Пролет пуква, разцъфтява, СЕПТЕМВРЙИСка мама засиява!

• 23 660
  • 693
  •   1
Отговори
# 540
Много се учудвам, като чета че не са ви отстъпвали място в градския транспорт с големите кореми  Rolling Eyes Аз предния път много често пътувах с автобус и почти винаги са ми правили място, а ако се случи да не ме забележат, контрольорът винаги вдигаше някой за да седна - направо бях изумена, понеже не съм го очаквала. На опашки в магазина - рядко, но и не съм се редила на такива големи опашки, по учреждения и банки също са ме пускали да мина напред. Въобще - не мога да се оплача от отношението на хората. Дори един път ми бяха трогнали няколко пенсионера, пред един кабинет - вкупом настояха да мина преди тях, въпреки че имаше мяста за сядане.

# 541
можеш ли да дадеш линк?

Гледахме я в магазин Аико, но не я намирам в сайта им. Като се махне решетката и шкафчето за повиване става легло за по-голямо детенце.

# 542
можеш ли да дадеш линк?

Гледахме я в магазин Аико, но не я намирам в сайта им. Като се махне решетката и шкафчето за повиване става легло за по-голямо детенце.
Нещо подобно ли?
http://www.mebel-gen.bg/index.php/bg/2009-03-04-21-16-35/2009-03 … lka-4-v-1-ralitza
Доста фирми ги произвеждат, в различни дизайни, явно се търсят. Ние сме със сгъваема кошара, понеже спалнята ни е малка, за детската взехме направо нормално легло, като дойде бебето ще прехвърлим каката там, а то в кошарата  Grinning

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 09:59 от E.L.

# 543
E.L., да, на същия принцип, но беше по-симпатична Simple Smile

alximika, ще си чакам сладоледа Wink

misseli, от кои сайтове пазаруваш, че нещо не мога да си харесам дрехи в тези, които знам.

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 10:02 от fata_morgana

# 544
  • Sofia
Добро утро, моя син си остана днес у нас, сополите са тръгнали пак - добре че съм почивка.
Аз бях с плацента превия и то ми я откриха в 9ти месец, през цялата бременност бях с втърден корем, което били контракции та пиех магнезии. Но и без тази плацента бях за секцио, защото направих прееклампсия.
За сина ми почнах да купувам дрешки още в 6ти месец - на всяка заплата купувах по нещичко. Обаче да ви кажа един съвет от мен, нямаше тогава кой да ми каже на мен - аз купувах дрешки за новородено т.е. от 0 до 3месеца, а сина ми се роди 3500 и направо минахме на следващия размер, та се наложи да купувам отново като се роди. Иначе в темичката ни си бяхме направили списък за бебето, за болницата, за нас и така постепенно до 9ти месец почти всичко бях купила, освен количката. Креватчето си го купих от Продавалника, от една мама правено е по поръчка, страхотно е, беше 80лв и сега мисля пак да си купя такова ако намеря, сина ми все още спи на него, незнам обаче как ще наместим и второ такова креватче, но поне в следващите две години, няма да имаме възможност да отделим малкия, та някак ще се нагаждаме.

# 545
  • у нас
добро утро  bouquet много пишете направо не мога да ви смогна Hug

плацента превия и плацента по предна маточна стена не е едно и също. Първото е опасно и забраняват секс, натоварване и т.н. С нарастване срока на бременността и плацентата в много голям процент  "мигрира"  Peace

приятен ден на всички и скорошно оздравяване на малчуганите ви Hug Hug Hug

# 546
  • Sofia
Ето какво креватче съм си харесала аз, но за ново такова не бих дала пари, а сега пък е доста рано да купувам, иначе както няма много място в спалнята това с тези шкафчета е страхотно.
Линка бавно се отваря обаче:
http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=977898&cat=4

# 547
v_spasova, Emilli Arie много неприятно е това положение с болни дечица.
Защо не опитате с Изварен компрес - поставя се на болното място и на този линк една майка е обяснила простичко как се прилага. Това е метод на д-р Михайлов и даже снощи четох в неговата книга, че той се е излекувал от доста тежка бронхопневмония преди 10на години именно с помощта на изварения компрес. Той винаги прибавя и клеева тинктура, като тя се прилага по следния начин - дозирането на капките е 1 капка на 2 човешки години и се разтваря във вода, мляко, сок или някаква друга течност. Аз лично съм много доволна от неговите простички, но супер ефикасни методи - евтини и лесни за изпълнение. Даже мога да твърдя, че благодарение на негови рецепти с пчелни продукти сега сме бременни въпреки, че ни бяха казали че сме твърдо за инвитро и имаме много малки шансове дори с инвитро да се получи. Но ето, че няма и 2 месеца и резултата не закъсня, при това по естествен път!
Вие си преценете, но аз ако бях на ваше място със сигурност щях да опитам първо това, вместо да си тровя детето със стандарто изписаните антибиотици.

По темата за детското обурудване с дрешки, колички, креватчета и тем подобни екстри... не се притеснявайте, че е рано и не страдайте от суеверия. Имайте предвид, че всичко което купим за бебето трябва да се проветри от миризми - визирам краватче, количка, дрешките с едно изпиране са готови. Така, че разглеждайте си и ако нещо ви хареса не му мислете много.

# 548
А! И искам да благодаря на всички за милите думи и за това, че се радвате с мен за хубавите резултати  Hug Hug Hug

# 549
Хей, мили мамита, много благодаря за отговорите ви относно предна плацента и плацента превия. Наблюдаващият ми доктор каза, че плацентата е ниско, а вчера на ФМ казаха, че е предна  newsm78. На 22.03 отново съм при доки и ще го разпитам доста обстойно и след това ще ви докладвам  Laughing
Още веднъж благодаря и ви  Hug Hug Hug Hug

# 550
Добро утро момичета.
 Днес темата явно е детски креватчета.  Laughing
fata_morgana  относно това креватче със скринче, което се преобразува в по-голямо легло (което е чудесно и много ми харесва). Само имай предвид , че матракът на голямото (вече) легло е нестандартен размер и май трудно се намира или е по поръчка (кумовете ми бяха си взели такова легло и се озориха с матрака, но може нещата да са се променили от преди 2 г. де). Та идеята ми е, като поръчвате, изрично попитайте за големия матрак имат ли такива размери и откъде да си поръчате. Надявам се да не съм била досадна. Hug
Нашето е най-обикновено, с плътна табла отзад и решетки отпред (3, от които се свалят за да излиза детето като порасне), и с две нива на височина. И отделно скринче, което е изключително удобно нещо. Ето от тази фирма: http://www.dibobg.com/products.html.
Чао засега от мен!

# 551
  • София
desunique, благодаря за рецептата, ще прочета.
Иначе аз давам от есента по 2-3 капки клеева тинктура на детето и като че ли помага.
Лекаракта искаше да давам рибомунил, ама аз нещо не се навих и почнах с тинктура - ноември, декември и половината на януари беше ок, ходеше си на ясла. И после хвана някаква хрема, от която не се изчисти добре и се почна - конюктивит, възпалена 3-та сливица, сега кашлица с опити да тръгне към гърдите...
Добре че детето търпи набезите към нослето и гърлото - пръскам с физ.разтвор и сребърна вода, като слагам тинктура или цитросепт, и чайчета пие, само дето не харесва инхалациите, а знам че те много помагат.
Не харесвам АБ, но последния път педи и УНГ лекар т.е. 2 броя медицински лица отсякоха - трябва да дадеш и ... дадох.

Опитвам се да чета за хомеопати, щото тоя цикъл от болести много ми дойде ...

И все се надявах, че по-дългичкото кърмене ще е от полза, но тез ясленски болести са мн. упорити да му се невиди... Последния ден от яслата като взимах детето т.е. преди 1 седмица - имаше друго детенце, което кашляше и което било с 37.7 след сън - чух като казваха на майката... И не знам защо, но някак си имах усещането че това вирусче няма да подмине и моето - все пак са били заедно цял ден ...

# 552
  • София
Привет и аз да се включа  Laughing

Ето линк на нещата които съм хаерсала http://www.bambino.bg/abc-design-kombinirana-kolichka-3tec-orang … design-p-841.html

Относно легалцата бебчо ще спинка в кошарка , от тези преносимите дето са на две нива.....нямаме много низбор защото спалнята ни е малка, а и като се настани и бебчо... Mr. Green  , но както каза една приятелка "Всичко ни е на близко...." Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 553
Предна плацента не е никакъв проблем - и аз бях миналата бременност с такава. Виж, ниската е предпоставка за малко повече вниемание. А при плацента превия може и да се наложи да се лежи към края, тя е най-проблемна. Аз моята идея си нямам къде е и каква е, никой не се е сетил да ми каже досега.

desunique , има вариант ако детето е по-леко болно, да се пробва и това.  Peace Аз моите съм ги спасявала винаги, когато мога от антибиотици, при бронхити и настинки примерно никога не са пили. Какви ли не бабини методи прилагаме у нас. Но като си видя детето с над 40 гр. температура и ангина, първата ми работа е да сваля температурата и втората да почваме антибиотик. Все пак ангина, скарлатина и пневмония се случват веднъж на няколко години и не ми се рискува. А това са за мен трите болести, при които хич и не мисля да пробвам без антибиотик  Peace Докторите наистина изписват антибиотици за всичко, аз давам за тези 3 неща. Мъжът ми е супер против антибиотиците, но се е съгласил, че майката знае най-добре и ме слуша.

# 554
  • София
Привет,

гледам обсъждате креватчетата. Нашето е такова,но е в светъл цвят.
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=2006

Купихме го направо от Арбор, беше обаче по-евтино преди години.
Имаме и преносима кошара за пътуване, но ще я ползвам и нея във всекидневната, ако се налага да спи там.

Да ви кажа за тези комбинираните легълца със шкафчетата, има едни,не знам каква марка са, моя приятелка имаше такова, та добре е да изчислите от най-долното ниво на легълцето+матрака дали до горе има достатъчно място детето като порасне да не се преобърне през решетките. Нейната дъщеря като се изправяше права и решетките и стигаха до коремчето, та направо падаше на глава. Естествено след втория път махнаха решетките, но след това почна да спи при тях.

Ivelina Sh, тази ваничка дето си дала линка е много сладурска... чак ми се прииска да си взема такава...подложката изглежда много удобна за бебе!

Общи условия

Активация на акаунт