Дайте съвет,какво да правя с кучето на съседите?

• 32 037
  • 73
  •   1
Отговори
# 60
  • София

Погрижете се за пролуката в оградата. Това е куче, не е язовец, не е котка.
И дръжте зайците в подходяща клетка.

# 61
  • Пловдив
Идея: авторката да напише и изпрати писмо на съседите с лаещото куче все едно е писано от общината Simple Smile Примерно, нещо от сорта на " Получихме анонимни оплаквания от няколко семейства във вашия вход заради лаещото ви куче. Моля намерете начин да се справите с проблема или ще последват глоби и по-сериозни санкции".
Имате ли и други съседи които се оплакват от същото куче?
    Това е хубава идея

# 62
    • София /Абсурдистан
    Имам 2 кучета - пекинезче и гонче. Гончето е осиновено от приют. По цял ден и цяла нощ лежат и спят. Обаче доближи ли се чужд човек отвън до външната врата, започват да лаят. Ще взема да си спра СОТ-а, че става излишен  Simple Smile Ако някой опита да отключи, също ще залаят. Чужд човек не биха пуснали в къщи, освен ако не им каже някой от семейството. И толкова, функцията на пазачи им е изпълнена. В нашия вход почти всички имат кучета, плащаме входни по 2лв за куче. Въпреки че входа се заключва и има видеонаблюдение, много апартаменти без СОТ бяха разбити от крадци. После полека лека хората си взеха кучета. Самите полицаи от СОТ-а ми казаха, че шумът от кучето вътре отказва крадците, защото те си вършат работата в тишина.
    За да лае непрекъснато едно куче, има психологически проблем - или тъгува за стопаните, или му е скучно, или нещо друго не му е ОК, слаба нервна система. Освен отново да говорите със собствениците, друго няма за помогне.

# 63
    С кучето - нищо.
    С теб и детето ти - спете с тапи за уши! Ще ви бъде полезно умение така или иначе и занапред! И се преместете да живеете в къща!;)
    Това в кръга на майтапа разбира се, но не забравяй - можеш да промениш само себе си /твоите действия - в случая - тапи за уши; твоето отношение към нещата /.
    Ако кучето е болно, скоро така или иначе няма да го има. Здраво куче така да лае постоянно, не мисля ...
    Живеем под куче, което често вие /понеже четох, че някой пише за виещи кучета/. На мен не ми пречи, но комшията от над кучето се скъса да мрънка. Въпрос на праг на търпимост, някои и от скръцване истерясват.

# 64
    • Пловдив
    Аз не съм любител на кучетата особено, нямам куче, ама кажете де - как виждате съседите да се справят с проблема, как? Да го изгонят, утрепят, понеже лаело? Ами така е като живеем в панелни кутийки, това е недостатък на съжителството в една сграда. На мен ми пречи вечерно време боботенето на климатика на съседа - е какво да поискам от него, да прави разходи за профилактика или да си купи нов?

Това за съвета с писмо "от името" на общината е хубав майтап, ама е престъпление.

# 65
    В къща съм и няма оправия със съседа, кучето си лае ...
    Било пазач, ама какво точно му пази в края на двора и той не може да каже.

# 66
    Имам същия проблем...Слава Богу, става въпрос за наше второ жилище, в което ходим отвреме-навреме. Не е минала нощ обаче, когато сме там, кученцето под нас да не се скъсва да лае цяла нощ. Имам чувството, че нощем е само, иначе едва ли щеше да лае нон стоп. Когато стопанинът му се прибира, винаги разбираме това,уредбата се надува до край и вибрациите от басовете при нас са ужасни. Момчето е агресивно, никой не му прави забележка. Преди живееше с майка си, викове, крясъци и чупене на разни неща ежедневно. Сега майката се е изнесла, но положението е все така нетърпимо, кучето, музиката, събирането на шумни компании. Домоуправителят вдига рамене и казва: " Ми то момчето не е добре". Като не е добре, ние да ходим като зомбита ли, недоспали, изнеревни, неработоспособни...

# 67
    В къща съм и няма оправия със съседа, кучето си лае ...
    Било пазач, ама какво точно му пази в края на двора и той не може да каже.

Опитвай с ултразвук
    http://kuche.mypressonline.com/zastita.php

# 68
    Здравейте четох доста от коментарите, но май няма решение и все пак да напиша. Живеем от скоро в къща с двор. Взехме си кученце от едни съседи, почти на 1г стана кучето, като по-малък много си играхме с него, но сега зимата не. Квартала е много тих, чак ни е странно. Изградихме му режим през деня е вързан, през ноща пуснат едно да пази, друго да си се раздвижва животинката. Проблема е, че почна адски много да лае ( и гласът му си е мъжки на голямо куче вече)  и да отговаря на някакви кучета в далечината едвам доловими. Не се търпи, лае по късните часове, горките съседи (нали и ние сме нови в квартала) сигурно побесняват, но не знам какво да го правим?? Пробвах една вечер в 2ч вечерта да играем на топка и да се изтощи, наистина много се умори, но след като се прибрах отново почна да сигнализира на другите кучета... И така канти и се чува навсякъде само той... Някакво решение? Благодаря предварително.

# 69
    Вечер го приберете някъде, това не е време за игра.
    Съседите ни бяха по същия начин и след много оплаквания се принудиха да подарят кучето си.

# 70
    Защо не го пускате през деня да тича играе. То през деня спи, лежи после има енергия. Дори да играете на топка, то е само на 1 годинка, бързо ще се възстанови. Кучинка е създал навик да лае по нощите, може би треньор би бил по полезен тук.

# 71
    Определено няма на кого да го подарим. Иначе да решихме и през деня да е пуснат. Проблема е, че когато идват хора е като мечка и направо ги събаря, включително и аз която съм в напреднала бременност и затова почнахме да го връзваме. Ще го учим отново на НЕ и ще продължим да му се караме като скача така... Надявам се да се изтощава повече и да не пречи на никого вечерта, голяма е клюкарка все трябва да лае. Grinning Няма друго решение явно.

# 72
    А защо питаш? Ти си си решила .

# 73
    • София
    Истината е, че кучето не е плюшена играчка, а живо същество със своите си особености.

Никакво значение няма колко е играло през деня- през нощта то улавя миризмата и шума на всичко, което минава наблизо. Това са мишки, котки, всякаква жива твар, излязла на лов.
    При мен- кошути, язовци, чакали....
    И да, кучетата си "приказват"през нощта, и нищо не може да ги спре.

Общи условия

Активация на акаунт