Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -3

• 118 456
  • 764
  •   1
Отговори
# 345
Тези,които нямат мерителна чашка-обикновено пише колко мл е капачката и каква е дозата.
Всъщност не на всички пише подробно ..някъде трябва да прилагаш математиката. Особено,ако броя на пранетата е изчислен на база 2-3 кг, което си е половин пералня.

Та вместо чашка пускаш капачката в барабана  Hug

# 346
Дозата е ясна, да- една капачка приблизително. Но ако слагам капачката в барабана, шишето ще трябва да стои отворено, докато пералнята се извърти.

# 347
Е, чак толкова..  Hug
прихлупи временно шишето с някаква чашка

# 348
  • София
Не знам дали сте коментирали, но много приятно ме изненадаха течен препарат и омекотител на Медикс за бебета - много приятен аромат на чисти дрехи.

# 349
  • София,
запис и аз да следя, много ме заинтригувахте  Hug

# 350
Момичета, аз искам да споделя очарованието си от Sano Maxima Sensitive течен! Страхотно изпира, дрехите ухаят чудесно и е много икономичен. Сдобих се с него от едно малко магазинче в София, за 2 литра-16 лева. Тази опаковка стига за около 40 перални. Много по-добър е от прахообразния, махна ми петна от пюрета, които не съм си и мечтала, че ще се изперат.   bouquet

# 351
  • пак там
Здравейте,

Времето ми в последно време е много кът, та не мога да изчета темите изцяло (затова се извинявам, ако сте го обсъждали на предишни страници), но моля за съвет:

Мъжът ми ми донесе отнякъде комплекс Eliese - Purete и Delicate. За съжаление, на опаковката всичките налични описани езици са непознати за мен. Бихте ли ми казали кой за какво пране е? Предположих, че първото е за бяло, а второто за цветно, съдейки по цвета на шишетата, но няма как да съм сигурна - и на двете са нарисувани цветни дрехи.

# 352
Eliese е български препарат така че НЯМА КАК да нямa български текст  Peace

# 353
Purete е за бяло, Delicate - за вълна и деликатни тъкани.

# 354
  • пак там
Ами няма. Сега погледнах пак. Картонената опаковка също е само на румънски. Явно е някакъв износ за Румъния специално, де да знам. Досега не съм пробвала и не знаех, че е български изобщо.

guess who, благодаря!

# 355
Откакто си изчистих добре всички чекмеджета и гуми по пералнята и направо ме е жал да сипвам омекотител в отделението му, за да не ми се наслои пак ... Питам - дали не мога да го слагам в чашката заедно с гела за пране (да го долея върху него) и хоп заедно да са в барабана при дрехите??

# 356
Откакто си изчистих добре всички чекмеджета и гуми по пералнята и направо ме е жал да сипвам омекотител в отделението му, за да не ми се наслои пак ... Питам - дали не мога да го слагам в чашката заедно с гела за пране (да го долея върху него) и хоп заедно да са в барабана при дрехите??

Как направи тази процедура? newsm78

# 357
  • София
Уни, не ми се струва добра идея - мисля, че омекотителят неутрализира праха и ако ги сложиш и двете заедно, дрехите ти няма да се изперат добре. Моята пералня си взима омекотителя чак при последното плакнене. Peace
А какъв е проблемът с почистването на чекмеджето - махаш, слагаш под чешмата и за 1 минутка е готово!

# 358
Така началото на седмицата си поръчах от тук www.freshaktiv.eu  прах Dash и омекотител Kuschelweich /син/ , очарована съм от изпирането на праха, но не и от аромата му. Т.е. на нищо не ми замирисаха дрехите след , като тръгнах да ги вадя, а уж е 2в1,  newsm78 но пак ги върнах и сложих от омекотителя - ей мирише страхотно. Лек , приятен, ненатрапчив аромат на чисто.
Сега ще дебна за бебшки Kuschelweich , дано и от него остана така доволна.

# 359
Питам - дали не мога да го слагам в чашката заедно с гела за пране (да го долея върху него) и хоп заедно да са в барабана при дрехите??
Можеш, но не бива.
Омекотителят се използва при последното плакнене на дрехите. Не бива да се смесва с препарата за пране.
И тези неща си ги пише на опаковката на повечето омекотители, които ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт