Какво да правя когато бебето не иска да суче от гърда?

• 20 558
  • 9
  •   1
Отговори
ЗДРАВЕЙТЕ, НА ВСИЧКИ МАМИ,
ИМАМ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ...
БЕБО  СВЕТЛИН СЕ РОДИ НА 8 ФЕВ 2010 ПРЕЗ НОЩА, КОГАТО НИ ОТКАРТАХА В ОТДЕЛЕНИЕТО НА МАЙЧИН ДОМ СОФИЯ,НИКОИ НЕ МИ ПОКАЗА КАК ДА ГО КЪРМЯ И ЗАХРАНЯ.БЕБО ЗАПОЧНА ДА РЕВЕ ПАНИЧЕСКИ И АЗ В СТРАХА СИ И УМОРАТА ОТ РАЖДАНЕТО , МУ ДАДОХ ДА ЦОКА ОТ БИБЕРОН С ВОДА ПРЕДИ ТОВА ГО БЯХ СЛОЖИЛА НА ГЪРДА,НО ГЪРДИТЕ МИ СА БИЛИ УЖАСНО ПРЕПЪЛНЕНИ И СЪС ЗАПУШЕНИ КАНАЛИ, НЕ УСПЯХ ДА ГО НАХРАНЯ И МУ ДАДОХ БИБЕРОНА С ВОДАТА, ТОИ ЦОКА И ЗАСПА ТАКА ЦЯЛО ДЕНОНОЩИЕ, ПИТАХ ЗА ПОМОЩ ПЕДИАТЪРКИТЕ , А ТЕ МИ КАЗАХА САМО, КОЛКО МН КОЛАСТРА ИМАМ И ДА ГО КАРАМ ДА СУЧЕ ОТ МЕН, НО УВИ БЕБО НЕ ИСКАШЕ ПЪК И ГУРДИТЕ НЕ ПУСКАХА НИЩО. НА ВТОРИЯ ДЕН ЗАПОЧХНАХ ДА СЕ ИЗЦЕЖДАМ И ДА МУ ДАВАМ НАПРАВО ОТ ШИШЕТО С БИБЕРОНА...И ТАКА ДО ДНЕС ВЕЧЕ 15 ДНИ ... НЕ ЖЕЛАЕ ДА ОПИТА ДА СУЧЕ, ПРОБВАХ С СИЛИКОНОВИТЕ НАКРАЙНИЦИ, НО И ТЯХ НЕ ГИ ИСКА.... РЕВЕ УЖАСНО СИЛНО ПРИ ДОПИР С ГЪРДИТЕ МИ.ПЪРВИЧНИЯТ МУ ИНСТИНКТ ГО КАРА ДА РЕВЕ ЗА ШИШЕТО,КОЕТО ВИНАГИ ПУСКА.
КАКВО ДА ПРАВЯ ,КОГАТО БЕБО НЕ ИСКА ДА СУЧЕ ОТ ГЪРДА?
ДАЛИ ЩЕ МИ СПРЕ КЪРМАТА,КОЯТО ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ МИ НАМАЛЯ ЗНАЧИТЕЛНО И ДАЛИ ЩЕ МИ СПРЕ ОКОНЧАТЕЛНО ОТ ИЗЦЕЖДАНЕТО,ИЛИ ПРОСТО КАПЦИТЕТА НА КЪРМАТА МИ Е ПО МАЛЪК , В ПЪРВИЯ ДЕН БЕШЕ ОКОЛО 400 МЛ КОЛАСТРА СЕГА Е ОКОЛО ЕДВА ЗА ЕДНО ХРАНЕНЕ И ПОЛОВИНА НА ДЕН, ОСТАНАЛОТО СЕ ДОХРАНВАМЕ С АДАПТИРАНО МЛЯКО НЕСТЛЕ, И КОЕ АДАПТИРАНО МЛЯКО Е НАИ-ДОБРО ЗА МОЕТО БЕБЧЕ?
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ВСИЧКИ МИЛИ МАМИ ЗА СЪВЕТИТЕ ПО МОЯ СЛОЖЕН КАЗУС!!!
ИЛИАНА
[/i]

# 1
Честито бебе!
Спокойно, не е невъзможно връщането на гърда, стига да проявиш упоритост и да не се отчайваш предварително. Опитай да предлагаш да суче след като преди това си дала малко мляко, но не и цялата порция. Ако е много гладно, то ще е изнервено и вероятно няма да има търпение, докато тръгне кърмата, а ако е напълно сито - също. Би могла да опиташ компресия, ето тук може да разбереш как точно да я правиш: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683
Пробвала ли си да кърмиш бебето в сънено състояние? Легнали, кожа до кожа?
Междувременно е нужно да поработиш върху стимулиране на лактацията. За целта е добре да се цедиш минимум 8 пъти, включително поне веднъж нощем, независимо колко мляко пуска. Изпразвай хубаво гърдите и ако ползваш помпа (каква е?) продължави с цеденето още няколко минути след последната капка.

# 2
Здравейте, Клото .
Пробвах цяло денонощие да се храним само на гърда, бебо орева целия свят през това време,но не цока от мен , противи се, и се искаше шишето си , не спа цели 6 часа , после спа 1 час и пак отново безсъние с много рев, не искаше да цока по никакъв начин,пробвах в просъница и по описаните начини , но ефекта беше само празен стомах и нерви, и само се изтормозихме взаимно двамата.Много е трудно да гледаш как бебо посивява от рев....Изцежам се с обикновенна помна  камера тип вакуумна ,която е мн ефективна защото съм с малки гърди и мн добре издърпва.изцеждам се преди и след хранене повече от 10 пъти на 24ч. предлагам на бебо гърдата още докато е сънен но тои се усеща и започва да пищи.....знам ,че ако го оставя гладен мн дълго време около 10 часа, може да прояде от гърдата, но това е мн жесток метод и не бих рискувала за нищо на света ,защото ме е страх ,че може да се дехидратира и да се разболее ....така ,че проблема си остава за сега ....каква ирония  , имам кърма от 6-тие  месец на бременността , а не мога да я използвам пълноценно за бебо ....на втория ден от раждането наточвах преди всяко хранене по 100 мл чиста прасковена цвят коластра.....

# 3
  • София
  Здравей, честито бебче и от мен  Simple Smile
  Подкрепям напълно казаното от мамата преди мен. Съжалявам, че не си получила помощ от персонала в МД и от педиатъра, но бебчо е малък и е напълно възможно да се върне на гърда. Докато траят опитите за връщането на гърда наистина е много важно да цедиш и да поддържаш добро количество кърма. Със сигурност може да имаш достатъчно мляко за своето бебе, просто е нужно да цедиш често за да получат гърдите сигнал ,че трябва да произвеждат повече. Майката преди мен е написала вече основното, поне осем пъти на ден изцеждане и на двете гърди.
  За връщането на бебчо на гърда може би едно домашно посещение от нас консултантите към кабинета по кърмене или от момичетата от ЛЛЛ ще е най-добрия вариант. Ако искаш пиши и лесно може да се уреди някой да дойде до вас ако сте от София за да ти помогне с поставянето на бебчо на гърда. Дотогава може да опитваш това  което е написала и другата майка. Отново наблягам на важността на контакта кожа до кожа, това означава да отделиш един ден в който постоянно да сте гушнати, а не например час преди хранене, бебчо трябва да има постоянен достъп до гърдите ти без да го насилваш и тогава той сам може да пожелае да засуче. Дотогава е хубаво да поработиш над увеличаването на кърмата, защото на бебчо ще му е по-лесно и приятно да суче от гърда от която лесно тече и има много мляко.
  П.П има варианти за дохранване на гърда, като тогава бебенцето получава добавката си от една страна на гърда и едновременно с това стимулира лактацията.

# 4
  • София
  Сега прочетох и новия ти пост. Извинявай, че отново ще попитам, но не успях да разбера бебчо поема ли гърдата и засуква ли или изобщо не иска да поеме гърдата?
  За помпата да този тип които са само на основата на вакуум вършат много добра работа, когаот има много кърма. Но по-късно обикновенно вече е по-трудно защото не симулират начина на сукане на бебчо и не могат да стимулират рефлекса на потичане както става когато бебенцето суче.
   Би ли желала да опиташ да цедиш на ръка, понякога за майките това е по-лесния и удобен начин, защото организма им реагира по-добре на контакта кожа до кожа. . Ето тук има описание как става това, за някои маики това е по-лесния и приятен начин - http://xedra.wordpress.com/2009/05/09/handexpression/
 А това е клипче - http://video.about.com/breastfeeding/Hand-Expression-Technique.htm

# 5
Здравейте, Аила
благодаря отново на всички за моралната помощ.
Бебчо изобщо не иска да поеме гърдата и да засуче от нея,когато се докосне до гърдата и усети кожата инстинктивно започва да маха с ръце и да се дърпа назад. Иначе усещам ,че кърмата се увеличава ,свързахме се с ваш консултант Ива, остава само да се видим в удобно време  Simple Smile

# 6
Не искам да те отчайвам, но ме интересува дали искаш бебчето да яде твоя кърма или не? Моя приятелка вследствие на секцио и недобра информираност, както и неглижираност от страна на персонала също не можа да кърми. синът и просто след 7 дни в болницата не искаше да суче, НО тя направи следното: купи си помпа, в твоя и нейния случай по-добре някоя по-скъпа електрическа, за да не ти окапват ръцете, и до 9-10 месечна възраст го хранеше с нейната кърма от шише. В този случай трябва непрекъснато да стимулираш гърдите през около 2-2,5 часа като се изцеждаш, не зависимо от количеството, така те отново ще почнат да дават повече кърма.  Доколкото разбрах, все още бебето няма месец, така че отделянето на кърма все още не се е регулирало, може да се спаси, така че дерзай! Желая ти успех. Иначе просто преминаваш изцяло на АМ.

# 7
Ililove, добре си направила, като си се свързала с обучено момиче. Наистина бебето ти е мъничко и все още има възможност нещата да се получат. Междувременно може да се обличаш с по-деколтирани дрехи и да разнасяш бебето в слинг (примерно), за да те усеща. Колкото по-често, толкова по-добре.
За помпата съм съгласна с Айла и Дени - помисли за нещо по-добро или опитай да се цедиш с ръка. Моята лична лекарка се е цедила ръчно 9 месеца, много жени споделят, че така им е по-лесно. Ти сама трябва да откриеш твоя начин, който ще ти донесе най-голяма ефикасност.

# 8
Здравейте,
посети ни в къщи консулант по кърменето Ива и след 1 час залъгвания на бебо, той започна да сука и изцеди едната гърда, след 1 ден опити на втория ден бебо започна да сука само от гърдите...и така вече втори ден...не казвам ,че беше лесно  но с настояване и с помоща на Ива успяхме... и сега шишетата са само за украшение...
Благодарим ти Ива за помоща и подкрепата  и милото отношение ...!!!
ПОздрави
ИЛиана

# 9
  • София
Илиана, много се радвам за вас Hug

Общи условия

Активация на акаунт