НЕВЕРОЯТНИТЕ ЖЕНИ НА 40+ /тема 4/

• 23 928
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Изобщо не знам това законно ли е, но че не е морално е повече от ясно! Боби и Титина, надявам се във Франция и в Канада да не се сблъскате с подобни безумия. Вярвате ли ми, че лицето в кабинката на информация в Окръжна болница спеше в 15:20 ч?? Shocked Отказах се да нарушавам следобедната й дрямка(беше жена) и безшумно се качих на третия етаж, за да науча онова, което ми трябваше. Там поне абсурдите на АГ-то ги нямаше и най-важното - бяха изредили на информационното табло нужната документация за постъпване+разните му там памперси, дрешки и т.н.
Накъде отива здравеопазването ни???
В крайна сметка май ще се насоча към Окръжна болница - добри са отзивите, а и срещнах отзивчивост в лицето на една лекарка, на която даже не разбрах името, но много внимателно отговори на моите въпроси.
Екип няма как да избирам - не познавам никого, за да имам предпочитания, но наистина се надявам не на бакалско, а на лекарско отношение. Не съм нито лигла, нито капризна, но знам колко е важно отношението и професионализма и държа на тях - все пак ще поверя първите дни на детето си в техните ръце и като съвестен данъкоплатец мисля, че ми се полага нормално отношение.
Аз предпочитам българското здравеопазване, с канадското имам няколко сблъсъка, и това беше една от причините да изоставим всичко в Канада и да се преместим в САЩ ( като например: аз съм с миома, казвам му на онзи 'псевдолекар', че ми има нещо - според него от това се оплакват всички европейки  #Crazy - оказа се миома и резултат 5 часова операция в Германия), сега на приятели бебенцето след отказано лечение е в реанимация с диагноза менингит и вече две пункции на мозъка.
За американското здравеопазване - щом имаш застраховка е ок, но иначе нямам идея какво е.

# 691
  • София
Малееее, какви сте писателки..Човек не може да смогне да ви прочете! ooooh!
Докато стигна до това да честитя рождения ден на половинката на lulumba,то дошло времето за поздравления отново към нея , но този път за дъщеричката й. Heart Eyes
Да се ти живи и здрави рождениците,  да те правят мнооого щастлива!  bouquetНа моята малка адашка /видях й името в подписа ти/ пожелавам безгрижно детство и много усмивки!
verano azul,кофти работа.. CryЖестока е съдбата понякога,даже много жестока...Неволно се присещам за случилото се преди няколко месеца с един наш съсед. Загуби жена си  и единствената му утеха беше бремеността на снахата му, която повече от 13 години заедно със съпруга си се бореше с проблеми при забременяването.Е, детенцето се роди живо и здраво точно в деня в който дядо му почина, без да го види дори   преди да затвори очи..
Събери в себе си нужната  сила да продължиш напред въпреки болката и да дадеш необходимото спокойстие на бебка! Heart EyesА за болниците ни и обслужването в тях....no comment! Нищо не се променя в положителна посока, за жалост! Close Има хора, споделяли във времето, че въпреки липсата на предварителна уговорка с лекар, са се радвали на човешко отношение..Но тези, които се оплакват от липсата на такова, са далеч повече. Crossing Arms
Лъчиста, позитивна енергия ти пращам и аз!
За шоколад ли прочетох нейде из редовете.. hahahaДайте насам! HugАз принципно  не обичам много сладко, но на шоколад не прощавам - и по време на бременност, и през останалото..

# 692
Добро утро момичета.verano azul съжалявам за загубата,дано намериш подходящата болница.Шанел да хванем влака и да отидем до София през април.Боби яж си спокойно шоколада.Лулумба честит рожден ден на твоята принцеса.Да ти е жива и здрава и много да те радва  bouquet  bouquet  bouquetХубав ден дами. Heart Eyes

# 693
Elica, ако знаеш каква любов ми е морето...  Kissing Heart готова съм по всяко време на годината да отида при него. Питай сврачето да ти разкаже...

И при мен е така Peace
Любов Hug

# 694
Мммм, започва да ми мирише на пролет. Усещате ли? Какво хубаво слънце грее навън. Grinning
Обичам това време на годината, когато земята се събужда и дърветата се ще отрупат с цветове и зеленина.
Още повече, че след това пък идва и лятото-любимият ми сезон и ще ходим на МОРЕЕЕЕ.
Обожавам морето!
Изпращам ви малко пролетно настроение, придружено с кафенце! Heart Eyes

Лек и успешен ден на всички!

Лулумба, честит празник  bouquet
Много здраве и късмет пожелавам на рожденичката!

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 09:08 от Фран Джонсън

# 695
lulumba, честит рожден ден на малката красавица! Да бъде здрава и слънчева като днешното утро! Да има много успехи и постижения във всичко, с което се захване, и щастливо, безоблачно детство! Много целувки от нас! Heart Eyes Hug

# 696
  Хех, в тази тема е като вечен празник  Laughing
Лулумба, честит рожден ден на принцесата, само слънце да грее в нейния свят!

Благодаря за кафенцето и красивата пролет, Фран Джонсън  Grinning Определено имам нужда и от двете-за разсънване и за настроение  Hug

# 697
Мило Синьо лято, за съжаление живота е една поредица от радости и мъки. Не ти е лесно, старай се заради бебето да не мислиш за тъгата, а да си спомняш хубавите моменти!!!
Понякога се чудя - нали когато страдаме, това страдание ни прави по-силни, за да посрещнем и следващото, защото ще е по-тежко, а когато сме щастливи - как да запазим вкуса на успеха по-дълго, за да сме усмихнати по-дълго? Някак по-бързо отшумява еуфорията на щастливите мигове, отколкото ни се иска, а горчивината на мъката пазим дълго и безутешно...

Титина, и аз съм чувала станности за канадското здравеопазване, за жалост, не че по света няма навсякъде луди лекари и некомпетентни...Франция за мое успокоението за момента, надхвърли очакванията ми, но традицията на френската система е пословична. За жалост здравната им каса се задъхва последните години и не зная кога ще "се спука" балона от 20 милиона дълг натрупан... За момента има дълго забавяне по плащанията, не зная как ще продължи. Истината е, че е толкова уредено, че французите не се и замислят да не минат през доктора (22 евро на посещение, 21 ти възстановява касата), за да си вземат рецепта, че им свършил аспирина (3 евро касата плаща на аптеката, от теб взема 0,50, а ти в аптеката пари не даваш). Аз си плащам витамините за бременни, добавките - магнезий и подобни, нищо друго в аптеката! Прегледите при специалисти - повечето стантартно се поемат 70 % от касата и остатъка от доп.здравно, което ни е 108 евро на месец, но  ми поема болничен престой (340 на ден), което тази година вече 4 дни бях в болница. Като нямаш допълнително здравно и ти се наложи ... може да се наложи да продадеш я кола, я земя, за да платиш...но имаш ли добър пакет (зъби, очи, болница ние сме избрали), плащаш си като поп и знаеш, че нямаш проблем. Има доктори, чиито тарифи са в пъти над нивото, поето от здравната каса (130 на преглед, 28 поема касата), но това е обявено официално и е твой избора да посетиш този доктор, а не някой със "стандартна" тарифа. Един чифт лещи започва от 645 евро, едно стъкло 0,5 късогледство струва 130,рамките - няма под 200...аз в София си купувам по 10 лева рамката...
Та мисълта ми е, че изглежда Франция е с една от най-уредените и човешки уредени здравни системи. Много е строго обаче - една бременна като декларира, че очаква дете - получава списък със задължителни прегледи и изследвания - един да пропуснеш - отива ти на кино здравното осигуряване за бъдещото бебе и дете - до 6 год, всичко, ама всичко е безплатно - очила, педиатри, операции не дай си боже да се наложат, такса от 1 евро дори не се взима за децата. Като се сетя в Пирогов с дете от блока ни - с пирон в ръката - отваря доктора кабинета и ме пита "имате ли 20 лева, та ми тропате в 11 часа като луда по вратата", какви 20 лева, дори това е дете на съседите, които са на работа, и ние сме го довели... И онзи ми трясна вратата ... а аз я избих със ключалката закчючена, мисля, че щях да го удуша този изрод! Друг път съм била винаги добре посрещане в спешното, но този не беше прав, честно ви казвам. И въпроса не беше в парите, защото имахме, но в коридора седях хора, които нямаха... 

# 698
Лулумба мила, честита рожденничка! Много обич да ти носи и с усмивка да те гледа в очите! Здрава и спокойна да расте (ти май спомена, че е лудетина Wink. )!!!

# 699
  По-добре да не отваряме темата със спешна помощ в България, защото ми иде да вия..Даже тема пусках лятото. Мъжа ми направи бъбречна криза и след поредното отпращане в друга болница се разкрещях, че нямах вече дори пари за следващото такси, обрала бях последните левчета.. Sad Не мога да разбера трябва ли всеки път със скърцане на зъби и със заплахи и скандали да получаваме това, което ни се полага?!
Верано Азул, не коментирах загубата на близък човек, защото ми стана много тежко.. Sad Бъди силна заради малкото човече в теб, а той ще му се радва и оттам..Баща ми не можа да дочака внучката от брат ми..

# 700
  • Sofia
Зa детенцето на lulumba

Синю лято недей да се настройваш така негативно , имай вяра че всичко най хубаво предстои,зареди се с пролетно настроение,бебока в теб си има своя път и съдба  Hug
Този списък го има навсякъде ,нали преди 2 седмици моя племенница ражда и то в частна клиника,и там нещата не са на ниво. Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Ние тука ще ви пращаме позитивна енергия .За Лъчиста и за Бужу и за Ели и за всички останали Hug
Аз докато бях бременна  храната ми беше  само шоколад и мляко с нес. кафе .

# 701
  • София
Лулумба, ЧРД на Теди и от мен! По-подробно в другата тема! Hug

verano azul, когато аз раждах преди 2 г. в Първа АГ "Св. София" изобщо нямаше такива проблеми. Вероятно всичко зависи и от мениджмента на конкретната болница. За съжаление от тогава много неща са се променили - сменят се директори, които се справят добре по политически причини, правят се редица необмислени реформи и за съжаление цялото българско здравеопазване отива по дяволите! Много се ядосвам на тази тема! #Cussing out Както и да е. Не го мисли сега. Избери си болница по вътрешния си усет и бъди сигурна, че всичко ще е наред! Съжалявам за загубата ти, но новото човече поне малко ще я компенсира, нали? Hug

Лъчиста, изпращам ти добри помисли!

Бижу, стискам палци до 29-ти!

# 702
Милите ми момичета, благодаря ви за разбирането и добрите думи! Hug Благодаря ви, че ви има!  bouquet В мъката си всеки е сам...Еличка, опитвам се да съм силна...вече толкова време и заради тази загуба, и заради други обстоятелства, но понякога ми се струва, че съм достигнала предела, а нали уж казват, че Господ не товари човек с повече отколкото може да носи...

Искам да сте щастливи и усмихнати като времето навън! Наистина идва пролет, усеща се, а тя винаги носи нова надежда!
Лулумбичка, нека е вечен празник в дома ти и нека най-близките ти хора постоянно ти дават поводи за радости и гордост, а ти запретни ръкави и им приготви най-вкусните торти!  party023
Малко пролет за всички вас! Hug

# 703
Лулумба, Честит Рожден Ден на 6 годишната ти красавица, да е здрава и усмихната!!! Весело детство и желая !!!

# 704
  • Варна
Lulumba, да е жива и здрава Теодора! Много да се смее, да учи, да расте и да радва родителите си! Едно прекрасно пролетно цвете е тя!

Общи условия

Активация на акаунт