Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -3

• 118 459
  • 764
  •   1
Отговори
# 360
  Мдаа ще се откажа явно.

desiniko, имаше такава тема преди време и се дадоха в нея много ценни съвети, ще се опитам да я намеря, но нямам против и някой да ме изпревари  Laughing
Допреди да си изчистя пералнята праховете и омекотителите не ми миришеха.

Renkata, проблемът не е в моя мързел (в този случай поне  Mr. Green)  просто пералнята е с горно зареждане и блокът на този модел Уирлпоол не се отваря докрай - постепенно става наслояване на места до които нямам достъп. Единственото спасение е кисненето на целия блок в леген с вряла вода и препарат доста дълго време.

(wind), незнам в какво състояние ти е пералнята, но ме учудва, че не ти мирише даша, на мен пък ми е много миризлив, дори досажда (от същия маг е купен).

ето я темичката
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=419248

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 16:42 от Уни

# 361
         С какъв препарат  мога да освежа/ избеля потъмнели бели памучни ризи. Мислех да купя белина , но тя май съсипва тъканите.....
         Предварително благодаря.

# 362
По колко препарат слагате?

# 363
Перилен препарат и омекотител не бива да се смесват, както Renkata и Sourcherry са писали. Перилните препарати съдържат главно анионни повърхностноактивни вещества (отрицателно заредени), а омекотителите - катионни (положително заредени). Като се смеси прах с омекотител се получава неутрализация и нито едно от двете не действа. Освен това, при такова смесване се получава отлагане на перилен препарат върху дрехите и частите на пералнята.
Продуктите 2 в 1 не са прах + омекотител, а действат на друг принцип.

С какъв препарат  мога да освежа/ избеля потъмнели бели памучни ризи. Мислех да купя белина , но тя май съсипва тъканите.....
Предварително благодаря.

Има избелващи добавки на прах с активен кислород на различни производители. Ето идея как изглеждат.

Това е гръцко, струва към 60 стотинки и на мен ми върши работа.

Това е немско, но не съм го ползвала.

Има и много други марки.

# 364
  • Варна
Heitmann-a е супер. Бялото става супер бяло още от първото изпиране. За много "затрепано зачукано" е екстра. След няколко ползвания бялото става по-бяло отколкото е било като ново.

# 365
guess who - в такъв случай как се постига ефекта на 2 в 1 продуктите?   newsm78 

# 366
Най-старият и най-разпространен начин е, чрез добавяне на определени минерали - най-често бентонит.
Друг начин е чрез силиконови микроемулсии.
Има и много нововъведения в тази област: с алифатни въглеводороди, комбинации от ПАВ, но те са патентовани.
Например, всички прахове Савекс са 2 в 1 и при тях се ползва комбинация от бентонит и силиконова микроемулсия.
В прах 2 в 1 няма истински омекотител, както в шампоан 2 в 1 няма истински балсам.

# 367
Ясно. Благодаря за отговора. Просто ми стана любопитно. Аз избягвам продектите 2 в 1 от всякакъв вид( шампоани, прахове, перални+сушилни, телевизор+двд и т.н) Убедена съм, че компромиси  са правени доста, за да могат да се "слеят" два отделни продукта в 1.

# 368
Гес е посочила прахчето Сноу, което чудесно действа за избелване на прането.
Ползвам го, доволна съм Peace.

# 369
  • Варна
Още една доволна от Рекс бадем и мляко,само 5 лв за 20 пранета,от доста време пера с него.Мои приятелки,ползващи скъпи препарати  го тестваха и са също очаровани,мръсните дрешки на децата се изпират.Отначало го ползвах главно за работните дрехи на мъж ми и цветни незамърсени дрехи,но о чудо,оказа се че пере мръсни детски чорапи,покривки с петна.Реших да купя аз Персил,онзи ден и Ариел Къмплийт 7,Перисил Сензитив мирише на мокра козина/много точно определение на мъж ми/,не пере нищо,Ариел също,сега го пробвам-прането все едно не е прано,покривките,дето са изкуствени и петната излизат с всичко друго сега стоят с петна.Вярно не е гръцкия Ариел дето майка ми донесе ама поне да не го продават за Ариел.И аз вече почвам да пробвам препаратите внос,до нас има едно магазинче,но ще видя на Бенковски цените.

# 370
  • Gone with the wind
Минавайки покрай едно магазинче за перилни препарати реших да надникна и незнайно за мен как се снабдих с това:

3л / 25 пранета за 17.50лв. Италианско производство е.

Другото, което ползвам е:

Закупен от Германия - 5.6л/80 пранета за 30лв.

Като се прибрах и сравних дозите с тези на ариела ми се стори, че  Даш-а е доста скъп. Признавам, че от 2-3 години ползвам само препарати, донесени от Германия, та не знам дали цената е нормална за Бг?   

# 371
Четох доста и от предните 2 теми,записвам се да следя,но искам да питам някоя от вас беше споменала,че в прането слага таблетки с активен кислород. Как точно действат те, има ли смисъл от тях,откъде евентуално могат да се закупят (в големите вериги намират ли се),има ли различни марки и какви са цените?
Не срещнах никъде или може да съм пропуснала мнения за прах Color GRAND MAXIMO,купих го от Кауфланд-9 кг за 60 пранета,цената забравих но беше много евтин (нямаше 10 лв.)

# 372
⅞ ...and Happily Ever After,
Аз съм споменавала за таблети активен кислород във връзка, че ги слагам, когато ползвам течен препарата за бяло или когато по дрехите има тежки петна и искам да подсиля праха. Действат избелващо.
Всъщност, в последно време използвам прахчета (виж по-нагоре в темата съм дала снимки на някои), защото таблетките ми бяха от чужбина. Таблетирана форма е само по-удобна за дозиране.
Такива таблети има на Apta (излишно скъпи), а в Карфур имат таблети със собствената им марка - 10 бр. струват към 3 лева.
Прахчетата ги има навсякъде. Особено това синьото Snow е много разпространено и върши чудесна работа. Едно такова пакетче би трябвало да ти стигне за 2 пранета, но аз го ползвам на четири пъти.

GRAND MAXIMO е собствена марка на Кауфланд - полски ли е, чешки ли е, не помня. Доволна ли си от него?

# 373
guess who  благодаря за инфото. Ще си взема и аз такива таблетки да ги пробвам. Праха от Кауфланд ми харесва,че е много ароматен,аз имах проблем с пералнята,вадеше ми дрехите миришещи на гадно,обясниха ми че в тази тема пише за някаква съставка на течните,от който можело да става така.Аз четох снощи 2 часа 3-те теми,но не видях такова нещо да е писал някой. Реших да взема този,защото и да не става поне няма да съм дала много пари на вятъра. Не мога да кажа още дали става,поне малко по-миризливо ми вади вече прането,но самата пералня пак мирише на гадно вътре в барабана,пусках и на 95 с белина и пак нищо.....чистихме уплътнението отвътре,отваряхме я,и пак има проблем. Преди перях само с течни месеци наред и ми казаха че може от това да е. Ползвала съм Фрош-този жълтия с аромат на лимон,Персил и Рекс. Само от Фрош-а ми миришеха горе долу ароматно дрехите.
Искам и да питам-понеже аз слагам течния в кръгла мерителна от Персил вътре при прането,някъде четох че ще обяснят защо не се слага горе в чекмеджето,а пак не съм видяла  newsm78

П.П. Праха е чешки

# 374
Момичета, знам, че това не е течен препарат, но все пак ако някой е си е взел такъв нека сподели.
Купих си такава топка за пране, но или аз нещо не правя както трябва,или топката не е в ред Crazy
Кажете чували ли сте добри отзиви освен, че е еко топка.
ето и част от листовката

Последна редакция: нд, 11 юли 2010, 10:25 от *shushi*

Общи условия

Активация на акаунт