Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -3

• 116 606
  • 764
  •   1
Отговори
# 735
Много изоставена темичката.Моля да ми препоръчате кое е по-добре за бяло, ама не само чисто бели, ами и примерно с някакъв надпис или нещо друго, прах или гел да взема?Иска ми се бялото да става наистина снежно, искрящо бяло.

# 736
  Аз от течните не съм доволна как перат бяло.  От прахообразните - сега съм доволна от испанския Скип, а също и немски персил на таблетки ми пере бялото добре.

# 737
  • Sofia
Момичета, къде в София мога да купя турски и гръцки прахове?

# 738
Хора, гръцки Диксан би ли следвало да е еднакъв като качество с италиянски!?

# 739

По качество са приблизително еднакви, защото съставът на гръцките и италианските продукти е различен.

# 740

По качество са приблизително еднакви, защото съставът на гръцките и италианските продукти е различен.
Пробвах италиянски и съм доволна, но сега в магазинчето са докарали гръцки и се чудя....Да взема гръцкия, а!?

# 741
Да, вземи. Както писах, между двата има несъществена разлика, която не се отразява драстично на качеството. Аз от гръцкия Диксан съм много доволна, но ако искаш пиши кой точно продукт има (течен или прах и името му "фрескада океану", "фраскада аниксис" и т.н.) и ще мога да коментирам повече, защото дори между отделните продукти в Гърция има малка разлика.

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 22:41 от Guess Who

# 742
Здравейте.Знам, че много пъти е обсъждано, но не мога да се сетя-как се процедира когато програмата е с предпране?Къде да сложа гел, тъй като не мога да стоя и да я вардя?
И още нещо.Препоръчайте ми препарат за петна подходящ за бебешки дрешки или прах/гел, който да се справи с петната от пюрета

# 743
Щом не можеш да я вардиш, има три варианта:
1. при програма с предпране използваш само прах или
2. използваш гел за предпрането (с мерителната чашка в барабана) и прах за основното пране (в чекмеджето), или
3. си купуваш ваничка за течни препарати, която се слага в отделението за основно пране на чекмежето - тя е със сифонче и задържа течността докато пералнята не започне да пълни от там, както при отделението за омекотителя. Така за предпрането сипваш гела в мерителната чашка и я слагаш в барабана, а за основното пране сипваш във ваничката горе.

По втория въпрос: Persil Sensitive от Германия - прах, мегаперли или гел, ще ти свърши работа.

# 744
Благодаря.Досега процедирах по т.1, явно така ще продължа, понеже не знам такава ваничка от къде мога да си купя.
А по втория въпрос-точно с този гел съм в момента, но петната от пюретата не излизат Sad

# 745
tincheto, има петна, с които течните препарати не се справят добре, защото не съдържат активен кислород. Такива петна са от кафе, чай, червено вино и много плодове. Да не говорим, че петното от пюре е особено предизвикателство, защото е съчетание от багрила, мазнини и протеини.
Имаш няколко варианта:
- да увеличиш дозата перилен препарат като за силно замърсено пране, ако не го правиш, и да видиш какво ще стане;
- да третираш петната предварително (има много продукти под формата на спрей или стик) или да добавяш прахчета или таблетки против петна, за да подсилиш гела с активен кислород;
- да преминеш на прах.

Персил е много хубав продукт, но просто има петна, с които никой прах или гел не може да се справи сам. А има пюрета и "пюрета".

# 746
.... но просто има петна, с които никой прах или гел не може да се справи сам. А има пюрета и "пюрета".
Здравейте, момичета!
Пак минавам бежком от тук и що да видя? Гес е точна, както винаги!

# 747
Благодаря ти, Гес.А можеш ли да ми препоръчаш някакъв препарат за петна?Аз имам К2R от Метро и сол п/в петна на AS

# 748
Тинчето, против петна от известно време ползвам сапун против петна, купувам го от Пикадили.
Калъпът е жълт, голям, опакован е в безцветно фолио. Наистина изкарва лекета от плодове.
Когато синът ми беше бебе след хиляди борби да приборя петната от моркови например, започнах да понакисвам лекьосаните му дрехи с Тео бебе - прах.
Не харесвам праха по редица причини, но наистина се справяше перфектно със всякаквите петна от пюрета.

# 749
Благодаря ти, Sourcherry.

Общи условия

Активация на акаунт