Хубава българска традиция ли е абитуриентския бал....

• 57 241
  • 1 051
  •   1
Отговори
# 735
Тази година  моя позната прави бал на сина си.Гледах снимки и с удоволствие мога да кажа,че от целия клас,имаше само 3 момичета облечени по начина за който говорите.Другите бяха с много елегантни роклета,без разни изхвърляния.Моята дъщеря беше абитуриентка преди 3 години.Направи си бала сама.Роклята и струваше240лв.Ресторант,обувки,чанта,бельо,почерпка на гостите..всичко-800лв.Приятеля и я закара с неговата кола.Прическа и грим си направи сама.Роклята още си я носи,когато ходи на по-официални места.Обувките от носене вече са история. LaughingМоя приятелка от 4 години изплаща заем за бала на дъщеря си.Рокля тип сметанова торта..и всички екстри.Една вечер "Иху" и 4 години "Тиху"Така мисли,че е редно,така е направила.Все пак тя,а не друг и плаща кредита.Като цяло мисля,че с всяка изминала година,нещата сякаш влизат в норма.Е,има и доста големи изхвърляния,но сякаш са по-рядко.Поне така мисля,но не съм ходила специално да гледам. Rolling Eyes

# 736
Aлексче,много нежно дете е зълва ти.Красавица!

# 737
  • София
vici75, то и аз когато попадна по телевизията на някое американско talk show се потрисам, но не си правя изводи за цялата нация, а може би трябва - какво ще кажеш?
П.П. Свестните са ХОРА, а не хорица!  Peace
Алексче,   хубава снимка на прекрасно момиче!

# 738
Алексче, зълва ти е като цвете- много нежна! Браво на родителите и!

# 739
[мързеланка ]vici75, то и аз когато попадна по телевизията на някое американско talk show се потрисам, но не си правя изводи за цялата нация, а може би трябва - какво ще кажеш?
П.П. Свестните са ХОРА, а не хорица!  [/quote]

само да вмъкна ти си прави изводи каквито искаш тя простотията може да се срещне навсякъде по света и не го отричам. въпроса е че аз никога не съм я свързвала с България и винаги съм се гордяла че съм българка. а това което са описали хората в тая тема е повече от потресаващо и превръща свестните хора в хорица, на фона на абитуренската действителност и гламави родители. много е жалко и боли, че част от тези свестни хора най-вероятно ще намерят пътя на щастието си извън България също и няма да предпочетат да са част от чалготията.

# 740
  • София
ДА! Simple Smile

# 741
Искам да ви покажа моята зълва, преди 2 дни беше абитуриентка.  Heart Eyes (след малко ще махна снимката).  Почти никакви пари не са изхарчили за бала, колата е на познати.

Прекрасно момиче! Наистина буди искрено възхищение!

За баловете- до 18-19г. момичетата вече са си изградили някакъв, макар и все още неоформен стил.Затова тази, която си е по душа, маниери, обноски -тип чалгаджийка ще се облече като чалгаджийка, тази която е  изискана млада госпожица  , ще се облече естетично , сдържано елегантно. За сватбите- същото важи- като погледна отстрани младоженците и кумовете, мога да позная какъв тип хора са, дори приблизително професиите им познавам.

# 742
Светкавица, хехе, чак ми стана интересно как ги разпознаваш младоженците и кумовете по облеклото с какви професии са. ))) Да взема да ти пратя 1снимка да ми познаеш и на мен. )

# 743
  • Там,където се събуждам щастлива.
Със смесени чувства съм. От една страна е хубаво да се завърши един период от живота ти по по-различен начин. От друга страна не ми харесва начина, по който се празнува: скъпо, по-скъпо, най-скъпо. За много родители и деца е непосилно от финансова гледна точка, но се хващат на хорото, защото иначе си аутсайдер.

