Отговори
# 1 230
Напротив, Айсблок. Те са в партерна позиция, защото не могат да отговорят на въпросите с "не, няма да изпълним исканията ви". А исканията бяха заявени в писмото от щаба. И те отговориха на тези искания: "Успокойте се, в България няма да бъде създадено нито един ГМО".
Но взех предвид бележките ти и добавих някои неща. Ето:

7.   България ще се присъедини ли незабавно към Италия в европейската анти-ГМО коалиция? Ще изпратите ли протестно писмо до ЕК за снемане на доверието от EFSA, поради конфликт на интереси на членовете и, за което писа в. “Монд” на 05.03.2010?
8.   Ще приемете ли първо стратегия за България – свободна от ГМО и с приоритет екологично чиста земя, биоземеделие, екотуризъм и опазване на биоразнообразието, която да бъде ръководна за всички действия и актове на държавните органи, включително и на законотворческия?

Искаме ясни, конкретни и недвусмислени отговори на всеки един въпрос, а не общи фрази и успокоителни думи.
Не забравяйте, че 3/4 от българските граждани не желаят в България да бъде отглеждано нито едно стръкче ГМО, освен в лабораториите. Ваш дълг е да формулирате правилно текстовете в ЗГМО, така че реално да бъде изпълнена волята на народа. Отложете приемането на промени в ЗГМО, докато не се състави първо стратегия и ясно заявена позиция на България – зона, свободна от ГМО. В противен случай промените ще бъдат наложени на българите против волята им.

# 1 231
хубаво,нека развиваме модерно земеделие,но да е биозеледелие,да не се окаже,че ги подлъгват за да си затворят очите за закона с ГМО(ГИО)Не вярвам корпорациите така лесно да се откажат,ще пробват всички възможни лостове,самия председател на ЕС дойде да ни "намекне" за бигоривата и изведнъж да се откажат newsm78

# 1 232
ИЗЛЪГАХА НИ ЗА ГМО  - МУТИРАЛО ДНК ЩЕ БЪДЕ ОСВОБОЖДАВАНО В ОКОЛНАТА СРЕДА, АКО НЕ ГИ СПРЕМ ВЕДНАГА!

Светкавична акция под надслов:

Г ледай

М ного

О сторожно

за супа от ГМО в твоята чиния - Монсанто, Манева, МОСВ - МММ вкусно!

Днес от 12.30 ч. в Мензата (студентския стол) на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски”

Нагла лъжа се оказаха обещанията на премиера Борисов и Цачка Цачева да опазят България и гражданите й от безпрепятственото навлизане на Генно Модифицираните Организми в страната извън изследователските лаборатории. Оказа се, че само седмица след като си позволи да "мъмри"  работодателите си - българските граждани за това, че имат позиция и я защитават, и седмица след като ги укори, че трябвало да й имат доверие, същите се оказаха грубо излъгани и изоставени.

ЩЕ ЗАСТАНЕМ ЗАЕДНО И ПОКАЖЕМ, ЧЕ не сме онези овцеподобни маси, които би ви било лесно да "мъмрите", "укорявате". Ние сме вашите избиратели - избрали сме ви (ако не ние, то все някой го е направил) и имаме правото да изразяваме мнението си и да очакваме адекватна политическа реакция!

Такава не само няма. Чудим се каква ли трябва да е мотивацията на политиците, за да игнорират хилядите подписи от цяла България, повсевместните акции и протести и нарастващото обществено недоволство срещу освобождаването на ГМО. Какво кара  управляващите да смятат, че ще е по-лесно да се справят с недоволството на  българските граждани, отколкото с една корпорация, била тя и Монсанто! Смятаме, че това е недопустима концепция и няма нищо общо с демокрацията и нашата реалност.

Ако искаме качествена България, не можем да си позволим една корпорация да управлява политиците ни, потреблението ни, здравето ни! Достойнството ни струва повече от всичко, което Монсанто и ГМО лобито са обещали на това правителство.

БЪДЕТЕ С НАС ЗА ЧИСТА ОТ ГМО ОКОЛНА СРЕДА! НЯМАМЕ ПРАВО НА АПАТИЯ > АКО ИСКАМЕ ДА ИМАМЕ ПРАВО НА ЗДРАВ ЖИВОТ И ЗДРАВО БЪДЕЩЕ!

Подробности на: http://forthenature.org/news/1394

Сценарий за светкавичната акция на: http://saverila.ludost.net/

# 1 233
хубаво,нека развиваме модерно земеделие,но да е биозеледелие,да не се окаже,че ги подлъгват за да си затворят очите за закона с ГМО(ГИО)Не вярвам корпорациите така лесно да се откажат,ще пробват всички възможни лостове,самия председател на ЕС дойде да ни "намекне" за бигоривата и изведнъж да се откажат newsm78

Поне зърнопроизводителите със сигурност са наясно, за какво иде реч  Rolling Eyes
И не вярвам, че в разговорите насаме с Бузек се е разминало само с тънки намеци. По-скоро е размахал и тоягата, и моркова.

