Дайте съвет,какво да правя с кучето на съседите?

• 32 038
  • 73
  •   1
Отговори
# 45
Сложно е. Хора с хора не се разбират, а когато се намесят и различни биологични видове, става още по-трудно. При нас имаше случай с шумни кучета, за който чак на събранието на входа разбрах, значи потърпевши са били само тези в близко обкръжение на апартамента с кученцата. Та на събранието се повдигна много остро (чак ми стана жал за собственика на кучетата) въпроса с шума от животните. Собствениците по принцип са свестни и интелигентни хора. Стараеха се кучетата да бъдат тихи, но съседите се кротнаха тогава когато собствениците започнаха да плащат за кучетата, като за двама човека в месечната такса за входа. Това е. Силата е в събранието на входа/блока.

# 46
Това, че не искаш лаещо куче над главата си, не те прави кучемразец. Както и това, че аз не искам тичащи деца и плачещи бебета в съседство не ме прави бебемраз  Laughing Ама не може едното да е ОК, а другото - не. Ако съседите не разбират от дума, полицията е единственото спасение. На събрание на входа не виждам как ще се оправят нещата - и тройно да плащат за кучето, това с какво ще помогне за шума? Освен това е нормално да се плаща входна такса за кучето, аз до колкото си спомням плащах като за човек и половина на последното място и никога не съм го правила на въпрос.
Има и вариант да се събере подписка от целия блок и проблемните съседи да се изселят за някакъв период от време, но това изисква писменото съгласие на всички, живеещи в сградата (успех, ако е 10-етажен блок). Викайте полиция, щом разговорите не дават резултат.
Lucy, колко голямо е кучето(години)?  Най-лесният начин да го успокоиш е с лакомство. Може да питаш направо във темата за кучета Simple Smile

# 47
За бебе полиция ли ще викате? Питам просто, не се заяждам. Понеже скоро ми предстои да родя, да си знам.  Mr. Green

# 48
И на мен ми предстои и се преместих в къща с целия зоопарк  Whistling
За бебе разговарям със съседите и да, викала съм полиция. Бях на гости у майка ми, явно бяха оставили внучето на комшийката, детето ревеше оглушително около 2 часа и нещо посред нощ, все едно го дерат живо. За капак кучето им му пригласяше и нямаше никакви признаци за живот отвътре(по някое време отидох да позвъня на вратата). Естествено, че ще викна полиция. Подобно нещо е освен дразнещо и притеснително - ако се е гътнала бабката, примерно? Или бебето е оставено само с кучето? Или ако го тормозят? Откачалката съвсем невъзмутимо заяви на полицията, че така го възпитавала, учела го да заспива само и някакви такива. Бебе в количка това, с лаещо куче, очевидно в същата стая Wink
Над мен се беше нанесло младо семейство с малко бебе и един брой прясно прохождащо. Хората слязоха, извинихме се предварително едни на други за евентуални бъдещи шумове. Аз си затварях кучето далеч от входната врата (излайва сигнално ако има някой пред вратата), за да не буди децата, а те от своя страна не пускаха тичащото да ми тропа на главата след 20:00 часа. гледахме и да не създаваме суматоха по коридора с разходките. Щщастливо куче, щастливо детенце и бебе в количка в коридор с добра акустика си представяте какво е. Просто трябва да има комуникация Simple Smile

# 49
На мен пък ми се наложи да се изнеса от къща в апартамент, та...нямам избор. Но входа ни е доста тих, има бебета и не съм ги чувала. И кучета има, ама освен този инцидент, други не е имало.
Е,имаше две малки кутрета при голямото куче от горния етаж, които ставаха в 4 часа и ревяха, но те бяха за малко, та ги изтърпяхме.

В твоя случай съм съгласна за полицията. Аз помислих друго.  Laughing

# 50
Няма да тръгна да викам полиция, щото бебето се е събудило изневиделица в 4, понеже има колики, примерно  Laughing Има някакви неща, допустими в рамките на нормалното. Но ако е системно - никой не е длъжен да търпи, без значение дете ли е, куче ли е, семеен скандал или каквото и да било. Доброто отношение към съседите помага много - хората винаги са по-склонни да съдействат, ако не им се прави скандал. Да не говорим колко по-лесно е - не трябва да се прибираш в 15:00 часа в работен ден, за да ти отчетат топломера/водомера, например, има кой да ти полива цветята, ако си някой-друг ден извън града; може да си оставиш кучето/детето при някой, ако ти се наложи нещо спешно за час-два; у нас навръх хова година беше гръмнало парното, аз не бях в града, съседите ми имаха ключ и бяха спрели аварията навреме и всякакви други такива. Може да съм старомодна, но много държа да познавам хората, които живеят около мен и да съм в добри отношения с тях.

# 51
O,aз също. Затова съм за комуникацията, без скандали. На мнение съм,че почти с всеки можеш да се разбереш, стига да подходиш по правилния начин.

# 52
Току що се връщам от съседите - пийвахме ракийка и кучето се мотаеше около мен. А как го мразя като вие по цял ден. Но не е повод да се караме.

# 53
Kakvo da pravq na sasedite kuchetata minalata sedmica vlqzoha v dvora i mi razkqsaha zaeka dnes izqdoha i drugiq

# 54
  • София
Kakvo da pravq na sasedite kuchetata minalata sedmica vlqzoha v dvora i mi razkqsaha zaeka dnes izqdoha i drugiq
Пиши на кирилица.
Обади се на полицията, на зоополиция, това е недопустимо! Как така кучета ще разкъсват други животинки и то безнаказано? А не е зле и да направиш нещо по въпроса оградата - защо при все, че вече единия ти заек е загинал, си оставил двора си разграден?

# 55
Трябва да се промени закона. Ако желаете да помогнете с нещо, оставете си контактите тук
http://kuche.mypressonline.com/

# 56
  • София
Пиши на кирилица.
Обади се на полицията, на зоополиция, това е недопустимо! Как така кучета ще разкъсват други животинки и то безнаказано? А не е зле и да направиш нещо по въпроса оградата - защо при все, че вече единия ти заек е загинал, си оставил двора си разграден?

Кучетата са хищници и щом им се предостави възможност, разкъсват.
Дори и не ги ядат плячките, защото масово стопаните им ги хранят с варено месо или суха храна.
Само че, тук зоополиция няма да помогне- колкото и да се огражда двора, все идва един момент, в който кучето си създава или намира пролука, през която да мине муцуната и се е провряло.
Истината е, че застрашените животни трябва да се ограждат плътно и със ситна мрежа, ако иска да ги опази.

# 57
  • САЩ
Идея: авторката да напише и изпрати писмо на съседите с лаещото куче все едно е писано от общината Simple Smile Примерно, нещо от сорта на " Получихме анонимни оплаквания от няколко семейства във вашия вход заради лаещото ви куче. Моля намерете начин да се справите с проблема или ще последват глоби и по-сериозни санкции".
Имате ли и други съседи които се оплакват от същото куче?

# 58
и нашето лае. най вече на друго куче. съседите разкарват едно по двора и по улицата, дори и вечерно време. ходя да се карам на кучо, но това не помага докато не се махне другото куче. но все пък вземам мерки, ако много джавка.

# 59
  • София
Няма смисъл да се заблуждаваме, че можем да накараме кучето да не лае.
То е равносилно да му промениш природата.
И без това в апартаментите се мъчат и мъчат съседите, нищо че собствениците им отричат с пяна на уста.
В къща с двор, единственото спасение е вечер да се пускат, пък кого ще олаят и дали ще се измъкнат от двора- божа работа.

Общи условия

Активация на акаунт