Любов и наказание /Aşk ve Ceza/- тема 3

• 56 469
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
Прави ми впечатление, че в много от турските сериали основни роли се изпълняват от непрофесионални актьори - "Мелодия на сърцето", "Перла", "1001 нощ", "Да върнеш времето назад", да не изброявам повече. Виждаме как манекени, певци, а сигурно има и представители на други професии, се справят не лошо с ролите си. Право на режисьора е да избере изпълнителите на ролите във филмите си, а ние според собствените си представи и възможности, да преценяме дали са се справили или не. Съдейки по кастинга в другия филм на Сабанджъ, който имах възможност да гледам -  "1001 нощ", мисля, че и тук няма да отстъпи от принципа си да подбира най-добрите и най-подходящите от множеството талантливи турски актьори и да създава филми, за които дълго след това да се говори. И специалното образование не винаги е гаранция за майсторство, а таланта или го имаш, или го нямаш. Той може само да се развие и покаже, но не и да се създаде. И не мисля, че някой от актьорите може да създаде таланта на партньора си по време на снимките на филма, той може само да му помогне да го изяви.
За мен за ролята на Саваш е избран подходящ актьор и той за сега се справя чудесно с нея. Виждаме на екрана мъж, образован, независим, със силен характер, обременен обаче от традициите на семейството и племето, на които по стечение на обстоятелствата трябва да стане водач и закрилник. Мурат Йелдъръм (дано го написах правилно) е достатъчно убедителен в тази си роля, и тепърва ще гледаме разгръщането на този образ.
Моля за извинение за дългия пост.

# 406
Честно казано и аз му се чудя  как ще се оправи.
 newsm78 newsm78 newsm78

# 407
  • София

Цитат
И специалното образование не винаги е гаранция за майсторство, а таланта или го имаш, или го нямаш. Той може само да се развие и покаже, но не и да се създаде. И не мисля, че някой от актьорите може да създаде таланта на партньора си по време на снимките на филма, той може само да му помогне да го изяви.

абсолютно точно  Peace
Дано и тук Мурат да успее да покаже таланта си докрай (независимо с или без помощ) Peace Не случайно са се спрели на него, доказал е с изявите си досега, че може  Peace

Цитат
Не ми харесва начинът, който избра в момента, за да разреши проблемите си  и с Чичек, и с Ясемин. Той избира по-лесния начин - дистанциране от Чичек, и лъжи при Ясемин. Мисля, че и двете заслужават нормално обяснение за промените в поведението му.

преди време и аз изказах подобно твърдение. Борбен е, знае какво иска, НО не избра според мен правилния начин да спечели това, за което се бори  Confused После всичко ще се върне със страшна сила.

За Ясемин: явно иска първо тя да го опознае, да спечели доверието й и чак тогава да й каже за брака си, уж да го приеме по-леко, НО се съмнявам, че така ще стане. Според мен ще бъде много наранена и ще се дистанцира веднага от него и ако не му е казала дотогава за детето, това още повече ще я убеди, че той нетрябва да знае. Или пък очаква докато дойде време да й каже, той вече да е разведен, което е наивно, защото толкова бързо няма да се справи с А.М., дрогата, брака и майка си. Да не говорим, че се задава поредния проблем: майка ми го поставя пред свършен факт "Чичек е бременна" казва най-вероятно на жените от Ван. Ха сега да видим Саваш какво ще направи  newsm78 Май трябва да прави дете  newsm78

За Чичек: супер грешна тактика. Изобщо не прецени, че това е жена израстнала във Ван, в сем-во с традиции от незнам коя епоха. Да, тя се опитва да се промени, да учи и т.н., НО това изисква време и тя още не се е научила да тълкува правилно отношението на мъжете, както например жените, с които Саваш е учил в Италия. За него думите му не означават това, което означават за Чичек и според мен той бавно взе да разбира това с помощта на чичо си.

Назан видя в лицето на Чичек себе си: "Баща ми има синове и се грижи за тях, аз не означавам нищо...". А нима и Назан не е в същата позиция:

Ш: "Английски ли...хахаха...за какво пък на теб ти е английски"
Ш: "И какво ще работиш във фирмата ти....не се занимавай с неща, които не са твоя работа"

Извинявам се за фермана  Embarassed

# 408
Харесвам много образите на Саваш и Ясемин.
Стайлингът на филма е страхотен.
Назан е много женствен и грациозна.Много ми е интересно да виждам различните  общественни прослойки .

# 409
Аз не го виждам Саваш разведен докато АМ е жив newsm78 Някой от вас беше написал, че е по-добре Саваш да не разбира за бебето сега, защото то ще е изложено на голяма опастност и е много вярно, ако АМ разбере за Ясето и бебчо не охрана, ами жандармерията няма да ги спаси от онази гад ooooh!

# 410
  • София
Цитат
Аз не го виждам Саваш разведен докато АМ е жив

аз на този етап не го виждам изобщо разведен (с или без А.М.) още повече, че за да се разведе трябват 2-ма, а единият вече не е за развод  Peace

# 411
Цитат
Аз не го виждам Саваш разведен докато АМ е жив

аз на този етап не го виждам изобщо разведен (с или без А.М.) още повече, че за да се разведе трябват 2-ма, а единият вече не е за развод  Peace
    Аз пък си мисля, че Чичек може и сама да поиска развод в определен момент при показаното отношение на Саваш и на останалите от семейството към нея. Тя и в момента, когато е застрашен живота й, му каза на Саваш, че предпочита да я върне на баща й. Но и аз си мисля, че докато АМ е жив, едва ли Саваш ще се реши на развод. И не само заради живота на Чичек, а и заради мира между фамилиите. Този брак беше сключен, за да се опази мирът между двете семейства. Може би ключът към бараката е във включването на членове от семейство Моран в бизнеса с колбасите, и то на ключови позиции. Не знам дали Моран имат други източници на доходи освен наркотиците. Вероятно това е основният им източник и затова толкова здраво се държат за този бизнес.

# 412

Цитат
За Чичек: супер грешна тактика.
newsm78 ами как трябваше да постъпи Саваш? Понеже Чичек е от Ван и не е свикнала с човешко отношение, да я държи из късо, по малко да отпуска веригата, за да не я 'разглези' и създаде погрешни впечатления? Чичек отлично съзнава, че няма чувства насреща си, може би се надява, милата, но...

Пала направо го халоса с думите, че Чичек е влюбена..чак му беше трудно да повярва, когато го осъзна, моментално се дистанцира, избягва погледите и, всяка проява на внимание... което пък ще я кара да страда още повече  Sad Cry

Не съм сигурна дали с обаждането в полицията Чичек не 'извади очи', вместо 'да изпише вежди', както казват комшиите, "Дано да е за добро  Praynig"

За развод наистина не може да става дума, и това дали Чичек иска или не, няма никакво значение, поне за момента. Тук става въпрос за живота и, и Саваш няма да го пожертва.  Бракът е единствения начин да я защити "ЖЕНА МИ Е ТЯ, ЖЕНА!", при това само донякъде, поради липсата на наследник... И думите на АМ "Ако тя е дефектна/повредена  #Crazy върни ми я, аз знам какво да правя с нея"  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
Той е чудовище  #Cussing out не мисля, че саламите или който и да е легален бизнес ще му е по вкуса. Защото не става въпрос за пари, а за 'мноого пари'  Mr. Green, не само за семейството, а и за 'племето', на което е хранилка. Той отлично знае (мисля даже, че го каза в предна серия), че племето е с него, докато го храни. В момента, в който секне кранчето, ще го разкъсат като хиени...
Всъщност, не мисля, че АМ наистина иска да води война, или да убие дъщеря си. Това е неговия блъф, козът му срещу Саваш, защото знае 'слабото' му място - че е добър човек, човек на честта.

# 413
Моран са тази прослойка  от хора, която неска да се промени. Те разбират живота по този начин и не приемат друг. Контролират  с насилие. Спасението на Саваш е възможно ако получи пълната подкрепа на семейството си, но затова трябва дълъг път и още серии разбирасе.

# 414
# 415
Пенда ,   bouquet Хиацинт    bouquet
с голямо удоволствие прочетох вашите постове .
Напълно споделям мнението ви.

# 416
  • София
Цитат
ами как трябваше да постъпи Саваш? Понеже Чичек е от Ван и не е свикнала с човешко отношение, да я държи из късо, по малко да отпуска веригата, за да не я 'разглези' и създаде погрешни впечатления? Чичек отлично съзнава, че няма чувства насреща си, може би се надява, милата, но...

изобщо нямах предвид това с поста си  Naughty Имах предвид, че прекаленото му ПРИЯТЕЛСКО отношение я накара да го приеме НЕ като приятел т.е. думи от сорта:

1) бих направил всичко за теб;
2) няма да позволя нищо да ти се случи;
3) ние сме приятели и ТИ значиш много за мен;
4) значи не си доволна от брака с мен (шеговито) с намигване;
5) м/у другото беше много хубава тази сутрин с роклята;

и т.н. бяха възприети от нея по друг начин. Просто трябваше да си подбира по-добре думите, а не сега да се отдръпва рязко и да я наранява още повече  Confused

за развода: той самият не се вижда скоро време разведен, така че незнам какво очаква от Ясемин  newsm78

# 417
Цитат
ами как трябваше да постъпи Саваш? Понеже Чичек е от Ван и не е свикнала с човешко отношение, да я държи из късо, по малко да отпуска веригата, за да не я 'разглези' и създаде погрешни впечатления? Чичек отлично съзнава, че няма чувства насреща си, може би се надява, милата, но...

Имах предвид, че прекаленото му ПРИЯТЕЛСКО отношение я накара да го приеме НЕ като приятел т.е. думи от сорта:

1) бих направил всичко за теб;
2) няма да позволя нищо да ти се случи;
3) ние сме приятели и ТИ значиш много за мен;
4) значи не си доволна от брака с мен (шеговито) с намигване;
5) м/у другото беше много хубава тази сутрин с роклята;

и т.н. бяха възприети от нея по друг начин. Просто трябваше да си подбира по-добре думите, а не сега да се отдръпва рязко и да я наранява още повече  Confused

Съгласна съм с теб, че трябваше да подходи по друг начин, а не така да се отдръпне, след като Пала му отвори очите трябваше да седнат и той в прав текст да и обясни как стоят нещата, Чичек щеше да се почувства зле, но така без заблуди щеше да е по-добре и за нея и за него Peace А той мълчи пред Чичек, лъже Ясето и после всичко накуп ще му се стовари Whistling

# 418
На мен също не ми хареса,че излъга Ясимин можеше просто да и каже "имах  сериозен проблем " и ако тя попита да и каже , че е свързано  с семейството му например.
За Чичек сигурно в първия момент си помисли, че се опитват да го манипулират или я карат против волята и, както при  случая с нощницата. Но по-късно се убеди сам. А и не мисля, че тя е готова да чуе това което ще и каже. Подслуша разговорът му с Надя разбра,че има друга, но както видяхме не отказа от това да му покаже промяната в чувствата си.

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 18:13 от dajoan

# 419
Той изобщо не се мисли за женен,че да мисли за развод Mr. Green

Хайде какво стана,няма ли да качат серията в Мастерса smile3511 newsm45 smile3512

Общи условия

Активация на акаунт