Пролет пуква, разцъфтява, СЕПТЕМВРЙИСка мама засиява!

• 23 660
  • 693
  •   1
Отговори
# 90
здравейте мами!четох че rosi_m5 и Butlins са смъкнали килограми и при мен е така от нова година на сам съм свалила  2 кила.имам коремче малко,но се притесниавам,защото още не са ми правени изследвания,чак на 4-март успях да си запиша час и чакането ме тормози.

# 91
Всеки организъм е различен, за това всеки си качва и сваля различно килограми и нито в едното, нито в другото не виждам нещо притеснително. Аз също не съм мръднала на килограми за сега, ама аз по принцип съм си така....и да ям и да не ям все си стоя еднакви килограми, трудно качвам, трудно свалям явно...

# 92
Аз до седмия месец изглеждам прилично обикновено, но след това все едно качвам и от въздуха. Напълняват ми даже ръцете. Дано изтрая дотогава да не наддам много, че от 7 до 9 със сигурност ще ставам  Animal Pig  261uu

# 93
здравейте и от мен. Току що една приятелка ми даде дрехи за бременни Simple Smile. Много са ми смешни, но е факт че са много удобни. И със тях корема ми изглежда огромен Simple Smile).

Лека нощ и приятни сънища  Hug

# 94
Ivelina_Sh, добре съм, миличка  Simple Smile... Приятно е, когато се сещат за теб. Аз гледам, че от една седмица не съм писала, че първите дни си имах малко грижи (не с бременността). После пък почти нямах достъп до компа, щото мъжа ми си беше в къщи, и учеше нещо на него.
Радвам се, че ти и бебчето сте добре. Хубава новина и за работата! При мен е вече почти сигурно, че ще ме върнат на старата работа. Успяхме с профсъюза да преборим гадната корпорация  Laughing, има устно споразумение вече, до няколко седмици трябва да се подготвят нещата и писмено, и да се връщам.

Аз съм добре иначе, имам си на моменти кафявото зацапване, но няма какво да се направи. Дано и бебето ми да е добре. Като цяло съм спокойна, защото правя каквото зависи от мен, но все пак си броя дните до следващия ми видеозон на 08.03.
В момента за първи път пия кафе от доста време, хубаво е, но не ми се услажда чак колкото очаквах  Simple Smile, значи има още какво да се желае от моя апетит. Вчера правих рибка, мислех, че ще си хапна с кеф, но след 2-3 хапки се отказах, така и с месото, когато е в по-голямо количество - като цяло бутче или пържолка например. Иска ми се и повече яйца да хапвам, както преди. Та не ми харесва тази работа, много въглехидратно се храня  Confused... добре, че ям доста кисело мляко и сирене, че иначе...

Сега да прегледам какви неща сте разисквали и да напиша по нещо:
Първо добре дошли на новите септемврийски мами и нека всичко да е наред с вас и вашите бебенца!

vany666, ти ме стресна с тоя магданоз  Laughing, защото и аз слагам на доста неща, особено в супи обичам да има много. Но ако ти кажа, че няколко дни преди ти да го напишеш това, бях правила от любимия ми сос за спагети, на който основата му е магданоз - по половин връзка на порция  Mr. Green(звучи странно, но е върха!)... та лошо ми стана като прочетох и взех да се ровя. Викам "Брех, никъде не са писали в статиите за магданоз!". Но наистина, когато потърсиш конкретно за него и бременност, излизат доста неща. Най-вече не трябва да се консумира някакво си олио от магданоз, а и със самия магданоз да не се прекалява, но поръсване върху манджичката било ок. Та отказах да се притеснявам, но със сигурност ще се лиша от любимия си сос за дълго време  Laughing.

grix, благодаря ти и на теб за подкрепата  Hug!

desisue и mamadesita, страшно много съжалявам  Cry... Пожелавам ви да имате сили да преодолеете болката по-бързо, и после с надежда да вървите напред. Не забравяйте да ни се похвалите, когато дойде хубавата новина!  Hug

water4e, няма за какво, душа  Hug! Аз като тръгнах да обяснявам и реших, че няма как половинчато да отговоря и да стане много ясно. Но си и помислих, че може да ти е  ненужна цялата тази информация, защото каза, че нямаш акне по принцип, а сега са ти излезли пъпки от бременността. Ама де да знам, имам приятелки и познати, на които една пъпка да им излезе и вече е края на света  Laughing, а пък аз със мойто акне откакто съм влязла в пубертета  Rolling Eyes...

Jani4ka, радвам се, че вече си доста по-добре. Това пожелавам и на другите мами, които страдат от това гадене!

Заговорили сте се за сънищата - ами, момичета, какви сънища си мислите, че сънувам аз, след като ни забраниха секса  Mr. Green? То хич не ми е до смях де... Естествено, че бебето ни е най-важно сега, обаче си е човещинка да искаш нещо такова, а като стане и забранен плод - съвсем! По-другия понеделник съм на видеозон, а на следващия ден съм при мойта докторка, и ако всичко с бебо е наред, ще я попитам дали е имала предвид само да няма проникване, или изобщо всякъкъв вид ласки, които ще доведат до оргазъм.

За коремчето - не ми личи още, и според мъжа ми е така, иначе аз и от преди си имам малко коремче... отдавна не съм фиданка  Confused. Онзи ден ми се наложи да изляза за една среща и реших да пробвам моите си дънки. Ами не ми стягаха, както беше в началото. Аз мисля, че съм и свалила кило-две, които бях качила още от празничните трапези.

Пожелавам страхотен уикенд на всички!

# 95
Добро утро  Simple Smile Ето по едно сокче за закуска:

Люляк, радвам се, че си добре, дано зацапването вече да изчезне веднъж завинаги!

