Машина за хляб-28 част

• 54 389
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • София
...
дядо хаджия , ако можеш да ме видиш от някъде с какво недоверие и в същото време с какво нездраво любопитство ти гледам онова нещо в чинията , за което твърдиш , че е мръвка ..... Thinking Да се почерпя ама как ?  newsm78 Я кажи поне какъв вкус има  eat Признавам , че идеята ти е супер интересна и браво за търпението да я осъществиш !

Ама ти си гледай както искаш душа, то фрикаделите вече са ометени и имам заявка за нови, ама тоя път малко ще си починат моите от кулинарни новости в науката и дома. Вкусът им силно напомня месо, но имам още работа по рецептата, та затова за сега няма да я предоставям.

Леко спихна след като го извадих и малко му се загубиха рулата  newsm78 Не е превтасъл със сигурност.

На мен на външен вид си ми изглежда много добре. Може би ако действително твърдите, че е спихнал да проверите дали тестото не ви е преалено меко.

# 391
  • София
Хайде и аз да се оплача от моята Мулинекс 3000. Днес реших да направя едно бързо хлебче (при мен 5-та програма, месене 2+10 минути, 20 мин втасване и 45 мин печене). Да, ама като започна да меси туй чудо, меси и не спира, бре минаха 15 мин, минаха 20, 25 - то меси ли, меси. Накрая я спрях, мушнах тестото да довтасва във фурната и го върнах сега само на програма 10 - печене. Засега пече добре.
Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо?
Мисля тези дни да я пробвам още веднъж на тази програма и, ако не става работата, май ще се ходи в сервиза.

# 392
  • София
Хайде и аз да се оплача от моята Мулинекс 3000. Днес реших да направя едно бързо хлебче (при мен 5-та програма, месене 2+10 минути, 20 мин втасване и 45 мин печене). Да, ама като започна да меси туй чудо, меси и не спира, бре минаха 15 мин, минаха 20, 25 - то меси ли, меси. Накрая я спрях, мушнах тестото да довтасва във фурната и го върнах сега само на програма 10 - печене. Засега пече добре.
Мисля тези дни да я пробвам още веднъж на тази програма и, ако не става работата, май ще се ходи в сервиза.

На други програми правила ли ти е този номер ?

# 393
Капри, мерси за куража, който ми даваш  bouquet Аз мислех, че маята е много, ама щом викаш, че е добре newsm78 Май ще пробвам тогава да направя доза за 1 кг хляб, да видим дали оттам не е проблема. Въпреки че добре измесено изглеждаше тестото... Другият вариант е да съм сипала студена вода, да си призная честно пуснах чешмата и изобщо не обърнах внимание топла ли беше, студена ли... Ако е била ледена, може да съм прецакала така нещата! Както и да е, няма да й се дам на машината, пак ще я мъча Mr. Green Хубав ден на всички!

По-скоро водата е била студена и от там е дошъл проблема.Пробвай да я затоплиш  предварително и ако не пресяваш брашното , то поне го насипи в контейнера с лъжица , за да се насити добре с въздух и да втаса по-лесно. Последните 2 пъти обърнах реда на продуктите в машината - насипах маята и я затрупах с брашното , сложих захарта , солта и залях с топлата вода и олиото и 1/2 ч.л. пресен лимонов сок (слагам го почти винаги - помага хляба да остане бухнал и премахва миризмата на мая ) .Поне при мен хляба се получава по-добре така и обикновенно не се налага да добавям вода или брашно по време на месенето.Но все пак си наблюдавай тестото и не се страхувай да отваряш капака докато машината меси.На първа страница има добре показано как трябва да изглежда топката.На пипане трябва да лепне малко (ама много малко) и при натиск , да оказва лека съпротива , като след това белега от натиска да изчезва постепенно.Гледай температурата в стаята да е поне 20 градуса.По време на втасване и печене не е препоръчително да се отваря капака или ако се наложи , това да бъде съвсем за кратко. Успех! Grinning

# 394
Записвам се да следя темата:)

# 395
  • София

Не, а и тази програма съм я ползвала 1 път, работеше нормално. Все се надявам нещо да съм бутнала не както трябва, че като си помисля как ще се тътря до сервиза с машина в ръце (кола нямам) ... А пък разправията с "обслужващите ни". Някой беше споменал да искаме и документ за времето на ремонта, че се удължавала гаранцията. Абе, в същност, я ме светнете има ли такава тема за затрити потребители като мен как да се оправяме с правата си

# 396
  • Стара Загора
В магазина я нося аз пекарната. Там ме записват в книгата за рекламации. Гаранционна карта и касова бележка трябва да имате. Те я носят в сервиза. Пак ли така направи пекарната, на тази програма?

# 397
  • София

Не, а и тази програма съм я ползвала 1 път, работеше нормално. Все се надявам нещо да съм бутнала не както трябва, че като си помисля как ще се тътря до сервиза с машина в ръце (кола нямам) ... А пък разправията с "обслужващите ни". Някой беше споменал да искаме и документ за времето на ремонта, че се удължавала гаранцията. Абе, в същност, я ме светнете има ли такава тема за затрити потребители като мен как да се оправяме с правата си

Имаше някаква тема дето се обсъждат правата на потребителите, а по телевизията от известно време рекламират пък и някакъв сайт.

Я пусни машинката на пета програма на празни обороти да видим как ще реагира.

# 398
kapri z–  И аз ги въртя някакви ..... Laughing  Вчера правих хляб на осн. програма, сложих протуктите, но без мая/суха/
пуснах машинката за около 5мин. да поеме брашното водата, после добавих  маята – неразтворена, получи се едно зърнесто тесто  Mr. Green но  след второто месене   стана гладко, втаса  си нормално и хляб се получи –  но с по тъмна кора.

Бабче–  ако машинката ти е в гаранция бягай в магазина от където си я купила,
те са длъжни да ти поемат сервиза, а не ти да се харчиш.

bore – недей само да четеш, ами я кажи днес какво ще месиш?  Laughing

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 12:01 от Dina.K

# 399
kapri z–  И аз ги въртя някакви ..... Laughing  Вчера правих хляб на осн. програма, сложих протуктите, но без мая/суха/
пуснах машинката за около 5мин. да поеме брашното водата, после добавих  маята – неразтворена, получи се едно зърнесто тесто  Mr. Green но  след второто месене   стана гладко, втаса  си нормално и хляб се получи –  но с по тъмна кора.

Тоя чалъм сефте го чувам ? Каква е логиката ? Thinking Всъщност ти с каква машинка си? Ако това е трик за по-тъмна кора, би могъл да се ползва от тези с Мулинекси мисля?

Одеве  разглеждах препратките ти към френските сайтове , супер са  newsm10 Съвсем неблагородно ти завиждам , че владееш езика  Blush

# 400
  • София
Баба Станислава правата са ти такива:Носиш машината в сервиза и искаш после да ти попълнят гаранционната карта на всяка цена за дните които е била в сервиза и да опишат проблема.По закон срока за отремонтиране е 30 дни,ако почнат да те размотават ми кажи да ти кажа какво да направиш  Peace

# 401
  • София

Имаше някаква тема дето се обсъждат правата на потребителите, а по телевизията от известно време рекламират пък и някакъв сайт.

Я пусни машинката на пета програма на празни обороти да видим как ще реагира.
Извинявам се за закъснението, ама и интернет провайдъра същата стока - изчезна. Simple Smile
Дядо Хаджия, ще я пусна, ама съвсем празна ли? И какво да следя?

# 402
  • София

Извинявам се за закъснението, ама и интернет провайдъра същата стока - изчезна. Simple Smile
Дядо Хаджия, ще я пусна, ама съвсем празна ли? И какво да следя?

Празна бе душа. И следи дали пак ще върти повече от 13 минути месене, ако го има включи пък 6 програма. Така ще проверим да не би да има изместване на програмата с една позиция напред защото се съмнявам, че при теб на 5 програма май пуска четвърта.

# 403
  • София
А, и да слагам ли казанчето или само да я пусна на 5-та програма?

# 404
  • София
А, и да слагам ли казанчето или само да я пусна на 5-та програма?

Тури тури. Ма па ако ти требе па си умеси едно тесто да извъртиш една баница на дядото.

Общи условия

Активация на акаунт