Отговори
# 1 215
Писмото до Бойко Борисов е внесено.

Ей, че си бърза!  Laughing
Нали щяхме да го "аргументираме"?
 Wink

# 1 216
Този път ме изненадахте. Не разбрах, че се търси и "аргументация". До 14.30 часа не видях никакви други предложения, затова реших, че сте съгласни с текста.
Аз май бях дотук.  Hug

# 1 217
Този път ме изненадахте. Не разбрах, че се търси и "аргументация". До 14.30 часа не видях никакви други предложения, затова реших, че сте съгласни с текста.
Аз май бях дотук.  Hug

Що тъй "до тук"  Sad
Текстът си е добре и така. Нищо страшно не е станало, напротив   Peace
Какво стана с депутатските писма?

# 1 218
Не е възможно всички винаги да сме на едно мнение, но е безумно да се твърди, че Грейс работела срещу нас. Според мен тя е един от хората, при чиято липса нямаше да сме постигнали това, което постигнахме.
Благодаря ти, Грейс!  bouquet
И мен ме озадачава формулировката за оценката за съвместимост, но не мисля, че е фатално. Ако има предпазна клауза, тя ще важи за цялата територия.
Така че, моля ви, не се нападайте, даже и да са ви различни вижданията. Не е в наша полза да се цепим. По-добре обсъдете първо на лични, когато има такива противоречия, защото иначе стават големи недоразумения.
Грейс, моля те, не си тръгвай.

# 1 219

Какво е станало с Грейс? Ако тя е написала това, което и аз написах - че буферните зони от 30 км. ни предпазват само от пускането на ГМО в околната среда, което е валидно само за опитите с ГМО на открито за научни цели, то значи, че е била права.

Те не ни предпазват от отглеждането на ГМО с друга цел, за съжаление.
Това е тъжната истина.

Това, за което можем да се борим, е да искаме пълни гаранции, че България ще се нареди в европейския антиГМО фронт и ще забрани категорично чрез предпазна клауза дори и един стрък ГМО на открито.

Друго, което може да се направи, е 30 км буфери за Натура и другите отстояния до пчелини и биопроизводство да обхващат всякакъв вид отглеждане на ГМО, включително и това за търговски и други цели. 

# 1 220
Днес Лъчезар Тошев е внесъл запитване до юридическите отдели на: Министъра на околната среда и водите, Министър-председателя и Народното събрание, за тълкуване на понятията "освобождаване в околната среда" и "пускане на пазара" и еднозначен отговор дали в "освобождаването в околната среда" се включва и отглеждане.
Когато се получат отговорите, на депутатите ще им е пределно ясно какво гласуват.

# 1 221
Честит празник на всички дами!

Бъдете все така силни, както и до сега! И не забравяйте, че вие сте най-важните в борбата, която водите(м) в момента, защото независимо какъв ще е резултатът от една, две или повече битки, вие печелите в дългосрочен план, защото вие възпитавате новото поколение - възпитайте го така, че да знае какво е ГМО и резултатите няма да закъснеят! Вие сте най-силните "троянски коне" в ариманическата система, която се опитват да ни наложат!

# 1 222
Горица, не си постъпила прибързано, все пак ти си написала, че ще го внесеш до 14.30 часа. Моля те, не казвай, че си ''до тук''. Писмото си има ясен смисъл, ако премиера желае да ни разбере,ще си проличи. Наистина какво стана с писмата до депутатите? Ами какво мислите за предложенията на die Hexe за организацията на митинга? Как ще стане събиране на средства за плакатите, ако изобщо ще има протест?

# 1 223
# 1 224
Природа (ника във форума на в. Сега),

Това писмо действително ни поставя в партерна позиция. Ако ще се праща на НС, то да е констативно, но не и въпросително. И да е също уведомително: - че с него вече се обява продължаване на протестите с всякакви средства!

Нека освен получател (председ. на НС), да се изредят и други получатели които трябва да го получат информативно. Това да са: Президента, Премиера, Нац. телевизия, Нова телевизия. bTV трябва да се прескочи умишлено заради тяхната тенденциозност. Други да са Нац. радио, Дарик радио, както и в. Сега, в. Дума (!!) и по ваш избор. Да не се забравят НПО-тата.

Играта е: - Право куме в очите! Място за свалки и кокетничене няма вече.

Да се подчертае в писмото също, че машинациите на Министерството на отровните среди и вредите в лицата на Манева и Караджова уронват престижа на Премиера дал тези и тези обещания на тези и тези дати, там и там. Така се оставя отворен, полезен ход на Б.Борисов. И този ход може да е удар по манерките на двете заговорнички - не, че ние не знаем, кой с кого, по колко и защо... На краят да се посочат и конкретни искания:

- Спиране на гласуването в сряда поради не изпълняване на решението на Премиера - Никакво ГМО в България.
- Преди ново гласуване да се обяви Националната политика за натурално- и био-земеделията, като приоритет.
- България да се присъедини към призива на Италия и останалите страни срещу ГМО в ЕС.
- Да се прати протестно писмо до ЕС - заради EFSA и обявяване снимане на доверието към тази организация заради конфликт на интереси в членовете 'и.

# 1 225
Аз днес го разпращах до някои медии като пропуснах битивито   Laughing

# 1 226
Горица, не си постъпила прибързано, ...
Разбрахме се с мама Петя на ЛС, няма проблем  Hug

# 1 227
ВНИМАНИЕ!

Акция - Вторник в 12.30 ч. в мензата  (стола) на Софийския университет! Заради скандалните пробойни в новите предложения по Закона за ГМО! Имайте готовност за лично участие днес по обед - Повече подробности за сценария малко по-късно на www.saverila.ludost.net !

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 08:32 от Boyo

# 1 228
гледахте ли БТВ,минисът Нейков каза яе нямало да има нито опити,нито отглеждане,нищо нямало да има за да са спокойнси хората.Боже,как ми се иска да е така.........каза че не можел да отговаря повъпросите защото не се занимавал той с това,после каза,че за да се отгледа нещо първо трябва да се даде разрешително,разрешителното го давал той и следователно нямал да даде,каза че ББ няколко пъти е обещал и вече да сме затвотили темата като приключена,каза че обществото вече разбрало и се е успокоило,а водещата контрира,че не е така и не иска да бъде опитна мишка за да се разбере вредно ли е това или не,а той отвърня,обещаваме няма да бъдете.....Не знам как да разбирам това разнопосочие от към думи и дела.Той дали си вярва,и ББ дали си вярва.Възможно ли ББ да не знае каки ги вършат онези и на него да му обясняват,че закона е супер забраняващ и няма по-добър  вариант????

# 1 229

Общи условия

Активация на акаунт