи.

От това как са си разпределили пазара фирмите. Възможно е дадена фирма, да плати на друга, да не продава своите продукти (или голяма част от тях) в определен район, дори държава.

Мисля, че се съобразяват и с вкусовете на местния пазар - правят се маркетингови проучвания и не се предлагат "нишови" продукти, които ще залежават основно - например изборът на Данон в Бг, в Западна Европа и в САЩ е коренно различен, а Данон могат да си позволят да налагат правилата си на пазара; със шоколадите - пак така... както и Роца каза, френският вкус е по-различен от американския например  Mr. Green

# 878
  • Мнения: 7 605
При нас  няма много богат избор на шоколади, забелязала съм, че няма много модели Милка, например.
Не знам от какво зависи.

От това как са си разпределили пазара фирмите. Възможно е дадена фирма, да плати на друга, да не продава своите продукти (или голяма част от тях) в определен район, дори държава.

Мисля, че се съобразяват и с вкусовете на местния пазар - правят се маркетингови проучвания и не се предлагат "нишови" продукти, които ще залежават основно - например изборът на Данон в Бг, в Западна Европа и в САЩ е коренно различен, а Данон могат да си позволят да налагат правилата си на пазара; със шоколадите - пак така... както и Роца каза, френският вкус е по-различен от американския например  Mr. Green

Не само гамата е различна, но и самите продукти. Твърдя го със сигурност за Данон, понеже работих във фирмата, която произвежда аромати за плодовите млека на Данон и рецептурата за ягодово мляко за българския пазар се различаваше от рецептурата за същото мляко за немския пазар, примерно. Даже трябваше да присъствам на дегустации на продукти за българския пазар  Laughing

# 879
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Вкусът, да и той, но не е чак до там определящ. Защото фирмите ако решат много бързо ще променят вкуса на един цял народ. Под формата на здравословна храна накараха хората да ядат какво ли не. За BG беше нормално да се яде преди всичко бял хляб, а сега много хора преминаха на пълнозърнест, ръжен и т.н. защото постоянно се говори, че белият хляб е нездравословен. Да, но не съвсем, защото има хора, имащи стомашно-чревни проблеми и тогава за тях само белият хляб е добър. После Danon не продава същото мляко в BG като това в Австрия поради евентуалната разлика в цената. Да не ме разбере някой погрешно, че отричам напълно вкуса на хората живеещи в определен район като важен фактор, но това са неща, които фирмите също контролират. Помислете си само колко храни преди не се консумираха в BG, а сега присъстват даже ежедневно на масата.
Има много стоки, които макар и търсени изчезват от пазара в Австрия, но години наред след това си ги купувам от BG, не става дума само за хранителни продукти.
Обяснете си го сами това.

Barbabeau,  много сладка комбинация Wink, не е като тази тук Wink, която може здраво, да ти завърти главата Wink.

# 880
  • T"A
  • Мнения: 2 515
Не знаех, че Линдт имат шоколад с люти чушки. ММ носи от Япония КитКат с екзотични вкусове - със соя, с люти чушки, със зелен чай, с джинджифил, батата... japans-strangest-kit-kat-flavors
Лютите чушки не съм се престрашавала да опитам, но с батата и с боб ми бяха страшно вкусни (но уточнявам, че бобът е специален десертен сорт, Самурайката в съседната тема сигурно би могла да обясни...)

А за нагаждането на продуктите към местния вкус съм го забелязала напр. с китайската кухня, която в България и в Израел е доста, да не казвам - абсолютно различна. Изобщо в България винаги успявам да усетя местното, независимо какви промени претърпява кухнята през годините под влиянието на различни нови тенденции. Ако ще да се готви по правилата на молекуларната гастрономия, но ще е пр. таратор приготвеното по тези правила  Mr. Green

# 881
  • Мнения: 703
А пък може и така мосю Bernard Cassieren да употреби своя шоколад:

Аз съм си правила пълната процедура с топъл шоколад /тяло+ лице/,масажа е с едно какаово масло,бадемово+ черен шоколад/става за ядене/Знаете,че съставките на черния шоколад добавят хормоните на щастието  серотонин и ендорфин.. newsm78 май така се казваха и влияят позитивно върху кръвното налягане...
Яжте черен шоколад... Peace

П.П.
Масажът с топъл шоколад миналата година си го правих беше за 1 час 70€.Но вдигнаха цените изведнъж  и  за сега нямам намерение да ходя... Crazy.

Точно в момента  2 часа струват около 160 €/Не можело един час само както преди... Shocked

# 882
  • Мнения: 64
то и Кнор имат различен сортимент, в България има печени чушки и др. ългарски ястия, а в Германия кюфтета на викинги  Peace

# 883
  • Мнения: 2 093
Вкусът, да и той, но не е чак до там определящ. Защото фирмите ако решат много бързо ще променят вкуса на един цял народ. Под формата на здравословна храна накараха хората да ядат какво ли не. За BG беше нормално да се яде преди всичко бял хляб, а сега много хора преминаха на пълнозърнест, ръжен и т.н. защото постоянно се говори, че белият хляб е нездравословен. Да, но не съвсем, защото има хора, имащи стомашно-чревни проблеми и тогава за тях само белият хляб е добър. После Danon не продава същото мляко в BG като това в Австрия поради евентуалната разлика в цената. Да не ме разбере някой погрешно, че отричам напълно вкуса на хората живеещи в определен район като важен фактор, но това са неща, които фирмите също контролират. Помислете си само колко храни преди не се консумираха в BG, а сега присъстват даже ежедневно на масата.
Има много стоки, които макар и търсени изчезват от пазара в Австрия, но години наред след това си ги купувам от BG, не става дума само за хранителни продукти.
Обяснете си го сами това.

Barbabeau,  много сладка комбинация Wink, не е като тази тук Wink, която може здраво, да ти завърти главата Wink.

много си права. На мен ми прави впечатления тук в Канада им втълпяват колко вредни са млечните продукти и при доста хранителни диети с цел здравословен режим, тези продукти се отричат. От друга страна, повечето хора не могат да си представят да ядьт обикновено кисело мляко и винаги купуват подсладени, с плодове. Когато детето започна ясла, видях че дават на  децата  плодови кисели млека и веднага помолих да му дават само кисело мляко. По-вероятно, ако някой има алергия, да е от боклуците които слагат като желатин и др. Допълнително, има една активиа на Данон, която я рекламират за подобрено храносмилане , а млякото е адски сладко. Не ги разбирам хората, но е явно точно както казваш, че масовия вкус се диктува. Допълнително, сьм чела че киселото мляко може да се консумира дори от хора с лактозна непоносимост, но опитай се да го кажеш и ще ти се смеят.

# 884
  • Мнения: 7 689
оф,това с вкуса на потребителя си е вярно-фирмите решават какво ще се продава,а от там какво ще се яде  #Cussing out
ами какво да кажа,като тук на пазара  обикновеното кисело мляко се брои на пръсти.В детската на моите са 104 деца,и само ние ядем обикновено кисело мляко,а и е голяма кофичка/125гр. Whistling/,която дори не им стига понякога и всеки път ми казват как са си я изяли цялата  hahaha
аз пък трябваше да изиграя цял театър ,заслужавам Оскар Mr. Green,докато ги убедя,че не е добре моите да пият безплатното прясно мляко в градината/допълнително обогатено с калций и вит.Д/...има и вариант с шоколад,за децата ,несвикнали с натуралния вкус на млякото Shocked

Общи условия

Активация на акаунт