Любов и наказание /Aşk ve Ceza/- тема 3

• 56 517
  • 735
  •   1
Отговори
# 270

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 18:51 от rina-rina

# 271
# 272
hiacint, Мурат е учатвал и в други сериали,в които е играл ролята на баща,при това много успешно,но Вие не сте длъжни да сте запознати с творческата му кариера ...слава богу истинските му фенове са наясно за какво говоря.....и не е нужно да ровиш в епизодите на ЛиН-няма да откриеш други деца....

До колкото мога да чета, темата е за филма "Любов и наказание", а не ролите, в които е играл Мурат. А филма се появява, защото режисьора, сценаристите, композиторите, стилистите и актьорите са си свършили работата. Кое е първо, кокошката или яйцето, мисля, че тази дилема не стои.  Колкото за това, дали качествата на един филм зависят само от актьорите, е излишно да спорим.  Красивите актьори без добра режисура и издържан сценарий са просто манекени и не биха представлявали интерес за никой. А това, че Мурат е играл и в други филми, хубаво, но то не е предмет на тази тема,  а лично мен въобще не ме вълнува, защото нямах нерви да изгледам шедьовъра "Аси", просто не е моя филм и не мисля да се оправдавам за това. И предлагам да се съсредоточим върху филма "Любов и наказание", върху играта на актьорите, сценария, режисурата, музиката, стайлинга.
Всеки актьор е взет за участие в този филм от режисьора, а не само защото е показал добра игра в някой друг филм. Подбран е така, че максимално добре да изиграе отредената му роля. И аз лично мисля, че кастинга е изключително добър. Харесвам и други турски актьори, но мисля, че Мурат е много подходящ за ролята си, играе убедително и има още какво да покаже в този сериал. Както и другите основни герои. Нургюл според мен е една много добра актриса, която се е доказала в много и разнообразни роли и образа й се очертава да бъде един от интересните. И в този филм се доказва, че Турция разполага с много добра школа, има много добри творци - режисьори, сценаристи, актьори. Да се насладим спокойно и на този сериал, който се очертава да бъде не по-малко интересен от останалите, които сме гледали.

# 273
# 274
Мими, страхотен кадър си подбрала - пост 264! Тук ми се активираха всички сетива! Каква игра и от двамата! Страхотна сцена беше!

Когато го гледах ми идваше да се мушна в монитора.Направо не можех да си поема дъх в очакване на целувката.
Ясемин почти се беше поддала и серията свърши. Simple Smile

# 275
mar_tomova, адмирации. Ти си най - добра в тези работи. Hug Hug Hug

# 276

Лелеее не пускайте такива снимки, че ще скоча в компютъра Crazy Crazy Crazy Hug

За анкетата гласувах, че ще го излъже и с тези проблеми дето се задават май скоро ще съжали, че не му е казала Rolling Eyes

Големи благодарности на преводачките newsm51

Честит 3-ти март на всички  Hug Hug Hug

# 277

Мурат-Саваш, за всички, които го пожелаха!

# 278
Поздрав за всички, които искат да скочат в компютъра! Mr. Green

http://www.vbox7.com/play:ae81287f

# 279
Hiacint, не разбирам защо толкова се дразните от снимки на М.Й. от участие в друг сериал. Бяха публикувани доста снимки на Нургюл, никой не възрази срещу тях. Най - малкото не е коректно. Успехът на един филм зависи не само от режисьора, но и от сценария, актьорите, операторската работа, въобще от целия екип. И няма гаранция, че точно режисьорът решава кой актьор ще участва и каква роля ще изпълнява. Тук Сабанджъ е само режисьор. Да се отчета, че за анкетата гласувах, че Ясемин ще излъже Саваш за бебето. И е права според мен да не му се доверява. И той не й казва, че е женен.

# 280
честитпразник. извадих един цитат за да си припомним някои факти от историята ни -  Национален химн на България от 1886 до 1944 г. Първоначалният текст на "Шуми Марица" е написан от Никола Живков, главен учител във Велес в турско време. След много варианти остава последната редакция на Иван Вазов от 1912 г.

"Шуми Марица" възниква, като възрожденска революционна песен. Данни за първото й изпълнение има от юни 1876 г. - пеят я четниците на Филип Тотю, доброволци в Сръбско-турската война, когато влизат под строй в гр. Зайчар. По-късно, по време на Руско-турската война (1877), опълченците я пеят в най-решителните и критични моменти на борбата. С нея получават бойното си кръщение в битката при Стара Загора, с нея бранят позициите на Шипченския проход, с нея разгромяват армията на Фейсал паша край Шейново.

За пълното и окончателно утвърждаване на песента спомага изпълнението й, като победоносен боен марш по време на Сръбско-българската война от 1885 г. Ето какво пише един пруски офицер за боя при Драгоман: "В планината мощно прозвуча българският национален химн "Шуми Марица", подхванат от хиляди здрави гърла. С викове "ура", но без да стрелят, българите се нахвърлиха с щик върху сърбите, които не очакваха една такава атака и се разбягаха, като отчасти захвърлиха оръжието си." А подполковник Хугербюгер отбелязва: "Без да изгърми една пушка, с развити пряпорци и биющи барабани, под ужасен сръбски огън, Дунавският полк пристигна на бърдото - един силен напор, и сърбите бяха изхвърлени с щика из позициите и изгонени от височините. Сърбите за пръв път чуваха звуковете на българския народен химн "Шуми Марица". Тези звукове сетне бяха вече сами достатъчни, за да разтреперят сръбската войска и да я докарат към бягство. В много случаи сърбите напущаха позициите, щом чуеха звуковете на "Шуми Марица".

След Сръбско-Българската война "Шуми Марица" се изпълнява на официални празници и тържества, на военни паради, на забави, вечеринки, литературно-музикални утра. Под звуците на този марш българската армия воюва през балканската, Междусъюзническата, Първата световна и Отечествената война."
за "Шуми Марица" -

# 281

Това беше удар под кръста Simple Smile

# 282
Всички гифчета са страхотни,поздравлвния!

hiacint,интернет пространството е свободно,темите също,всеки може да пише каквото пожелае,не можеш да поставяш забрани,ако ти омаловажаваш играта на Мурат в "Аси",не налагай мнението си и на останалите!Няма нищо лошо да сраваняваме играта на Мурат в различни сериали.Някак си не е уместно в темата за "Дързост и красота" да пиша за Мурат....естествено,че ще го правим в темите за сериалите,в които той е главен актьор.Байрактарова е направила чудесна тема-поздравления.....,но защо ви е толкова трудно да приемете феновете на "Аси"Значи може да се говори за 1001 нощ на всеки втори пост,а спомене ли се за "Аси" прераства в конфликт.Бъдете по-толерантни....така както ние уважаваме вашия избор,така и вие уважавайте-нашия.Хващате се за всяка наша дума,за всяко наше изречение....има някаква необяснима злоба!Никъде в правилата на темата не пише,че не трябва да се излиза извън рамките на сериала......

# 283
rina-rina   mar tomova Благодаря страхотни кадри. /за мое съжаление не зная как се слагат клипчета/ Но се наслаждавам на вашите.

Goni Назан най-вероятно ще подкрепи Чичек.Като се има предвид че може би ще започне работа и в фирмата сигурно ще разбере и за това  че Саваш си има своята пепеляшка.

Но в по далечен план все пак ще разбере брат си.Тя със сигурност не е била и не е лош човек просто е много наранена самотна и лишена от любов. Със сигурност ми е симпатична и като персонаж и като жена. newsm53

# 284

newsm62  вярно накрая като се освестиш е кофти Mr. Green

Мерси на всички за снимките Hug  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт