Отговори
# 1 245
Само че го изместете за събота!!! Времето ще е много по-подходящо

# 1 246
Да, нека е в събота от 11-13 ч.
Или пък да си пазим силите направо за следващата седмица, защото предполагам, че няма да дойдат много хора две последователни седмици. Аз ще дойда, но едва ли ще събера голяма "агитка".
Ако следващата седмица е по-хубаво времето, да извикаме пчелари с кошери - това ще е интересно за медиите.

# 1 247
Днес ще можете ли да дойдете в СУ на вкусния обяд? Simple Smile

# 1 248
Аз съм вързана в къщи Simple Smile Но ще стискам палци и ще чакам отзиви.

# 1 249
Да, тръгвам, но не открих никакъв сценарий на посочения сайт. И не успях да събера хора.

# 1 250
Аз всеки ден чета и се информирам предимно и почти само от тук. Надявам се да не стоим изолирани (човек колкото повече няма информация по даден въпрос, толкова повече започват да му се въртят едни конспиративни мисли в главатаSimple Smile Аз съм ЗА дали било то за протест, концерт би се организирал много по-трудно, но протест е наложителен! И за пари мога да събера малко; и подписи, също.
Цитат
Нека който имз време да отиде до банка
Аз останах с усещането, че вече има създадена такава банкова сметка, но не не съм сигурна. newsm78
В неделя го дават около 0гр., а към 14ч.
Цитат
Усеща се като: -5°C
   madnoel Nature Snowman А за събота го дават към 14ч. да е около 3гр.
Какво стана с паневропейската подписка?

# 1 251
http://www.saverila.ludost.net/
Днес от 12.30 ч. в Мензата (студентския стол) на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски”

12:30 всеки си взема обедно меню и се настанява на масите във вътрешната част на залата
12:45 - след сигнал от звън на  метален съд започва да се скандира
"Чиста земя, здрава храна!" - 3 пъти
12:47- следва втори сигнал и скандиране:
"Свободни от ГМО"
след пауза от няколко минути сценария се повтаря

# 1 252
Днес ще можете ли да дойдете в СУ на вкусния обяд? Simple Smile
как съм гладен само... ама ще ми е доста златен този обяд!

# 1 253
Моля, кажете мнението си за следното писмо до Бойко Борисов и Цецка Цачева (предложено от Грейс):

До
Министър-председателя на Република България
Г-н Бойко Борисов

Относно: законопроект за генетично модифицираните организми (ГМО)
Дата:

Уважаеми г-н Премиер,

Оценяваме лично Вашата и на председателя на Народното събрание г-жа Цецка Цачева роля при приемането на последните поправки в законопроекта за ГМО, и това, че се обявихте публично като гаранти за опазването на българската природа, здравето на гражданите и защита на националните ни интереси. Разчитаме на обещанието Ви, че в България извън лабораториите няма да има ГМО независимо, че страната може да търпи санкции от ЕС.

Силно сме обезпокоени, обаче, от двусмисленото тълкуване на формулировката на чл.80, според която отглеждането на ГМО с търговска цел на разрешени на територията на ЕС генномодифицирани хибриди, не попада под обхвата на чл.80 и на практика остава разрешено в зоните от националната екологична мрежа и 30 км буфер около тях.

Тъй като българските граждани показаха еднозначно и категорично своето желание за недопускане на генетично модифицирани растения и култури в околната среда под формата както на полеви изпитания, така и на производство с търговска цел, настояваме това недоразумение да бъде навреме поправено и в закона да залегне текст, който да дава пълна яснота и спокойствие у хората, че сте изпълнили докрай ангажимента си.

Затова, настояваме да предприемете конкретни мерки и да се ангажирате в закона да залегне недвусмислена забрана за освобождаване в околната среда с експериментални цели и за отглеждане с търговски цели на ГМО в защитените зони и защитените територии от националната екологична мрежа и 30 км буфер около тях (чл.80).

Българските граждани, браншови и природозащитни организации  очакваме от Вас недвусмислена политика по отношение на ГМО и закон, който не подлежи на тълкуване и защитава изцяло националните ни интереси.

С уважение,

.............

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 13:17 от горица

# 1 254
Това бива  Wink.
Нямам нищо против по-учтивия тон в началото, след като по-натам ясно се казва, какво желаем.

Само че нали вече има вчера едно писмо, може ли днес друго?
Честно казано май и всеки ден да му пускаме по едно любовно послание, няма да навреди.
Решете, дали ще има второ писмо, и ако го подкрепите, тогава ще ви дам и моите допълнения.

А, сега виждам, че се идеята е да се прати до двамата: Бойко Борисов и Цецка Цачева.
Тогава е по-уместно това да се спомене в началото (до еди кого си), както и в обръщението (уважаеми...):

Решихте ли за събота 11-13 лек протест само с плакати?
Мисля, че няма лошо да се резервира датата, пък ако не се състои протест - нищо не губим.

По-скоро ме заимават мисли за форума със земеделските организации. Като знаем нагласите на министъра, доста е притесително това "модерно земеделие", дето ще го разискват. Надявам се да имат подготовка подкрепящите ни там.

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 13:28 от mama_petya

# 1 255
...Смятам, че повече не е нужно въпросът за ГМО да се коментира, каза премиерът...

ГМО няма да излизат от лабораториите 09 март 2010 / News.dir.bg
http://dnes.dir.bg/2010/03/09/news6007722.html

...Ние сме поели абсолютно всички гаранции, че генетично модифицирани организми извън лабораториите няма да излизат. Това заяви междувременно пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, след като участва в откриването на Национален форум за разясняване на схемите на земеделските стопани по Кампанията за директни плащания 2010.

Може да понесем и санкции, но сме поели ангажимент ГМО да не излизат извън лабораториите, подчерта министър-председателят.

Смятам, че повече не е нужно въпросът за ГМО да се коментира, каза премиерът. Той отказа да коментира намерението на президента да наложи вето на промените в Закона за ГМО...

# 1 256
аз също одобрявам писмото и подкрепям за събота само с плакати.
Боби може ли да резервира ден?

# 1 257
Здравейте пак, след флаш моба в СУ, на който имахме пререкания с охраната, ви пращам важно инфо. Според Марияна Хр. има вероятност гласуването да е утре първо в дневния ред!!!! Утре сутрин, в девет часа, на сайта на НС публикуват дневния ред за гласуванията за седмицата.

Наши хора ще разпечатат 500 екземпляра от едно писмо и ще пуснат днес в кутиите в депутатите. Ще ви пусна нередактирана версия! Просто нямаме ниаквао време. Който има връзка с депутат, нека помогне да се запознае с безумията.,,

Цитат
Г-н/ г-жо народен предсташител,

Абсолютно сигурни сме!!! Независимо от публичните клетви - Ваши, на г-н Борисов, дори на Мирослав Найденов днес сутринта, приетия към момента текст, който отива за гласуване в зала :

§ 55а или чл. 80 отЗГМО: Министърът на околната среда и водите не издава разрешение за освобождаване в околната среда на генномодифицирани организми в границите на защитените територии, защитените зони от националната екологична мрежа, по смисъла на Закона за генетичното разнообразие, както и на отстояние от границите им, по-малко от 30 километра.

Означава:
Пълна териториална забрана за полеви опити в зоните на Натура 2000 и буфер 30км около тях и никакво ограничение за ОТГЛЕЖДАНЕ С ЦЕЛ ПУСКАНЕ НА ПАЗАРА на всички разрешени до момента в ЕС хибриди /MON810 и картоф Амфлора, които ще се увеличават още/ дори в центъра на Натура 2000!

В същото време никъде няма временна забрана за отглеждане, до задействането на предпазна клауза / това е единствената форма за забрана на разрешените в ЕС хибриди/, нито срок в който МОСВ да са длъжни да я задействат или подготвят. В момента и по стария ЗГМО, и по новия ЗИД на ЗГМО, отглеждането с цел пускане на пазара на царевица MON810 и картоф Амфлора е разрешено на територията на цялата страна/ мога да си го купя и да го насадя пред вашия вход или в зона Иракли и ще е законно/. Ако се появи нов разрешен от ЕС хибрид - например тютюн и друга Европейска държава не задейства предпазна клауза, /просто защото не отглеждат тютюн и не ги интересува/ България нищо не прави и всеки си сади тоя ГМО тютюн където си поиска.

Тъй като заставате зад твърденията с името си, е редно да знаете какво означава текста. Вашите изявления вкарват в заблуда собствените Ви членове на ГЕРБ и тъй като Вие сте юрист те ще Ви се доверят, а в зала ще стане ясно какво означава текста и ще излезе, че лично Вие, се опитвате да подведете собствените си хора.

# 1 258
Държавата не е ББ, ако и той да е на друго мнение. Искаме законите да гарантират, а не някакъв си човек, по случайност в даден момент оказал се за известно време министър-председател.

П.П. За писмото - защо "собствените ви членове на ГЕРБ"? Няма ли да се разпраща до всички депутати?

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 13:40 от die Hexe

# 1 259
...

Наши хора ще разпечатат 500 екземпляра от едно писмо и ще пуснат днес в кутиите в депутатите. Ще ви пусна нередактирана версия! Просто нямаме ниаквао време. Който има връзка с депутат, нека помогне да се запознае с безумията...

В такъв случай, нашите писма, които съчинихме тук, адресирани до всеки един депутат са излишни?

Общи условия

Активация на акаунт