# 1 234
Момичета, не пишете по най-важния въпрос - искате ли митинг в неделя? Пишете, за да видим мненията. Ако и днес не се организираме, остава предложение за следващата седмица.

# 1 235
Момичета, не пишете по най-важния въпрос - искате ли митинг в неделя? Пишете, за да видим мненията. Ако и днес не се организираме, остава предложение за следващата седмица.

Аз съм ЗА,но не митинг концерт,а протест!Казвайте да пускаме ли заявление?!

# 1 236
Е и аз съм "за" и много по-горе помолих за банкова сметка, за да участвам ако не с присъствие, поне с малко парички.

Виждам, че в момента няма много четящи, ако си имате други координати, може да ускорите "допитването"  Wink

Какво ще кажете за неделя от 11 до 13 ч - не е много рано и режимът на децата няма да се науши съществено. Трябва да решим днес до към 13 часа, за да има време да се подаде заявление. Роня се наема да свърши тази работа.

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 10:40 от mama_petya

# 1 237
И ние сме за протест в неделя. Ако може, нека да се отвори и банкова сметка, както каза и Мама Петя. Налага се организиране на нов протест, няма място за чудене. Само дано тоя сняг и студ да не спре хората и да се съберем много малко. Нека кажат и другите, за решим.

# 1 238
Права си напълно за сметката, но аз именно затова казах ясно, че не мога да изляза, за да отида до банка. В това време ми е практически невъзможно да мръдна от къщи!
Хайде да изберем някой, на когото имаме доверие и той да открие сметката.
Аз имам пълно доверие на Горица, на ОП, на Грейс, на Роня, на Лили. Има и други, да не изброявам. Нека който имз време да отиде до банка, да се предложи.

# 1 239
За съжаление времето в неделя няма да е подходящо. Май в събота по обяд е по-добре.
Наистина не вярвам да се съберат много хора. Ще дойдат 200 души и ще пише, че сме били 50, ако изобщо пише нещо.  Sad
Не знам...Може би флашмобове ще привлекат повече внимание.
Ще ходите ли утре в 10.00 на протеста на Яни Янев?

# 1 240

флашмобове ще привлекат повече внимание.

Peace

Цялата седмица я дават снежна и студена , никой няма да дойде , убедена съм .

# 1 241
Наистина времето в неделя ще е гадно - ветровито, ще вали цял ден.
В събота е по-добре - предиобед ще има слаб вятър, облачно, но без валежи, около 5-6 градуса температура. Даже е по-разумно да се направи от 10 до 12, защото след това вероятността за дъжд е по-голяма.
И да не дойдат много хора, в случая бройката на събитията е по-съществена от масовостта. Не помня да са отразили предишния фрашмоб по никоя телевизия, докато протестите ги отразиха, макар и с половин уста.

В рекламата обаче изрично трябва да се пише: новият закон за ГМО разрешава масовото садене на ГМО с търговска цел.
Иначе хората се чудят - какво пък толкова пискат тия, като Бойко им обеща.

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 11:06 от mama_petya

# 1 242
Неделя 11-13 е много добре. Имайте предвид, че времето ще е лошо. Няма да е концерт, ще е протестен митинг. Ще има ли изказвания? Ще осигуряваме ли микрофон?

# 1 243
Цитат
Поне зърнопроизводителите със сигурност са наясно, за какво иде реч  Rolling Eyes
И не вярвам, че в разговорите насаме с Бузек се е разминало само с тънки намеци. По-скоро е размахал и тоягата, и моркова.
точно така,за това намек е сложено в кавички,защото не намек,ами направи си е натвърдек  Laughing
за митинга не пиша,защото не мога да присъствам,но принципно съм за протести по всяко време и колкото може повече,Само едно е да искаш друго е да го направиш.При условие, че  целия народ се вдигне  ще го решим този проблем за по-малко от седмица,но не мислят всички като мен,ще спим по палатки пред парламента до като не направят закон който да ни усройва,и гладна стачка може да включим за да ги позасилим,ама в тая зима,а и не е само зимата,хорава си чакат някой да изнесе целия товат,а те само да се ползват от облагите,това си е май национална черта,добре ,че не е единствената

# 1 244
Тогава друго предложение. В неделя да бъде нормален протест, от типа пред народното събрание в деня на четене на закона (без микрофони, без изказвания), а да си запазим силите за голям митинг за следващата седмица. Ще имаме повече време за подготовка, а съм песимист, че нещата тази седмица ще се развият добре (тоест, мисля, че ще има нужда от още прояви).

Общи условия

Активация на акаунт