Има ли българи в Омск, Москва или МО?

• 54 684
  • 349
  •   1
Отговори
# 75
Привет от мене Simple Smile Аз също ходя в държавна болница, въпреки че при мене е със застраховка и от моята си лична АГ само мога да се похваля. Веднъж се обадихме да я питаме, че нещо се чувствах дисконфортно и тя после перидочно звънеше на мъжа ми да го пита как съм, дали съм с тонус... и т.н. На мене също ми направи голямо впечетление, че още на втория път тя ни знаеше имената и се обръщаше към мене и съпруга ми по име. За сравнение гинеколога ми в БГ, при който си ходех от 6 -7 години, продължамаше да не ми знае името. Днес ходих и ми правиха поредната партида изседвания и пак бяха много мили, обясняваха ми всичко Wink

# 76
  • Добрич
Здравейте мами от Русия,
записвам се да ви следя,защото и на нас ни престои преместване в Русия,първо мъжът ми ще замине юли-август и като посвикне и ние с детето.Всичко което споделяте за Русия ще ми е от полза и затова ви чета с интерес  Simple Smile .Май повечето момичета са бременни,но аз искам да попитам някои има ли информация как стои въпроса с детските градини,повече са държавни или частни,таксите долу горе как са и изобщо ако някой ма инфо да сподели.Сигурно и други питанки ще имам,но нормално,като отиваме в нова страна където нищо не ми е ясно как е  Joy .

# 77
  • София
Здравей и добре дошла! Радвам се, че полека-лека се увеличава нашата бройка.
Основният ми и най-фундаментален съвет: проверете внимателно как стои въпросът с визите. Имай предвид, че за граждани на ЕС се изискват визи, бюрокрацията е покъртителна и това е нещо, което определя битието. На облекчен режим са т.нар. високи специалисти и семействата им, което означава съпругът да получава заплата над определена стойност. Това предполага заплатата да се изплаща изцяло в Русия и да се внасят данъци тук. Проверете данъчните ставки, защото за чужденци са високи.
За детските градини: зависи в кой град сте, предполагам, че ще сте в Москва. В града, където сме ние (Казан), има проблем с местата в детските градини. Не знам как става записването.
Ако имаш още въпроси и може да помагаме със съвети, пиши.  Hug

# 78
я и аз да се представя  Mr. Green не съм в Русия, а в Украйна - при това Западна - тук изобщо не харесват руския език и руснаците  Mr. Green ама на мен не ми дреме, аз съм си българка

накратко: омъжих се 10.2011 в Украйна за украинец и от тогава живея тук - нямам си виза, като турист се подвизам - просто влязох с паспорта  Mr. Green имам право на 90 дни - ама още никой не ме е върнал  Mr. Green сега на 16 юни се прибирам до БГ - ще видим как ще е на връщане - ама съм бременна вече в 7-ми месец и едва ли няма да ме пуснат  Mr. Green

пътувала съм с всичко до Укр, самолет, автобус, влак  Mr. Green

най-евтино се купуват билети за влака София - Москва от самия шафнер  Mr. Green иначе на гише е по-скъпо   Grinning

# 79
а ЖК тук си я следя и съм много доволна, определено по-добре от БГ

за цени - на всички е ясно, че тук е супер евтино - същински рай  Mr. Green безплатна ФМ, безплатно раждане...изобщо не се оплаквам  Party

и стволовите клетки са по-евтини като услуга от БГ

# 80
Привет момичета и добре дошли   bouquet
Аз пиша този път с молба за помощ.  Praynig
оказа се че аз съ м с отрицателен резус фактор, а таткото е с положителен. Прочетох на много места пък и в болницата ми казаха, че е трябвало първо профилактично да ми бият инжекция Анти Д имуноглобулин, но понеже съм чужденка ми отказаха да ми я сложат  #2gunfire #2gunfire #2gunfire в 28 г.с.
Сега се оказва и че не я предлагали сбободно в аптеките тази инжекция и не можем да си я купим за след раждането, живот и здраве. Много се уплаших и се опитах да си я осигуря от България. Но тази инжекция си имала специални условия за съхранение . от 2 до 8 градуса,така че не могат и от България да ми я донесат. Ако някой знае как мога да си я набавя тази инжекция и какви са условията за това тук в Русия, моля за помощ Praynig Praynig Praynig

# 81
никита, това е ужасно неприятна ситуация, но как така ще ти откажат  Shocked Съжалявам, че не мога да помогна, не съм запозната, но дали ако отидеш в частна клиника няма да се съгласят там да ти я сложат? Или ти си ходиш в частна? Дано някоя от мамите в Русия се включи по твоя въпрос.

# 82
  • София
Никита, каква е причината да откажат? Наистина, пробвай в частна клиника,учудена съм, че са отказали поставянето....

# 83
Здравейте момичета, много ви благодаря за съветите  bouquet
Опитваме сега да намерим тази ваксина от аптеките наоколо. Ако не стане ще пробваме и в  частна клиника или кръвопреливен център.
Нямам представа защо ми я отказват. Въпреки, че сме си платили застраховка, явно гледат по друг начин т.к. съм чужденка smile3518

# 84
  • София
Аз съм се регистрирала в един форум, подобен на бг мама, за жени от града, в който живеем. И там четох тема, в която масово се жалеха, че не могат да намерят имуноглобулин. После, докато ровех, гледах, че и московските форуми не е по-различно. Четох, че до 2012г. инжекцията била безплатна и се поемала от тяхната здравна каса, но май после я били изключили или поне се канели, та настанало цялото това объркване.

# 85
  • Варна
Извинявам се за намесата,но виждам,че nikita_11 е много разстроена и бих искала да я успокоя,ако мога...
nikita_11,ако това е първата ти бременност,нямаш причини за тревога.
http://pregnancy.org.ua/pregnant/article85400.html

# 86
Пиша и тук с молба ако на някой му се занимава да ми помогне.Търся Линдакса от 15 мг.Забранена е за продажба в европейския съюз,но я има в Русия.Искам да попитам някой дали щеможе да я закупи и да ми я препрати!Благодаря много,може да ми пишете тук или на лични.

# 87
Здравейте момичета,
Благодаря за подкрепата   bouquet
Още не можем да изнамерим имуноглобулина. Оказва се доста трудна задача #2gunfire
В доста аптеки проверихме...
Благодаря за  линка Lora-Di  Simple Smile И да, първа бременност ми е, но от Родилния дом ми казаха, че трябва да си осигура тази инжекция за след раждането, живот и здраве! Ако има необходимост да ми я бият. Аз се притиснявам, че няма да успеем да я намерим, явно тук в Русия този имуноглобулин хич не се намира Cry

# 88
  • София
Никита, нищо ли не стана с ония клиники? Не могат ли да го доставят?
Рибозом, Линдакса се отпуска по рецепта и не се продава свободно в аптеките.

# 89
Здравейте момичета,   bouquet

Все още не можем да си осигурим тази ваксина, но има шанс дадоха ни телефоните на една клиника и ще пробваме там. Дано този път опита да е успешен. Постоянно ни препращат от едно място на друго. Днес ще говорим и със застрахователната компания, ако може от там нещо да се направи. Стискайте ми палци   bouquet   bouquet   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт