Баба Марта с усмивка съблече на ЮНЧЕ зимното елече. Тема №103.

• 19 617
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
galia_02, добре дошла! Hug
the1  Praynigдoбрe,че всичко е минало без сериозен инцидент Hug
KaterinkaM Hugпонякога се чудя ,как издържате майките на близнаци  bouquet

# 106
Нинка, често родителите не осъзнават че, всъщност разглезват децата си.
Границата между откровено глезене и задоволяването на нуждите на детето е много тънка и различна за различните хора.
Ако за някого е нормално да купи на детето си играчка от 200 лв. или дреха за 100, за мен това са непосилни суми.
Това обаче не означава, че моето дете е ограничавано, а другото разглезвано.
Това за материалното.
Относно забраните- хубаво е, още от ранна възраст да бъдат изградени правила на принципа на противопоставянето "може-не може", "забранено-позволено". Когато има правила и ги спазват и двете страни, животът определено се улеснява.
Поощряването- "Ако си оправиш стаята, ще ти купя играчка". За мен погрешен подход. Детето винаги ще очаква, когато прави нещо да получава в замяна друго.

Една моя грешка, от която още не можем да се оправим напълно и аз и Кати. Купуването на всичко, което детето иска и не иска. Задвололяване на всяка прищявка независимо от цената. Осъзнах се какво съм направила с детето си и се опомних набързо. Кати се беше превърнала в дете, което не се заиграва с нещо повече от пет минути, а така жадуваната поредна покупка, бива забравяна още преди да се приберем от магазина у дома. А пък и когато доходът ни намаля около четири пъти, и вече чакахме и бебето, набързо прекратихме тази порочна практика.

Здравей, Галя!
the1Hug

# 107
Здравейте от нас , ние днес си купихме ламинат за втори път за новия дом ... да се надяваме да не го сменяме принудително трети път  ooooh! Напазарувах пюренца и се надявам като свърши зареждането да сме на кухня вече . И ето че уикенда свърши  Whistling

Гледам че разисквате темата за децата , със сигурност майчетата които са с второ или трето дете ще ни дадат полезни съвети . Аз тъй като съм доста наблюдателна се възползвах и от опита на моите приятели  , тъй като нашето бебе се забави доста , а почти всички наши приятели вече имаха своите деца , наблюдавах какви грешки мога да допусна при отглеждането на моето собствено дете . Дали се справям , незнам , ще си проличи след години  Crazy , лошото е че нашите деца растат във един съвсем различен свят от този който познаваме в нашето детство , това ме плаши най-много  Rolling Eyes

Франчи , ще се радвам и това лято да изберете обичайната дестинация за моренце и да се видим . Ще е супер  Hug

The1 , представям си какво ти е било в тези няколко секунди , важното е че всичко е отминало без по-сериозни последствия . Пиши като се освободите от найлона в коремчето  Hug

Кате , хематома мисля че няма какво да направиш за него . Дано скоро пробие зъбчето  Praynig

# 108
Не се отваря линкът с петицията

# 109
# 110
  • София
Fresh, Честит Рожден Ден!   bouquet  bouquet  bouquet
Кате, Мони също има хематом отгоре на венеца. Не мисля, че има какво да се прави освен, че четох, че играчките с гел, който се изстусява в хладиника облекчават. Аз мажа с Дентинокс когато успея.
Днес ходихме за памперси в Кауфланд.

Франческа ако още ползвате има промоция на Еви бейби.

# 111
  • Пловдив
Фрачни, винаги съм ценяла и уважавала  мнението ти. Благодаря ти, че се включи по въпроса ми.   Hug Ще се постарая да изградя тези принципи на противопоставянето.
Иска ми се да не съм така-като каже Марина искам............. и аз веднага да купувам. Незнам как ще успея да й откажа.  Rolling Eyes Ще се опитам,  но пак ще кажа, че съм против да се взима на детето всичко което то иска.
Mindi и аз се плаша от днешната младеж и от днешния свят...............
galia_02 добре дошла!
Geraldine много се радвам на Мо на приеската.  Grinning Страхотна е.

# 112
Тц, Джери, вече не ползваме Евито.
Я, кажи Памперс на каква цена са?

Нинка, трудно е да устоиш на изкушението на две молещи детски очи. Знаеш ли как гледат понякога към някоя играчка, все едно това да я притежават е на живот и смърт?  Grinning
Любовта на децата не се купува с играчки и шоколади.

# 113
  • София
Pampers са на 21,90 70бр. размер4 и 64бр 4+
Нинанд, благодаря  Grinning

# 114
Джери, мерси!
Мо, какво си купи?

# 115
Да се похвалим... излезе....търсенето свърши! Добре, че беше бабата...тя нали няма обоняние...и се зае с ароматната задача! Успял е да изръфа лепката, която затваря пакетчето хартиени носни кърпички. Та така, вече спим удовлетворени!
Благодаря на всички! Всъщност не се стреснах! То винаги после ми се разтреперват краката...Според мен реагирах адекватно и своевременно! Малко автореклама  Mr. Green
Приятна вечер на всички!

# 116
  • София
 THE1- браво, че не сте се задавили, сливите ще ви свършат чудесна работа, от тук все ще е така, очите ни трябва да са  #Crazy , на шест.
Катеринка- за хематомчето почти нищо не помага, освен да слагаш студена играчка както те посъветваха момичета и аз мисля, че това ще свърши добра работа.
Geraldine- малката е супер готина, целувки!

И накрая добре дошла на новата ни мама galia_02  bouquet

# 117
  • София
GSM  Mr. Green Имаше 75% намаление на бебешки играчки.

# 118
Geraldine иха супер прическа има малката. Мишел е почти плеши, а и каката Даяна не може да се похвали с толкова коса  Mr. Green

# 119
Оооо Мо е вече е от мобилните Simple Smile Много е сладка с тази коса не може да каже човек че е бебе  Heart Eyes
Милена радвам се че всичко мина добре и няма последствия  Hug
Галя добре дошла   bouquet
Днес изплетох на детето една кукла която ще напълня с торбички (много обича да шумят) така хем ще е безопасно хем ще може да си играе Simple Smile а за утре му изплетох една мартеничка биберон която ще закача за количката Simple Smile
Лека и спокойна вечер на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт