Дайте съвет,какво да правя с кучето на съседите?

• 32 024
  • 73
  •   1
Отговори
# 30
Лъжете бе хора.  Звъни в Полицията в три часа и кажи, че съседите си трепят кучето, съдират го от бой. Те много ще се зарадват да ги буташ в три часа и ще си го изкарат на кучкарите.

# 31
  • София
Че защо да лъже? Да каже, че вие на умряло, кой знае какво се случва в този апартамент.

# 32
Да де, но не идва да кажеш на 166 - кучето на съседите вие, навярна съседът го изнасилва или е умрял.
А впрочем, от какъв пол е кучето?

# 33
А сега сериозно...мисля че е нелепо да се мъчат големи кучета в малки апартаментчета. Голямото куче иска свобода, двор да тича. Нормално е да лае.

Доброто куче е умореното куче. Голямо куче може да се гледа в апартамент, ако му се осигуряват по 2-3 часа активно движение на ден, което повечето хора не правят. Куче, което се движи по много, спи по цял ден, докато собствениците ги няма и не е проблем.

Има кучета, които имат поведенчески проблем и вият от скука. Поправимо е, стига собственика да има търпение и желание, което обаче май не е такъв случай  Rolling Eyes

Новите форми на управление на блоковете са за това - да отнесеш въпроса към управителния съвет и да се направи нещо. С достатъчно гласове от недоволни живущи във входа имате право дори да изселите собственик.  Peace

При нас имаше сходен проблем - голямо куче, вързано на двор, което вие и се дере по цяла нощ и буди (не преувеличавам) няколко околни блока. Направиха подписка, уж го махнаха, но пак са го върнали ...

Много обичам животни и аз самата искам да си взема куче, но човек много хубаво трябва да си помисли за условията, при които ще го гледа  Naughty

# 34
Здравейте,аз имам същия ужасен проблем.Вече след 5 години вашият разреши ли се?

# 35
  • Бургас
Според мен докато не се промени законът за етажната собственост и стане по-рестриктивен в частта си за домашни животни, нищо съществено не може да се промени. Сестра ми живее в Швеция, където за да имаш куче първо питаш съседите. Там съгласието на съседите се иска за всичко  - дори дали може да отдадеш собственото си жилище под наем. В Германия има дори разпоредба кога на домашните кучета е разрешено да лаят и кога - не... максимума е 15 минути на ден, ако не се лъжа /либерални хората  Laughing/...

# 36
Имахме такива комшии - месеци наред си заключваха кучето на терасата, а то от там огласяваше квартала. Май и на тях им омръзна и го разкараха. Иначе нищо не може да се направи освен да им правиш забележки и да се надяваш на малко човещина и разбиране.

# 37
Над нас живее приятелката ми. Имат голямо куче и като тръгнат сутрин за работа започва да вие. Понякога може да го прави по цял ден. И да - разхождат го по 1 час сутрин и по 2-3 вечер /само тичане/ и пак не се изморява. Няма как да не съм говорила с нея за това, но нямат обяснение защо го прави. Една цяла стая си има - с играчки, и достъп до всички стаи вкл. и терасите.И ТВ му оставят включен, да се забавлява и пак.

# 38
Не искам да се заяждам, ама вашето бебе не плаче ли? Не знам какво очаквате от тия хора - да си изхвърлят кучето или какво newsm78 Има животинки, които са гласовити - единият ни котарак например не млъква  - мяука, дори и като мърка(в къща сме, преди да бъда линчувана). Не винаги е въпрос на възпитание. Колкото повече се карате със съседите, толкова по-малък е шансът да направят нещо по въпроса. Да има ревящо бебе в съседния апартамент не е много по-приятно Peace
А това с кокалче с нещо успокоително е чудесна идея. Преди да се нанеса в къщата имах съсед, който така се справяше с "тази напаст" . Разхвърляше отрова зад блока. С тънкия момент, че там играеха и деца и 4 дребосъка бяха в спешното.
Аз самата съм против отглеждането и разхождането на деца и кучета на едно място. Като бях мома си търсех квартира само във входове без деца и минавах с кучето през всички съседи отгоре, отдолу и отстрани и оставях телефон. Не съм имала проблеми, но се е налагало 1-2 пъти да изляза от работа за фалшива тревога.
За свикване на събрание на входа и решение срещу кучето, трябва абсолютно всички съседи да ви подкрепят, което едва ли ще се случи, тъй като това означава, че ще трябва да си заминат всички останали домашни любимци от входа, а и имате бебе. Опитайте с добро, ако не стане - вариантът е да викате полиция. Само имайте предвид, че ако бебето ви се разплаче някоя вечер, същото могат да направят и съседите ви, а при подаден сигнал за насилие над дете нещата се взимат доста по-сериозно.
+1 за шведския модел. Така е във всяка цивилизована държава, но същото важи и за бебетата. Има сгради и квартали, където е Ок да си с дете или куче, има и такива, където не, никой не е сърдит накрая и няма оплаквания.

# 39
erdbeermund та казваш да се премести в друг блок? Ама кой - авторката, или тези с кучето? Щото пък моята съседка е събрала във входа котки. Ако дадеш инфо къде живеят тия с котките, ще е добре. А да и тия дето въртят гуми с пистовите мотори, те в кой блок са?

# 40
Aйде, започнаха сравненията на плача на бебе с воя/лая на куче.... ooooh!

Ние имаме куче, чакаме и бебе. Той не лае, я се обади един път в седмицата, я не. Такава порода, такъв характер. Обаче имаме един етаж под нас по диагонал едни умствено изостанали, които имат някакъв уличен пес, и като го оставят на терасата и оглася блока. Обаче говорих с тях и вече го прибират. Разбрани са. Над нас кучето е полицейско, и също не се обажда повече от два пъти на ден.

Трябва и МОЖЕ да се накара едно куче да мълчи  Stop Винаги като му кажа тихо и той млъква. Останалото са само извинения.

# 41
erdbeermund та казваш да се премести в друг блок? Ама кой - авторката, или тези с кучето? Щото пък моята съседка е събрала във входа котки. Ако дадеш инфо къде живеят тия с котките, ще е добре. А да и тия дето въртят гуми с пистовите мотори, те в кой блок са?

Ми някъде около теб явно са, никъде, където аз съм живяла, не съм имала проблеми със съседите newsm78 Обикновено човек като планира да гледа дете взима предвид и обстановката.
Казвам, че трябва да има отговорно отношение и комуникация и от двете страни, а не, че някой трябва да се изнесе. Това куче е там от години. Не знам защо очаквате сега изведнъж, щото на комшиите им се е родило бебе, да го махнат. Пак казвам: ако има проблем, има и полиция. Може да се пусне сигнал за шум и ако се установи такъв над х децибела между 22:00 и 08:00, има санкции.
И да, сравнявам лаенето на куче с рев на бебе и домашен купон. И трите са непоносими и никой не е длъжен да ги търпи Rolling Eyes

# 42

Ми някъде около теб явно са, никъде, където аз съм живяла, не съм имала проблеми със съседите newsm78 Обикновено човек като планира да гледа дете взима предвид и обстановката.
Казвам, че трябва да има отговорно отношение и комуникация и от двете страни, а не, че някой трябва да се изнесе. Това куче е там от години. Не знам защо очаквате сега изведнъж, щото на комшиите им се е родило бебе, да го махнат. Пак казвам: ако има проблем, има и полиция. Може да се пусне сигнал за шум и ако се установи такъв над х децибела между 22:00 и 08:00, има санкции.
И да, сравнявам лаенето на куче с рев на бебе и домашен купон. И трите са непоносими и никой не е длъжен да ги търпи Rolling Eyes
Благодаря Ви за съвета,но не знам как може изобщо да сравнявате куче с БЕБЕ???Съгласна съм само с това,че шумът,какъвто и да е ужасен,когато не те оставя да спиш.Не съм тук да се заяждам,а да потърся съвет,защото съм отчаяна.И не детето ми буди кучето с рев,а кучето буди бебето ми с лай в 2 часа през нощта.Между двете неща има балкан разлика.И не съм кучемразка,напротив обожавам тези животни.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 14:05 от лисичката

# 43
Не се обяснявай, няма място за сравнение. Кучето е много повече децибели (голяма порода), отколкото бебе. А и бебето се успокоява, а ако никой не каже на кучето да млъкне, то няма да спре. Пак се връщам на съседите преди да им кажа--с часове лаеше следобяд, направо главата ми гърмеше.

# 44
Аз ще използвам темата да поискам съвет.

Кучето ми е голямо, не лае често, само когато има причина. Обаче, докато спи, често се случва да се стресне  и се събужда с неистов лай. Обикновено лае срещу прозорците, не знам какво вижда там, котки, насекоми (първи етаж). Естествено, събужда мен и целия квартал, предполагам. Дори и да го успокоя, затворя, преместя, след малко пак започва. Май е уплашен и вижда заплаха. Накрая ми писва, а и ми се спи, така че го пускам в спалнята, той се намърдва в леглото ми и заспива блажено.  Аз не искам да буди съседите и мен, нито да спи в леглото ми. Идеи, съвети и критики приемам всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт