Любов и наказание /Aşk ve Ceza/- тема 3

• 56 466
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
В турския форум, от който е преводът, хората са много толерантни. Има потребители от няколко държави. Админите, които превеждат, се съобразяват със спецификата на езика и ако има дума , която няма аналог, я обясняват. За съжаление тази не е обяснена.  Не смея да я променям, затова така е написана. И в друг епизод я имаше. Търсих, но не открих какво значение има, допускам, че е *традиция*. Може да означава и *закон*, но тяхната работа не е законна, та се съмнявам. Съжалявам, ако така ви хвърлям в размисъл. Но ще попитам. Ако има кой да обясни, аз също ще съм благодарна.

ПС Сега видях, че Севи е обяснила, благодаря за което. Вече и аз ще знам. Но пък останалата част от посоченото изречение ми е абсолютно точна. Още веднъж благодаря.

# 376
emely, sevi_nil    bouquet  мерси

и аз не виждам Надя като влюбена в Саваш. В началото да, тяхното фамилиарничене ми беше съмнително, но после много внимателно следя специално нейните реакции - всъщност през цялото време тя го насърчаваше и му помагаше да търси Пепеляшка, когато се видяха за пръв път в офиса, тя я гледаше с интерес, с одобрение  Flutter. сега предложи да намери адреса и (явно го е намерила, макар да не стана ясно точно, ама нейсе...
тук по-слаб ми се струва Джем  Thinking ревността му е прекалена, погледите му към Саваш и Надя изобщо не ми харесват Crossing Arms  още от 2-ри епизод . Макар, че веднага се обади да предупреди за 'информацията' за Ясемин, мисля, че по-натам ще ни изненада неприятно  Thinking

# 377
Севи , Емели  Б Л А Г О Д А Р Я   bouquet  bouquet  bouquet

# 378
  • София
да, засега Надя не го показва открито. Ще видим напред как ще е (дано греша)  newsm78

И според мен Джем няма да издържи и ще си развалят приятелството със Саваш  Rolling Eyes

# 379
Не знам дали Надя е влюбена в Саваш, но май  в Джем хич не е влюбена или поне аз не забелязвам да е newsm78 Джем вече почва доста да ревнува от Саваш и може да им се развали приятелството скоро Sad Остава Джем да ги чуе как си викат "Скъпи" и "Скъпа" и гледайте какво става тогава Rolling Eyes

Севи, Емели мерси Hug

# 380
Няма бог Тор.Торе означава традиция,обичай.
Не виждам Надя като съперничка на Ясемин.Поне досега Peace

Аз също не е виждам като съперничка.Имах предид,че и тя е влюбена в Саваш Peace
Май ще налива постоянно масло в огъня.А и Саваш е цени много ,като приятел......ох незнам ,така си мисля Whistling

# 381
  • София
Цитат
но май  в Джем хич не е влюбена или поне аз не забелязвам да е

и аз съм на същото мнение, на финала да не се окаже, че се опитва просто да забрави Саваш  newsm78

# 382
Това, че в момента нищо не може да се тълкува еднозначно, е едно от очарованията на сериала. Mr. Green Винаги, от всички страни и всички лица може да се очаква изненада! Не се знае на кого накъде ще му избие чивията, и това ни държи в постоянно любопитство! Grinning

# 383
наистина не изглежда влюбена и в Джем  newsm78 може просто да е по-спокойна натура, или актрисата да не се справя много добре  newsm78

не мисля, че в момента би било добре за Саваш да научи за сина си. Това би го направило още по-уязвим и би променило всичко. Доколкото разбрах, за сега решението му е този път да не прави компромис с дрогата, интересно как мисли да се справи, и дали намесата на полицията ще подобри или влоши нещата  Thinking.
Ако обаче разбере за сина си, може би няма да иска да рискува....

чудя се дали АМ не му е пуснал 'опашка'  Thinking

# 384
Във в-к " Sabah" пак са отворили дума за "Ask ve ceza".
Мама Шахнур пусна пак в действие мелничката и веднага я отразиха. Страхотна е!

http://www.sabah.com.tr/Gunaydin/Yazarlar/aytug/2010/03/04/yanlis_mesaj_makinesi

# 385

Ще се опитам  да я обясня ,въпреки ,че за мен  Bz  най-добре и точно обеснява значението на думите .

Töre /тьоре/ са приетите ,залегнали в една общност нрави ,обичаи ,правила ,начин на живот,поведение,традиции,общи навици,порядки,цялостта на един поет път.
Един вид неписани закони ,морално поведение в обществото.
Тези неща хората са принудени да ги спазват,иначе се наказват.

# 386
  • София
какво ли символизира мелничката  newsm78

# 387
Прави реклама на хубавото турско кафе./шега/
Според мен символизира: мъдроста се постига с спокойствие,уравновесеност

# 388
  • София
Прави реклама на хубавото турско кафе./шега/
Според мен символизира: мъдроста се постига с спокойствие,уравновесеност

да, може би си права  newsm78

# 389
  • Plovdiv
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Моите сърдечни благодарности на момичетата , които превеждат филма!
Гледам го с удоволствие! Много харесвам Нургюл в ролята на Ясемин. Покрай нея  Мурат
/в ролята на Саваш / подобрява играта си. Става по -жив, по- чувствен, по-изразителен.
Тук ми допада много повече , отколкото в "Гордата Аси"/ там не го харесвах/ .
Явно за него е много  важно да има добра партньорка, както се случи в този филм!
Въобще целият екип е много добре подбран и затова рейтинга на филма е много висок!
Още веднъж стискам ръка на преводачките !

Общи условия

Активация на акаунт