Баба Марта с усмивка съблече на ЮНЧЕ зимното елече. Тема №103.

• 19 610
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
Франчи, абсолютно права си, а и аз го бях написала, когато публикува таблицата с развитието на бебета по месеци. Фокусът беше върху друго - доколко родителите се занимават с децата и до какви резултати води активното общуване. Но ще се радвам да обсъдим храненето - имаш предвид, че са прекалено малки за готвени ястия? А ако не им харесват пюретата и "налитат" на всичко домашно?

# 76
Кате, имам предвид да не им се притесняваш много.
За храненето визирах периода на захранване, когато бяха около петмесечни и не искаха пюрета.
За готвено не са малки, стига готвеното да е съобразено с детската кухня.
 Hug

# 77
За готвено не са малки, стига готвеното да е съобразено с детската кухня.
 Hug

То е такова, да. Чудя се обаче дали им е достатъчно млякото на ден. Събират им се към 400 мл за денонощие + сиренето за закуска и не всеки ден млечни десерти. И мисля да върна едно млечно хранене през деня - примерно вечерята към 21 ч (която от 10-на дни е супа, а преди беше каша). Досега пиеха АМ преди заспиване към 23 ч и през нощта (4-4:30) Може пък след това да спрат да се будят за ядене нощем. (Всъщност "снощи" ядоха чак в 5:40)

# 78
galinkacat,защо чак след 6м,много е.Ако ми затрябва.Ужас от Варна да се вдигна до Търново #Cussing out

KaterinkaM, замислих се и аз имам колит ,но никой не го определял какъв е.Желая ти хубави резултати от биопсията.

И аз бих отишла да протестирам с/у ГМО.Заслужава си!

Франчи,ха честито ви озъбване.
Приятна вечер на всички!

# 79
  • Пловдив
Честито зъбче на сладката Симона.
KaterinkaM ще стискам палци.
Петацията и аз я подписах, още снощи.  Peace
Анито, дано скоро се приберете в къщи и дано на Преси му се размине. Относно написаното от теб за децата на възрастта на Андреа и аз ще споделя нещо. Нашата племенница която е на 2,5 год. все още е с памперси. И даже като се изака в памперса не казва, а си седи така с акото.  Shocked Майка й ми каза, че не я е учила изобщо на куко. Започнала е от от скоро да прави опити, но тя разбира се не иска и се сърди. А като я попитах защо толкова късно, тя ми отговори, че така са й казвали всички в Щатите/те живеят там/. Аз това не мога да го приема. Иначе за говоренето-много говори и е много сладка, разбира всичко и говори съвсем като голям човек. Дразня се и на свекърва ми сега. Голямо желание детето да не ака в памперса, а като я вземат да я гледат, сега докато са в Бг, и тя като иска нещо и те веднага й купуват, вместо да се опита да я мотивира по някакъв начин, че ще й купи това нещо ако каже кога има пиш или ако. И тя си е доста глезена, защото си е гледана от бабите/и двете ходиха в Щатите/, те я отгледаха и не са я лишавали от нищо. Аз да не се заричам, но искам аз да си отгледам и възпитам детето. Мисля, че за сега се спарявам само, дано и за напред да е така.

# 80
Нинанд според мен (не искам да те обиждам) не е правилно това детето ако каже че има "пиш" или каквото и друго да е да се поощрява с нещо купено защото така ще свикне и в един момент ако не му дадеш нещо ще се напикава в гащите (поне така си мисля) по-добре е да е похвала а подаръците отделно вече Simple Smile  Hug
Гого за сега реве на гърнето спрях малко с опитите и тези дни започвам отново да видим какво ще е положението

# 81
bellaa - това за публикуването в ДВ и 6-то м. го знам отпреди - така се е практикувало. Направих проверка и ти пращам на лични какво открих, че е доста дълго.  Hug Дано бързо да се оправиш с дипломата.  Praynig и дано не съм те притеснила прекалено много. Embarassed
За петицията и аз я подписах - направо не ми се мисли какво е преживяло детенцето!

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 23:37 от galinkacat

# 82
  • Пловдив
anjeelina, разбира се, че е така. Не се обиждам.  Hug Децата са големи манипулатори, и са много хитри и наистина може да се получи така както казваш. Но за мен е погрешно да й купуват всичко което поиска. Аз съм на мнение, че трябва да се говори с детето, да се обяснява и когато видиш резултат отсреща тогава да го поощряваш с похвала и подарък. Например искала от свекървата докато тя я гледала да й облече пола. И разбира се майка й не е сложила пола в багажа й защото е студено. Но свеки веднага отива до магазина и купува пола. Не знам аз каква майка ще бъда и как ще се справя с възпитанието, но ще се опитам да не разглезвам детето си. Не знам и как ще й откажа, но ще се опитам да я убедя с думи.
Ще се радвам майките с по-големи деца да споделят своя опит.  Hug

# 83
Fresh_, Честит Рожден Ден! Бъди изпълнена с енергия, хубави мисли и любов! Бъди здрава! Весел празник!   bouquet

Добро утро, дами! Дано ни чака слънчев ден за разходки!

# 84
  • София
ninand - всяко дете минава през различни етапи на своето развитие, през "няма и не искам" до "аз сама/сам". Важни са наистина първите седем години, през тях се формира доста голяма част от характера на детето, тъй че всички ние като родители, трябва да отделим най-голямо внимание на тези години. Както вече казах, не мислете, че лесно се "управлява", така да се изразя въпреки, че не е правилна дума, едно дете. То е индивидуално, различно и неповторимо, както бях писала веднъж. Тъй, че и подхода към него, ще бъде различен. Не трябва да се налагаме на децата си, трябва да ги разбираме и в тази връзка, си мисля, че понякога, слагането на една пола- не е кой знае какъв проблем!
Относно, децата с характери, те са си родени лидери, трудно можеш да излезеш на глава с тях, но не трябва да оставяте и само те да владеят положението. Показвайте им кой е водещия, за да не си създават грешно впечатление. Вие сте модела на поведение, по какъвто начин се държите пред тях, те ще го копират и прилагат в бъдеще. Ми това измислих и това написах, дано да съм била полезна. П.С. - бабите винаги развалят дисциплината.  При баба всичко се прави, там е най- хубаво и най- весело- така се изразяваше моята голяма дъщеря, не че не го казва и сега.

За Симона- честити зъбки, да са ти  белички, здравички и да си хапваш много с тях.

Последна редакция: нд, 28 фев 2010, 14:57 от takanat

# 85
  • София
                         Tada     newsm81   ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА Fresh newsm81 Tada

Бъди обичана жена и майка. Само хубави неща, пожелание от нас!

За gmarinova-  дано има днес слънчице! Hug

Последна редакция: нд, 28 фев 2010, 14:49 от takanat

# 86
galinkacat, даже съм ти много Благодарна,че ми каза. HugСамо да вметна,че искат 120лв,за да ми я извадят. #Cussing outСпирам да не досадя.

ninand, takanat добре го е казала,но като тръгнат на у-ще забравят #Crazy понякога какво си ги възпитавал през тези 7г.  bouquet

Fresh_, Честит Рожден Ден! bdbaloni

# 87
Фреш, честит рожден ден! Бъди обичана, щастлива, много здрава и късмет във всяко твое начинание!

Благодаря за честитките за озъбването.  Hug

# 88
Фреш, Честит рожден ден   bouquet

# 89
БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА Hug,РАДВАМ СЕ ЧЕ ВИ "ПОЗНАВАМ"

Общи условия

Активация на акаунт