Клуб Бургаски Ветренски мами-4

• 29 760
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро мацки Simple Smile
Така....да ви се оплача.От 2 дена нещо не ни върви....Ще почна от там,че на 4-ти вечерта малката се изсипа от леглото ( не ме питайте как,защо и т.н) Нямам представа как се получи тая ситуация,както си беше по средата ,на легло 2 персона заобиколена от 2 възглавници и 2 олекотени завивки навити на руло, в следващия момент беше на земята. Изкарахме си акъла с татко и,порева си малко,но видимо нищо и нямаше.Нито цицина,нито синьо....мерих и температурата,беше 36,6.Следях и поведението,съвсем нормално беше вечерта и през деня на другия ден ( тоест вчера ). Нито се е кривила,повръщала,нито беше отпаднала и сънлва...абе с 2 думи всичко си беше нормално. Само през деня ми се изкашля 4-5 пъти,но го отдадох на факта,че в носа и има нещо,което дразни гърлото,понеже се чуваше един такъв бръмчащ звук. Снощи преди да я изкъпем и измерих температурата,незнам защо реших така, дори не ми се стори топла,но нещо ме бутна отвътре, беше 37,9. Измерих я и с още един термометър,за по- сигурно,пак толкова.Решихме да и дадем Панадол и днес да идем на лекар.Нахраних я,дадох панадола, и като повърна,ама няма такова повръщане! На фонтан,цялото мляко,което беше изпила се изсипа върху нея. Изкарах си акъла ! Сигурно никога през живота си,с изключение на предната вечер когато падна от леглото,не съм се притеснявала повече.Веднага си помислих,че е някаква реакция свързана с падането, оправихме набързо с моя багажа и газ към Ветрен. Д-р Згурова беше снощи на работа,прие ни,прегледа я,успокои ни,че няма бебе което да не е падало и че Симона в никакъв случай няма сътресение (както си мислих ) или нещо подобно,а просто има ангина . То не че ангината е хубаво нещо,ама в сравнение с другото си е направо за предпочитане Simple Smile Еййййй камък ми падна от сърцето! Изписа ни антибиотик,сироп,свещички и капки за нос (едни такива черни,много гадни ) , каза за мое успокоение да и купим каска  Laughing и така. Та сега сме на антибиотик.....Сега обаче имам проблем,тоя сироп изобщо незнам как да и го давам.Преди малко като и го дадох,направи една мутра тип " Ще повръщам! " държа го в устата си и не искаше да го преглътне.Колко погълна,колко изплю и аз не мога да кажа....Момичета помагайте!Давайте идеи как да и давам тоя сироп,че с лъжичката няма да стане явно.С антибиотика иначе нямам дертове,давам и го с шишето,малко се муси ама снощи го изпи. От снощи не е яла, то не се брои и за ядене снощното де,нали го повърна,само пие сокове  и чай,но не иска мляко....какво ще я правя нямам идея...Силно съм притеснена.Та тъй.....мога да кажа само: " Голям филм!" Извинявам се ,за дългия пост,ама да си излея мъката......

# 241
  • Пловдив
Вили, опитай с капкомер или  спринцовка да и го даваш, медицинска или ако имаш от предишна опаковка Панадол.Много съжелявам, че е болничка.. Cry Ще се оправи, само спокойно, Д-р Згурова си знае работата.

# 242
Ще се оправи дятето,ама мама май трябва да ходи да си лее куршум Simple Smile.Дано само малката да не е от тези деца,дето отказват да приемат лекарства.Моята сестра такива ядове бере с нейната щерка-каквото и да й даде,напъва се и го връща.Против температура могат да ползват само някакви свещички.

sisi_f,аз първите 2 месеца що ашурета и варено жито изядох-на мен не ми подействаха млякоувеличаващо,а дупе-наедряващо Joy hahaha.

# 243
Ами почна се с дертовете Simple Smile Рано или късно трябваше да минем и през това,то колко още ни чака не е истина  #Crazy Интересното е,че съм доста спокойна,а си мислих че като се разболее за първи път ще ми побелее косата.Явно просто двете неща станаха едно след друго,падането и ангината,че повече се притеснявах за първото.Както са казали хората,клин клин избива Simple Smile
Ваня,ще пробвам с капкомер,дано да стане номера.Иначе пипетата от Панадола я разтопих в стерилизатора преди време,много съм проста,а снощи като пробвах да и го дам,преди да тръгнем за Ветрен,беше със спринцовка и не стана номера.Ще и го давам на съвсем малки порции,дано да го преглътне  Praynig То сутринта и го дадох за 1-ви път и може би за това реагира така,все пак е нов вкус.Ох незнам,ще видим сега втория път как е хавата.
Изкарахме късмет снощи,че Згурова беше на работа.
Иначе за температурата ми изписа свещички,на 4 часа,ако има и още едно лекарство,в случай че вдигне над 38,5.

# 244
Вили, наистина неприятно изживяване си имала, но и на мен ми се е случвало, само дето двамата се изтърбушихме от стола.
Аз ''гадните'' сиропи съм му ги давала в легнало положение и направо в гърлото, нямаше друг начин, защото точно като вас отказвахме да ги гълтаме. Понякога съм му и запушвала леко нослето за да го глътне, но няма начин.

# 245
  • Бургас
Вили, и моят батко беше на 5-6 месеца, когато падна от спалнята, а тя си е доста височка, де  ooooh!  аз така се изплаших, ама наистина няма бебе, което да не е падало. После вече свикнах  Grinning
Момичета правилно са ти кзали, да опиташ със спринцовка или пипетките на Нурофен, Панадол,каквото имаш. И тези капки много цапат, облечи по-стари дрешки.
Дано се оправи бързичко малката Симонка  Hug

# 246
Ами и аз в легнало положение пробвах с лъжицата,но го държи в устата и не иска да го глътне и това е положението.Носа също и запуших,колкото и гадно да звучи,ама Цъ! Не иска и тва е....После ще пробвам с пипетата,да видим.Иначе преди малко яде,пи вода и заспа.Мерих и температурата паднала е до 37,1 иначе сутринта беше 38,4.Пък колко е мрънлива,не е истина....Извинявам се още веднъж,че ви занимавам и се отчитам тук,ама на всичкото отгоре съм сама и откачам  #Crazy

# 247
  • Бургас
Вили Hug Много добре те разбирам те мацко. Споко Hug Ние нали сме вече малки ветерани - на Кольо всичките лекарства със спринцовка му ги давах. Иначе не ставаше номера. Даже и сега му давам от дъжд на вятър панадол, за зъбите, пак с обикновена спринцовка Peace
За падането - моята племенница беше на 6 месеца, когато падна от шкафа-повивалник! А бяхме цяло президентско войнство в стаята Joy За секунди се врътна и тупна. А то си е доста по-високо от спалнята Wink А и Монката си е шавлива, повечко надзор и това  е. Спокойствие и силна храна Hug

# 248
  • Бургас
Вили, както е легнала и и дадеш лекарството може леко да и стиснеш бузките да не си затваря устата докато не глътне. Знам че с потупване на гушката се задейства гълтателния рефлекс ама аз така и не го намерих тва местенце. Няма какво да се извиняваш нали за това сме се събрали  Hug

# 249
Така си е,ама има доста по-забавни теми за разговор Simple SmileЩе ви се оплаквам,няма начин,че и на родата решихме да не казваме нищо (в частност баби и дядовци),понеже освен мрънкане и обвинения от тяхна страна,нищо друго няма да видим  Simple Smile
Мели,вие верно сте ветерани,ако има нещо ще звънкам,да знаеш Simple Smile
Мисля, мисля и не мога да разбера как аджиба стана номера с тоя полет от леглото.Уж не пълзи пък как се е добрала до ръба newsm78
Иначе за травмите на главата,Згурова точно това ни обясни,че на бебетата им са много меки главите и черепа поема удара при такива инциденти.Много рядко се случвало да има бебе с мозъчно сътресение.

# 250
Чета и попивам съветите ви.Аз що така не помня почти нищо от боледуванията на баткото?Помня само,че като имаше пневмония,а аз-студентка и сама в Стара Загора, се научих да му слагам сама инжекциите.Той реве и аз рева,и ги слагам...нямах друг избор...

# 251
Майче,гадна работа е това,ама неволята какво не прави.

Вили, както има една приказка "и това ще мине" , а за бабите и дядовците е едно добро решение да не им казвате. Само проблеми може да си създадете. Бързо оздравяване  Hug

# 252
Неди,така е си е,не е нужно да са информирани за всичко.Моите родители няма смисъл да ги притеснявам,те и без това са си в Стара Загора и не ми се месят,ама на моя родитеите както ме гледат под лупа как се грижа за малката,най много да ме анатемосат и да ме обявят за несериозна,безотговорна и т.н....

# 253
Здравейте:)Ех,този женски месец как ни изненада със сняг на парцали  #Crazy
VioletaSD бързо оздравяване Praynig
Момичета какъв  прах ползвате за бебоците?Аз съм с "Тео бебе" но нещо не ме кефи.Чудя се за тоя Персил сензитив дето го рекламират.Някои ползвал ли го е?

# 254
  • Пловдив
Здравейте:)Ех,този женски месец как ни изненада със сняг на парцали  #Crazy
VioletaSD бързо оздравяване Praynig
Момичета какъв  прах ползвате за бебоците?Аз съм с "Тео бебе" но нещо не ме кефи.Чудя се за тоя Персил сензитив дето го рекламират.Някои ползвал ли го е?

Аз го ползвам от самото начало-много съм доволна  Peace ,течния вариант обаче - само такива ползвам, че най-добре се разтварят.С един литър и половина пера вече трети месец и има още.

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 13:44 от Горгона

Общи условия

Активация на акаунт