Тук по това време на годината учениците имат по 6-7 матури, та хич не им е до празнуване.
Има традиция да се организира Коледна вечеря за завършващите, която се провежда в училище и ние учителите сервираме на учениците. Всички остават с много мили спомени.
Луксозни коли няма. Дори повечето идват с колело Simple Smile

Ето малко снимки от тази година ( на коледа имахме много сняг и се отмени за февруари месец).
http://www.vestdijk.nl/photoalbum/view/view/1438/id/36 

# 744
Kalinka, много семпло, изчистено и хубаво празнувате при вас. ) Определено ми харесва такъв тип празненство, без помпозните изцепки при нас.

Преди няколко дни гледах снимки на абитуриентка.
Нагласена, натъкмена....като ги гледам последните години и веднага се сещам за тази песен "Нагласена, натъкмена, като хищна хиена"...и т.н., точно в ей такъв стил са ми всичките.
Та, въпросните снимки....госпожицата пред една черна лимузина....а фона какъв е - олющена, грозна панелка, паркинг няма, а отдолу е някакъв чакъл и кал...
И....както казах, насред тази красота, черна лимузина и до нея абитуриентката. Е.....по гротескна сцена не бях виждала...но пък напълно съответства на БГ действителността.

# 745
  • България-Швейцария
О, почакай да видиш какво ще се случи, когато днешните абитуриенти се заженят...  Laughing
Е, все се надявам до 10-15-20 години чалга-стайлингът да е в историята Wink
По-рано, поне за нашия абитуриент, сватби не се предвиждат Naughty

# 746
Тук по това време на годината учениците имат по 6-7 матури, та хич не им е до празнуване.
Има традиция да се организира Коледна вечеря за завършващите, която се провежда в училище и ние учителите сервираме на учениците. Всички остават с много мили спомени.
Луксозни коли няма. Дори повечето идват с колело Simple Smile

Ето малко снимки от тази година ( на коледа имахме много сняг и се отмени за февруари месец).
http://www.vestdijk.nl/photoalbum/view/view/1438/id/36 

Това в Норвегия ли е? newsm78

Празнувате всъщност Коледата или завършването? Не е ли раничко по Коледа да се празнува завършване като цялата година още тепърва предстои? Странен народ... newsm78

пс. Много пъпчиви вашите младежи бе.. Laughing Бях чувала че скандинавките са грозни, убедих се че и мъжете не са по-хубави. Mr. Green

# 747
О, почакай да видиш какво ще се случи, когато днешните абитуриенти се заженят...  Laughing
Е, все се надявам до 10-15-20 години чалга-стайлингът да е в историята Wink
По-рано, поне за нашия абитуриент, сватби не се предвиждат Naughty

Shocked Ти на 40 ли ще го жениш този младеж?

Той пък теб ще пита...  Laughing

# 748
Тези балове в този вид ми напомнят филма "Господин за един ден".Иначе е хубаво децата да се повеселят , преди да се разделят със съучениците си.Когато аз завършвах училище /беше отдавна, за съжаление/ си мислех, че един ден баловете ще са по-семпли в добрия смисъл на думата, няма да го има това надпреварване , а то какво се оказа- още с по-голяма сила напреварване и просташки псевдолукс.

Сега, нещо малко встрани от темата, но ме гризе един въпрос.Харесаха ли ви как изглеждаха дамите при раздаването на Оскарите?Да се абстрахираме за момент за какви личности и какъв тип облекла става въпрос, визуално харесаха ли ви?На мен-откровено -не като цяло, затова си мисля, че тоталната безвкусица е заляла света, а не е само български патент.

Последна редакция: сб, 29 май 2010, 08:15 от Светкавица

# 749
От форума на инвестор:

Как изглеждат американските абитюренти (уникална фотогалерия) (и оригинален правопис от инвестора)
http://wallstreet.blog.bg/lifestyle/2010/05/12/kak-izglejdat-ame … otogalerii.543689

ПП - нещо не се отваря, сори. Бяха умопомрачителни.

Последна редакция: сб, 29 май 2010, 08:49 от argun

Общи условия

Активация на акаунт