# 96
Данна 2010, много хубава закуска благодаря.Добро утро на всички момичета и  прекасен ден от мен.

# 97
  • Пловдив
Дана, благодаря за закуската, тъкмо ще си правя фреш Laughing
Люляк, радвам се, че си добре и че всичко се е наредило, вчера се бях сетила за теб, че от одавна не си писала Hug

Аз отивам да закусвам, че станах с жесток глад (отново) Laughing

Hug На всички и лек и успешен ден Simple Smile

# 98
  • Sofia
Данна 2010, благодаря за хубавата закуска!   bouquet
Ние отиваме до Рилския манастир, тази сутрин мъжа ми ме изненада, ще се разхождамееее.
За курсовете - страхлива съм, но нещо напоследък, виждам как е такава необходимост колата, че сама почвам да се самонавивам - абе няма страшно, виж колко хора могат и ти ще се научиш. Знам, че е голям стрес, а и аз съм си притеснителна, ноооо всичко можем стига да искаме, незнам как ще се отрази стреса на бебко, но съм сигурна, че въпреки стреса, самочувствието ми ще се подобри и то доста.

# 99
Здравейте мами Hug

и от мен хубав уикенд, и който може ( не му е забранено) да използва хубавото време за разходки Heart Eyes
а по въпроса с кг. и коремчетата, аз от началото свалих няколко кг., които почти вече съм си върнала, но от две-три седмици си имам видимо коремче и вече съм само с бельо за бременни - много ми е удобно Simple Smile, за дрехите чакам си още пратката от laredoute и не съм си купувала още, нося си роклички и туники, които ми стават Grinning

Взех си вчера резултатите от ФМ и БХС и всичко е добре, само дето ме изплашиха и изнервиха, че ми няма резултатите и пак чаках час и половина лекарката да дойде, за да ми каже, че в бързината не ми е свалила анамнеза и софтуера не и позволява да направи цялостна оценка Crazy
На 2 март съм на следващата редовна ЖК и ще ви кажа какви изследвания са ми правили

хайде много положително-емоционален уикенд на всички Hug Heart Eyes Hug

# 100
Априлска мама, не му се плаши толкова на шофирането. Аз имам книжка отдавна, но много рядко карам. До момента, в който не разбрах, че съм бременна. Тогава мъж ми ме накара да взимам всеки ден колата. Оставям го на работа и се понасям към моята работа. Даже след малко ще се измъкна на фризьор. Принципно ме е страх да шофирам, обаче си е удобство. И половинката ми е съвсем прав, като каже - "а след някой и друг месец, като трябва да отидеш на консултация с бебето, а аз не мога да мръдна от работа какво ще правиш..." Не е добре да вреш малко бебе в такси, където кой ли не влиза, да не говорим, че редовно таксиджиите пушат без да им пука... Така че, смело с главата напред. Я си помисли колко тъпи мутреси, които не могат да си напишат името без да направят правописна грешка всъщност се справят по улиците... изобщо не е чак толкова голяма философия.

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 12:10 от Щица

# 101
Здравейте и от мен маминки  Hug Много приятна закусчица днес предлагате взимам си с удоволствие докато не  Sick
Сега се връщам от поредния изпит и .... взех го  Party Остават още три и тях ако взема ще съм спокойна, че успешно съм завършила годината без поправки.    Whistling Но все пак ги има така че да не казвам голяма дума  Mr. Green
Лек ден пожелавам на всички ви и много хубаво настроение в това дъждовно и сънливо бреме  Rolling Eyes

# 102
Да се запиша и аз чак на 7-ма страница Simple Smile

# 103
Аз докато се усетя,то и нова темичка имало и бая сте изписали.
Mamadesita,бъди силна HugЖелая ти много скоро да видиш отново двете чертички.
Аз се записах в последния момент за ФМ при Томова за 25-ти Март.По принцип при нея трябва поне месец по-рано да се запишеш,защото всичко е заето.При нея цената е 100лв.
Априлска мама,аз на твое място не бих се колебала за курсовете.После с две деца ще ти е доста трудно сама без кола.Казвам го от личен опит.Аз съжалявам,че чак преди 1 година ги изкарах.

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 17:58 от бъдеща свекърва

# 104
Danna_2010 и sweet_maniche, благодаря ви, милички! Аз казах, че най-общо съм добре, в смисъл, това, което е видимо за мен, е ок. Т.е. нямам ново кървене, само малко стара кръв, проявяваща се в леко зацапване. Но какво става там долу с бебчо, какво става със съсиречето на плацентата - няма как да знам, ще я караме от преглед на преглед. Там е работата, че може да имаш съсирек, но да няма кървене, така че няма как да съм напълно спокойна. Често тези неща се абсорбирали, което може да отнеме и няколко месеца... дано!

априлска мама, може би трябва да опиташ с курсовете. Аз лично съм много страхлива. Преди 5 години изкарах курса в София, в началото ми беше много кеф, после нещо взе да не върви, инструктора взе да ми се нерви, а пък аз не мога да науча нищо, когато не съм спокойна и се държат с мен, като че ли съм първи профан. Определено имах нужда от повече часове, редовните не са достатъчни... сега май ги увеличиха, нали? Но не знам, липсата на дисциплина и правила по пътищата, особено лудницата в София, ме карат да си мисля, че никога не искам да бъда шофьор там, ако ми се наложи. За съжаление, страхът си ми остана, и тук бих се притеснявала ужасно, а няма причина. Но засега нямаме кола и нямаме нужда, живеем на място, където транспорта е добре уреден. Ще видим за по-нататък.

akspet, чудесно е, че резултатите са добри!

vany666, честито за изпита!

Общи условия

Активация на акаунт