Февруари не остана, ха дано не ме преноси много мама!

• 18 807
  • 605
  •   1
Отговори
# 90
Имаме си бебе Матей на Мемо!!!!!!!!!!!
Родил се е с мерки 3880 гр, 50 см! Да са мноого здрави, щастливи и да се слушат взаимно! Бебо да е най-жизнерадостното, умно и прекрасно дете на мама и тати!!!

П.П. И двамата са добре. Цитирам мама Мемо: "Той е готин".  Grinning Heart Eyes

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 17:15 от Ralipo

# 91
  • France-Bulgaria
Райче, Злати мама и Балеринка Честито!!Да са ви живи и здрави бебенцата   bouquet!

Честито и на Мемо,да им е жив и здрав Матей

Танче- Честит Рожден Ден.Пожелавам Здраве и възход във всяко едно твое начинание.

Благодаря ви за съветите отностно каката.  bouquet Но тя с бебето се държи добре,нас не слша.Ето в момента вика,а аз едва приспах малкия  ooooh!
Като и кажа,тихо....double volume  ooooh!

Силвъри За изцеждането не знам,но аз с каката имах свръхлактация,именно заради подобни съвети,да се изцеждам до край.
Сега я давам по-спокойно....Мисля си,как едно време пра прабаба ми е кърмила  успешно без да си задава подобни въпроси Wink

# 92
Eхееееееееееее, чудесни новини , една след друга  Grinning !

Шоколадче, Мемо , честито   bouquet ! Да са ви живи и здрави дечицата  Hug !

Чакаме новини от Аморе , нали ?

# 93
Айде сега да си призная, че пускането на темата и ВАШИТЕ пожелания явно дадоха ефект, защото в 11.45 тази сутрин родих втората си дъщеря с маркучестите размери 3450 гр. и 55 санта.  Heart Eyes
Както можете да се сетите, чакаме да стане предучилищна, за да решим за името.  Joy

Може ли някой да ми каже как се казва Балеринка, за да я потърся по стаите?

Успех и палчета на всички необебени мами! Hug

Честито, мила!!! Да е жива и здрава и прелестна малката ти госпожица!!! Бързо възстановяване ти желая!

# 94
Честито на Мемо и на Шоколадче!Да са ви живи и здрави дечицата и много да ви радват!
Честито и на другите майчета,които съм пропуснла! Хвърлям по едно око ,време за писане много няма.

# 95
Честито на Мемо и Шоколадчето !!! Много радост да им носят малките мъници

eftelya аз не с помпа да цедя,а бебка четох че било важно докрай да изсуква,че крайното мляко било най-пълноценно

# 96
  • София
Еха, цели две бебчета Simple Smile

Шоколадче, честито! Да ти е жива и здрава малката принцеска! Да е гордостта на мама и тати, и само радост да ви носи! newsm51

Да е жив и здрав Матей на Мемо! Голям мъж да порасте! smile3525

И на двете мами бързо възстановяване! Hug

# 97
  • France-Bulgaria
bitter chocolate   Да ви е жива и здрава малката принцеса и много да ви радва   bouquet
Силвъри
Цитирам:
Предно и задно мляко

Предно мляко (обикновено с по-малко съдържание на мазнини) е млякото в началото на храненето; задното мляко е млякото в края на храненето и то е по-богато на мазнини от предното мляко от същото хранене. Не съществува рязка граница между задното и предно мляко – промяната е много плавна. Изследване на групата на Питър Хартман ни показва, че съдържанието на мазнини в млякото зависи най-вече от това колко са пълни гърдите: колкото по-малко мляко има в тях, толкова то е по-богато на мазнини. Всъщност женските гърди произвеждат само един вид мазно мляко, което ние наричаме задно. Докато млякото се произвежда, мастните капчици се прилепят една за друга и към стените на алвеолите (където се произвежда млякото). Между храненията млякото се събира в гърдите и постепенно се придвижва към зърната като оставя мазнините “залепнали” назад в млечните каналчета. Колкото по-големи са интервалите между храненията, толкова по-малко съдържание на мазнини в предното мляко в началото на храненето.

# 98
  • България/Германия
Честито на новите мами, да са им живи и здрави съкровищата!  Heart Eyes

Мамчета, има ли някакви трикове за увеличаване на кърмата, освен честото кърмене на бебето? Аз моята сладурана я кърмя, когато си поиска и колкото дълго иска, но днес си усещам гърдите някак меки и празни, а беби плаче доста отчаяно, след като е сукала 20-30 минути и ако пак и предложа гърдата, засуква доста яростно. А досега обикновено заспиваше на гърдата с доста доволен вид, дори трябваше да я побутвам, за да суче по-дълго. Струва ми се, че не получава достатъчно, а ще се теглим чак в сряда и ми е много притеснено, нали се родихме доста миниатюрни.  Confused Пия страшно много течности, включително и чай за кърмачки. Не знам дали е възможно да ми намалее изведнъж кърмата  Confused

Ако някой може да даде съвет, може и на лични, ще съм много задължена!  Hug Heart Eyes

# 99
# 100
Шоколадче, честита ти принцеска Heart Eyes
Мемо, и на теб честит ти принц,нека бъдат живи, здрави и умни дечица  bouquet

И мен  ме разчувствахте днес Cry найстина това е последната тема.....
Спомних си как четях други отчетни теми, до като чаках да забременея (една година и нещо, несполучливи опити) и си мечтаех и аз да имам такива трепети, родости и тревоги по време на бременноста Cry
Седмица след като разбрах, че съм  бременна се записах при вас.Е оказа се, че не е февруарче Калоян, декемврииче е.....ама и за миг не съм си помисляла да се записвам другаде Naughty

Тъкмо си мислех, че пустите колики са напуснали пупата на Калоян и......днес направо се  измъчи детето ooooh! Иначе от към две седмици нямаше колики......освен инфакола му дадох и чай от копър на Хип,учудващо за мен му хареса, изпи всичките 100мл. и май малко се кратна.
Довечера с мъжа ми ще ходим в един пиано бар, не сме излизали оооот....има нЕма 4 месеца newsm78
Изцедила съм към 1300мл. кърма , защото съм решила да пиина едно, две малки.Надявам се, че за 24 часа ще  ми се изчисти организма newsm78, ако някой има мнение да сподели.

# 101
Мемо, ми пратила съобщение за Матей, но не писала коя е майката. Laughing

Честито на Мемо и Шоколадче за новите ни бебоци! да са живи и здрави, много да радват родителите си! smile3525 smile3525 smile3525

# 102
  • France-Bulgaria
flowerofdreams Относно усещането на гърдите - само първите 2 месеца гърдите се усещат напрегнати и болезнено препълнени. С урегулиране на кърмата, т.е. произвежда се толкова, колкото трябва на бебето, гърдите омекват. Може да се напрегнат в момента на слизане на млякото при задействане рефлекса на потичане или ако се пропусне кърмене. Когато гърдите са препълнени и се чака определено време с цел "събиране на мляко", тялото получава сигнал, че това мляко е излишно и на следващото кърмене млякото е по-малко. Когато гърдите се изпразват по-често, се подава сигнал, че млякото е недостатъчно и трябва да се увеличи. Обикновено самото регулиране става за 3-5 дни, през което време бебето желае да суче почти непрекъснато - през половин-един час. Това е неговия механизъм за увеличаване на порциона. През тези дни гърдите са меки, но всъщност бебето получава необходимото му количество кърма за денонощието. Показател са мокрите памперси - 4-5 за денонощие.Успех и не се шашкай толкова  Peace

# 103
Ха добър ден и от мен  Hug

Да взема и аз да пусна един пост в "последната" темичка.

Искам да честитя на вички новообебили се мами накоро  Hug Да са ви живи и здрави рожбите, да се радват на цветущо здраве и да имат незабравимо детсво, а на всички около тях пожелавам много много щастие и усмивки.

Ефелия и ние имаме голям проблем с каката за съжаление. Като четох гледам, че при вас е само вечер, а при нас е целодневно. И мен ме е страх, че ще е побърка това дете. То по цял ден са само викове, крясъци и пердах. Лошото е, че не разбира нито от добро нито от лошо  Sad
В чудо съм се видяла вече и незнам как да реагирам. И нашия мъник не може да заспи от виковете на каката.Дано отмине това нещо скоро и да тане онова дете, което беше, че иначе незнам............
Вчера бяхме на консултация. Марти е качил 1.400кг и е пораснал с 6см. Биха ни първата ваксина и мина добре (е порева за кратко разбира се)
Ох с това кърмене и аз незнам вече. По едно време имах много кърма (редовно ми протичаше по дрехите) Сега от известно време като че ли не усещам това напражение, което го имаше в началото. По-често усещам гърдите си меки (дали това е признак за намаляване на кърмата)  newsm78
Понякога когато се налага да се изцедя с лекота пълня едно шише, а друг път със зор от двете едвам 100гр докарвам.
Сега Марти като яде имам чувството, че понякога много бързо се изпразва гърдата и е налага да давам и от другата.
Дали нещата са се регулирали и затова не усещам напрежение когато са ми пълни гърдите? newsm78
Моля, за съвет от Шаманката и Мяуче, защото незнам какво да правя.С течение на времето трябва ли да се увеличи количеството кърма в зависимост от нуждите на бебока?
Относно интервалите през деня яде през 2 часа а през нощта на около 3-4. Досега само 2 пъти ми е правил 6 часова пауза.
И един въпрос. Кога трябва да отпадне поне едно от нощните кърмения?

Спирам вече, че май се улях с писането  Embarassed

P.S И ние сме в отбора на опъпчилите се от няколко дни.Педито каза нищо да не правя.

# 104
Изцедила съм към 1300мл. кърма , защото съм решила да пиина едно, две малки.Надявам се, че за 24 часа ще  ми се изчисти организма newsm78, ако някой има мнение да сподели.

Малееее за колко време го изцеди т'ва нещо?? аз сигурно няколко дена ще трябва да се боря за да събера такова количество.
Браво  Hug

Общи условия

Активация на акаунт