Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 62-ра тема

• 119 892
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • София
У нас постите продължават и затова продължаваме с експериментите.
Днес предлагаме хаджийски постни фрикадели с гарнитура от туршия и маслини и сос от лютеница, соева майонеза и бульона в който са варени фрикаделите.

Само да уточня, че фрикаделите не са правени със соева "кайма", която е по полуряната у нас, а са правени с "месо" придобито от пшеничен гутен и разните му там подправки. Всички продукти са придобити при домашни условия. От пшеничения глутен се прави сейтен (почти неизвестен у нас), който е доста силен конкурент на соевото "месо" с тази разлика, че е по лесен за получаване в домашни условия.

# 166
Labrex, може ли рецептата за сладките с извара.
Beloslava ,възхитителен първи опит  Peace Сподели за печенето на козунака,много добре изглежда твоя !
Леля Ог,наистина са страхотни тези гевреци  Crazy
От мен един кекс с прясно мляко

# 167
  • Plovdiv
mery_poppins1, след като втаса във фурната го оставих там и докато загрее той продължи да втасва. Запече се доста бързо отгоре и за това му метнах фолио без да го загръщам само да не го пече отгоре, за да може да се опече хубаво без да загаря.

# 168
Labrex, може ли рецептата за сладките с извара.

mery_poppins1 , тези по края на чинията - сърчицата и цветенцата са по рецептата за детски курабийки, другите, нагънатите в средата, по следната:

500 гр извара
400 гр маргарин
4-4 1/2 ч.ч. брашно приблизително
бакпулвер или сода угасена (не са задължителни, и без тях стават)

захар и канела по желание.

Замесва се тесто от изварата, мекия маргарин, брашното и набухвателя (ако се сложи). Тестото е еластично, меко, стои на топка. Оставя се в хладилник за около 30 мин. След това се разточва тънко, режат се кръгчета с чаша. В чиния се сипва захар ( по желание може да се смеси с канела), всяко кръгче се топва в захарта от едната страна, сгъва се на две, захарта е отвътре, пак се топва половинката от едната страна и се сгъва на още две. Топва се едната страна на готовата сладка, горната, и се слага в намаслена тава. Може и върху хартия да се пекат. Аз пека на предпоследно ниво на фурната на 180-200 град 10-15 минутки, трябва да се позачервят по краищата.
От дадените продукти излизат доста, аз си правя две тави от около 200-250 гр извара, 100-120 гр маргарин, половин ч.л. бакпулвер и брашно (не го меря), докато се получи тестото. Спокойно стават и без сода или бакпулвер. Аз ги харесвам по-тънко разточени.
Не се подвеждай по снимката ми, отгоре нямат захар сладките, защото ги правих за майка, а тя има повишена кръвна захар и ги харесва и неподсладени. Изглеждат така:(снимката е случайна от нета)

Леля Ог, фантастични гевречета! Каквото пипнеш, все излиза красота!  chef  bouquet А за другото - кезе, не се сещам какво е или може би не е по моя рецепта, или не включвам. newsm78 Embarassed

# 169
labrex, не било кезе, било кухен  Joy Käse Kuchen

Ох сега пак ми се полепиха очите по едни сладкиши и пирожки!

Благодаря за комплимента! Почервенях!   bouquet

# 170
  • Варна
И моя милост готви, но с малкото криво човече не ме питайте как  ooooh!
А с темата съм до никъде - поствам и се връщам да ви се радвам на вкусотиите   bouquet

традиционна, но много вкусна пилешка яхнийка, шарена салатка

печена скумрийка на фурна, шоколадово-банановия кекс на Селма   bouquet, но този път с парченца шоколад

и отново студената торта с пана кота, по желание на мъжото. Той друго сладко не обича, че е месоядно животно, но нея мнооого я уважава  Wink

и две питки - едната за приятели, другата за дечурлигата  Simple Smile

# 171
Честит празник на всички и от мен.
Днес много тематични менюта, браво на всички, постарали сте сме много.
Няма да ви изброявам, че ще пропусна някой, но за всички  Hug
От мен набързо обеда - любимото ни медено пиле

За вечеря мезета и кашкавали със салатка и сосове (суха вечеря й вика мъжа ми)

и за десерт: Рейнбоу пудинг

# 172
labrex, не било кезе, било кухен  Joy Käse Kuchen

Ааа, вече включих, тоя кухен ми е от любимите. Изобщо обичам разни неща с извара.  bouquet

didnik, залепнах за панакотената торта! Heart Eyes   bouquet И питките ти са супер!  chef

# 173
пеп-4o, тези топчета може и от теб да съм ги видяла. Не съм сигурна, но ако са твоя идея, значи това   bouquet е за теб! Ако не са, пак е за теб  Laughing

с копъра най-вероятно си видяла на Лео топчетата от сирене, аз ги правя с праз, че тревици недолюбвам  Sick

didnik, много апетитна яхния, любима ми е  Peace с пиле.
tracy_t , прав е мъж ти, суха е  Peace трябва винце или биричка та да минава  Wink

# 174
  • Варна
labrex, пеп-4o комплименти от страхотни кулинарки като вас, на чийто ястия сме фенове цялото ми семейство - много благодаря   bouquet  bouquet  bouquet

tracy_t очите ми станаха ей такива  Shocked като видях този Рейнбоу пудинг, много готин  bouquet Моля за рецептичка  Hug

# 175
labrex, рецептата за кекса е от тефтера на майка. Аз правя обаче 1/2 доза, защото формата ми е малка, иначе с цялата доза става висок почти една педя, а съставките са класически за кекс:
4 яйца
2ч.ч захар
1ч.ч. прясно мляко
1ч.ч. олио
3ч.ч. пресято брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
настъргана лимонова кора, какао, орехи

# 176
labrex, рецептата за кекса е от тефтера на майка........

Благодаря, Джиа, копвам си я, вкусно звучи, а и така ми изглеждаше на снимката ти.  bouquet

# 177
sisi_fashion , ето линк към рецептата за питката с мед и орехи на Танита :

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,283.msg14205.html#msg14205
Аелис - много благодаря  Hug

# 178
didnikq, изтекоха ми очите по твоето парфе,би ли публикувала рецептата, ако не те затруднява ! Embarassed

# 179
  • Варна
didnik, изтекоха ми очите по твоето парфе, би ли публикувала рецептата, ако не те затруднява ! Embarassed

Ето тук съм пускала линк с рецептата - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=473858.msg14289266#msg14289266 Peace

Общи условия

Активация на акаунт