Алкохол

• 5 559
  • 81
  •   1
Отговори
# 45
Като за начало: най - важен е личния пример на родителите. Просто в България се пие страшно много. Познавам семейства, които дават на децата си от съвсем невръстни да опитват алкохол - например да изпият цяла чаша бира.

В България малко се пие! Не си била в Русия...

И това трябва да ни успокой  newsm78
Тук не се продава..нито алкохол,нито цигари...даже нямаш право да влизаш в ликър шопа ако нямаш 21 дори за безалкохолно...няма начин децата да се напият,освен ако не набарат на тати водката...обаче той тати със сигурност в събота вечер си си я изпил с трима-четирима авери,с който са се комбинирали да си я купят защото струва 60$ Wink...В България си признавам,че съм пращала синът ми да ми купува цигари...грях ми е но е фак...факт е и,че му продаваха...
Първото ми напиване беше с пинаколада...бях на 19...ужасссс много боли глава...второто когато почина татко....със домашна ракия...това е...твърд алкохол не пия...само по една биричка лятото,вечер....

# 46
Хммм... не знам на каква възраст сте, но преди години в елитните софийски гимназии се пиеше редовно и по много. И не беше екзотика. Пиеше мало и голямо - от бира до домашното менте на гаражния кръчмар. Всичко живо пиеше. С ... 20% изключения.
Много вярно, но и жалко Confused.
За първи път пих шампанско на 12 Embarassed; беше Нова година и го направих тайно от чаша на някой от гостите ни. Глътката ми се стори ужасна.
За първи път се напих миналата година (достатъчно голяма), от няколко чаши вино на сватба. Не съм се наливала в никой случай, идея нямам какво имаше в това вино, но толкова лошо не ми е било. Всъщност това е единственото което помня. Чувствах се смазана на следващия ден.
Пия вино. Обичам да пия вино. Не разбирам защо пиенето се бърка с напиването и грозно поведение Rolling Eyes.

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 03:11 от Visible

# 47

Въпросът е, че алкохола не е бил "забранен плод"( следователно и по интересен), освен това родителите ми наблягаха на мярката в консумацията. Мисля, че тези теми не бива да се подминават в едно семейство и нещата да се оставят на случайността и компанията, в която ще попадне тийнейджърът.
Пък това, че съм си топяла пръста в бирата на татко като малка не е особено фатално.

И аз смятам така. Не е важно да се правиш на света вода ненапита пред децата си, с псевдо пример, а е важно да са наясно, че "дозата прави отровата". Това важи за всяко нещо в живота, не само за алкохола......

Между другото наскро четох, че алкохолът при жените водел до рак на гърдата?! Много се изумих на това "научно твърдение", честно  Rolling Eyes  Thinking

# 48
Положението е страшно. Преподавам на 8 клас. Скоро един ученик се хвали как се събрали на купон, колко маркови уискита и т.н. имало. А тези купони не се случват никак рядко. Един друг пък сподели, че вечер заедно с родителите си редовно пийвал биричка. Като знам, че майката е мед. сестра, той е само 8 клас, не го приемам нормално.

# 49
Положението е страшно. Преподавам на 8 клас. Скоро един ученик се хвали как се събрали на купон, колко маркови уискита и т.н. имало. А тези купони не се случват никак рядко.

Ми браво, не се наливат с евтин алкохол.

# 50
Младежите нямат алтернативни поводи да се сближат, да са заедно, да се сплотяват и опознаят.
Да се върнат спортите полудни, състезанията между училищата, бригадите, военното и казармата, викам.

Един здрав пердах им липсва на днешните "хайлази" (както казваше един познат дядо   Grinning ).  ама истински пердах. Да му натрошиш зъбките, че друг път да не се сети да посяга към шишето.
Колкото до даването да си кусаш...в нашето семейство е било традиция и въпрос на чест да си направиш сам виното и ракията. Дядовците ми бяха майстори. По хубави и лоши поводи винаги ракията и виното са присъствали на трапезата ни. На нас от малки ни даваха да си близваме, после по 1 пръстче в чашката (вино или бира, ракия не), после по половин чашка (по-малка от водната)...никога не съм виждала дядовците си пияни. Баща ми си позволяваше този лукс (да се натряска) 1 път годишно...

# 51
Според мен е много важен личния пример на родителите и средата от приятели в която расте детето. В нашето семейство никой не пиеше - майка ми и баща ми лизваха по 20 гр. на Нова Година и това беше. До ден днешен положението не се е променило, а двете ми сестри също хич не си падат по пиенето - нито като тинейджъри, нито сега. При мен нещата обаче протекоха по различен начин - на 16 попаднах в компания пиеща бира, съответно и аз започнах. На 19 се сдобих с гадже, което пиеше и използваше разни модерни за времето си "леки" наркотици и хапченца, които се купуваха без проблем. Аз съответно не останах по-назад. Имаше период от няколко години, в които бях състезател на всички фронтове. През това време си завърших висшето образование и мога да кажа, че нито аз, нито някой от тогавъшната компания е пропаднал или се е провалил като човек заради алкохола. Сега се чудя защо съм го правила - и единствения отговор е - защото ми е харесвало. В момента пия по някоя бира или чаша вино от дъжд на вятър. Единствено се радвам, че през тези години незнайно как не можах да пропуша. Laughing
Сега си мисля, че явно си е до човек, характер може би. Хора възпитани по един начин и израсли в еднаква среда тръгват по различни пътища. Не можем да контролираме всичко.

# 52
Като за начало: най - важен е личния пример на родителите. Просто в България се пие страшно много. Познавам семейства, които дават на децата си от съвсем невръстни да опитват алкохол - например да изпият цяла чаша бира.

В България малко се пие! Не си била в Русия...

И това трябва да ни успокой  newsm78

Не, няма да ни успокой, в никакъв случай!
Но кагато аз се напивах , не ходеха камери след мен...

# 53
Един друг пък сподели, че вечер заедно с родителите си редовно пийвал биричка. Като знам, че майката е мед. сестра, той е само 8 клас, не го приемам нормално.

Не виждам нищо страшно в бирата. Едва ли момчето пие по 2 литра бира, нали?! Нищо лошо не виждам в една чаша! 8 клас, значи е на 14. И аз от тогава пия бира  Wink Малко се преиграва според мен с тези паранои с бирата. Изобщо не съм съгласна, че на 14 като пие бира, значи на 20 ще е алкохолик и от сутринта ще е на 200 грама водка  Wink

И това каква е майката няма никакво значение. (Но има значение, че момчето предпочита домашната компания за да изпие чаша бира, пред това да се налива с кой знае какво, с "приятелите" си..) Пак казвам-псевдо морал и пример не са в полза на никого  Peace

Иначе може много да пият днешните младежи и едва ли има нормален човек, който да го одобрява! Но едно е една биричка (вечер, не за закуска), съвсем друго е твърд алкохол -водки, ракии, уискита и подобни....

# 54
Когато бях малка и ми беше любопитно, баща ми ми даде за сефте да опитам възможно най-силната домашна ракия, при което аз едва не се задавих от гадост. Изгоря ми устата и ми мина всякакъв мерак. Така излекува и сестра ми, която в предучилищна отпиваше от бирата му. Може да е крайна мярка, но силната ракия в детска възраст наистина е способна да откаже детето от помисли за алкохол за доста дълго време. Благодарна съм на баща ми че поне се стараеше да ни отврати от алкохола и да ни опази, защото себе си не успя. Но това беше по-влиятелното за мен - заради неговите пиянски крясъци и чупене на покъщнина, обиди и какво ли не, още от ранна възраст твърдо реших да стоя далеч от алкохола и от хора с пиянски тенденции. Негативните примери могат да бъдат много полезни. Отказвала съм се от връзка с човек когото силно обичах, заради сериозния му алкохолен проблем. Не трябва да се стига до такива крайности, но стигне ли се дотам, това трябва да се използва за пример какво детето да избягва, а не да му подражава...

# 55
Доста щуротии прочетох тук! Как пък една не каза ,че пие,ами все кусвали от чашата на баба и дядо,а тати пие по Нова Година 50 гр. ракия.Всички все не пият,пък сме ебати пияната държава newsm78

# 56
У дома сериозно се пие бира и вино,но нашият тийнейджър не ще да пие,колкото и да го мъчим,все иска само пяната на бирата-засега си мисля аз,сигур после ще пука като змей,ама кой ли признава таквоз нещо Mr. Green

# 57
Един друг пък сподели, че вечер заедно с родителите си редовно пийвал биричка. Като знам, че майката е мед. сестра, той е само 8 клас, не го приемам нормално.

Не виждам нищо страшно в бирата. Едва ли момчето пие по 2 литра бира, нали?! Нищо лошо не виждам в една чаша! 8 клас, значи е на 14. И аз от тогава пия бира  Wink Малко се преиграва според мен с тези паранои с бирата. Изобщо не съм съгласна, че на 14 като пие бира, значи на 20 ще е алкохолик и от сутринта ще е на 200 грама водка  Wink

И това каква е майката няма никакво значение. (Но има значение, че момчето предпочита домашната компания за да изпие чаша бира, пред това да се налива с кой знае какво, с "приятелите" си..) Пак казвам-псевдо морал и пример не са в полза на никого  Peace

Иначе може много да пият днешните младежи и едва ли има нормален човек, който да го одобрява! Но едно е една биричка (вечер, не за закуска), съвсем друго е твърд алкохол -водки, ракии, уискита и подобни....
Joy Joy Joy JoyИскат да ни внушат,че всички малки благинки са смъртно опасни!Няма да можем да изработваме БВП в необходимите им %-ти.

# 58
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
На тази възраст и ние пиехме много ... Човек тогава си прави експерименти с всичко ...

# 59
  • София
А ние не пиехме, когато бяхме малки. Вярно, че беше отдавна, но не ни влечеше , поне мен или децата, с които другарувах. Пропих на 39 години  Grinning
Реших, че имам основание да го правя и го правя оттогава редовно, всеки ден.
Никога не се напивам, явно си зная мярката  Grinning
Внучките ми също не пият, голямата е вече на 15. Надявам се и те като мен , като одъртеят  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт